Kodit modernilla tyylillä: unen kuva

Kuvittele arkkitehtuuri- ja suunnittelustudio. Asiakas, joka aikoo rakentaa unelmakotinsa hankitulle tontille, on vuoropuhelussa mahdollisen suunnittelijan kanssa.

Asiakas: Haluaisin tilata modernin tyylin talon …

Ja sitten keskustelu kehittyy lentäjän ja Pikku Prinssi -keskustelun skenaarion mukaan, jossa sana «lammas» korvaa lauseen «moderni tyyli»:

«- Ole hyvä … piirrä minulle karitsa!

– A?..

– Piirrä minulle karitsa …

Ja minä piirsin.

Hän katsoi tarkasti piirustustani ja sanoi:

– Ei, tämä lammas on hyvin heikko. Piirrä toinen.

piirsin.

Uusi ystäväni hymyili lempeästi, hellästi.

“Voit itse nähdä”, hän sanoi, “tämä ei ole karitsa. Tämä on iso oina. Siinä on sarvet …

Maalasin taas eri tavalla.

Mutta hän kieltäytyi myös tästä piirustuksesta:

– Tämä on liian vanha. Tarvitsen lampaan elämään pitkään.

Sitten menetin kärsivällisyyteni – loppujen lopuksi moottori oli purettava mahdollisimman pian – ja raapin laatikon.

Ja hän sanoi pojalle:

– Tässä on laatikko. Ja siinä istuu lammas.

Mutta kuinka yllättynyt olin, kun tiukka tuomarini yhtäkkiä säteili:

– Tätä tarvitsen!»

Antoine de Saint-ExuperyPIKKU PRINSSI 

On olemassa selkeitä kuvauksia arkkitehtonisista tyyleistä ja niiden tyypillisistä piirteistä – goottilainen, barokki, klassismi. Jokainen niistä heijastaa historiallista aikakautta arkkitehtonisen taiteen avulla. Mitä tulee moderniin tyyliin, on oikein määritellä se yksinkertaisesti muotoon «kaikki mitä parhaillaan rakennetaan» – ekotaloista tyyliteltyihin feodaalilinnoihin ja eliittikartanoihin. «Moderni tyyli» – tämä on vanhan elvyttämistä ja uusien taiteellisten kuvien keksimistä, korkean teknologian lähestymistapoja rakentamiseen ja niitä, joita kutsutaan yleisesti «hyvin unohdettu vanha». Tätä monimuotoisuutta yhdistävät yhteiset ominaisuudet – ergonomia ja itseilmaisun mahdollisuus (eli vapaus ja käytettävissä olevat keinot yksilöllisen elinympäristön muodostamiseksi), muotojen yksinkertaistaminen (suorat yhdensuuntaiset tai siksak -viivat) ja innovatiivisten (ilmastettujen) yhdistelmä betoni, karkaistu lasi) ja perinteiset rakennusmateriaalit (tiili, kivi, betoni, puu, metalli).

Suuremmassa määrin tämä ilmeni yksityistalojen, huviloiden ja asuntojen rakentamisessa..

Ja kuitenkin, XXI -luvun arkkitehtuuri perustuu lähinnä viime vuosisadan ideoiden perustaan, kun kehitettiin monia suuntauksia ja suuntauksia, jotka eivät ole menettäneet houkuttelevuuttaan ja merkitystään tähän päivään asti. Teeskentelemättä täydellisyyttä, tarkastelemme joitain niistä..

 • Kehittyneen maa -asunnon tärkein etu on jokaisen huoneen, myös keittiön, tilavuus ja mukavuus. Talo käyttää maalämpöä / jäähdytystä, sadeveden keräämistä ja käyttöä. Erityisen kattorakenteen ja suuren lasitusalueen ansiosta luonnon aurinkoenergia maksimoidaan. Avoimilta terasseilta ja panoraamaikkunoista voit ihailla kauniita ympäröiviä maisemia.

