Uima -allas yksityisessä talossa: 30 parasta suunnitteluratkaisua

Maalaistalo, jossa on oma uima -allas, on loistava. Loppujen lopuksi uinti ei ole vain miellyttävä harrastus, vaan myös erittäin hyödyllinen fyysinen toiminta henkilölle. Haluan kuitenkin varoittaa sinua heti – jos uima -altaan rakentamisesta on tehty päätös, ihanteellinen vaihtoehto on yhteistyö insinöörien ja arkkitehtien kanssa, koska juuri he voivat antaa hyviä neuvoja tässä asiassa, jotta ne eivät häiritsisi kodin suunnittelua ja saisivat aikaan tarvittavan mikroilman. Lisäksi ensimmäinen asia, jonka sinun on päätettävä, on se, missä haluat nähdä uima -altaan: sisätiloissa tai haluatko mieluummin ulkoilman raikkaassa ilmassa? Tietysti makuasia, mutta on huomattava, että useimmilla on niitä edelleen kotinsa ulkopuolella, ts. lähellä rakennusta, esimerkiksi henkilökohtaisella tontilla. Kuitenkin niille, jotka asuvat maalaistalossa ympäri vuoden, uima -allas on todennäköisesti yhä tärkeämpi talon alueella..

Tyylikäs uima -altaan muotoilu maalaistalossaEpätavallisen kaunis muotoilu pienestä uima -altaasta, joka sijaitsee lähellä taloaUpea uima -allas maalaistalon alueellaPieni uima -allas aivan talon edessäUpea sisäuima -allasHämmästyttävän kaunis muotoilu uima -altaalla alueellaUpea ulkouima -altaan muotoiluPieni kiinteä uima -allas talon vieressäMelko yksinkertainen mutta tehokas vaihtoehto uima -altaan sijaintiin

Jos uima -allas sijaitsee itse rakennuksessa

Jos haluat rakentaa uima -altaan kotisi alueelle, sopivimmat paikat tähän ovat kellari tai kellari, koska altaan sijoittaminen ylempiin kerroksiin on ehdottomasti kielletty, koska seuraukset voivat olla kaikkein ei -toivottuja. Parhaimmillaan ylimmässä kerroksessa on varaa pulahdusallas tai pieni sauna.

Jos valitset paikaksi kellarin, sinun on muistettava tekniset viestinnät, esimerkiksi tulo- ja poistoilman läsnäolo. Muuten, talon sisäuima -allasta on paljon helpompi seurata, ja voit käyttää sitä ympäri vuoden säästä riippumatta, mikä on todella hyvä.

Riittävän suuri kiinteä uima -allas tilavan talon alueellaSisä allasUima -altaan suunnittelu maalaistalon sisällä

Jos uima -allas sijaitsee henkilökohtaisella tontilla

Uima -altaan sijoittamisella rakennuksen ulkopuolelle on varmasti useita etuja, joista tärkein on, että siinä olemiseen liittyy aktiivisempi lepo, koska uinti tapahtuu raikkaassa ilmassa, lähempänä luontoa. Myös tällainen uima -allas täydentää upeasti erilaisia ​​juhlia talon ystävien kanssa. On kuitenkin myös huonoja puolia. Esimerkiksi se, että ulkouima -altaassa uiminen riippuu suoraan säästä tuotannosta huolimatta «joka sää» altaat, jotka on peitetty erityisellä katoksella sateen tai voimakkaan tuulen sattuessa. Lisäksi tällainen allas on alttiimpi saastumaan lehdistä ja muista roskista, ts. sen puhtaus on paljon vaikeampaa ylläpitää kuin talon sisällä sijaitseva uima -allas. Puhumattakaan mahdollisuudesta jäätyä talvella – tämän välttämiseksi on myös toteutettava suojatoimenpiteitä.

miniatyyri -allas takapihallaSuunnittelu pieni uima -allas talon vieressäUima -allas sisäkentän alueellapoikkeuksellisen upea ulkouima -altaan muotoiluSuuri uima -allas, joka sijaitsee talon vieressä

