Kuinka liimata tapetti oikein

Ennen työn aloittamista suosittelemme, että perehdyt taustakuvan liimaamisen valmisteluun (merkintä, leikkaus, kuvan yhdistäminen ja muut mielenkiintoiset kohdat). Nykyään on saatavana monia seinäverhouksia. Suosituimpia ovat taustakuvat, jotka palvelevat ensisijaisesti esteettisiä toimintoja. Ihmiset ovat käyttäneet niitä muinaisista ajoista lähtien, vain eri maissa niiden erilaisia ​​tyyppejä käytettiin laajalti. Esimerkiksi Euroopassa he alkoivat koristella seiniä kankaalla. Sieltä tuli kangastausta, jota nyt käytetään niin usein. Kiina, Japani ja muut itämaat antoivat paperitaustakuvia. Osittain heillä on jonkinlainen heijastus näistä voimista. Itä on ensinnäkin kuuluisa tavistaan ​​usein muuttaa mielialaa tai ympäristöä. Kuten taustakuva, mikä tarkoittaa, että se päivitetään useimmiten. Muslimit käyttivät ensimmäisenä nahkaisia ​​seinäpäällysteitä.

Oikean taustakuvan valinta

Seinien tapetointiprosessi alkaa sopivien seinien valinnalla. Loppujen lopuksi kaikilla on tiettyjä ominaisuuksia, jotka auttavat meitä määrittämään, mikä niistä on paras (ainakin meille). Nykyään on niin paljon tapettivalmistajia. Ja he tarjoavat meille suuren valinnan. Voit liittää ne kaikkiin talon huoneisiin kosteudesta tai mahdollisesta saastumisesta huolimatta. Jotta et sekoituisi niin suuressa valikoimassa, sinun on ymmärrettävä taustakuvan tyypit ja tyypit..

Tapettityypit:

Paperi. Yleisin tapetti maailmassa. Niillä on monia etuja, mutta myös joitain haittoja näkyy. Ensinnäkin ihmiset pitävät paperitapettien edullisista hinnoista. Näin voit muuttaa tai päivittää useammin huoneiden sisätiloja. Niiden hinta riippuu käytetyn paperin tyypistä ja voi vaihdella hyvin laajalla alueella, minkä vuoksi useammat ihmiset voivat ostaa niitä. Niitä pidetään ympäristöystävällisinä. Niillä on korkea kosteuden ja ilman läpäisevyys, mikä vaikuttaa positiivisesti seiniin, jolloin ne voivat hengittää. Paperi tapetti «tottelevainen» liimaamisen yhteydessä.

 • Paperitaustakuva sisätiloissa
 • Paperi tapetti
 • Paperitapetti sisätiloissa
 • Kuinka liimata paperitaustakuva
 • Paperinen valokuva -taustakuva

EdellinenSeuraava12345

Seuraavat paperitaustakuvan haitat voidaan erottaa – ne ovat herkimpiä mekaanisille vaurioille. Tämäntyyppiset seinäpäällysteet pelkäävät kosteutta ja imevät hajuja; siksi ei ole suositeltavaa käyttää niitä kylpyhuoneessa tai keittiössä. Ne altistuvat nopealle haalistumiselle tai saastumiselle ja siten houkuttelevuuden menettämiselle. Enimmäkseen niitä ei voi pestä.

Joidenkin paperitaustakuvien haittojen poistamiseksi on valmistettu kaksikerroksisia tai kaksipuolisia paperitaustakuvia. Ne ovat kestävämpiä, vähemmän alttiita likaantumiselle tai haalistumiselle ja vähemmän ilman ja kosteuden läpäisevyyttä. Jotkut niistä voidaan jopa pestä. Kaikki tämä tietysti vaikuttaa paperitapettien hintaan..

Vinyyli. Melko yleinen seinäpäällyste. Sen tärkein etu on kaunis ulkonäkö ja kosteudenkestävyys, jonka ansiosta ne voidaan pestä. Vinyylitapetin perusta on paperi tai kuitukangas. Yläkerros on päällystetty polyvinyylikloridilla (PVC). Siihen voidaan soveltaa erilaisia ​​kuvioita tai kohokuvioita. Vinyylin ansiosta nämä taustakuvat vahvistuvat ja kestävät kosteutta tai auringonvaloa. Ne eivät houkuttele likaa ja pölyä niin paljon..