 • Moderni kaksitasoinen talo, jossa on suuret lasitusalueet, joiden avulla voit ihailla järven, kalliorannan ja havumetsän vaikuttavaa kauneutta. Rakennus koostuu kahdesta vyöhykkeestä – avoin (olohuone, keittiö ja ruokailutila) ja suljettu (makuuhuone ja saniteettitilat). Sisäpuoli on verhoiltu puupaneelilla, ulkopuoli on aallotettua metallivuorausta.

 • Tämä moderni koti erottuu selkeistä vaaka- ja pystytasoista. Korkea sisäänkäynti virtaa visuaalisesti toisen kerroksen ikkunaan. Lasia ja betonia täydentävät puupaneelit. Istutukset – puut, pensaat ja ruoho – ovat olennainen osa pääsuunnittelua, joka pehmentää geometristen muotojen vakavuutta.

 • Sisätilan ja ympäröivän maiseman yhtenäisyys uima -altaan ja puutarhan kanssa saavutetaan pääjulkisivun liukuvien lasiseinien ja talon rajojen ulkopuolelle ulottuvan lattiapinnan ansiosta. Thaimaalaisen talon projekti voidaan sovittaa leveysasteillemme pääjulkisivun suuntaamisen etelään, energiaa säästävien kaksinkertaisten ikkunoiden ja hyvin harkitun eristysjärjestelmän vuoksi.

 • Avoin maalaistalo, joka koostuu yksikerroksisesta olohuoneesta terassille ja kaksikerroksisesta asuinkorttelista. Ulkopinta – metallivuoraus. Suuren lasitusalueen ansiosta luodaan vaikutelma sisätilojen täydellisestä fuusioinnista ympäristön kanssa. Viehättävä panoraama tekee asunnosta kalliimman ja eliitin.

 • Uuden-Seelannin minimalistinen yksitasoinen asuntohanke 3 lapsen perheelle ja sisäänrakennetulle toimistolle. Liukuseinien avulla voit yhdistää sisätilat ja sisäpihan yhdeksi kokonaisuudeksi.

 • (kuva1) Moderni minimalistinen talo, jossa luonnonvalolla on päärooli valaistusjärjestelmässä. Rakennuksen rakentamiseen käytettiin paikallisia rakennusmateriaaleja – puuta, kiveä.

 • (kuva 2) Alueen kalteva reljefi määräsi rakennuksen ulkonäön – porrastettu, kolmitasoinen.

 • Kaunis minimalistinen talo on onnistuneesti integroitu viehättävään maisemaan. Arkkitehtoniset painopisteet – yksinkertaisten viivojen ja geometristen muotojen yksinkertaisuus ja tehokkuus.

 • Talo on suunnitelmaltaan suorakulmainen. Sisätilat ovat auki. Korkeat katot ja suuret ikkunat täyttävät tilan luonnonvalolla. Liukuvat lasiovet yhdistävät sisä- ja ulkoympäristöt.

 • Litteät katot ja seinät tarjoavat henkeäsalpaavan vuoristomaiseman ja syvän rotkon.

 • Mukava kaksikerroksinen talo modernilla tyylillä, suunniteltu pienelle lapsiperheelle, rakennettu puusta ja harmaasta betonista. Se antaa vaikutelman kevyydestä ja voimasta samanaikaisesti. Sisäänkäynti taloon sijaitsee keskustassa. Osa autotallista on talon vieressä. Lasiovet johtavat takapihalle, jossa on ylellinen nurmikko, joka pidetään täydellisessä kunnossa. Talon edessä oleva alue on peitetty leveillä laattoilla ja varustettu pienellä tulisijalla, jossa voit illalla sytyttää tulen ja rentoutua miellyttävässä seurassa.

 • Pääjulkisivun panoraamalasitus muuttaa olohuoneen eräänlaiseksi terassiksi. Kaksoisikkunat, joiden alaosassa on avattavat paneelit, tuulettavat täydellisesti ilmaa ja ylläpitävät tasapainoista lämmönvaihtoa. Lisäksi tällainen muotoilu vetoaa erityisesti lemmikkeihin, jotka voivat mennä kävelylle milloin tahansa ja palata sitten kotiin esteettä..

