Haluan tehdä remontin! Kylpyhuone: seinien kohdistaminen (osa 3)

Kylpyhuoneessamme on korkealaatuinen, tasainen, mahdollisesti jopa lämmin lattia. On aika järjestää seinät. Miksi tästä pitäisi ylipäätään puhua? Tosiasia on, että jopa viime vuosisadalla rakennettujen talojen seinät ovat harvinaisia. Ja jos olet onnellinen uuden asunnon asunnon omistaja, saatat kohdata toisen ongelman. Usein tällaiset huoneistot myydään ilman viimeistelyä. Ja sitten omistajan huolenaihe on tasoittaa tiiliseinä sellaiseen tilaan, jonka avulla voit laittaa laatat siihen..

Onko se niin tärkeää, sileät seinät? Kylpyhuone on tärkeämpi kuin mikään muu. Laatan, perinteisen kylpyhuoneen sisustusmateriaalin, tulisi muodostaa suoria saumaviivoja asennuksen aikana. Jos laattojen pohja ei ole tasainen, siitä tulee hyvin havaittavissa saumojen kohdalla. Sileät seinät antavat huoneelle tiukan ja siistin ilmeen ja mahdollistavat kaikkien suunnitteluideoiden toteutumisen.

Kuinka voit kohdistaa seinät kylpyhuoneessa?

Tässä artikkelissa käsitellään yksityiskohtaisesti kolmea tapaa. Jokaisella niistä on omat etunsa ja haittansa. Tietäen niistä omistaja voi päättää, mikä tekniikka sopii parhaiten tiettyyn huoneeseen..

Valitusta menetelmästä riippumatta on muistettava, että kylpyhuone on erittäin kostea huone. Vain kosteutta hylkivät materiaalit soveltuvat seinien tasoittamiseen..

Seinien tasoitus kipsillä

Kipsi on klassinen tapa seinien tasoittamiseen. Pari vuotta sitten tämä menetelmä oli ainoa. Ja nykyään monet omistajat suosivat sitä. Korkean kosteuden huoneiden rappaamiseen käytetään sementti-hiekaseosta. Voit ostaa sen valmiina tai tehdä sen itse. Suositeltu sementin ja hiekan suhde seinäkippaukseen 1: 4.

Mitä tarvitaan töihin sementti-hiekaseoksen lisäksi??

Paljastamme majakat

Tiiliin tai betonilaattaan puhdistetut seinät on pohjustettava huolellisesti. Onko pohjamaali kuiva? Majakat voidaan nyt asentaa. Nämä ovat erityisiä ohuita metallinauhoja, joita käytetään kipsin tasoittamiseen. Ne on vahvistettu 100-120 cm: n etäisyydellä toisistaan ​​ja 20-30 cm: n päässä huoneen kulmista. Jokainen majakka paljastuu tiukasti pystysuoraan, tasossa.

Lanka on kätevä kiinnittää seinään alabasterilla, joka on sekoitettu veteen. Seoksen ei pitäisi olla paksu, mutta ei myöskään nestemäinen. Sinun ei tarvitse kasvattaa paljon alabasteria, se kovettuu hyvin nopeasti. Vahvistamme majakkaa ylhäältä ja alhaalta kohden. Tarkistamme pystysuoran nopeasti käyttämällä tasoa tai luota. Kun olet varmistanut, että ohjain on kohdistettu oikein, täytä seinän ja majakan välinen tila alabasterierällä.

 Tärkeä! Kaikkien seinien ohjainten on oltava samassa tasossa.

Kuinka levittää sementti-hiekaseos?

Tämä työ vaatii tiettyjä taitoja. Yleensä sementti-hiekaseos heitetään seinälle erityisellä rappauskauhalla. Se ei ole helppoa, se vaatii harjoittelua. Pienillä kylpyhuoneen seinillä voit tehdä ilman kauhaa. Kipsilaasti voidaan levittää seinälle lastalla (jos kerros on pieni) tai puolilastalla (jos kerros on 1,5-2 cm paksu). Paksumpi kerros on levitettävä kaksi kertaa.

