Kaksikerroksisen talon julkisivu – optimaalisen viimeistelyn valinta

Rakennuksen rakentamista ei voida pitää täydellisenä ilman viimeistelyä, joka suojaa pintoja erilaisilta ilmastovaikutuksilta ja antaa rakenteelle koristeellisen ilmeen. Jos suunnittelet yksityisen talon rakentamista, olet todennäköisesti ottanut huomioon julkisivun suunnittelun tyylin ja sen toteuttamiseen tarvittavat materiaalit jo projektin laatimisvaiheessa. Loppujen lopuksi julkisivun viimeistelymenetelmän valinta riippuu suoraan koko rakennuksen toteutustavasta. Mutta rakennus, joka on seisonut monta vuotta, tarvitsee usein kuorensa uusimista – julkisivun jälleenrakentamista.

Rakennuksen alkuperäinen julkisivu

Verhous puupaneeleista

Viimeistelymateriaalien nykyaikaiset markkinat ovat täynnä vaihtoehtoja rakennusten pintojen luotettavan suojan luomiseksi kaikenlaisilta luonnonilmiöiltä, ​​mutta myös rakenteen houkuttelevuuden lisäämiseksi. Sisustuksen avulla voit sovittaa asuntosi orgaanisesti ympäröivään maisemaan tai päinvastoin tehdä siitä aksenttipaikan luonnon taustaa vasten. Voit järjestää kaupungin yksityisen talon viereisten rakennusten mukaisesti tai luoda täysin ainutlaatuisen, toisin kuin mikään muu, rakennuksen ulkoisen kuvan suunnittelun – kaikki riippuu tavoitteista, jotka asetat itsellesi julkisivun sisustusta suunnitellessasi.

Nykyaikainen tyyli

Hi-tech tyyli

On olemassa monia tekniikoita luotettavan, kestävän ja visuaalisesti houkuttelevan kuvan luomiseksi rakennuksesta. Tietenkin kaikki viimeistelytekniikat riippuvat suoraan materiaalien valinnasta sen luomiseksi. Laaja valikoima viimeistelymateriaaleja tarjoaa myös laajan valikoiman kustannuksia, käytännöllisyyttä ja nopeutta asentaa tai verhoilla. Jokainen asunnon omistaja voi löytää oman optimaalisen viimeistelymenetelmän, joka täyttää tekniset vaatimukset, ympäröivän ilmaston erityispiirteet ja julkisivun viimeistelyyn osoitetun budjetin..

Kevyt kuva rakennuksesta

Pieni yksityinen talo

Julkisivumateriaalit

Kysyntä luo tarjontaa. Asunnonhaltijoiden halu luoda luotettava ja käytännöllinen suoja kotiensa pinnoille, mutta myös löytää alkuperäisiä ratkaisuja tietyn kuvan luomiseksi rakenteesta, laajentaa myymälöissä tarjottavien julkisivumateriaalien valikoimaa. Ei ole helppoa luetella kaikkia julkisivujen viimeistelytapoja ja niiden yhdistelmiä, mutta yritetään korostaa yleisimpiä:

 • seinien rappaus ja sitä seuraava maalaus;
 • eri materiaaleista valmistettujen julkisivulevyjen käyttö (posliinikivitavarasta vahvistettuun vaahtoon);
 • viimeistely luonnon- tai tekokivellä;
 • muurauksen tai tiiliseinän värjäys;
 • muovista, metallista tai polyvinyylikloridista valmistetun sivuraideen avulla;
 • luonnonpuun tai sen upean jäljitelmän käyttö – puulevyt, säleet, laatat, palkin jäljitelmä, lohkotalo.

Lumivalkoinen omakotitalo

Yhdistetty viimeistely

Verhouspaneelit

Julkisivulevyjä käytetään laajalti sekä pääoma- että yksityisrakentamisessa. Paneelivaihtoehtoja on paljon – nämä ovat erilaisia ​​sivuraide-, alumiini-, komposiitti-, posliini- ja kuitusementtipaneeleja.