 • Ylellinen moderni koti, josta on upeat näkymät kukkuloille ja laaksoon. Julkisivu on koristeltu perinteisellä valkoisella kipsillä ja kalliilla setripuitteilla. Ikkunakehysten musta väri ulkopuolelta suorittaa lisäkoristeellisen toiminnon, sisäpuolelta se tekee saapuvan luonnonvalon visuaalisesti kirkkaammaksi ja voimakkaammaksi. Eksoottiset kasvit, jotka ympäröivät taloa kaikilta puolilta, ovat olennainen osa ulkoasua..

 • Tyylikäs eklektika yhdistää maalaismaisen ja modernin arkkitehtuurin suuntaukset. Julkisivu on koristeltu puu-, metalli- ja marmoripaneeleilla. Talo on rakennettu melkein korkealle rinteelle, panoraamaikkunoista avautuu epärealistisen kaunis näkymä ja antaa vaikutelman huiman puiden latvoista.

 • Moderni yksikerroksinen talo, jossa on patio. Liukuovet ja ikkunat osallistuvat ilmanvaihto- ja valaistusjärjestelmään. Kun ne ovat auki, ne luovat sisäisen ja ulkoisen tilan yhtenäisyyden, joka on koristeltu lakonisilla maisemasuunnittelukeinoilla..

 • Vieraiden kaksitasoinen talo modernilla tyylillä. Alakerrassa on betoninen autotalli 4 autolle, yläkerrassa on huoneita, joissa on lasitetut seinät, joiden avulla asiakkaat voivat ihailla näkymää hyvin hoidetulle sisäpihalle.

 • Moderni ekotalo aurinkopaneeleilla terassilla. Puuaita rajaa rakennuksen viereisen alueen ja on sopusoinnussa julkisivun sisustuksen kanssa, jossa mustavalkoiset paneelit luovat hienostuneisuuden ja tasapainon vaikutelman.

 • Yksityinen talo eliitti -kaupunkialueella. Tukirunko on tiiliä. Seinien aukot on täytetty kaksinkertaisilla ikkunoilla. Kattoterassi, josta on kauniit näkymät ympäristöön. Katon ja lattian sisustuksessa käytetään kalliita puulajeja – setri ja pähkinä. Kellarissa on kaksi autotallia. Olohuoneeseen johtaa korkeat portaat. Rakennuksen edessä oleva alue on päällystetty julkisivun väriä vastaavilla päällystyslaatoilla. Tärkeä osa ulkoa on huolella valitut viheralueet, joiden kauneutta korostetaan illalla koristeellisella valaistuksella.

 • Japanilaisten arkkitehtonisten perinteiden vaikutus näkyy tämän modernin kodin suunnittelussa. Leveät liukuvat lasiseinät yhdistävät olohuoneen sisäpihalle, jossa on ainutlaatuinen kivitakka. Luonnonvalon virta tulee huoneeseen korkeista panoraamaikkunoista. Kun aurinko on erityisen kirkas, varjo luodaan shoji -ohuesta riisipaperista, joka on venytetty puu- tai bambukehysten päälle..

 • Nykyaikaisen yksikerroksisen talon ulkokuoren sisustuksessa käytetään perinteisiä rakennusmateriaaleja – hiekkakiveä, puuta, lasia. Erityisen kauniita ovat leveät betonipolut, jotka koostuvat suurista neliölevyistä, joita ympäröi ohut rulla nurmikko kehän ympäri..

 • Jyrkkä mäenrinne määrittelee modernin kodin ainutlaatuisen suunnittelun. Sisäänkäynnin pohjoispuolella on vaatimaton yksikerroksinen rakennus, eteläpuolella on kolmikerroksinen koostumus, jossa on hallitsevat pystysuorat ja vaakasuorat viivat. Huoneista on suora pääsy terassille. Itäpuolella oleva ulkoneva lasikuutio avautuu suoraan havumetsään. Rakennuksen päämateriaaleina toimivat monoliittinen betoni ja lasi..

