Tyylikkäät ja tehokkaat kukkapenkki -aidat: 100 houkuttelevaa ideaa

Kukkapenkkien aidat ovat tärkeä osa tontin maisemasuunnittelua, joka voidaan valmistaa mistä tahansa saatavilla olevasta tai valmiista rakennusmateriaalista. Aita ei ole vain koristeellinen rooli, vaan antaa myös kukkapenkille täydellisen, hyvin hoidetun ulkonäön ja luo harmonian maiseman koostumukseen. On myös syytä huomata, että sen avulla voit jakaa tontin käteviin vyöhykkeisiin, luoda suojaa herkille kasveille ei -toivotuilta vierailta..

kivi monoliittinen taottu vihreä aita

Aidat kukkapenkeille

Kukkapenkkien aidoilla on erilaiset toiminnalliset tarkoitukset, mikä tarkoittaa, että aidat valitaan niiden käyttötarkoituksen mukaan:

 • Nurmikko ja kukkapuutarha. Tätä varten riittää pieni aita, jonka korkeus on enintään 7 senttimetriä..
 • Polku tai polku. Tässä tapauksessa aidan tulisi olla tehokkaampi ja sen korkeuden tulisi olla 10-15 cm.
 • Korotetut kukkapenkit. On parasta peittää ne kivellä tai tiilellä, koska sinun on pidettävä maaperä tietyssä tilassa. Vahvan ja vakaan aidan ansiosta kukkapenkki pysyy muuttumattomana pitkään.
 • Juurten estäminen. Jos et salli kukkapenkin kasvua sen rajojen yli, sinun on huolehdittava korkealaatuisesta aidasta. Aidan tulisi istua syvälle maahan, on parasta käyttää muovia tai muurausta, puu ei ole sopiva.
 • Suojaa eläimiltä ja lapsilta. Jos suojaat kasveja alueen ympärillä juoksevilta eläimiltä tai uteliailta lapsilta, aita on asetettava korkealle (noin puoli metriä). Visuaalisen vetovoiman ja esteettisen ulkonäön säilyttämiseksi sinun on käytettävä aitauksia. Materiaalina voit käyttää metallia, muovia tai puuta..

kiviaitapuinen aita kukkapenkillemuuraus kirkkaille väreillekukkapenkki perhonen muodossakukkapenkki kivestätiiliseinäinen kukkapenkkikukkapenkki aidattu muurauksellametalliaitametalliaitakiviaitaOn myös syytä huomata, että kukkapenkki -aidan tyypin valinta riippuu siitä, mitä kasveja siinä on. Etupuutarhassa tai ruusutarhassa on parasta käyttää puolen metrin korkeaa aitaa, mutta se riittää peittämään mixborderin päällystyslaatoilla tai kivillä. Yleensä on otettava huomioon kasvien mitat ja valittava aidat niiden mukaan, koska rehevät ruusut tai pionit näyttävät naurettavalta muurauksen kanssa, joka häviää visuaalisesti siellä..

erityistä metallia lasiaita tyylikäs aitaPuinen aita kukkapenkille

Puu on luonnollinen materiaali, joka näyttää erittäin houkuttelevalta ja kodikkaalta. Puu ei sovellu lämmitykseen auringon säteiltä, ​​se ei heijasta valoa, mikä tarkoittaa, että se ei vahingoita laitosta palovammoilla. Tämän materiaalin kanssa työskentely on erittäin helppoa ja yksinkertaista; voit tehdä aidan itse tunnissa. Ainoa ja tärkein haittapuoli on hauraus, mutta käsittelemällä puuta erikoismateriaaleilla voit pidentää sen käyttöikää. Jos maalaat aidan säännöllisesti, tämä vaikuttaa myös sen kestoon «elämää». Kaikkia puulajeja voidaan käyttää aidana, koska ne ovat aina sopivia ja luonnollisia.

luonnonkivinen aita hillitä aita alkuperäinen kukkapenkki kivellä alkuperäinen kaunis kukkapenkki, jossa on tiili -aita alkuperäinen aita kukkapenkille tyylikäs kukkapenkki, joka on vuorattu puuaidalla

Puuaitojen tyypit:

 • Paaluttaa.
 • Aita.
 • Mosaiikki.
 • Aita, joka on tehty tukista tai oksista.
 • Paju viiniköynnös.