 • Vinyyli tapetti rakenne
 • Vinyyli tapetti sisätiloissa
 • Vinyyli tapetti valokuva sisätiloissa
 • Vinyyli taustakuva

EdellinenSeuraava12345

Yksi vinyylitapetin haitoista on sen huono läpäisevyys. PVC -kalvo ei päästä ilmaa ja kosteutta läpi, mikä estää seinien hengittämisen. Ne eivät ole monipuolisia seinäkäyttöön. Jokaista tyyppiä on lähestyttävä erikseen. Jotkut ovat kestäviä ja vähemmän kapriisisia, jotkut vaativat huolellisen liittämisen, jotta ne eivät vahingoita muotoilua, kiiltoa tai pinnoitetta.

Vinyylitapetit voidaan luokitella kolmeen tyyppiin valmistusprosessien perusteella. Niillä on erilainen ulkonäkö ja erilaiset ominaisuudet. Yläkerros voi olla vaahdotettua, litteää tai kovaa vinyyliä. Ensimmäinen ryhmä antaa seinille epätavallisen ilmeen. Osoittautuu helpotuspäällysteeksi. Tällaiset taustakuvat antavat ainutlaatuisuuden ja piilottavat monia epätasaisuuksia ja puutteita seinillä. Ne ovat kevyitä. Suurin osa vaahdotetuista vinyylitapeteista on maalattavissa..

Tasaisella vinyylitapetilla kaavain levitetään ensin taustaan. Sitten se peitetään vinyylillä kohokuvioimalla. Kauniita ja litteitä taustakuvia, jotka jäljittelevät monia tekstuureja – kangasta, nahkaa, kiiltoa, keraamisia laattoja ja muita. Niiden erottuva piirre on vinyylipallon paksuuden vuoksi lisääntynyt lujuus. Näitä taustakuvia käytetään usein keittiössä tai kylpyhuoneessa..

Taustakuva kovalla vinyylillä on ilmestynyt aivan äskettäin. Ne ovat ympäristöystävällisempiä kuin muut. Vinyyli on lämpökäsitelty, mikä varmistaa ihmiskeholle haitallisten aineiden haihtumisen. Niille on tunnusomaista lisääntynyt ilmanläpäisevyys, kestävyys fyysisille vaikutuksille ja mekaanisille vaurioille sekä kyky estää kosteuden kulkeminen. Kuten näette, he ovat tyhjentäneet joitain vertaansa vailla olevia positiivisia ominaisuuksia. Tällaiset taustakuvat kestävät kemiallisia pesuaineita. Ne peittävät täydellisesti pienet epätäydellisyydet ja epätasaisuudet seinillä..

Kuitukangas Tapettityyppi on ominaisuuksiltaan samanlainen kuin paperi. Vain heillä on lisääntynyt voima. Ulkonäöltään tämä tapetti on erittäin pehmeä ja herkkä. Kuitukangas on materiaali, joka on valmistettu luonnollisista ainesosista. Ominaisuuksiltaan se on samanlainen kuin kangas, mutta se ei ole. Kuitukankaat on valmistettu selluloosakuiduista, joihin on lisätty viskoosia ja muita lisäaineita, jotka antavat luonnollisille kankaille ulkoasun, lujuuden ja muita hyödyllisiä ominaisuuksia. Seinät ovat ilmaisia «hengittää» tämän materiaalin alla.

 • Kuitukangastaustakuva tekstuurikuva
 • Kuitukankaiden taustakuvio
 • Kuitukangastaustakuva sisätilassa
 • Kuitukangastaustakuva

EdellinenSeuraava12345

Kuitukankaat ovat erittäin käteviä liimauksessa. Ei turvotusta, rakkuloita tai muodonmuutoksia. Niiden käytön erottuva piirre on, että ne on kiinnitetty liimalla esipinnoitettuun seinään. Lisäksi ne pysyvät kuivina. Ne voidaan levittää mille tahansa pinnalle. Ne toimivat hyvin puun, sementin, laattojen, kipsin ja muiden materiaalien päällä. On syytä huomata, että levitettäessä muita kerroksia kuitukankaisiin, kuten vinyyliin, tapetti menettää osan ominaisuuksistaan. Voidaan maalata (jopa 3 kertaa).