Viimeistely paneeleilla

Alkuperäinen kartano

Paneelien käytön edut julkisivun viimeistelyssä:

 • helppo asentaa – verhous tapahtuu suunnittelijan kokoamisperiaatteen mukaisesti (jos sinulla on vaatimaton viimeistelytaito ja tietty työkalusarja, voit viimeistellä sen itse);
 • seinät saavat melko korkeatasoisen suojan erilaisten luonnonilmiöiden vaikutuksilta;
 • monentyyppiset julkisivulevyt toimivat eristeenä;
 • useimpien viimeistelypaneelien avulla voit piilottaa kaikki rakenteen puutteet – pienistä halkeamista aina ilmeisiin symmetriahäiriöihin (kestää hyvin vähän aikaa antaa tuoreen ilmeen pitkälle rappeutuneelle talolle);
 • runsaasti värejä ja tekstuureja, kyky jäljitellä lähes mitä tahansa pintaa
 • useimmat verhouspaneelit ovat edullisia.

Vuorausverhous

Käytännöllinen viimeistely

Vuorauksen ja paneelien käytön haitat julkisivuille:

 • jonkin verran materiaalin haurautta – sinun on oltava varovainen, ettet vahingoita päällystemateriaalia edes asennusvaiheessa (esimerkiksi jotkin muovityypit voivat romahtaa jopa pienestä rakeesta);
 • jos yksi sivuraidekaistale on vaurioitunut, sinun on poistettava verhous koko pinnalta sen korvaamiseksi;
 • monilla paneelityypeillä on alhainen ympäristöystävällisyys;
 • kuitusementtipäällyste on melko kallista.

Vaalean beige

Kontrastinen julkisivu

Kuitusementtipaneelit On suhteellisen uusi viimeistelymateriaali, joka perustuu nanoteknologiaan. On selvää, että tällainen materiaali ei ole halpaa, se liittyy myös ulkomaiseen tuotantoon. Kuitusementtien viimeistelymateriaali pystyy kuitenkin tehokkaasti jäljittelemään lähes mitä tahansa pintaa – puuta, kiveä, tiilimuurausta, materiaalien yhdistelmää. Samaan aikaan tuotteilla (yleensä ne ovat 1×1,5 m levyjä) on erinomaiset lämpöä johtavat ominaisuudet ja ne suojaavat seiniä hyvin kosteudelta, korkeilta ja matalilta lämpötiloilta.

Valopaneelit koristeluun

Alumiinikomposiittipaneelit (tai sivuraide), joita käytetään yleisimmin liikerakennusten viimeistelyssä, alettiin käyttää yksityisten talojen verhoamiseen. Materiaalia voidaan kutsua turvallisesti kestäväksi, jos suojakerros asetetaan oikein itse tuotteisiin tuotantoprosessin aikana. Helppo asentaa ja suhteellinen kohtuuhintaisuus lisää tämän viimeistelymateriaalin suosiota..

Alkuperäinen lumivalkoinen rakennus

Villa iltahämärässä

Käyttämällä vinyyli sivuraide tai PVC -paneelit voit edullisesti verrata yksityisen talon julkisivun. Rikas värivalikoima, mahdollisuus valita erilaisia ​​kuvioituja ratkaisuja – voit luoda alkuperäisiä ja samalla melko luotettavia (vaikkakaan ei kestäviä) seinäpäällysteitä. PVC -paneelit jäljittelevät erilaisia ​​pintoja – puusta kiviin. Mutta samalla materiaali on kevyt ja helppo asentaa..

Metallinen sivuraide

Lasi ja sivuraide

Vuoraus voidaan asentaa sekä eristemateriaalin päälle, eristykseen että ilman sitä. Jos tapauksesi kuuluu luokkaan «huonontunut julkisivu on helpompi purkaa kuin kunnostaa», sitten edullinen ja melko nopea sivuraidetyyppi voi olla paras ratkaisu ongelmaan. Tällainen viimeistely suojaa luotettavasti kodin seinät kosteudelta.