 • Asiakkaiden fantasia oli rakentaa trooppiseen tyyliin rakennettu talo, jota he rakastivat niin paljon matkoillaan eksoottisiin maihin. Autotalli ja toimisto on erotettu päärakennuksesta, ja litteä katto ulottuu kauas julkisivun ulkopuolelle ja toimii ulkoterassin katoksena. Perusrakennusmateriaalit – kivi, lasi, puu ja bambu.

 • Tilava talo on rakennettu ympäristöystävällisistä materiaaleista – puusta, lasista ja kivestä. Pitkillä puulattioilla on kantava ja koristeellinen tehtävä. Talossa on neljä makuuhuonetta, joissa on oma kylpyhuone. Ikkunoista on panoraamanäkymät majesteettiseen metsäiseen rotkoon. Parvekkeiden ja suuren terassin ansiosta voit viettää paljon aikaa ulkona.

 • Ympäristöystävällisessä yksityisessä kartanossa on yksi olohuone, keittiö ja ruokailutila, kolme makuuhuonetta ja sisäänrakennettu autotalli. Talo käyttää aurinkolämpöä, luonnonvaloa ja ilmanvaihtoa mahdollisimman paljon. Päämateriaalit ovat puu, bambu, lasi ja kivi.

EdellinenSeuraava12345678910111213141516171819202122232425

Moderni

Huolimatta siitä, että tyylin nimi «moderni» kääntää kuten «moderni», sen sisältö on kapeampi ja tarkempi. 1800- ja 1900 -luvun vaihteessa belgialainen arkkitehti Victor Horta asetti uuden tyylin pääpiirteet toiminnon ja estetiikan harmonian alle. Arkkitehtoniset muodot ovat epätavallisia ja epäsymmetrisiä, koristeltu alkuperäisillä koriste -elementeillä. Sisätilat ovat täynnä monimutkaisia ​​käännöksiä, ylä- ja alamäkiä, kun taas ulkokuori yhdistää suorien viivojen yksinkertaisuuden ja sileät, kaarevat ääriviivat. Tärkeä rooli ulkokuoren koristamisessa on kalleilla pinnoitemateriaaleilla, jotka ovat vuorovaikutuksessa keskenään ja ovat yhden taiteellisen ajatuksen alaisia ​​- keraamiset laatat, kivi, laatat sekä maisemasuunnittelun elementit – taotut ritilät, huvimajat, valaistuslaitteet.

Maalaistalolle tämä on edelleen erittäin suosittu vaihtoehto, jonka avulla voit yhdistää projektin tekijän rohkeat luovat ideat ja asiakkaan yksilölliset toiveet..

Moderni

Orgaaninen arkkitehtuuri

Monien tyylien ja tulkintojen joukossa, perustaja Frank Lloyd Wright, yksi sen perustajista «orgaanista arkkitehtuuria». Peruskonseptin mukaan luonnollinen ympäristö on tärkeä ja kiinteä osa koko rakenteen arkkitehtonista muotoa. Tämä teoria löysi konkreettisen ilmeen kuuluisassa Wrightin luomisessa «Talo vesiputouksen yllä», jossa veden virtauksesta ja kivestä on tullut osa paitsi ulkoa myös sisätilaa. Sisustuksen elementit rakennuksen sisustuksessa sisällä ja ulkona ovat täysin poissuljettuja. Värit ovat luonnollisia, puhtaita, kirkkaita. Sisätilojen ulkoasu on jaettu kolmeen pääalueeseen – keittiö ja ruokailutila, makuuhuone ja kylpyhuoneet, yhteinen yhteinen huone, joka on liitetty ulkoympäristöön ulospäin ulottuvalla lattialla ja lasiseinällä liukuovilla.