Lasikuitu. Ne perustuvat materiaaliin, joka on saatu kudontamenetelmällä lasikuidusta. Useimmiten tällaiset taustakuvat maalataan. Niillä on erilaisia ​​kuvioita ja tekstuureja. Yksi lasikuitutapettien suurimmista eduista on sen parempi palonkestävyys. Niitä käytetään usein koristamaan hätäpoistumisreittejä tulipalon sattuessa. Lasikuitu ei ole väline erilaisten loisten (punkit, sieni, hometta jne.) Ruokintaan. Niillä on erittäin pitkä käyttöikä (10-15 vuotta, jotkut jopa 30 vuotta). He eivät pelkää vettä tai puhdistusaineita. Niille on ominaista korkea ympäristöystävällisyys ja turvallisuus. Ne ovat vähemmän tottelevia peittäessäseiniä ja vaativat paljon liimaa..

 • Valokuva lasista
 • Sisäkuvassa lasitaustakuva
 • Lasikuitu sisätiloissa
 • Rulla lasikuitulla

EdellinenSeuraava12345

Tekstiilitaustakuva. Ne perustuvat paperiin tai kuitukankaaseen. Päällinen on kangasta (pellava, silkki, veluuri, polyesteri ja muut). Ne voivat olla luonnollisia tai keinotekoisia, mikä määrittää tekstiilitaustakuvien hinnan ja joidenkin niiden ominaisuuksista. Ne tarjoavat parhaan äänen- ja lämmöneristyksen. Useimmat heistä eivät siedä märkäpuhdistusta. Tämäntyyppinen tapetti on erittäin vaativa liimausmateriaali, josta tulee vaikea ja epämiellyttävä prosessi kokemattomille ihmisille..

 • Tekstiilitaustakuva
 • Tekstiilitaustakuva
 • Tekstiilitaustakuva sisäkuvassa
 • Tekstiilitaustakuva sisätiloissa

EdellinenSeuraava12345

Metalloitu. Ne, kuten vinyyli, perustuvat paperiin tai kuitukankaaseen. Yläkerros on kalvo, joka voi olla kuvioitu, kuviollinen tai kohokuvioitu. Ihmiset valitsevat ne houkuttelevan ulkonäönsä vuoksi. Ne täyttävät huoneen kultaisella tai hopeisella hehkulla. Huoneen hyvällä valaistuksella näet metallitetun tapetin kaiken kauneuden ja edut. Ne on myös erittäin helppo puhdistaa. Ne on helppo pestä tai pyyhkiä pois. Metalloitu tapetti kestää kulutusta. He eivät menetä kiiltoaan ajan myötä. Ja äänieristys heidän kanssaan on yksinkertaisesti erinomainen..

 • Metallinen taustakuva
 • Metallinen taustakuva
 • Metallinen taustakuva
 • Metallinen taustakuva
 • Metallinen taustakuva

EdellinenSeuraava12345

Mutta voit myös korostaa metalloidun tapetin haittoja. Ensinnäkin tämä on niiden korkea hinta. Ne ovat huonosti ilmaa ja kosteutta läpäiseviä, mikä edistää kondensaation kertymistä. Niiden liimaamiseen tarvitaan täysin tasainen pinta ja erityinen liima. Kaikki puutteet näkyvät, folio tekee niistä erittäin havaittavia.

Luonnollinen tapetti. Ne perustuvat samaan paperiin. Siihen kiinnitetään erilaisia ​​luonnonmateriaaleja kierteiden avulla. Tämä voi olla juutti, ruoko, bambu, puukorkki ja monet muut. Luonnon taustakuvan ensimmäinen ja tärkein etu on sen ympäristöystävällisyys. Lisäksi heillä on upea näköala. Tarjoaa erinomaisen lämmön- ja äänieristyksen.

 • Luonnollinen tapetti
 • Luonnolliset tapetit
 • Luonnollinen taustakuva valokuva
 • Luonnollinen taustakuva

EdellinenSeuraava12345

Luonnollisen taustakuvan haitoista voidaan erottaa niiden korkeat kustannukset. Niiden liimaus on melko monimutkaista. Luonnollisilla materiaaleilla päällystettyä paperia on vaikea leikata ja pitää kiinni. Tämäntyyppinen tapetti imee hyvin hajua tai pölyä. Ne ovat tulenarkoja.

