Yksityisen talon moderni piha: ideoita järjestelyyn

Asunnonomistajia, joilla on yksityinen talo kaupungin ulkopuolella ja suuri puutarha -alue, voidaan vain kadehtia. Mutta on huomattava määrä kaupunkilaisia, jotka asuvat omakotitaloissa ja joilla on hyvin pieni maa -alue kotiensa lähellä. Tällaisessa tilanteessa on akuutti kysymys pienen tilan järkevästä järjestelystä kaikkien perheenjäsenten eduksi..

Takapiha

Jotkut asunnonomistajat haaveilevat kiinalaisesta takapihan puutarhasta, toiset haluavat kodikkaan istuinalueen ulkona, ruokailutilan tai grillinurkkauksen, ja jotkut haluavat mieluummin kaiken. Olemme keränneet mielenkiintoisia ideoita takapihan tai takapihan järjestämiseksi nykyaikaisiin omakotitaloihin, jotka auttavat sinua määrittämään talon ympärillä olevan tilan järjestämisen prioriteetit ja ehkä inspiroimaan sinua..

Pehmeä alue

Ulkouima -ruokailutilan järjestely

Useimmat asunnonomistajat haluavat syödä lounasta tai illallista ulkona koko perheen kanssa. Jopa pieni takapiha mahdollistaa tilavan pöydän ja tuolit. Mutta todella miellyttävän ja miellyttävän ilmapiirin luomiseksi on tärkeää heijastaa yhteyttä luontoon, erityisesti kaupungin sisäpihalla..

Illallisalue

Yksinkertaisimmista ulkokalusteista ja pienestä maalaatasta, joka on vuorattu kivilaatoilla, tulee osa paratiisia, jos ympärilläsi on runsaasti vehreyttä kaikenlaisista kasveista. Kiipeilykasvilajit auttavat luomaan vihreiden seinien tunteen alueen ympärille melko lyhyessä ajassa. Sinun tarvitsee vain jakaa kasvit ympäri sivustoa riippuen niiden mieltymyksistä kosteuden ja auringonvalon määrässä..

Ruokailutila ulkona

Ulkokalusteiden materiaali, väri ja rakenne sopivat ihanteellisesti sivuston ympäröivään puuaitaan. Kasveja on vähän, mutta ne luovat miellyttävän ilmapiirin erilaisilla vehreillä ja kukilla..

Puu ja kivi

Ammeissa ja pienissä kukkapenkeissä olevat kasvit voivat virkistää takapihan tilaa, jossa on pääosin kivi- ja betonipintoja.

Parven takapihalla

Jopa tällaisesta pienestä alueesta talon takana voidaan tehdä viihtyisä paikka rentoutua ja syödä viiniköynnösten ja kukkien ansiosta..

Hämärässä

Tämä ulkoruokailutila sijaitsee lepopaikan vieressä, ja kalusteiden ja aidan toteutusmateriaali on erinomainen joukko niitä – puu luo aina mukavuuden, rauhallisuuden ja viihtyisyyden tunteen.

Betonin joukossa Rauta huonekalut

Asunnonomistajat valitsevat usein ruostumattoman teräksen puutarhakalusteidensa materiaaliksi. Tämä johtuu sen korroosionkestävyydestä ja helposta huollosta. Lisäksi teräksen kiilto näyttää hyvältä betoni- tai kivipintoja vasten..

Ruokailu ulkona Taustavalaistu

Monille vuokralaisille takapihan tai takapihan perustaminen on tapa osoittaa rakkautensa minimalismiin..

Ylellinen sisäpiha

Ja joillekin jopa pieni maa -alue talon takana on armon ja viehätyksen symboli. Tämä ylellinen paikka rentoutumiseen ja syömiseen on punottuja huonekaluja, joissa on muhkeat tyynyt ja kukkivat kasvit..

Pienet lammet yksityisen talon pihalla

Hyvin pienien lampien tai suihkulähteiden käyttö takapihan maisemasuunnittelussa tuo rauhallisuuden ja rentoutumisen ilmapiirin meluisaan kaupunkielämään..

