Koristeelliset paneelit keittiöön – vaihtoehtoinen vaihtoehto toimivan huoneen kauniiseen sisustamiseen

Moderni ja tyylikäs keittiö on monien perheiden unelma. Loppujen lopuksi täällä voit kokoontua iltateelle ja keskustella kaikista tärkeistä asioista. Siitä huolimatta tämän huoneen korjaaminen on usein aikaa vievää ja työlästä. Rakennusmateriaalien laajan valikoiman vuoksi prosessia voidaan kuitenkin nopeuttaa menettämättä suunnittelun laatua. Puhumme koristeellisista paneeleista, joita käytetään yhä enemmän seinien tapetin ja laattojen sijasta, sekä kuulokkeiden pitkin. Tämä vaihtoehto on melko edullinen, toimiva ja helppo asentaa..

Koristeelliset paneelit keittiöön: edut ja haitat

Ennen koristepaneelien ostamista suosittelemme, että tutustut niiden pääominaisuuksiin sekä etuihin ja haittoihin. Näin voit ottaa huomioon kaikki vivahteet ja tehdä korjauksesta mahdollisimman tehokkaan. Tämä pätee erityisesti vanhojen rakennusten huoneistoihin, joissa useimmiten seinillä on jo tietty päällyste. Yksi koristepaneelien tärkeimmistä eduista on se, että aiempaa pinnoitetta ei tarvitse purkaa ja tasoittaa pintoja. Koska ne voidaan kiinnittää seiniin tai erityiseen runkoon. Haluttaessa paneelit voivat piilottaa sähköisen viestinnän, jolloin keittiö näyttää siistimmältä. Tämä voidaan tehdä milloin tahansa vuoden aikana ilman turhaa roskaa ja melua. Prosessi on melko yksinkertainen ja nopea. On huomattava, että monet paneelit kestävät kosteutta. Toisin sanoen, vaikka naapurit tulisivat huoneeseen, ne eivät muutu. Toinen tällaisen viimeistelyn ominaisuus on parantaa äänieristystä. Ja tietysti jokapäiväisessä elämässä tällainen muotoilu ei vaadi erityistä hoitoa..

Keittiön koristeellisilla paneeleilla on tietysti useita haittoja, jotka on myös otettava huomioon. Ensinnäkin on huomattava, että jotkut niiden tyypit eivät ole kestäviä ja voivat muodonmuuttua altistuessaan. Huolimatta siitä, että paneelit eivät muuta ulkonäköään altistuessaan vedelle, monet lastulevy- tai MDF -tuotteet eivät siedä sitä hyvin. Mitä tulee muovirakenteisiin, niiden alle voi kehittyä hometta. Emme myöskään suosittele joidenkin tyyppien asentamista liesiin, koska ne eivät usein kestä ylikuumenemista. Ja tietysti on erittäin tärkeää ottaa huomioon paneelien paino optimaalisen kiinnityksen löytämiseksi. Joka tapauksessa kannattaa keskittyä ei paneelien hintaan vaan niiden laatuun. Varsinkin jos aiot asentaa ne pitkään..

Suositut koristepaneelityypit ja -tyypit

Hyvän keittiösuunnittelun tekemiseksi on tärkeää ottaa huomioon monia vivahteita. Loppujen lopuksi jopa koristeellisilla paneeleilla on useita tyyppejä ja tyyppejä, joilla on omat ominaisuutensa. Suosituimmat ovat muoviset paneelit. Ne esitetään monissa eri väreissä, joten voit aina valita oikean vaihtoehdon keittiön sisustukseen. Lisäksi tätä ratkaisua pidetään edullisena ja helppo asentaa. Edut voidaan huomata, että paneelit eivät ime ruoan hajua ja niillä on myös vettä hylkivä ominaisuus..

