Maa -suihkulähde: erilaisia ​​ideoita

Näyttää siltä, ​​että päivät ovat kuluneet, jolloin venäläisten mökit ja yksityiset pihat olivat yksinomaan alue, jossa oli särkyneitä vuoteita ja istutettuja puita ja pensaita. Moderni kodin tontti, suuri yksityinen piha tai pieni takapiha kaupunkiasunnossa voi olla maisemataidetta. Kauniit kukkapenkit, siistit puutarhapolut, grillausalueet, keinut ja huvimajat – on paljon vaihtoehtoja jopa vaatimattomien pihojen järjestämiseen. Mutta kuten japanilaiset sanovat – loistavia asiantuntijoita täydellisen maisemasuunnittelun luomisessa – jotta pihalla tai kesämökillä olisi harmoninen ympäristö, kolmen komponentin pitäisi olla läsnä: kasvit, kivi ja vesi. Tämä julkaisu on omistettu veden lähteen sisällyttämiselle lähialueen järjestelyyn. Tarkastellaan mahdollisia vaihtoehtoja suihkulähteen luomiseksi kesämökille tai henkilökohtaiselle tontille, pienelle sisäpihalle tai valtavaan paikkaan.

Country suihkulähde

Lakoninen vaihtoehto

Suihkulähteiden tyypit sivuston maisemasuunnitteluun

Yleisesti hyväksytyllä mielipiteellä, jonka mukaan kesämökin suihkulähde on kallis, työvoimavaltainen ja yleensä hankala, ei ole todisteita pitkään aikaan. Lähteen järjestäminen jatkuvasti kiertävällä vedellä yksin ei ole vaikeaa, jos lähestyt asiaa huolellisesti ja tarkasti. No, nykyaikaisissa myymälöissä on niin paljon valmiita vaihtoehtoja, että on aika hämmentyä.

Kahdesta kulhosta

Itämainen tyyli

Siisti muotoilu

Luova suunnittelu

Suihkulähteen valinta, kuten mikä tahansa laite lähialueen sisustamiseen, vaatii tarkat laskelmat, oikean muodon, koon ja materiaalin valinnan. Ennen kuin menet kauppaan tai Internetiin etsimään videoita mestarikursseilla suihkulähteen tekemisestä omilla käsilläsi, sinun on päätettävä, millaisia ​​suihkulähteitä ovat ja miten ne eroavat toisistaan.

Kulhot ja kivet

Universaali vaihtoehto

Kahdessa tasossa

Upotettava suihkulähde

Tämän tyyppistä suihkulähdettä voidaan pitää yksinkertaisimpana suunnittelun ja asennuksen kannalta. Uppomekanismin erityispiirre on, että suihku osuu suoraan vedestä. Mutta tämä vaihtoehto vaatii pienen säiliön – keinotekoisen lammen tai suuren vesikulhon, joka on upotettu maaperään, läsnäolon tai luomisen. Upotettava suihkulähde on yksi halvimmista. Riittää, kun valitset sopivan suihkusuuttimen, joka muodostaa suihkun, ja kiinnitä letku pumpusta. Muiden teknisten laitteiden asennusta ei tarvita.

Upotettava suihkulähde

Kulho kivien alla

Kiinteä suihkulähde

Näitä rakenteita edustamme useimmiten puheissa ja aukioilla olevista suihkulähteistä. Tämäntyyppinen suihkulähde edellyttää jonkinlaisia ​​koriste -elementtejä, jotka jäljittelevät vesilähdettä. Kiinteässä suihkulähteessä kesäasunnolle ja yksityiselle pihalle voidaan käyttää suihkukoneita, veistoksia tai niiden sävellyksiä, erilaisia ​​maiseman sisustuselementtejä.