Pieni lampi

Pieni kiinalainen lampi, jossa on betonilaattoja polkuja, jotka näyttävät kelluvan veden pinnalla, on upea koristelu takapihalle.

Vesiputouksen kanssa

Säiliö, jonka vesihuolto jäljittelee pientä vesiputousta, sopii täydellisesti tämän virkistysalueen vilkkaaseen ilmapiiriin kaupungin yksityisen talon takapihalla. Sekä pajuiset ulkokalusteet että takorauta-tulisija tulessa lisäävät armoa ja erityistä viehätystä paikkaan..

Itäinen tyyli

Itämaiset aiheet tuntuvat kirjaimellisesti tämän maisemasuunnittelun kaikissa elementeissä – yksinkertaisuudessa ja lyhyydessä, viivojen ja yksivärisyyden selkeydessä, symmetriassa ja geometriassa, veden, vehreyden ja kirkkaiden koriste -elementtien läsnä ollessa.

Pieni uima -allas

Takapihan grillinurkan perustaminen

Yksi takapihan tai pienen takapihan omistamisen eduista on, että asunnonomistajilla on mahdollisuus käyttää ruoanlaitto -taitojaan avotulella ja syödä ulkona..

Harmonia paletissa

Tämä uskomattoman harmoninen takapihan istuinalue on loistava esimerkki siitä, miten päärakennuksen julkisivu heijastuu ympäristöön..

Kiviuuni

Tällä sivustolla on ehkä kaikki mitä tarvitset – iso kiviuuni, pehmeä oleskelualue, jossa on mukavat nojatuolit, ja tilava ruokasali katoksen alla, joka on suunniteltu paitsi perheenjäsenille myös vieraille.

Minimalismi Kirkkaat tuolit Sohva

Kivilaatat, puu, täydellinen nurmikko- ja grillausvälineet – paino on tiivis, yksinkertainen ja tyylikäs samanaikaisesti.

Ulkoilualueiden järjestäminen

Usein tapahtuu, että takapihan pienessä tilassa ei ole mitään tilaa nurmikon rikkomiseen tai kasvien istuttamiseen maahan. Mutta tämä ei ole syy kieltää itseltäsi mahdollisuus rentoutua ja rentoutua ulkona vehreyden ympäröimänä. On olemassa monia kasvilajikkeita, joissa on tarpeeksi tilaa kylpyammeissa tai pienissä irtotavarana. Ne voidaan sijoittaa jopa betoniseen takapihalle.

Kirkkaat tyynyt Kivien ja betonin joukossa Pyöreä pöytä Minimikasvit Huoneessa on pukisänky

Kirkkaiden pisteiden lisääminen huonekaluihin tai sisustuselementteihin voi tuoda loma-tunnelman pienen takapihan puu- tai betonikivi-auraan.

Paikka kahdelle Pajuja lepopaikkoja

Nämä lomakohteet kahdelle kykenevät loistamaan mukavuutta ja rentouttavaa ilmapiiriä, vaikka kalusteet ja kasvillisuus olisivat vähäisiä..

Seuraavassa on muutamia esimerkkejä siitä, kuinka kasveja voidaan käyttää elävän vihreän seinän luomiseen, joka ei vain koristele takapihaa, vaan toimii myös luonnollisena aidana tai keinona kaavoittaa tila yksityisen talon lähellä..

Vihreät seinät Elävä seinä Vihreä suoja

Ei-triviaali lähestymistapa pienten tonttien maisemointiin

Talomme sisätilojen lisäksi myös talon lähellä olevan tilan järjestely voi heijastaa makua ja tyylivalintoja, innovaatioita ja ainutlaatuisia ideoita, luovaa ajattelua ja epätavallisia lähestymistapoja yleisimpiin asioihin. Tässä on joitain inspiroivia vaihtoehtoja yksityisten talojen lähellä olevien tonttien alkuperäiseen suunnitteluun.

Valkoisen ympäröimä Hienostunut viehätys Symmetria Kontrasti Valkoisia kuutioita Kodikas kulma kadulla