Keittiön viimeistelyn budjettivaihtoehdoista on syytä huomata paneelit MDF ja Lastulevy. Asiantuntijat sanovat, että MDF -rakenteet ovat kestävämpiä. Ne eivät muuta ulkonäköään lämpötilan muutosten ja lisääntyneen kosteuden vuoksi. Lisäksi paneelit näyttävät visuaalisesti erittäin hyviltä ja muistuttavat visuaalisesti luonnonpuuta. Lastulevyä keittiön esiliinan koristeluun ei käytetä usein. Tämä johtuu siitä, että äärilämpötilat ja kosteus vaikuttavat tällaisiin paneeleihin melko voimakkaasti. Ne turpoavat vedestä kokonaan menettäen alkuperäisen ulkonäkönsä. Tämän välttämiseksi pinta on käsiteltävä säännöllisesti..

Saavat yhä enemmän suosiota bambu paneelit  se on luonnonmateriaali, jolla on uskomattoman kaunis rakenne. Sen tärkeimmät edut: kosteuden, lämpötilan ja auringonvalon kestävyys. Lisäksi tällaiset paneelit ovat kevyitä, mutta kestäviä eivätkä vaadi lisäkäsittelyä. Mitä vaihtoehtoihin tulee, bambumateriaaleissa on useita sävyjä, kutoja ja ne voivat olla myös yksi- tai kaksikerroksisia.

Hienon keittiösuunnittelun fanien tulisi tarkastella koristeita tarkemmin massiivipuiset paneelit. Tämä materiaali säilyttää lämmön hyvin, sillä on oma äänieristys ja se näyttää hyvältä muiden materiaalien kanssa. Asiantuntijat huomauttavat, että arvostetuimmat vaihtoehdot ovat tammi tai pyökki. Tuhka, mänty ja kirsikkapuut ovat hieman halvempia. Nämä materiaalit kestävät kosteutta ja korkeita lämpötiloja. Puupaneelien pitkäikäisyyden pidentämiseksi ne vahattiin. Tämä estää ruoan hajujen pääsyn niihin. Ja tietysti tällainen keittiön muotoilu näyttää aina kauniilta ja lisää kodikkuuden tunnetta..

Seuraava vaihtoehto on kipsilevyt, jotka näyttävät melko epätavallisilta. Niiden avulla voit ryhmitellä tilan, korostaa osan huoneesta tai laajentaa visuaalisesti. Lisäksi niitä käytetään usein kivi-, marmori- tai puulattian simulointiin. Tämäntyyppinen paneeli on turvallinen, helppo asentaa, mutta samalla se ei kestä kosteutta..

Ja tietenkin, lasiset koristeelliset paneelit pysyvät myös ajankohtaisina. Niiden avulla voit toteuttaa rajoittamattoman määrän ideoita keittiön suunnittelussa. Tämä vaihtoehto on paljon kalliimpi, mutta se on perusteltu. Loppujen lopuksi materiaali on turvallista ja sillä on myös korkea lämmön- ja kosteudenkestävyys..

Paneelityypit

Muodoltaan tämä viimeistelymateriaali voidaan säleillä, laatoittaa ja levyttää. Telinepaneelit koostuvat nauhoista, jotka on kiinnitetty toisiinsa uraliitoksilla. Laattapaneelit ovat puolestaan ​​pääasiassa neliömäisiä ja niitä käytetään lähes aina laattojen sijasta. Arkkimateriaali on kätevin asennuksessa ja ulkonäöltään houkutteleva. Se on melko suuri, joten sitä käytetään usein suuren seinäpinnan koristamiseen. Asennusprosessin osalta tällaiset paneelit kiinnitetään liimalla tai metallikoteloon.

Koristeelliset paneelit keittiöön: valokuvasuunnitteluideoita

Seinien koristelu on yksi keittiön sisustuksen tärkeimmistä vaiheista. Siksi ennen materiaalin valintaa on harkittava huolellisesti huoneen yleistä tyyliä..