Riippumatta siitä, miten seos levitetään seinille, majakkien välinen tila tulee enimmäkseen täyttää. Kipsin tulisi työntyä hieman majakoiden tason ulkopuolelle. Poistamme ylimääräisen liuoksen säännöllä ja painamme sen majakoihin. Suoritamme säännön alhaalta ylöspäin ja teemme lyhyitä liikkeitä vasemmalle ja oikealle. Ylimääräinen liuos katkaistaan. Osoittautuu tarvitsemamme koneen perusta.

Tietenkin, jotta voit käsitellä sementtiseosta tällä tavalla, sinun on tehtävä siitä pehmeä, taipuisa, kuten sulatettu voi. Se riippuu veden määrästä liuoksessa. Liian paljon vettä – seos valuu seinää pitkin. Ja jos liian vähän, sääntö vetää palasia uutta kipsiä..

Täytämme siis jatkuvasti majakoiden väliset tilat. Jatkotyötä varten sinun on annettava liuoksen kovettua, kovettua, mutta ei kuivua.

Seinästä tulee tasainen

Tuloksena on tasainen pohja. Mutta nyt aukot on täytettävä. Ja niitä on monia. Halkeamia, onteloita, kuoria. Tällä kertaa teemme hieman nestemäisemmän liuoksen. Sitä on kätevä levittää kiillotusaineella. On varmistettava, että seinän taso ei kerry, vaan vain viat tasoittuvat. Tasoituskerroksen levittämisen jälkeen sinun on myös pidettävä tauko. Anna liuoksen kovettua.

Seinä muuttuu kauniimmaksi silmiemme edessä. Se jää vain tekemään siitä sileä. Tätä varten tarvitset rappausvaahtomuovikellukkeen. On tarpeen kostuttaa osa seinää vedellä ja hieroa se kellukkeella, tarvittaessa pienellä määrällä nestemäistä liuosta. Älä hankaa kovin kovaa. Tuore kipsikerros voi vaurioitua. Kipsin kuivumisen jälkeen se pohjustetaan. Seinä on valmis viimeistelyyn.

Kipsilevyn seinien kohdistus

Moderni tekniikka seinien tasoittamiseen kipsilevyllä voidaan hyvin käyttää kylpyhuoneessa. Kosteisiin tiloihin valmistetaan kosteutta kestävää kipsilevyä. Se asennetaan seiniin kahdella tavalla: runkoon tai liimalla.

Kuinka tehdä runko kipsilevylle

Puurunkoa ei voi käyttää kylpyhuoneessa. Runkoon tarvitaan sinkittyjä profiileja. Mitä siis tarvitaan tähän työhön?

Mitatut ja leikatut ohjausprofiilit on kiinnitetty kattoon ja lattiaan. Tämä voidaan tehdä ruuvimeisselillä ja pikakiinnitysruuveilla. Alempi profiili on kiinnitetty tiukasti ylemmän alle. Samat profiilit asennetaan seiniin kohtisuoraan korjattavaa profiilia vasten. Seinien profiilit on asetettu tiukasti pystysuoraan. Kehys kiinnitetään tuloksena olevaan suorakulmioon.

Seuraavaksi sinun on leikattava CD -profiili. Sen pituus on yhtä suuri kuin huoneen korkeus. Sisäkulmien jäykistämiseksi ensimmäinen profiili asetetaan siten, että se muodostaa kulman viereisen seinän ensimmäisen profiilin kanssa. Lisäksi profiilien keskipisteiden välillä on oltava 60 cm: n etäisyys, mikä on tärkeää, koska kipsilevyn leveys on 120 cm ja levyt on liitettävä profiilin keskelle. Risteyskohdissa CD- ja UD-profiilit kiinnitetään yhteen itsekierteittävällä ruuvilla.

