Yksinkertaisuus ja vapaa tila: minimalistinen tyyli

Erilaiset tyylit talon ulkopuolelle saavat sinut valitsemaan ja tutkimaan näiden suuntojen merkkejä pitkään. Tämän valinnan helpottamiseksi sinun on määritettävä, mitkä päätehtävät on annettu talon julkisivulle. Niitä ovat lämmöneristys, koristeelliset ominaisuudet, kätevän käytön varmistaminen, eri toimintojen elementtien läsnäolo (portaat, ovet, ikkunaluukut, autotallin ovet jne.), Ympäristöystävällisyys, optimaalisen mikroilman varmistaminen, taloudellinen komponentti ja paljon muuta. Näiden kriteerien tärkeyden mukaan sinun on valittava rakennuksen tyyli.

Minimalistinen talo, jossa on metallielementtejä Minimalistinen rakennus valkoisella verhouksella

Tyylin yleiset ominaisuudet

Voimme sanoa, että klassinen minimalismi on suhteellisen uusi tyyli rakennusten rakentamisessa. Vastaava arkkitehtuuri ilmestyi Venäjällä äskettäin. Mutta samaan aikaan on jo mahdollista havaita tämän suuntauksen ilmentymiä asuinrakennuksissa ja muissa rakennuksissa..

Kaksikerroksinen talo, jossa suuret ikkunat Minimalistinen tyyli ja paljon lasia

Perusmuotoja voidaan pitää modernin minimalismin pääpiirteenä. Yksinkertaisuus ja käytettyjen elementtien ymmärtäminen tekevät tästä tyylistä suositumman joka päivä. Suurten ikkunoiden käyttö luo huoneeseen lisätilaa, joka on ominaista tälle suunnalle..

Tässä tapauksessa tyypillisimmistä sävyistä:

Kaksikerroksinen rakennus, jossa on suorat muodot Rakennus, jossa on suuret ikkunat vihreällä nurmikon taustalla Kirkkaasti valaistu rakennus

Julkisivuihin soveltuu vaalea kipsi, kivi ja puu. Värien ja materiaalien luonnollisuus kykenee rentoutumaan ja rauhoittamaan jo ulkonäöltään..

Tälle arkkitehtuurialuelle on ominaista dynaaminen kehitys. Slogan, jonka alla minimalismi saa vauhtia, kuulostaa «vähemmän on enemmän». Sen julisti ensimmäisenä tunnettu arkkitehti Ludwig Mee swan der Rohe. Minimalististen kodinsuunnittelijoiden tulisi pyrkiä valitsemaan parhaat materiaalit suhteellisen vähän käyttöä varten. Sama koskee sisustusta ja asusteita. Eurooppalaisen minimalismin kirkkaimmat edustajat nousivat japanilaisesta arkkitehtuurista ja hollantilaisesta DeStill -toimistosta.

Suuri talo uima -altaalla Pieni rakenne tuilla

Tämä rakennusten arkkitehtuurin suuntaus osoittaa, että on mahdollista korostaa luonnollisen materiaalin rakennetta käyttämättä muita koriste -elementtejä. Tällaisen talon sisätiloissa olevat esineet ovat yleensä monikäyttöisiä. Esimerkiksi jäähdyttimien puuttuminen voidaan korvata lattialämmityksellä. Se on loistava tapa säästää sisätilaa..

Edellä mainitun lisäksi minimalismille on ominaista yksinkertaiset geometriset muodot ja ilmeiset tilavuudet. Valon ja varjon leikki on yksi yleisimmistä suunnittelutekniikoista. Ovien ja katon lasielementit auttavat saavuttamaan halutun vaikutuksen sekä rakennuksen sisällä että ulkopuolella..

Valkoinen rakennus, jossa suuret ikkunat Asuintilaa lasiseinä rajoittaa Useiden värien yhdistelmä yhden rakennuksen julkisivulla

Talon suunnittelut minimalismin tyyliin

Minimalismityylin käyttämiseen rakentamisessa on monia tekniikoita. Tämän arkkitehtonisen suunnan hankkeet sulautuvat helposti mihin tahansa ympäristöön.

Yksi suosituimmista vaihtoehdoista on mökki. Vaakasuorat viivat ja suoraviivaiset muodot sopivat yhteen pystysuorien yksityiskohtien kanssa. Pystysuorat pitkänomaiset ikkunat ja korkeat ovet sopivat tähän. Lisäksi ulokkeiden kattoylityksiä voidaan käyttää lisätilan luomiseen markiisien alle..

