Sivuston maisemointi

Maisemoinnin viimeinen vaihe on maisemointi. Kasvien istuttamisen jälkeen sivusto saa täysin erilaisen, täydellisen ilmeen. Maisemointi ei ainoastaan ​​muodosta sivuston arkkitehtonista ja taiteellista ulkonäköä, vaan myös parantaa sen mikroilmastoa, suojaa aluetta pölyltä, auttaa jakamaan tilan vyöhykkeisiin.

Ruukkukasvi talon lähellä Kukkapuutarha puineen

On tavallista erottaa kaksi maisemointityyppiä: pystysuora ja vaakasuora. Pystysuoran avulla voit suojata alueen auringolta, koristella seiniä tai peittää ei -toivottuja esineitä. Ja vaakasuora puutarhanhoito auttaa korostamaan sivuston alueita.

Laattojen polku Portaat talon kuistilla

Puutarhanhoitoa koskevat perussäännöt

Jotta voit luoda sivustolle kauniin koostumuksen, joka ilahduttaa sen kauneudesta pitkään, sinun on lähestyttävä maisemointia pätevästi. Kasveja ja istutuspaikkoja valittaessa on otettava huomioon useita tärkeitä tekijöitä:

Lepoalue sivustolla Kivinen kukkapenkki

Tilava alue mahdollistaa suurikokoisten sävellysten järjestämisen.

Lyhty talon kuistilla Vaaleanpunaisia ​​kukkia kukkapenkissä

Pienelle alueelle on parempi valita rajoitettu väripaletti. Ihanteellinen ratkaisu olisi valita perusväri ja täydentää sitä kahdella tai kolmella sävyllä. Suurilla alueilla värivalikoimaa voidaan laajentaa.

Liuskekivi puutarhassa Lepoalue sivustolla

Keskeiset maisemointityöt

Puiden ja pensaiden istutus. Kun olet valinnut sopivat kasvit, sinun on harkittava niiden sijaintia sivustolla. Puita ja pensaita voidaan sijoittaa sekä alueen sisä- että ulkopuolelle.

Puinen aita kiipeilykasveja kotona

Puiden avulla on hyvä luoda varjoisia alueita, ja pensaat näyttävät upeilta osoittamalla sivuston todelliset tai ehdolliset rajat tai osana kukkapuutarhaa.

Veistoksia talon pihalla Pieni uima -allas paikan päällä

Kukkapenkkien järjestely

Laajin alue mielikuvituksen lennolle on kukkapenkkien järjestely. Yhden kukkapuutarhan kasvit valitaan pääsääntöisesti ottaen huomioon kukinta -aika. Tämä on tarpeen, jotta kukkivat kasvit miellyttävät silmää varhaisesta keväästä myöhään syksyyn..

Lila ja vaaleanpunaiset kukat

Toinen kriteeri kasvien valinnassa on väriskaala. Kasvit on valittava siten, että ne paitsi harmonisoivat toisiaan, myös sopivat alueen yleiseen koostumukseen.

Polku, jossa portaat talolle Ruokapöytä pihalla

On parempi istuttaa kukkia korkeuteen: korkeimmat ovat kauempana ja pienimmät ovat lähempänä.

Valkoisia kukkia kotona nurmikko kukkapuutarhan kanssa

Kukkapuutarhan muoto voi olla erilainen, se voi rajautua lammen, puutarhapolkujen, virkistysalueen tai olla erillinen osa maisemaa.

Valkoisia kukkia sivustolla pylväät talon sisäänkäynnillä Keittoalue lähialueella

Pystysuora puutarhanhoito

Pystysuora puutarhanhoito on yksinkertainen ja erittäin tehokas tapa luoda ainutlaatuinen vihreä koostumus sivustolle. Suoja peittää alueen uteliailta katseilta ja on erinomainen koriste sivustolla.

koivu kotona

Pystysuoraa maisemointia voidaan käyttää seinien, kaarien ja muiden taiteellisten ja arkkitehtonisten esineiden koristamiseen..

Koristeellinen ristikko kiipeilykasveille

Tämä maisemointitapa sisältää kiipeilykasvien istuttamisen sekä ruukkujen ja kukkaruukkujen asentamisen..

kaunis polku pitkin taloa Rehevä kukkapuutarha sisäänkäynnillä suora polku levyistä taloon

Nurmikon istutus

Maisemointityön viimeinen vaihe on nurmikon istuttaminen tai asettaminen. Nurmikko luo harmoniaa ja yhdistää alueen koostumuksen yhdeksi kokonaisuudeksi.

Katos talon vieressä Nojatuolit lähialueella Nurmikko sisäänkäynnillä

Nurmikon ruohoa on monenlaisia, sen valinta riippuu maaperän ominaisuuksista ja nurmikon tarkoituksesta.

Viereisten tonttien nurmikot on jaettu seuraaviin:

Kalliopuutarhojen ja säiliöiden järjestely

Kivikkopuutarha näyttää erittäin vaikuttavalta ja luo sivustolle harmonisen, kodikkaan ilmapiirin, joten tällaiset sävellykset ovat viime vuosina olleet maisemasuunnittelun muodin huipulla..

Mahonki lähellä taloa

Osana maisemasuunnittelua kivikkopuutarha tuli meille idästä, joten se on usein sisustettu aasialaiseen tyyliin..

Maisemointi japanilaiseen tyyliin

Kalliopuutarha (alppimäki tai rockery) on sijoitettava tällaiseen paikkaan niin, että koostumus on olemassa erillisenä vyöhykkeenä, mutta ei kuitenkaan ole ristiriidassa viereisen tilan yleisen ilmapiirin kanssa.

kivet nurmikon kehystyksenä

Toinen vaikuttava koristekniikka on luonnonkivestä valmistetut tukiseinät tai rivitalot. Tällä tavalla voit voittaa sivuston rinteet..

kokko sivuston virkistysalueella kivimuuri paikan päällä Suuri tontti nurmikolla

Paikan päällä oleva keinotekoinen säiliö luo ainutlaatuisen rauhan ja seesteisyyden ilmapiirin. Pysyvät vesimuodostumat voidaan suunnitella pieneksi altaksi tai järveksi halutun vaikutuksen mukaan. Esimerkiksi järvi muodostaa kuvan villieläimistä, ja allas päinvastoin luo ylellisyyden ja mukavuuden tunteen..

miniallas paikan päällä

Veden liike antaa aina energiaa ja saa sinut positiiviseen tunnelmaan, joten suihkulähteen tai puron muodossa oleva koostumus on erinomainen suunnitteluratkaisu..

koristeellinen suihkulähde sivustolla Koristeellinen vesiputous paikan päällä