Korkkilattian asettaminen

Korkki ei ole vain eräänlainen pullon tiivistysaine, vaan myös viimeistelymateriaali. Koska lattia peitteiden alta «Coca -cola» on varmasti alkuperäinen, mutta ei kovin käytännöllinen ratkaisu, keskustelemme tänään korkkilattiasta: asennus, tuotanto, huolto ja muut mielenkiintoiset näkökohdat. Joten korkin kuori (joka on korkki) on kotoisin Länsi -Välimereltä. Se korjataan yleensä käsin vanhoista puista (30 vuotta tai enemmän). Korkkipuun kuoresta poistetaan kerros, joka on tarkoitettu rakennusmateriaalin valmistukseen, ympäristöystävällinen. Kuori murskataan, myöhemmin käsitellään, kuumennetaan erityisissä uuneissa ja puristetaan. Tämän seurauksena pienet balsa -hiukkaset yhdistyvät ja muodostavat vahvat yhteydet tietystä määrästä ilmakuplia (suberin). Korkkilattian etupuoli voidaan valmistaa itse korkista tai erilaisista puuviiluista..

Korkki on muuten kevyin kaikista luonnollisista kovista pinnoitteista. Tärkeimmät edut ovat äänieristys, lämmöneristys, pehmeys, kosteudenkestävyys ja mikä tärkeintä, se ei ole syötävä jyrsijöille, kovakuoriaisille ja tuholaisille. Harkitse mielenkiintoista suunnittelua tämän materiaalin kanssa

Korkkilattia alkaa pohjan valmistelusta

Korkkilattiapinnoille on olemassa seuraavat tyypit:

Liiman, jota käytetään liimapistokkeen asettamiseen, on oltava lämmin. Ei ole suositeltavaa käyttää PVA -liimaa eikä muita vesiliukoisia liimoja – tämä voi johtaa pinnoitteen huononemiseen ja turpoamiseen. Korkille on parempi käyttää erityistä liimaa (se sisältää synteettistä kumia ja polykloropreeniä). Hän nopeasti «nappaa» ja kuivuu.

Liimattava korkkilattia

Ennen korkkilattian asentamista huone on lämmitettävä 18-22 asteen lämpötilaan.

Yhdistävän korkkilattian asettaminen

Vaihtoehto liimatulle korkkilattialle on lukittava (liimaton) lattia. Se esitetään korkkilaattojen muodossa, joissa on lukitusurat korkkilaatan kehän ympärillä. Linnatyyppisen korkkilattian asettaminen on samanlainen kuin laminaatin asettaminen (se tehdään peräkkäin seinän reunasta toiseen, rivi kerrallaan). Asennus tapahtuu liittämällä levyt peräkkäin järjestelmää pitkin «lukitse uraan».

Se toimitetaan yleensä taustalla ja suojakerroksella, joten se ei vaadi hiontaa ja lakkausta. Parhaan suojan kosteutta vastaan ​​voidaan käyttää lakkaa tai erityisiä saumatiivisteitä. Huoneen visuaalisen laajentamisen vuoksi laatan lyhyt sivu on asetettava seinän suuntaisesti oven kanssa. Korkkilattia valmistui.

Korkkipäällysteiden tyypit

Teknistä korkkia valmistetaan aluslattiana pohjalattian alla (esimerkiksi laminaatti). Sen tarkoitus on äänieristys ja eristys. Tulee hyllyille levyinä, rullina ja jopa rakeina.

Liimapohja on ihanteellinen epätasaisille pinnoille (vaatii alustavan avaamisen lakalla). Liimapinnoite on joskus päällystetty vahalla tai lakalla, minkä seurauksena materiaalista tulee vedenpitävää ja sitä käytetään laajasti huoneissa, joissa on korkea kosteus. Liimakorkkilattia asennuksen aikana voidaan yhdistää muihin pinnoitteisiin (parketti, laminaatti jne.). Tässä tapauksessa kynnykset voidaan jättää pois..

Lukittavan (kelluvan) tulpan ansiosta asennus on nopeaa, mutta edellyttäen, että pohja on tasainen. Kelluva korkkilattia on kiinnitetty «laatta laattaan» käyttämällä uria, joissa nivelet ovat liitoksissa. Asennuksen jälkeen lattiat lakataan. Niiden käyttöikä on puolet liima -korkkilattioiden käyttöiästä ja he myös pelkäävät kosketusta veden kanssa..

Kuinka pitää huolta

Korkki ei pelkää bentseeniin, trkloorietaaniin ja etyylialkoholiin perustuvien liuottimien vaikutuksia, joten tavallinen kostea sieni sopii puhdistukseen. Älä käytä pesuaineina aggressiivisia emäksiä sisältäviä aineita. Kiiltoa antavan emulsion tai erikoisaineen avulla voit puhdistaa pinnan, vaikka se olisi erittäin likainen. Tarvittaessa saastunut pinta voidaan hioa uudelleen ja avata suoja -aineella – vahalla tai korkkilakalla..