Uima -altaan mallivalinta

Paikka on siis määritetty. Nyt sinun on päätettävä altaan mallista, nimittäin muodosta ja syvyydestä. Seuraavassa vaiheessa sinun on siirryttävä tärkeimpään asiaan – määritettävä tyyppi, suodatus ja myös uima -altaan koristelu. Mitä tyyppeihin tulee, niitä on kolme: kiinteät, kokoontaitettavat ja puhallettavat. Tämä valinta tehdään rakennuksen tyypin ja asunnon koon mukaan. Tietenkin kestävimmät ja luotettavimmat ovat kiinteät altaat, vaikka ne vaativat paljon valmistelua. Pääasiallinen materiaali, josta ne valmistetaan, on pääsääntöisesti hydraulibetoni, ja verhoukseen käytetään laattoja (haluttaessa voidaan käyttää toista materiaalia). Mitä tulee kokoon ja muotoon – kaikki riippuu sallitusta alueesta ja henkilökohtaisesta mielikuvituksesta. Uima -altaan asennukseen on suositeltavaa ottaa mukaan vain ammattilaisia, jotka muuten voivat antaa arvokkaita neuvoja suunnittelusta. Mutta yleensä tällaiset altaat on varustettu sukelluksella kaikella mitä tarvitset, ja niihin mahtuu myös paljon ihmisiä. Lisäksi voidaan lisätä lisätoimintoja, kuten vesihierontaa tai muita hyvinvointitoimintoja. Tällaisten altaiden muodonmuutos ei myöskään ole uhattuna, toisin kuin muut vähemmän vakaat lajit. Tietenkin hinnan kannalta paikallaan oleva uima -allas on kallein..

Kiinteä uima -allas aivan talon edessä Kaunis kiinteä uima -allas sijaitsee lähellä taloaKiinteä näkymä uima -altaalle suoraan talon vieressä

Kaksi muuta tyyppiä on paljon helpompi asentaa, ne ovat pienempiä eivätkä ole yhtä monipuolisia. Kaikki riippuu uima -altaan rakentamisen tarkoituksesta. Jos se on suunnattu lapsille, vaihtoehto puhallettavaan säiliöön, joka on helppo koota ja purkaa, on varsin sopiva..

Kokoontaitettava uima -allas on hieman vaikeampi käsitellä kuin puhallettava allas, mutta se kestää myös enemmän ihmisiä.

Lisää suodatusjärjestelmästä

Mini -altaan suunnitteluPieni ulkouima -allasPieni ulkouima -allas talon lähellä olevalla alueellaAlkuperäinen uima -altaan muotoilu lähellä kotiaMiniallas vehreyden keskellä

Altaita on kahta tyyppiä – ylivuoto ja kuorija, ja valinta riippuu suoraan sen muodosta. Uima -altaan klassiseen suorakulmaiseen versioon skimmer -suodatusjärjestelmä on sopivin. Kuorija on laite, joka kerää ylemmän likaisen vesikerroksen, minkä jälkeen se desinfioidaan ja puhdistetaan. Meikkaus jo puhdistetulla vedellä suoritetaan seinäaukkojen kautta. Ero ylivuotoaltaiden välillä on, että veden reuna, jossa on reunus, on samalla tasolla, kun taas vesi kaadetaan sivukaivoihin altaan pohjasta tulevan puhtaan veden siirtymisen seurauksena.

Tyylikäs uima -allasrakennus talon vieressä upealla näköalallaalkuperäinen pieni ulkouima -allas vihreän luonnon keskelläErittäin upea uima -allasrakennus talon vieressä ja ylellinen näköalaKaunis vaihtoehto uima -altaan sijaintiin parissa luonnossaPieni uima -allas talon vieressä

Kaiken edellä mainitun yhteydessä hyvin suunnitellun projektin voi tehdä vain ammattilainen, joka ottaa huomioon kaiken tarvittavan, mukaan lukien viestinnän toimittamisen monimutkaisuus, ja auttaa myös suunnittelun valinnassa. Loppujen lopuksi sinun on hyväksyttävä, että altaan ennenaikainen korjaus on ehdottomasti ei -toivottu asia. Ja tämä johtaa yleensä tiiviyden rikkomiseen, esimerkiksi huonolaatuisten rakennusmateriaalien vuoksi, minkä seurauksena on allasvuoto.