Epätavallinen suoritus

Suihkulähde kolmessa tasossa

Kiinteä suihkulähde

Arabien motiivit

Itse paikallaan olevan suihkulähteen rakentamislaite on hieman monimutkaisempi kuin upotettava tyyppinen mekanismi, mutta tällainen maisemasuunnittelun koriste -elementti näyttää kunnioitettavammalta ja näyttävämmältä. Tämä koskee erityisesti niitä tapauksia, joissa oli mahdollista löytää suihkulähde malli, joka sopii sivuston yleiseen suunnittelukonseptiin (tai tehdä se itse).

Suihkut ympyrässä

Veistoksellinen koostumus

Alkuperäinen malli

Monien kiinteiden suihkulähteiden mallien joukossa polymeerimateriaalista valmistetut tuotteet, jotka jäljittelevät täydellisesti luonnonkiveä, ovat nykyään erityisen suosittuja. Polystone -tuotteet näyttävät ulkoisesti luonnonkivestä valmistetuilta malleilta, mutta samalla ne ovat paljon halvempia, kevyitä ja helppoja asentaa ja käyttää.

Jäljitelmäkivi

Polystonirakenne

Kivivettä

Polystone -suihkulähteet voivat olla joko yksi esine tai useiden elementtien koostumus – vaihtoehtoja on lukemattomia. Joka tapauksessa materiaali ei ole hajoamista ja muodonmuutosta, se kestää vesisuihkut jopa riittävän korkeassa paineessa.

Kivien koostumus

Lähellä luontoa

Vesisuihkut kivistä

Suihkulähteet näyttävät tyylikkäiltä, ​​moderneilta ja luovilta, joissa vesi virtaa pääelementin tai esineiden koko koostumuksen yli. Tuntuu, että kivi itsessään on kosteuden lähde. Lisäksi vesi virtaa letkun läpi, joka sijaitsee lohkareessa (tai muussa koriste -elementissä) olevan reiän keskellä.

Vesi pesee kiven

Vihreänä

Tyylikäs malli

Suihkulähde-vesiputous «putoava vesi»

Ei ole vähemmän lajikkeita suihkulähteitä, jotka jäljittelevät sekä suihkuja että vesiputouksesta putoavaa vettä. Tällaisessa yhdistelmässä suihkulähteen suihkut, jotka nousevat ylös, eivät pudota helposti takaisin veteen, vaan putoavat kivien tai porrastettujen koriste -elementtien kaskadille.

Suihkulähde-vesiputous

Suihkulähde alppiliukumäellä

Kaskadisuihkut

Minimalistinen tyyli

Alkuperäinen muotoilu

Nykyaikainen tyyli

DIY -suihkulähteen luominen

Joten olet päättänyt suihkulähteen tyypin ja olet valmis ryhtymään töihin. Mutta odota kaivon kaivamista. Ei ole turhaa, että kansan viisaus sanoo – «mittaa seitsemän kertaa, leikkaa yksi». Sinun on suunniteltava toimintasi huolellisesti, tehtävä tarvittavat laskelmat, suoritettava useita valmistelutöitä.

Hukkuminen vehreyteen

Kivet sisustukseksi

Kauniissa sinisessä

Yksinkertainen vaihtoehto

Paikan valitseminen suihkulähteelle

Alueen onnistunut valinta suihkulähteen sijoittamiselle on tärkeä tehtävä paikallisten alueiden järjestelyjen tehtävälistalla. Loppujen lopuksi haluamme paitsi koristella sivustoa, mutta luoda rauhan ja mukavuuden ilmapiirin, jossa juoksevan veden ääni antaa sinulle mahdollisuuden rentoutua ja unohtaa työpäivien hälinä. Toisaalta haluan, että suihkulähde on jatkuvan näkyvyyden alueella, jotta voit ihailla sitä mistä tahansa sivustosta (mutta useimmiten tämä halu on saavuttamaton, koska alueella on rakennuksia, puita ja korkeita pensaita ), toisaalta, se sijaitsee lähellä virkistysaluetta.

