Kuinka vesitiivistää kylpyhuoneesi?

Vedeneristys on materiaalien käyttö, jotka eivät päästä vettä lattian ja seinien läpi. Tämäntyyppinen korjaus tehdään kylpyhuoneissa, jotta estetään sienien, homeen ja muiden esiintyminen. «ilot» kostea huone. Vedeneristyksen tarkoituksenmukaisuus ei vaadi keskustelua, koska jos sitä ei suoriteta, haihtuminen ja tiivistyminen tunkeutuvat lopulta jopa kylpyhuoneessa olevien laattojen alle aiheuttaen kaikki edellä mainitut seuraukset, jotka ovat negatiivisia sekä huoneen ulkonäölle että terveydelle. omistajiltaan. Eräs huomionarvoinen asia on kylpyhuoneen viimeistelymateriaalien käyttöiän pidentyminen sekä mahdollisten väärinkäsitysten minimoiminen naapureiden kanssa suljetun hanan, putken halkeamisen tai muiden onnettomuuksien vuoksi …

Missä vedeneristystä tarvitaan ennen kaikkea?

Vedeneristys

Ennen työn suorittamista on ensin selvitettävä, millaisia ​​materiaaleja käytetään. Ne on jaettu pääasiassa kahteen tyyppiin. Ensimmäinen on pinnoitustyö, toinen on pinnoite.

Voiteluaineet

Nestemäiset tai tahnamaiset massat, levitetään telalla tai lastalla eristettyyn pintaan. Niiden jähmettyminen kestää jonkin aikaa. Positiivisia puolia ovat epäilemättä mahdollisuus käyttää niitä epätasaisilla pinnoilla, erinomainen tarttuvuus pintaan ja suhteellinen helppous tehdä työtä. Haittapuoli – suurin osa pinnoitusmateriaaleista kestää riittävän kauan, jos teet lisäksi täyteaineen.

Vedeneristyspäällystystöissä tavallinen bitumi on edelleen halvin vaihtoehto. Ota kuitenkin huomioon sen lyhyt käyttöikä (3-5 vuotta) sekä tarve lämmittää se 120 ° C: n lämpötilaan ennen levittämistä käsiteltävälle pinnalle..

Jos haluat säästää rahaa, voit käyttää myös erikoislakkoja. Ne levitetään useissa kerroksissa ja tarjoavat hyvän kosteussuojan. Haitta on kuitenkin sama kuin bitumin – hauraus. 5-6 vuoden kuluttua vedeneristys on uusittava.

Paljon parempi, vaikkakin kalliimpi vaihtoehto olisi käyttää nykyaikaisempia bitumipohjaisia ​​materiaaleja. Tämä on bitumi-kumi- tai bitumipolymeerimastiksi. Ne ovat paljon luotettavampia, kestävämpiä ja eivät ole kapriisisia työolosuhteisiin, pakkasasteeseen saakka.

Sementti-polymeerimastiksilla on korkein hinta ja vastaava laatu. Ne näyttävät hyvältä kuin sula muovailupullo. Pintoja käsiteltäessä ne tunkeutuvat merkittävästi pienimpiin halkeamiin, tukkeutuvat reikiin ja muodostavat luotettavan tartunnan, ja pohjassa olevien polymeerien, silikonin tai akryylidispersioiden pitoisuus takaa näiden materiaalien kestävyyden ja tehokkuuden.

Jos käsityöläisten palkkaaminen ei ole paras tapa sinulle ja olet päättänyt vesitiivistää kylpyhuoneen omin käsin, älä unohda, että päällysteseosten käyttöä varten ei ole yhtä reseptiä, ja lue huolellisesti käyttöohjeet. Varaa myös tarvittavat työkalut. Nestemäiset mastiksit levitetään telalla tai harjalla, paksut mastiksit – lastalla tai lastalla. Jos käytetään paksua mastiksia, varastoi myös leveä lastalla pinnan tasoittamiseksi.

Käsittely alkaa kulmasta tai saumaliitoksesta. On toivottavaa käsitellä kaikkia pintoja, mutta vaikka vain lattia käsitellään, se on silti välttämätöntä «kiivetä» 20-30 cm ja seinille. Älä unohda putkia – niihin on asetettava tiivisteet ja myös levitettävä mastiksilla.

Liimausmateriaalit

Tämä on olennaisesti sama bitumi, vahvistettu polyesterillä tai lasikuidulla. Tällaisen vedeneristyksen kustannuksista riippuen on olemassa materiaaleja, jotka sisältävät polymeerejä ja muita lisäaineita. Levitysmenetelmän mukaan ne on jaettu itseliimautuviin ja ohjattuihin. Edelliset toimivat kuin tavalliset tarrat, suojakalvo poistetaan ja itse rulla rullataan käsiteltävän pinnan päälle. Ohjatut asennetaan kaasupolttimella. Rulla asetetaan pinnalle, käsitellään lämmöllä ja rullataan sitten raskaalla telalla.

Liimauksen suurin etu on kiistaton kustannustehokkuus-mikään pinnoiteseos ei maksa niin halvalla kuin muutama rulla valmiita vedeneristyksiä. Lisäetuna on asennuksen nopeus, eikä sinun tarvitse odottaa, kunnes käsitelty pinta on valmis ottamaan seuraavan korjaustyön..

Negatiivisiin puoliin kuuluvat ensinnäkin itse bitumin epämiellyttävä ja jatkuva haju. Pinnan huolellinen esikäsittely on myös tärkeää – telojen asettamiseen tarvitaan täysin tasainen ja kuiva pohja. On myös muistettava, että suorituksen epätarkkuudet voivat kumota kaikki käytetyt ponnistelut, joten vedeneristyspaneelien liimaus on tehtävä erittäin tarkasti..

Vedeneristystöiden päävaiheet

Ensinnäkin on tarpeen suorittaa valmistelutyötä. Nämä sisältävät:

  • Pinnan esikäsittely. Käsitelty pohja on puhdistettava roskista ja pölystä mahdollisimman perusteellisesti. Jos korkeuserot ovat yli 2 mm, on tarpeen tehdä tasoitus.
  • Jos betoni, kipsi on eristetty, samoin kuin käytettäessä sementtilattiaa, pinta on kostutettava. Tämä johtuu näiden materiaalien huokoisesta rakenteesta, jotta vältetään liuoksen ennenaikainen kuivuminen..
  • Pohjamaali. Tämä on pakollinen menettely, joka parantaa merkittävästi vedenpitävyyden tarttumisen laatua käsitellylle pinnalle..
  • Kosteutta läpäisevien liitosten liimaus vahvistusnauhalla. Kiinnitä huomiota seinien ja lattioiden välisiin rakoihin, lattioiden ja LVI -laitteiden välille jne..

Kun olet suorittanut kaikki edellä mainitut valmistelutyöt, siirry suoraan vedeneristykseen käytetyn materiaalin suositusten mukaisesti..