Vaihtoehtoisesti voit käyttää puupaloja. Riittää poimia samankokoisia ja halkaisijaisia ​​tukkeja, kääriä ne kattohuopateipille ennen kuin käsittelet ne antiseptisellä aineella. Valmistelun jälkeen voit asentaa aidan turvallisesti hautaamalla kiilat noin 20 cm: n syvyyteen.

siisti puuaita valkoinen puinen aita valkoinen aita koristeellinen puuaita puusta valmistettu koristeellinen aita puinen oransseille kukille laudoista valmistettu aita kukkapenkille aita oksistapuinen aita

Kiviaita

Tässä tapauksessa kivi tarkoittaa tiiliä, luonnon- ja tekokiveä sekä päällystyslaattoja. Asennus voidaan suorittaa sekä kuivana että laastina. Haluttaessa kivi yhdistetään toisiinsa tai puuelementteihin. Tärkeimmät edut ovat aidan kestävyys ja korkea luotettavuus, ainoa haittapuoli on korkea hinta.

Päällystyslaatoilla on erilaisia ​​muotoja, kokoonpanoja ja värejä, mikä tarkoittaa, että niitä voidaan käyttää erilaisiin kukkapenkkeihin, ihanteellisia minikokoisten kukkapenkkien asettamiseen.

mosaiikkiraja kiviaita tiili -aita kiviaita kiviraja kukkapenkeille tiilivuorattu kukkapenkki luova aita kukkapenkeille aidat luonnonkivestä aidat alkuperäisellä kivellä tiilistä valmistettu kulmikas kukkapenkki

Metallinen aidat

Kaikki metalli -aidat näyttävät erittäin tyylikkäiltä, ​​mutta niiden hinta puree hieman. Voit käyttää valettuja, taottuja ja hitsausaitoja, jotka täydentävät tyylikkäästi kukkapenkin tyylikästä ulkoasua ja palvelevat erittäin pitkään. Tällaisten aitojen valmistus tehdään yksilöllisesti omistajan tilauksesta. Tärkeintä on, että aita sopii maisemaan ja sopii yleiseen suunnitteluun. Niitä voidaan käyttää myös tukena kasveille, jotka käpristyvät ylöspäin..

valkoinen taottu aita koristeellinen metalliaita kukkapenkki metalliaidalla takorauta -aita taottu aita

metalliaita

aidan metallisten kukkien muodossa putkien aidat

Muoviset aidat

Muovi näyttää erittäin mielenkiintoiselta ja ensinnäkin kiehtoo sen toiminnallisilla ominaisuuksilla: se kestää lämpötilan vaikutuksia ja kosteutta, palvelee hyvin pitkään säilyttäen alkuperäisen muodonsa. Tällainen aita on erittäin helppo asentaa ja purkaa; sen vaihtaminen ei ole vaikeaa. Plussaa on myös aidan värin, muodon ja koon valinnanvara. Otettuaan aidan tyylin ja maisemasuunnittelun mukaan voit luoda mielenkiintoisen koostumuksen, lisäksi voit käyttää muovia, joka jäljittelee muita materiaaleja (kivi, puu).

Useita perusvaihtoehtoja muoviaiteille:

 • Leikkausaita.
 • Muovinen reunus.

koristeellinen muovi keltainen muovipuu muovilevyistä valmistettu aita vihreää muovia musta muovinen aita aidat punaisesta muovista muoviset aidat muovinen mansikka -aita muovinen aita polymeeripunos

Aidat romumateriaaleista

Tee-se-itse-aita romumateriaaleista näyttää aina erittäin mielenkiintoiselta, tyylikkäältä ja epätavalliselta. Koko etu on siinä, että tällä tavalla voit luoda ainutlaatuisen kukkapenkin alkuperäisellä aidalla. Tunnetuin koti -aita kukkapenkille omin käsin on valmistettu muovista ja lasipulloista. Tätä varten riittää pullojen kerääminen ja hautaaminen maahan ylösalaisin. Jotta muovipullo säilyttää muotonsa ja houkuttelevan ulkonäön, se on ensin täytettävä maaperällä, kivillä tai hiekalla..

Myös romumateriaaleina voit käyttää vanhoja vinyylilevyjä, posliinilevyjä palveluista, jotka olivat osittain rikki ja joita ei enää käytetä..

renkaan aita sateenvarjo aidana pullon aita muovipullon aita levy aita

Mikä on kukkapenkin aita, riippuu vain tontin omistajan toiveesta, mielikuvituksesta ja taloudellisista mahdollisuuksista. Aidalle voit käyttää melkein mitä tahansa materiaalia, tärkeintä on tehdä se oikein. Upeimmat ja kalliimmat vaihtoehdot ovat aina mielenkiintoisia, mutta kaikilla ei ole siihen varaa, voit aina löytää ulospääsyn tilanteesta käden ulottuvilla käyttämällä kaikkia vanhoja asioita aidalle, esimerkiksi autonrenkaita.

tee-se-itse-aita pullon suojus aita sateenvarjolla