Pylväs ja altaat

Taustavalaistu suihkulähde

Kuisti suihkulähde

Luova lähestymistapa

Jos aiot tehdä upotettavan suihkulähteen, sinun on otettava huomioon seuraavat vivahteet:

 • suihkulähdettä ei saa sijoittaa suoraan puun tai korkean pensaan alle – putoavat lehdet eivät vain tukkeudu vettä vaan voivat myös aiheuttaa pumpun rikkoutumisen. Puun juuristo puolestaan ​​voi aiheuttaa koko rakenteen tuhoutumisen;
 • jopa pienessä säiliössä oleva suihkulähde aiheuttaa korkeaa kosteutta ja mahdollisesti vaurioittaa julkisivua, jos se sijaitsee talon tai muiden rakennusten välittömässä läheisyydessä;
 • on myös tärkeää ottaa huomioon tuuliruusu alueellasi, ainakin tuulen haluttu suunta. Jos sijoitat säiliön, jossa on suihkulähde, tuulenpuoleiselle puolelle, sinun on suurimman osan ajasta huolehdittava roskien keräämisestä eikä nautittava rakenteen kauneudesta ja kaatavan veden äänistä;
 • mutta täysin avoin piha -alue ei ole paras vaihtoehto suihkulähteen sijainnille (erityisesti maamme alueilla, joilla kesä on erittäin kuuma). Päivän aikana valon ja varjon tulisi korvata toisiaan. Muutoin säiliössä oleva vesi voi tulla erittäin kuumaksi, mikä johtaa pumpun vikaantumiseen. Ja vesi muuttuu vihreäksi nopeammin jatkuvasti kuumassa vedessä..

Aasian motiivit

Kirkas kulho

Kulho vesisuihkulla

Kulhon valitseminen keinotekoiseen säiliöön

Tässä asiassa ratkaisevat kriteerit ovat suihkulähteen tyyppi ja tuotettavan säiliön koko. Suihkulähteen tekemiseen omilla käsillä tehtävien kustannusten ja ajan optimoimiseksi helpoin tapa on valita valmis komposiittikulho saatavilla olevasta myymälävalikoimasta. Laaja valikoima muotoja, kokoja ja värejä mahdollistaa tämän vaivattomasti.

DIY -suihkulähde

Kulho kivien alla

Asiantuntijat suosittelevat komposiittimateriaaleista valmistettujen kulhojen valitsemista, koska niillä ei ole lämpömuutoksia. Jos säiliösi on pieni ja jonkin alkuperäisen muodon valinta ei ole sinulle tärkeä, on parempi ostaa valmis versio. Muussa tapauksessa sinun on tehtävä kulho itse – tämä on työläs prosessi, joka vie paljon aikaa. Mutta sen seurauksena saat täydellisen aluksen kesämökillesi. Tämä aihe on laaja ja ansaitsee erillisen julkaisun. Mutta kaikkia puutarhan suihkulähteen elementtejä ei ole vielä valittu..

Suihkulähde seinältä

Suihkut kolmessa rivissä

Alkuperäinen kolmikko

Kivien käyttö

Pumpun valitseminen tee-se-itse-suihkulähteelle

Suihkulähteen pumppu ei saa helposti työntää vesivirtaa haluttuun korkeuteen, kuten maan vesiputouksessa tai keinotekoisessa purossa vaaditaan, mutta myös työntää vettä oikealla paineella tiettyyn korkeuteen pinnan yläpuolelle. Tietenkin on olemassa kaavoja tarvittavan pumpun tehon löytämiseksi tietylle suihkukorkeudelle ja letkun optimaaliselle halkaisijalle, mutta niille, jotka eivät halua syventyä laskelmien yksityiskohtiin, tarjoamme seuraavan luettelon vastaavuuksista:

 • jos suihkukorkeus on 50 cm, letkun halkaisija on 1,5 cm ja pumpun kapasiteetti on 1000 l / h;
 • 100 cm korkeudelle, halkaisija – 1,5 cm, pumppu 2000 l / h;
 • suihkukone 150 cm, halkaisija – 2,5 cm, kapasiteetti 3000 l / h;
 • pään korkeus 200 cm, letku, jonka halkaisija on 2,5 cm, teho 5000 l / h;
 • suihkukoneelle, jonka korkeus on vähintään 300 cm, tarvitaan letku, jonka halkaisija on vähintään 2,5 cm, ja pumppu, jonka kapasiteetti on 8000 l / h tai enemmän (mutta tällaisia ​​rakenteita käytetään erittäin harvoin kesällä) mökin maisema).

