Maalaistalo omin käsin

Dacha on useimpien kaupunkilaisten unelma, jotka ovat kyllästyneet metropolin jatkuvaan hälinäyn. Dacha on mahdollisuus paeta luontoon täydelliseen ykseyteen sen kanssa sekä mahdollisuus viettää aikaa perheesi kanssa piknikillä tai grillillä. Tontin ostaminen ei ole vaikeaa nyt, mutta todella mukavan oleskelun aloittamiseksi sinun on aloitettava talon rakentaminen.

moderni dacha Dachan kartano tyylikäs mökki puusta

Nyt ei ole ollenkaan tarpeen jahdata arvostettuja taloja, rakentaa palatsi, koska nyt on vaikea yllättää tällä. On paljon mielenkiintoisempaa luoda pieni, mutta kodikas ja tunnelmallinen talo, josta et halua lähteä. Kun olet työskennellyt huolellisesti maalaistalon luomisen ja suunnittelun parissa, voit rakentaa paikan fyysiselle ja henkiselle levolle. Kun olet rakentanut maalaistalon omin käsin, voit ilmentää siinä kaikki unelmasi ja lapsuuden fantasiat luodaksesi ihanteellisen lomakohteen.

ruskea dacha punainen dacha modulaarinen kesämökki modulaarinen mökki pieni mökki puun alla ullakolla

Parhaan paikan valitseminen

Jos aloitat talon rakentamisen tontille, sinun on noudatettava yleisesti hyväksyttyjä rakennussääntöjä, joten älä kiirehdi kaivamaan perustuskuoppaa etukäteen. Lain mukaan talon on sijaittava seuraavien sijaintivaatimusten mukaisesti:

 • enintään viisi metriä kadulta;
 • vähintään kolmen metrin päässä ajoradasta;
 • etäisyys viereisiin rakennuksiin – 3 metriä tai enemmän.

mökki terassilla maalaistalo kaksikerroksinen sininen mökki kaksikerroksinen maalaistalo

Nyt sinun on karkeasti nähtävä, mitä tapahtuu, koska tätä on seurattava huolellisesti. Jos rakennustyömaa on pudonnut alamaan, sinun on etsittävä vaihtoehtoinen vaihtoehto, koska et voi laittaa taloa kuoppaan. Kun sijoitat talon alamaan, voit tuomita sen jatkuviin tulviin sulamis- ja sadevedestä. Ihannetapauksessa sinun on löydettävä paikka kukkulalle, mieluiten maan luoteispuolelle. Jos maasto on tasainen, sinun on rakennettava viemärijärjestelmä..

siisti mökki iso runko mökki mökin parvi mökki ullakolla

Vaihtoehtoja onnistuneille projekteille

Voit rakentaa pienen talon, mutta tämä ei tarkoita, että se ei olisi mukava. Kun käytössäsi on pieni alue, voit hävittää sen asianmukaisesti siten, että kaikki tarvittavat huoneet ovat rakennuksessa. Veranta on yksi maalaistalon pakollisista ominaisuuksista, koska siellä perhe viettää kaikki kokoontumiset.

mökki lampi mökki keinotekoisella purolla mökki, jossa on puutarha pieni alkuperäinen mökki epätavallinen dacha tyylikäs mökki

Maalaistalon suosituin vaihtoehto on yksikerroksinen rakennus, jossa on ullakko. Tätä vaihtoehtoa on testattu pitkään ja sillä on edelleen kehitysnäkymiä. Ullakon avulla voit kieltäytyä rakentamasta lisärakennuksia. Ulkoterassit on usein kiinnitetty tämän tyyppisiin taloihin, joissa voit viettää hauskaa kesällä ja varustaa ne ruokasaliksi raikkaassa ilmassa..

Kun olet rakentanut ullakon, voit lisätä talon hyödyllistä aluetta, mutta sinun ei tarvitse rakentaa toista kerrosta, riittää, että kattoa muutetaan ja nostetaan hieman ylös. Tässä tapauksessa on parasta sijoittaa makuuhuoneet toiseen kerrokseen ja jättää ensimmäinen keittiöön ja olohuoneeseen..

esivalmistettu talo omin käsin maajoukkueen hi-tech tyylikäs esivalmistettu kesämökki

Lisäksi paras vaihtoehto olisi hi-tech-talo. Kaksoistalojen aihe on edelleen ajankohtainen. Tontilla on kaksi taloa, joista toinen on pienennetty kopio toisesta. Tällaiset talot ovat erityisen suosittuja niille, jotka haluavat rentoutua suuressa yrityksessä, koska voit antaa pienemmän osan vieraille samalla, kun et kiusaa toisiaan.

