Mikä on ainutlaatuista suomalaisissa taloissa?

Suomi on maa, jossa on kauniita maisemia ja melko ankara ilmasto, jolla on vanhat perinteet kulttuurissa ja arkkitehtuurissa. «Mäntyjen, järvien ja kivien valtakunta», – näin sanoi kuuluisa hopea -ajan runoilija Sasha Cherny Suomesta. Ja tämän valtakunnan yli kuuluu suuren Sib Sibeliuksen juhlallinen musiikki.

Suomalaiset talot ovat olennainen osa koskematonta luontoa ja kuuluisia kansanlauluja. Suomalainen arkkitehtuuri kuuluu skandinaaviseen tyyliin, jossa yhdistyvät Ruotsin, Norjan, Islannin ja Tanskan pohjoisten kansojen perinteiden monimuotoisuus. Yleisestä skandinaavisesta arkkitehtuurikoulusta suomalainen arkkitehtuuri nousi itsenäiseksi suuntaukseksi 1800 -luvulla, mutta on jo saanut maailmanlaajuista tunnustusta..

Suomalaiset puutalot ovat uskomattoman viehättäviä, valon ja varjon leikkiä. Hyvin usein suomalaisen tyylin perinteiden mukaan ensimmäinen kerros on leikattu kivillä lujuuden vuoksi ja toinen on kevyempi, johon he käyttävät kohokuvioitua kipsiä, puisia säleitä tai panoraamaikkunoita:

Talvi -ilta

Suomalaistyylisten talojen tärkeimmät tunnusmerkit voidaan tiivistää seuraavasti:

  • rakennukset sopivat orgaanisesti luonnonmaisemaan, ts. Maisemasuunnittelua ei ole luotu nimenomaan taloa varten, vaan talo muodostaa yhtenäisen kokonaisuuden luonnonmaiseman kanssa:

Sisäänkäynti autotalliin

  • tilavuusrunkorakennukset, joissa on huippukatot ja tornit;
  • perinteiset rakennusmateriaalit – puu ja raaka luonnonkivi;
  • muotojen ja sisustuksen yksinkertaisuus ja vaatimattomuus;
  • pakollinen läsnäolo kahdella sisäänkäynnillä, joista yksi johtaa sisäpihalle.

Julkisivun suunnittelun ominaisuudet

Todelliset suomalaiset talot on rakennettu mänty- tai lehtikuusta. Nykyaikaisessa rakentamisessa käytetään useimmiten liimattuja palkkeja. Se on erittäin ympäristöystävällinen, kätevä ja käytännöllinen rakennusmateriaali..

Ruskea palkki Koko talo on valaistu sisältä

Toinen vaihtoehto luoda talo, jossa on kansallinen suomalainen maku, on käyttää julkisivun koristamiseen kuivaa verhoilulautaa, joka jäljittelee massiivipuuta:

Laatoitettu leikkipaikka

Säätiön erityispiirteet

Koska Suomi on pohjoinen maa, talon lämmöneristykseen kiinnitetään paljon huomiota. Tämä koskee lähinnä säätiötä. Niitä luotaessa käytetään erityisiä sisäisen eristyksen tekniikoita. Suomalaisten talojen rakentamisessa suosittu on tämäntyyppinen perusta, kuten grillage, jossa paalu- tai pylväspohjainen rakenne yhdistetään yhdeksi rakenteeksi laattojen tai palkkien muodossa. Grillin etuna on, että tämäntyyppistä perustuksia voidaan käyttää kaikentyyppisille maaperille ottaen huomioon alueen epätasaisuus ja korkeuserot:

Talo vuorilla puujaloilla

Lisäksi grillillä voit suunnitella minkä tahansa kokoonpanon terasseja ja verantoja:

Tasainen terassi

Suomalaiset asuvat taloja rakentaessaan maisemapiirteitä parhaalla mahdollisella tavalla hankkeen toteuttamisessa yrittäen olla häiritsemättä luonnon tasapainoa ja vahingoittamatta ilmapiiriä. Lisäksi jokaisen rakennuksen suunnitteluun valitaan luova lähestymistapa ja arkkitehtoniset koristeet valitaan huolellisesti. Joten voit olla luova säätiön suunnittelussa käyttämällä maiseman luonnollisia ominaisuuksia. Boulders ei voi vain luoda epätavallista ulkoasua taloon, vaan myös vahvistaa maaperää sivuston kukkulalla:

Boulder-vuorattu perusta

Kivien käyttö

Suomen luonnonpiirteisiin kuuluu lukuisia kiviä. Tämä alue on kuuluisa graniitti-, hiekkakivi-, liuskekivi-, vuolukivi- (steatiitti) talletuksistaan. Siksi kiven käyttö suomalaisten talojen rakentamisessa on hyvin yleistä..

Kivimuuraus on suosituin kivilajityyppi suomalaisessa rakentamisessa. tämän tyyppiseen työhön tarvitaan epäsäännöllisen muotoisia, eri kokoisia ja sävyisiä luonnonkiviä. Puun ja kiven yhdistelmä, joka on tuttu monille arkkitehtonisille tyyleille, voidaan voittaa erikoisella tavalla kivimuurauksen avulla, koristamalla osa perustuksesta, paalutukista ja portaista kivellä:

Ullakko- ja kivipilarit Talo lumessa Hirviveistos

Viime aikoina kivestä tehdyt puutarha- ja puistokoostumukset ovat tulleet muodikkaiksi trendeiksi. Luonnon loisto luodaan uudelleen graniittilohkoilla, jotka sijaitsevat näennäisen kaaoksen päällä:

Miniallas talon edessä

Ulkotakat

Takka on ollut ja on edelleen kiinteä osa suomalaista kotia. Talon ulkopuolella sijaitseva takka on kirkas koostumuksellinen aksentti ja täyttää samalla suoria tehtäviään. Ulkotakat voivat olla sisäänrakennettuja, seinälle asennettavia ja saaristollisia. Seinätakan koristeluun voit käyttää myös luonnonkivimuurausta yhdistämällä se rytmisesti muihin julkisivuelementteihin:

Miniallas talon edessä

Terassi voidaan varustaa seinälle asennettavalla takkagrillillä.

Valkoinen kiviputki

Terassit

Suomalaisten talojen terassit ovat kodin epätavallinen sisustus. Jos talon asettelu ja pinta -ala sallii, voit suunnitella kulmaterassin toiseen kerrokseen:

Portaat terassille

Ullakkohuoneistot terassilla ovat melko yleinen vaihtoehto suomalaisten talojen rakentamiseen. Tällaiset rakennukset ovat käteviä ja järkeviä. Terassin tuet voidaan myös koristaa alkuperäisellä tavalla kivellä:

Asfaltti tie

Pienen alueen ympärille suunniteltu terassi tekee talosta tilavamman:

Suomalaisten talojen tilavuusrakenteet selitetään lisärakennuksilla. Tämä on kätevä tapa järjestää saunat tai autotallit:

Veistetty puinen visiiri

Taloon kiinnitetyt kasvihuoneet säästävät huomattavasti tilaa. Tällaisten kasvihuoneiden lisävalaistukseen on parempi varustaa katto pystysuoralla lasituksella:

Kasvihuoneet

Suomalaisissa moderneissa taloissa panoraamalasia käytetään yhä enemmän. Nämä rakenteet täyttävät talon auringonpaisteella ja paljastavat ihastuttavia maisemia. Identtisesti suunnitellut panoraamaikkunat ja -ovet näyttävät epätavallisilta ja ylellisiltä:

Valkoinen portaikko

Luonnollisten materiaalien käytön, hyvän lämmöneristyksen, suunnittelun yksinkertaisuuden ja erilaisten kokoonpanojen ansiosta suomalaiset talot ovat saamassa yhä enemmän suosiota ja kilpailevat muiden tyylien rakennusten kanssa..