Vesiposti suihkulähde

Ympäröi valkoinen jokikivi

Alkuperäisten suihkutyyppien luomiseen on olemassa monia erilaisia ​​suuttimia, jotka kaikki jättävät jäljen laitteiden teknisten ominaisuuksien valintaan. Joka tapauksessa kaikki pumpun parametrit ilmoitetaan sen merkinnöissä, laatikossa ja tuotteen teknisissä tiedoissa. Jos haluat tehdä suihkulähteen «geysir» kirjoita tai käytä alkuperäisiä liitteitä (tyyppi «kello jne.), pyydä sitten apua myymälän konsultteilta.

Keramiikka ja kivet

Kirkas muotoilu

Maa- tai puutarha -suihkulähteen koristelu

Tietenkin tärkeimmät kriteerit suihkulähteen sisustuksen valitsemiseksi ovat vain mielikuvitustasi ja taloudellisia mahdollisuuksiasi. Vaikka monien sisustustyyppien kustannukset ovat symbolisia. Jos esimerkiksi valitsit polystone -suihkulähde -mallin, sisustusta ei tarvita ollenkaan. Tällaiset mallit esitetään useimmiten melko lakonisesti ja eivät vaadi koruja..

Kiviä kaikkialla

Perinteinen esitys

Kivet, betoni ja kasvit

Jos haluat luoda koko sivustolle kokonaisuudessaan ja erityisesti suihkulähteen läheisyyteen luonnollisimman ilmapiirin lähellä luontoa, ei ole tarpeetonta noudattaa seuraavia yksinkertaisia ​​suosituksia:

 • käytä suihkulähteen koristamiseen yhden, enintään kahden kiven kiviä, koska luonnosta löytyy harvoin kasa kiviä, jotka eroavat toisistaan ​​merkittävästi esteettisiltä ominaisuuksiltaan;
 • kasvit, jotka sijaitsevat suihkulähteen välittömässä läheisyydessä tai sijaitsevat säiliössä, on parasta valita niiden kasvien luokasta, joiden luonnollinen elinympäristö on vesi tai erittäin korkea kosteus;
 • jos kalat elävät keinotekoisessa säiliössäsi, sinun on tiedettävä etukäteen, kykeneekö tietty koristeellinen rotu sietämään rauhallisesti putoavan veden melua.

Kirkkaat kulhot

Kasteastian käyttö

Epätavalliset tukkien leikkaukset

Kivien ja kasvien ympäröimä

Hallussa

Luetteloidut suihkulähteet ja niille ehdotetut valokuvat ovat vain osa tapoja luoda alkuperäinen vesilähde kesämökille, yksityiselle pihalle tai vain paikalliselle alueelle. Mielikuvituksella ei ole rajoituksia yhdistelmämallien luomiseen epätyypillisistä materiaaleista. Valitsitpa minkä tahansa, on tärkeää, että mikä tahansa suihkulähde antaa sivustollesi erityisen maun, tekee maisemasuunnittelusta täydellisen, harmonisemman, lisää kosteutta ja luo rauhoittavan, rentouttavan ilmapiirin virkistysalueelle (tai sen lähelle).

Ei-triviaali lähestymistapa

Alkuperäinen rakennus

Käytämme käytettyjä astioita

Viime aikoina ns «pystysuorat suihkulähteet», kirjaimellisesti «vesiseinä». Ne näyttävät tyylikkäiltä, ​​moderneilta ja sopivat helposti melkein mihin tahansa maisemasuunnitteluun viemättä paljon tilaa..

Pystysuora suihkulähde

Aasian tyyli

Vesiverho

Pystysuora veden virtaus

Vesipilari

Moderni suihkulähde malli

Lakoninen ja moderni