Rakenteen jäykkyyden vuoksi jokainen telineprofiili on kiinnitettävä seinään useista paikoista. Tätä varten käytetään suoria suspensioita. Jousitusten muotoilu mahdollistaa niiden vahvistamisen sekä ennen telineiden asennusta että niiden jälkeen. Jousituskiinnikkeet kiinnitetään seinään tapilla ja ruuveilla ja profiiliin – kirpuilla.

Kipsilevyjen vaakasuoran liitoksen paikoissa kehyksessä tulee olla poikkileikkaukset profiilista. Poikkipalkit kiinnitetään tukipylväisiin sisarliittimillä. Ihmiset kutsuivat heitä «rapuja». Osat on kiinnitetty «kirppukuoriaiset».

Tärkeä! Harkitse etukäteen, missä kylpyhuoneessa on roikkuvat huonekalut, pyyhekuivain ja peili. Jotta ne voidaan kiinnittää turvallisesti, kiinnityspisteessä tarvitaan poikittainen profiili..

Kipsilevyn vahvistaminen

Ennen kipsilevyn kiinnittämistä sinun on asennettava sähköjohdot pistorasioille ja valaistukselle.

Kipsilevylevyt kiinnitetään 25 mm pitkillä itsekierteittävillä ruuveilla. Niiden korkki on upotettava 2-3 mm syvälle arkkiin. Kipsilevyn ääriviivat ja sen keskikohta on kiinteä. Itsekierteittävät ruuvit ruuvataan 15 cm: n etäisyydelle toisistaan.

Kipsilevylevyn leikkaamiseksi tarvitset rakennusveitsen ja pitkän viivaimen. Viivaimen sijasta voit käyttää profiilia. Etiketissä tehdään viivaimella viilto kipsilevyarkin etupuolelle. Arkki katkeaa helposti lovia pitkin väärälle puolelle. Leikkaa toinen pahvikerros veitsellä saumattomalta puolelta.

Kun olet vahvistanut kaikki yksityiskohdat, sinun täytyy kittiä paikka, jossa levyt on liitetty (mieluiten liimaamalla vahvistusverkko). Itsekelausruuvien upotetut korkit suljetaan myös kitillä. Valmis kipsilevyseinä on pohjustettava.

Tai voit tehdä sen ilman kehystä

Kipsilevy seinille, joissa on pieniä epätasaisuuksia, voidaan yksinkertaisesti liimata. Käytä tätä varten erityistä liimaseosta. Seos sekoitetaan veteen rakennussekoittimella valmistajan ohjeiden mukaisesti. Liimaa ei tarvitse aloittaa paljon kerralla. Seos kovettuu melko nopeasti. Älä unohda maalata seinää. Tämä tekniikka on avain menestykseen. Johdotus on tehtävä etukäteen.

Liimaa levitetään kohtisuoraan 20-25 cm välein levyn koko saumaosaa pitkin. Tämä tehdään lastalla tai lastalla. Ei tarvitse säästää. Kun kipsilevy on painettu seinää vasten, jokainen «kohta» tulisi olla halkaisijaltaan 10-15 cm. Erityisen tärkeää on voidella reunat hyvin. Liimattu arkki tarkistetaan tasolla ja säännöllä. Lentokoneen on oltava tasainen. Tätä säätelee liimakerroksen paksuus. Siksi kipsilevy asennetaan tällä tavalla vain suhteellisen tasaisille seinille..

Asennuksen jälkeen – kitti ja pohjamaali. Jos kaikki tehdään huolellisesti, ero kehyksen ja kehyksetön asennuksen välillä ei ole näkyvissä..

Mitä seuraavaksi?

On viimeistelyn aika. Vesi- ja viemäriputkien ja vesijohtolaitteiden asennus on vielä kesken. Jos haluat lisätietoja kylpyhuoneen kunnostamisen jatkamisesta, lue yleisen otsikon alla oleva artikkelisarja «Haluan tehdä korjauksia. Kylpyhuone».