Nestemäinen tapetti. Aika mielenkiintoinen vaihtoehto. Ne yhdistävät perinteisen tapetin ja laastin positiiviset ominaisuudet. Ne ovat yhdistelmä eri alkuperää olevia luonnollisia kuituja ja liimaa. Niillä on seuraavat positiiviset ominaisuudet – seinälle kiinnitettäessä ei ole saumoja. Ne piilottavat pieniä epätasaisuuksia seinissä, niitä voidaan soveltaa vain tietyille alueille. Nestemäiset tapetit ovat ympäristöystävällisiä.

 • Nestemäinen tapetti
 • Nestemäinen taustakuva valokuva sisätiloissa
 • Nestemäinen taustakuva
 • Nestemäinen tapetti käytävän sisätiloissa

EdellinenSeuraava12345

Nestemäisten taustakuvien käytön haitat ovat seuraavat – ne eivät kestä kosteutta tai mekaanisia vaurioita. Ne on levitettävä seinälle melko varovasti, on parempi tehdä tämä ammattilaisille. Kuivuminen kestää kauan (enintään kolme päivää).

No, jos olet päättänyt valita tapetin seinien koristamiseksi, sinun on aloitettava niiden liittäminen. Mutta älä kiirehdi.

Vaiheittainen seinien tapetointiprosessi

Sen mukaan, mikä tapetti valitaan seinille kiinnitettäväksi, määritetään lisävaiheet. Mutta useimmat kohdat pysyvät samoina eri kattavuustyypeille..

Hanki ensin kaikki tarvitsemasi työkalut. Niitä voi tietysti lainata, mutta on silti parempi omistaa. Arvioitu luettelo tarvittavista työkaluista ja lisävarusteista seinien tapetoimiseksi:

Kun kaikki materiaalit ja kalusteet ovat valmiita työhön, kannattaa aloittaa seinien valmistelu. Ensin sinun on poistettava vanha taustakuva. Tämä voidaan tehdä käyttämällä erityistä ratkaisua, tärkeintä on, että et unohda lukea sen ohjeita. Tai yksinkertaisesti kostuta vanha tapetti lämpimällä vedellä. Puhdista seinä lastalla tai kaavimella. Mahdolliset epätasaisuudet tai halkeamat on täytettävä kitillä. Käytä tarvittaessa hiekkapaperia seinän tasoittamiseen. Jos seinät joutuivat rappaukseen, sinun on odotettava vähän, jotta pinta kuivuu.

Valmistuksen jälkeen pinta on pohjustettava. Hyvin usein tämä prosessi jätetään huomiotta, mutta sitä ei kannata tehdä. Pohjamaali on ensisijaisesti tehty vähentämään liiman imeytymistä seiniin. Tämä mahdollistaa taustakuvan raitojen säätämisen. Toisin sanoen kuvion tai liitosten mukauttamiseen. Tapettiliimaa voidaan käyttää myös pohjamaalina. Mutta tässä tapauksessa se on laimennettava nestemäisempään tilaan. Muuten, pohjamaali suojaa seiniäsi erilaisten sienien tai bakteerien mahdolliselta leviämiseltä..

Kun pohjamaali imeytyy liimapintaan, tapetti on leikattava. Varmista ennen tätä prosessia, että kaikki rullat ovat samasta erästä, koska sävy tai sävy voi poiketa jopa samasta väristä. Jos taustakuvassa on kuvio, on tarpeen merkitä kynällä tarkalleen, missä ne leikataan. Jätä aina muutama senttimetri kangasta vapaana (pituussuunnassa). On syytä harkita taustakuvan siirtymisastetta. Tämä löytyy kankaan takapuolelta. Jos vastaavaan lukuun liittyy luku, joka sanoo siirtymävaiheen. Mutta kuten sanotaan, luota, mutta tarkista. Yritä ensin yhdistää kaikki tapetin nauhat lattialla. Kun olet voidellut kankaan liimalla, voit aloittaa työskentelyn. On tärkeää, ettet sekoita taustakuvan ylä- ja alaosia..

Oikean liiman valinta

Tiesitkö, että oikean tapettiliiman valinta ei ole helppoa. Tässä on otettava huomioon monia asioita. Hinnan ja valmistajan lisäksi niillä on monia ominaisuuksia, jotka vaikuttavat oikeuden valintaan.