Maalaistalo puusta

Erinomainen vaihtoehto maalaistalon rakentamiseen, koska se on taloudellisesti kannattavaa, ja lisäksi tällaisen rakenteen rakentamisen aikana ei tarvita maailmanlaajuisia viimeistelytöitä. Lisäksi se on ympäristöystävällinen, mikä tarkoittaa, että sen sisällä on aina mukava. Tästä huolimatta on kuitenkin merkittävä haittapuoli – rakentamisen monimutkaisuus. Siksi on epätodennäköistä, että pystyt rakentamaan sen itse; sinun on turvauduttava ammattimaisten rakentajien apuun..

antiikki puinen talvitalo baarista alkuperäinen kesämökki metsässä sininen maalaistalo kodikas talo musta puutalo tyylikäs puinen mökki tyylikäs metsämökki puusta suuri puutalo

Kivinen maalaistalo

Kivestä rakennettu maalaistalo on sietämätöntä ylellisyyttä. Luonnollisesti tämä on vahvin ja kestävin vaihtoehto, mutta se on myös kallein. Onko sen arvoista vai ei, päättää vain niille, jotka haluavat alkaa rakentaa henkilökohtaista maalaistaloa koko perheelle rentoutumiseen. Materiaalia voidaan käyttää:

 • tiili;
 • kaasu- ja vaahtobetonilohko;
 • äyriäiset;
 • luonnonkivi.

Tällaisen talon rakentaminen itsenäisesti ja nopeasti on lähes mahdotonta. Jos et viivytä rakentamista kymmeniä vuosia jättämällä alueelle käsittämätön rakenne, ota yhteyttä asiantuntijoihin (muurarit), jotka tekevät työn omistajan puolesta monta kertaa nopeammin.

lumivalkoinen maalaistalo puutarha mökki mökki Valeya tiilimökki punatiilinen mökki kaksikerroksinen mökki tiilimökki suurella ullakolla tiilimökki tiilitalo, jossa on suuri vaja pieni tiilinen mökki

Esivalmistettu rakenne

Viime aikoina nämä talot ovat lakanneet olemasta houkuttelevia ja tylsiä, koska nyt valmistajat tarjoavat alkuperäisiä arkkitehtonisia rakenteita yhdessä tai kahdessa kerroksessa parannetulla asettelulla. Tällaisen talon rakentaminen on ilo. Itse asiassa tämä on alkuperäinen ja suuri rakentaja, joka on helppo koota eikä erityisiä taitoja ja tietoja tarvita..

Positiivista on, että täällä on jo olemassa viestintäjärjestelmiä, mukaan lukien:

 • Sähköjohdotus;
 • ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmät;
 • vesipiiput.

maalaistyylinen mökki pieni esivalmistettu mökki puun alla pieni esivalmistettu mökki pieni elementtitalo iso esivalmistettu mökki esivalmistettu mökki esivalmistettu kaksikerroksinen mökki esivalmistettua puuta

Tämän ansiosta aloittelija välttää erilaisia ​​mahdollisia virheitä ja pystyy rakentamaan talon omin käsin. Täällä on myös sisäänrakennettuja:

 • keittiö;
 • kylpyhuone;
 • lepohuone.

Koska on olemassa sähkö ja lämmitys, talon käyttö on mahdollista myös talvella. Kun olet täyttänyt talon tarvittavilla putkistoilla ja huonekaluilla, voit siirtyä turvallisesti siihen ja asua milloin tahansa sopivana ajankohtana tai jatkuvasti.