Nyt talon rakentamiseksi he alkavat valita sivuston, jonka kustannukset ovat korkeammat, sitä viehättävämpi ympäröivä maisema. Ja koska jokainen panoraamanäkymä on ainutlaatuinen, oma koti on yhtä ainutlaatuinen..

Minimalismi

Tyyli, jonka ansioita vaativat erinomaiset arkkitehdit Walter Gropius, Mies van der Rohe, Le Corbusier. Nykypäivän minimalismin ihailijoiden joukossa on ihmisiä, jotka arvostavat tilaa, mukavuutta, ilmaa ja valoa täynnä olevaa tilaa. Geometristen muotojen, yksiväristen ja akromaattisten sävyjen (valkoinen, musta, harmaa) tai vaaleiden pastellivärien koostumusten selkeys ja ytimekkyys – tämä jalo kauneus perustuu kiinteisiin taloudellisiin kustannuksiin, jotka liittyvät pakollisiin korkealaatuisiin rakennus- ja viimeistelymateriaaleihin.

Maalaismainen tyyli (maalaismainen)

Se muodostettiin skandinaavisten perinteiden vaikutuksesta, jonka piirre on ilmaisumuotojen korostettu yksinkertaisuus. Rakenne näyttää vanhalta talonpoikaistalolta, mutta tilava, hyvin hoidettu ja mukava. Tärkeimmät rakennusmateriaalit ovat puu ja kivi.

Maalaismainen tyyli (maalaismainen)

Korkeateknologia

Tyyli «Korkeateknologia» tarkoitettu ihmisille, jotka katsovat tulevaisuuteen ja haluavat jo asua «älykkäät kodit», jossa jokainen yksityiskohta on toimiva ja mukavuutta tarjoavat elektroniset piirit, jotka ohjaavat valaistusta, ilmanvaihtoa, lämmitystä, viemärijärjestelmiä ja takaavat kodin turvallisuuden. Ulkoisesti rakennuksen arkkitehtoninen ulkonäkö muistuttaa minimalismin tyyliä – vaalea väripaletti, suuri määrä lasia ja kiiltävät kromipinnat. Kodinkoneet suorittavat suoran käyttötarkoituksensa lisäksi myös koristeellisia toimintoja. Rakentamisessa ajatukset energiansäästöstä ja energian omavaraisuudesta tuodaan esiin.

Korkeateknologia

Fachwerk

Fachwerkin keskiaikainen arkkitehtoninen tyyli on yllättäen elvyttänyt uuteen laatuun, jolle on ominaista jäykkä telineistä, palkeista ja olkaimista valmistettu tukikehys. Rungon väliset aukot täytettiin savella, roskilla ja rapattiin. Rakennuksen rakentamisen erikoisuus on pystysuora rakentamisen hallinta. Tämä menetelmä otettiin perustana nykyaikaisessa versiossa. Talon perusta, kuten ennenkin, on puurunko, joka suorittaa kantavan ja koristeellisen tehtävän. Täyteaineena ovat energiaa säästävät kaksinkertaiset ikkunat, jotka muodostavat talon seinät ja joilla on korkea lämmöneristysluokka. Suuri julkisivun lasitus laajentaa talon rajoja – poistaa visuaaliset rajat sisätilojen ja ympäröivän maiseman välillä. Palkkeja ei ole ommeltu – ne näkyvät sisä- ja ulkopuolelta. Asettelu – yksi keittiö, ruokailuhuone, olohuone ilman seiniä ja väliseiniä. Makuuhuoneen ja kylpyhuoneen alueet ovat kiinni. Rakentamisen yleisistä periaatteista huolimatta jokainen projekti on ainutlaatuinen, koska se luodaan asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan..

Joka vuosi on kasvava määrä ihmisiä, jotka innokkaasti ja iloisesti rakentavat itselleen yksilöllisiä taloja mieleisekseen, eivätkä käytä vakiohankkeita, vaan ne voidaan harkita ja testata, mutta silti suunnitella massamyyntiin..