Yleensä tällaisissa taloissa katolle asetetaan ylimääräinen toiminnallinen kuorma. Siellä voit sijoittaa näköalatasanteen tai terassin. Tämä siirto luo lisää käyttökelpoista aluetta. Sisäänkäynti katolle voidaan järjestää erillään asuinrakennuksen pääosasta. Pieni laajennus kotitaloustarpeisiin sallii olla käyttämättä mökin päätilaa teknisiin tarkoituksiin. Lämmityskattila, pyykinpesukoneet ja muut kodinkoneet voidaan varastoida ja käyttää erikseen. Tällaisen rakennuksen suositeltu pinta -ala on noin 200 neliömetriä. m.

Talo, jossa on terassi Rakennus laattoilla vuoratulle alueelle Kompakti rakenne minimalismin tyyliin

Rakentamisen tekniset ohjeet ovat yksinkertaisia:

 • monoliittinen perusta;
 • teräsbetonirunko;
 • vaahtobetoniseinät;
 • monoliittiset teräsbetonilattiat;
 • julkisivu valmis «lämmin» kipsi;
 • sivuraide puusta.

Tällainen rakenne näyttää harmoniselta pihakivillä päällystetyssä pihassa. Lisää vihreyttä sivustolla luo tarvittavan yhtenäisyyden tunteen luonnon kanssa. On parempi sisustaa terassi luonnollisella laudalla..

Kompakti rakennus minimalistiseen tyyliin Yksikerroksinen rakennus tilavalla tontilla

Tämä hanke on hyvä taloudelle. Yksikerroksinen rakennus ottaa minimaaliset kustannukset viestinnän suunnittelusta ja toteutuksesta säilyttäen samalla kaikkien tilojen tilan ja toimivuuden.

Jos rakennusala on pieni, hanketta voidaan muuttaa. Kun talon sisätilat eivät voi ylittää 150 neliömetriä. m, on tarpeen käyttää kaavoitusta. Tällainen talo on saatettava mahdollisimman lähelle alueen rajoja, jotta pienelle pihalle jää vapaata tilaa. Avoin tila on yksi minimalistisen tyylin tunnusmerkeistä sekä sisältä että ulkoa..

Epätavallinen lasihuone

Suuret ikkunat luovat panoraaman, joka poistaa ahtaan tilan tunteen rajoitetussa tilassa. Tällaiset hankkeet sisältävät suoran pääsyn olohuoneesta terassille. Lämpiminä kuukausina tämä on erittäin hyödyllinen tekniikka. Talon sisätilan yhdistämiseksi terassiin on parempi käyttää läpinäkyviä liukurakenteita. Tämä poistaa väliaikaisesti talon ja kadun välisen rajan..

Rakenne on koristeltu puun alla minimalistisia design -elementtejä Rakennuskompleksi minimalismin tyyliin

Tällainen rakenne suoritetaan käyttämällä:

Piha voidaan myös koristaa mukulakivillä ja terassi luonnollisilla lankkuilla..

Suuri talo, jossa suuret ikkunat

Toisesta hankkeesta voi tulla täysimittainen asuinrakennus. Tällaisen rakenteen pääominaisuus on alueen täydellinen näkyvyys talon ulkopuolelta. Koko tila on täynnä raitista ilmaa. Tämän tarjoavat suuret lasit, kaksi kerrosta ja terassi..

On suositeltavaa tehdä poistuminen sivustolle ja tehdä autokatos samalla tyylillä. On parempi, jos kaikki sivustot ovat mahdollisimman avoimia. On välttämätöntä pyrkiä sovittamaan rakennukset tiiviisti työmaalle, jotta säästetään tilaa pihalle, puutarhalle ja nurmikolle. Jos terassi sijaitsee aurinkoisella puolella, sitä voidaan käyttää mukavasti suurimman osan vuodesta..

Suuri valaistu allasrakennus

Rakennusmateriaalit voivat olla:

 • päällekkäiset liuskekiviverhoukset;
 • lankku terassi verhous;
 • luonnonlaudoista valmistetut terassilattiat;
 • ikkunanpuitteet ja ovet on valmistettu luonnonpuusta, joiden väri on kontrastinen seinien kanssa;
 •  talon runko on valmistettu puusta;
 • mineraalivillaa käytetään eristeenä;
 • seinien ja portaiden sisällä on puuta;

Tällaisen rakenteen perustan tulee olla kevyt ja katto on kalteva. Rakennus sopii täydellisesti päällystettyihin pihoihin.

Kaksikerroksinen rakennus, joka on koristeltu puulla Lumivalkoinen talo minimalismin tyyliin

Mitä tahansa minimalistisen talon projektia voidaan muuttaa omistajan maun ja toiveiden mukaan. Luettelo tähän suuntaan tehtyjen rakennusten eduista sisältää mahdollisuuden kokeilla ja rajattomat mahdollisuudet suunnittelijan mielikuvitukselle..