Puurunkoinen talo

Runko-maalaistalot ovat pienen budjetin vaihtoehto, jonka voit rakentaa itse. Rakennustekniikka on yksinkertainen, joten voit käsitellä sitä itse. Vaikka joskus joudut käyttämään vielä pari vapaata kättä, mutta sinun ei tarvitse palkata asiantuntijoita, riittää, että pyydät apua 1-2 ystävältä. Jos pääset rakennustyömaalle pääsi kanssa, niin talo on täysin valmis 2-3 viikossa.

valkoinen runkorakennus iso runko mökki suuret runkorakennukset vihreä runkorakennus runkorakennus metsässä runkorakennus uima -altaalla nurmikolla runkorakennus, jossa on lepopaikka runko puusta alkuperäinen kaksikerroksinen runkorakennus

DIY runkorakennuksen rakentaminen

Säätiö

Jos entiset omistajat tulvivat sen, niin se oli onnekas ja jäljellä on vain säätää vaadittu kehä sarakkeen tekniikan avulla. Edellinen perustus on suojattava, tätä varten sinun on kaivettava sen ympärille puoli metriä syvä kaivos ja levitettävä vedeneristysyhdiste säätiön seinille ja sitten päällystettävä se vesilasilla.

Jos perusta luodaan tyhjästä, hedelmällisen maaperän rakentamispaikka on puhdistettava ja siirrettävä kaupunkiin, jotta sitä voidaan käyttää järkevästi. Maan sijasta sinun on täytettävä hiekka, jonka jälkeen voit kaivaa ojan ja täyttää sen tarvittavalla materiaalilla. Jäädytetyn perustan on oltava vedenpitävä ja peitetty hydrolasilla. Kellarikerrosta varten tuuletusaukot tehdään säätiöön ankkureille, joissa on nastat (9-12 kpl). Pohjan on oltava tiili, sen korkeus on 1 metri.

Kun säätiön vaihe on ohitettu, on tarpeen aloittaa kellarikerroksen kokoaminen, on parasta tehdä tämä kaavion mukaisesti «alustalle», mikä on tehty palkeista tai puupalkkeista.

Seinät ja niiden teho

Seinät on koottu valmiiden lattioiden pinnalle, moduulit on kiinnitettävä neliökiskon pohjaan. Rungon seinät ovat riittävän suuria, joten on parempi olla asentamatta niitä itse, vaan pyytää tovereiden apua tekemään tämä yhdessä. Talon kaikkien seinien kokonaisaika on 1 viikko. Tärkeintä tässä on liittää kulma -alueet oikein poikittaishihnoihin ja kiinnittää ne tukevasti piikkeillä tai kiinnikkeillä. Kun seinät on asennettu, runko on vahvistettava tukien ja tukien avulla, mikä on tärkeä rooli.

Katto

Runkorakennuksen katon rakenne koostuu kattojärjestelmästä ja katto -osasta, toinen sisältää:

 • karkea pinnoite;
 • höyry- ja vedeneristyskerrokset;
 • koristeellinen pinnoite.

Kattojärjestelmä on koottava huolellisesti suunnitellun projektin mukaan, ullakon korkeus on 1,5 metriä. Katon optimaalinen muoto on 4-kallistettu, katon asennusaika 5-7 päivää.

seinävuoraus

Talon runko on päällystettävä tuuman levyllä. Rakenteen luotettavuuden lisäämiseksi osa vaipasta kiinnitetään kulmaan. Kalliimpi vaihtoehto on käyttää sementtilastulevyjä levyjen sijaan. Päällystystyöt on aloitettava julkisivusta, jatkettava sivuseinistä ja lopetettava talon takaosasta..

Tätä seuraa maalaistalon ulkoasun viimeinen työ, joka sisältää:

 • katto;
 • putkien ja savupiippujen ulostulo;
 • harjan ilmastimen asennus;
 • seinäverhous ja sisustus;
 • verhouspaneelien kiinnitys.

Jos asetat itsellesi tavoitteen ja siirryt nopeasti kohti sitä, voit 3-4 viikon kuluttua ihailla valmiita töitäsi omalla kädelläsi rakennetun maalaistalon muodossa. Nyt voit tehdä sisätöitä ja täyttää sisustuksen makusi mukaan. Täällä voit ilmentää kaikkia ideoitasi ja toiveitasi täyttämällä talon alkuperäisillä huonekaluilla, tyylikkäillä koristekuvilla ja muilla tarpeellisiksi näyttävillä asioilla.