Maalaistalon maisemointi: 70 mielenkiintoista ideaa

Maalaistalon ympärillä oleva tontti ei ole vain vapaa alue, vaan myös erinomainen tilaisuus toteuttaa monia maisemasuunnitteluideoita. Lisäksi tämä ei ole vain työpaikka, vaan myös mukava lepo koko perheen kanssa. Nykyään on monia ideoita, jotka voit toteuttaa itse tai asiantuntijan avulla. Mutta joka tapauksessa tätä varten sinulla on oltava halu ja joitain taitoja kasvien hoitamisesta. Tärkeintä on käyttää aikaa ja miettiä kaikkea mahdollisimman huolellisesti. Ja sitten tulos tuottaa iloa jopa useiden vuosien jälkeen..

Maisemasuunnitteluhanke maalaistalolle

Ennen kuin aloitat sivuston suunnittelun, on erittäin tärkeää arvioida se mahdollisimman rehellisesti. Eli ota huomioon paitsi edut, myös haitat. Asiantuntijat suosittelevat ensinnäkin kiinnittämään huomiota paikan sijaintiin suhteessa aurinkoon. Tämä on erittäin tärkeää, koska jotkut kasvit kasvavat yksinomaan auringossa, kun taas toiset näyttävät paremmilta varjossa. Tärkeä rooli on maaperän laadulla ja koostumuksella sekä kukkuloiden, ojien, tasankojen, pohjaveden jne. Esiintymisellä. Mielenkiintoista on, että vaikeaa maastoa ei tarvitse aina tasoittaa. Loppujen lopuksi korkeus on ihanteellinen alppiliukumäen koristeluun, kun taas soinen alamäki on ihanteellinen lampi. Lisäksi sivuston muoto asettaa linjat puiden ja pensaiden istuttamiseen. Ja tietysti on tärkeää ottaa huomioon talon sijainti, ulkorakennukset ja jo kasvavat kasvit. Tämä auttaa sinua määrittämään tarkasti, mitä kasveja ja koostumuksia tietyllä alueella tulisi tehdä..

Mielenkiintoista on, että suuret vanhat puut ovat usein todellinen löytö. Tämä johtuu siitä, että niistä voidaan tehdä sävellyksen keskeinen osa. Itse asiassa äänenvoimakkuuden vuoksi tila näyttää laajenevan. Joissakin tapauksissa puilla on myös toiminnallisempi rooli. Toisin sanoen ne auttavat säilyttämään kosteuden ja suojaavat myös paahtavalta auringolta. Siksi älä missään tapauksessa kiirehdi puiden poistamista, koska niiden viljely voi kestää useita vuosia..

Yleensä asiantuntijat korostavat, että maisemasuunnittelu edellyttää jatkuvaa työtä. Eli kasvit tarvitsevat aina hoitoa, nimittäin kastelua, karsimista, istutusta jne. Lisäksi monet heistä eivät siedä pakkasta hyvin ja tarvitsevat suojaa tähän aikaan vuodesta..

Sivuston arviointi on epäilemättä erittäin tärkeää, mutta tämän lisäksi sinun on luotava projekti, varsinkin jos aiot tehdä maisemasuunnittelua itse. Tämä prosessi vaatii selkeää suunnittelua. Ja ilman sitä on aina riski luoda kaoottinen, ei liian houkutteleva tilasuunnittelu, joka on pian uusittava. Valitsemalla suunnittelun voit olla varma päätösten oikeellisuudesta. Lisäksi se auttaa säästämään paljon aikaa, vaivaa ja rahaa. Tässä vaiheessa on tarpeen määrittää toiminnalliset alueet sekä määrittää maisemasuunnittelun tyylisuunta. Kastelujärjestelmä ja puutarhaviestinnän virransyöttöjärjestelmä ansaitsevat erityistä huomiota. Ja tietenkin, älä unohda polkujen, tasojen ja aitojen sijaintia..

Sivuston toiminnalliset alueet

Kuten edellä mainittiin, tontin toiminta -alueiden määrittäminen on erittäin tärkeää. Koska se auttaa orientoimaan ja sijoittamaan oikein kaikki kasvit, istutukset ja koristeelliset yksityiskohdat. Yleensä sivustolla erotetaan seuraavat vyöhykkeet:

  • puutarhanhoito, joka vie pääasiassa suuren osan alueesta;
  • etuosa ei vie liikaa tilaa ja sitä käytetään pääasiassa autojen sisäänkäyntiin;
  • virkistysalue käsittää pääasiassa noin 10% kokonaispinta -alasta;
  • kotitalous sisältää kasvihuoneita ja muita rakennuksia;
  • leikkialue ei ole aina läsnä ja se kannattaa tehdä tarvittaessa.

Joissakin tapauksissa vyöhykkeet voidaan yhdistää toisiinsa. Tämä säästää tilaa.

Maisemasuunnittelun perusperiaatteet

Tietenkin maisemasuunnittelu on aina maalaistalon sisustus. Mutta jotta tulos todella miellyttäisi sinua, suosittelemme noudattamaan perusperiaatteita:

  • erilaiset kasat ja monimutkaiset rakenteet ovat jo pitkään haalistuneet taustalle. Suunnittelun yksinkertaisuutta pidetään tällä hetkellä paljon tärkeämpänä..
  • symmetristen ja epäsymmetristen esineiden yhdistelmä maisemasuunnittelussa mahdollistaa tasapainon saavuttamisen.
  • hyvä kasvien yhteensopivuus varmistaa maalaistalon houkuttelevuuden.

Maisemointityylit maalaistalolle

Jos kaikki aiemmat vivahteet otetaan huomioon, on aika päättää maisemasuunnittelun tyylistä. Se ei riipu eri elementtien hinnasta ja korkeista kustannuksista. Pääkomponentti on täydellisesti sovitetut komponentit, jotka luovat harmonian tunteen.

Klassinen tyyli

Kuten tiedätte, klassikoille on ominaista selkeä geometrinen asettelu. Eli kaiken tulisi sijaita symmetrisesti, ja nurmikoilla, kukkapenkeillä tai säiliöillä on välttämättä oltava selkeä muoto. Huvimajaan tai muihin yksityiskohtiin on parempi valita neutraaleja, pastellisävyjä..

Maalaistyyli

Tätä tyyliä kutsutaan myös maalaismaiseksi ja tämä heijastaa täysin sen muotoilua. Eli tärkeintä on luoda keveyden ja rentoutumisen vaikutus. Tätä helpottavat rehevät kukkapenkit, lampi ja erilaiset käsintehdyt tuotteet..

Englantilainen tyyli

Sileät linjat istutuksissa ja arkkitehtuurissa ovat englantilaisen tyylin pääpiirteitä. Tällainen harmonia voidaan saavuttaa käyttämällä kaikkea mahdollisimman luonnollista. Tämä ei koske vain kasveja, vaan myös kiveä, jota käytetään pääasiassa polkuja varten..

Provencen tyyli

Ehkä yksi vaikeimmista maisemasuunnitteluvaihtoehdoista on provencelainen tyyli. Tämä johtuu siitä, että sen on yhdistettävä paitsi esteettinen myös käytännön toiminto. Pohjimmiltaan tähän käytetään hedelmä- ja koristepuita sekä erilaisia ​​punatiilisiä osia..

Maisemasuunnittelun luominen maalaistalolle on kiehtova, pitkä prosessi, joka ei todellakaan sovi kaikille. Melko suuri määrä vivahteita pelottaa usein aloittelijoita. Älä kuitenkaan luovu ideoistasi, vaan anna niiden toteuttaminen ammattilaisille.