Jos joku on jo tavannut tapettiliiman valinnan, hän tietää, että näiden aineiden valikoima on yksinkertaisesti suuri. Vinyyliä varten yksi laatikko on tarkoitettu, luonnollinen – toinen. Eikä kukaan koskaan ihmetellyt, miksi niitä on niin paljon ja miksi ei tehdä yhtä pakettia kaikkiin tilaisuuksiin.?

Kaikki tämä ei ole niin helppoa, koska jokainen liimatyyppi on suunniteltu erityyppisille taustakuville. Jotkut seinäpäällysteet ovat raskaampia, toiset vähemmän. Esimerkiksi useimmat liimatyypit soveltuvat paperitapeille. Eli sinun ei tarvitse ostaa mitään erityistä tuotetta heille. Kuten sanonta kuuluu, ei tarvitse maksaa liikaa. Toinen asia on kuitukangas. Rakenne on jo erilainen. Ja vinyylitapetti on liian raskas yleisliimoille. Joten käy ilmi, että on materiaalia, joka on halvempaa ja on myös kalliimpaa..

Toinen tällainen mielenkiintoinen asia kokemattomille käsityöläisille. Siellä on tapettiliima, jossa on ilmaisin. Jos joku yritti voidella kangasta, muistat luultavasti, ettei aina näkynyt, mihin osaan oli kiinnitetty liimaa ja mihin ei. Indikaattori on toisaalta eräänlainen aine, joka saa veden kanssa kosketuksissa tapettiliiman väriseksi. Tämä näkyy parhaiten liuskojen voitelussa. Jonkin ajan kuluttua väriaine menettää värinsä ja tulee näkymättömäksi..

Jos menet tapettiliimaa myyviin erikoisliikkeisiin, näet munuaisen, jossa on merkintä «hillitä». Se on paksumpi ja kuivuu nopeammin. Loppujen lopuksi reunakivet ovat pienempiä kuin tapettinauhat, ja jotkut niistä ovat paljon raskaampia. Mikä tahansa liima tulee jauheena. Se laimennetaan vedellä pakkauksessa mainitun reseptin mukaisesti. Paakkujen muodostumisen välttämiseksi on suositeltavaa kaataa liima veteen hitaasti ja jatkuvasti sekoittaen. Yleensä seoksen on asetettava puoli tuntia. Sen jälkeen se on sekoitettava uudelleen..

Viimeinen vaihe

Seuraava on seinien tapetointiprosessi. Näytti siltä, ​​että kaikki valmistelut olivat ohi eikä tarvinnut olla liian hermostunut. Tämä ei ole täysin totta. Kun peität seinät tapetilla, sinun on noudatettava muutamia vinkkejä..

Liimaa kulmat

Ulkokulma liimataan seuraavasti: leikkaa tapetista nauha 2,5 cm enemmän kuin edellisestä nauhasta kulmaan. Sen jälkeen on tarpeen liimata nauha, taivuttamalla sitä vastakkaiseen kulmaan. Jos kulma on suora, loput liimataan päästä päähän, muuten loput liimataan päällekkäin pystysuorien merkintöjen mukaisesti. Nyt otamme terävän veitsen ja siirrämme sen kulmaa pitkin viivainta pitkin leikkaamalla pistokkaat pois ja painamalla reunoja. Muuten, vinyylitapetti liimataan vain päästä päähän..

Sisäinen kulma: ensin sinun on tiedettävä, että sinun ei pitäisi liimata siihen kokonaista taustakuvakangasta, koska se osoittautuu todennäköisesti vinoksi ja saat joko poikkeamia tai laskuja. Ennen työn aloittamista sinun on mitattava etäisyys kulmasta viimeiseen nauhaan ja lisättävä 2 cm. Nyt tiedän vaaditun koon, katkaise nauha ja liimaa se kulmaan ja seinään. Jotta nurkassa oleva paperi tarttuisi paremmin, sinun on pidettävä sitä pienellä esineellä, esimerkiksi veitsen tylppällä päällä. Tiheällä tapetilla jäljelle jäävä osa on liimattava käyttämällä luotilankaa, jonka päällekkäin on seinän viereinen osa. Nyt otamme veitsen ja seuraamme viivoitinta kulmaa pitkin, poistamme jäänteet ja painamme reunat. Näin liitos on näkymätön..

Usein kysytyt kysymykset

Jos kuuntelet näitä vinkkejä, vältät monia virheitä, jotka sinun on korjattava myöhemmin..