Käytännöllinen tapa verhoilla

Materiaalien yhdistelmä

Toinen edullinen julkisivutyyppi on pintaverhous paneeleilla ja koriste -elementeillä vahvistettu vaahto. Tällaiset paneelit toimivat samanaikaisesti eristys- ja koristemateriaalina. Asennus tapahtuu melko nopeasti – vaahtopaneelit suojakerroksella (kipsi) asennetaan pinnoille yhdellä toimenpiteellä. Tällaiset paneelit voivat helposti jäljitellä muurausta tai tiilimuurausta. Jos valmistaja ei tarjoa värjäystä «tiili» paneelit, sitten tuotteiden asennuksen jälkeen julkisivu maalataan halutulla sävyllä. Rakennuksen ulkoisen kuvan klassisen toteutuksen tapauksessa käytetään koriste -elementtejä – reunalistat, listat, pilasterit.

Muurausmuuraus

Muurauspaneelit

Posliinikivilevyt kestää erilaisia ​​kemiallisia ja ilmastovaikutuksia. Keramiikan ja graniitin keinotekoinen seos, joka on lisätty erityisillä lisäaineilla, voi kestää monta vuotta, jos se on asennettu oikein ja tietyt käyttöolosuhteet täyttyvät. Maassamme käytetään usein menetelmää tuuletetun julkisivun luomiseksi posliinikivitavarasta. Tämän tyyppisen verhouksen etuna on kyky suorittaa töitä milloin tahansa vuoden aikana. Luonnollisen ilmanvaihdon ansiosta seinät ovat suojattuja kondensoitumiselta, homeen ja hometen kasvun mahdollisuus estetään.

Alkuperäinen moderni julkisivu

Julkisivulevyt

Julkisivu harmailla sävyillä

Käytettäessä kaikenlaisia ​​päällystyslaattoja on välttämätöntä suorittaa rakennuksen varustaminen katolla olevilla saostusaukoilla. Jos rakennuksessa ei ole vesikouruja, laatat voivat irrota ja riittävän nopeasti.

Kattokourut

Julkisivujen rappaus

Yksi yleisimmistä tavoista koristella omakotitalon ulkopintoja on käyttää koristekipsiä. Tämä on monipuolinen ja halvin vaihtoehto julkisivujen sisustamiseen. Kipsin käytön edut julkisivun viimeistelyssä:

 • ei rajoituksia värimaailmaan – voit maalata rapatut seinät millä tahansa sävyllä, jopa maalata;
 • demokraattiset kustannukset;
 • itsesovellus on mahdollista myös ilman viimeistelytaitoja.

Moderni kaksikerroksinen talo

Lumivalkoinen kuva mökistä

Koristeellinen kipsi on esillä monissa rakennus- ja viimeistelymateriaalikaupoissa. Talon omistajan fantasioiden toteuttamiselle ei käytännössä ole rajoja. Lisäksi koristekipsi on täydellisessä sopusoinnussa minkä tahansa muun viimeistelyn kanssa. Voit käyttää luonnollista tai keinotekoista kiveä viimeistelemään kulmat, ikkunan ja oviaukon ympärillä olevan tilan ja levittää rappausta muille pinnoille – tulos näyttää kunnioitettavalta ja alkuperäiseltä.

Siirtomaa -tyylinen

Ylellinen huvila hämärässä

Luonnon- tai tekokivi julkisivun koristeluun

Julkisivun verhous luonnonkivi on yksi kestävimmistä, luotettavimmista ja korkealaatuisista viimeistelyistä, mutta myös kallein. Viimeistelyn lopulliseen hintaan vaikuttavat paitsi itse materiaalin korkeat kustannukset, myös mestarien verhousten huolellinen työ, pitkä työaika. Kivien koon, värin ja muodon säätäminen vie paljon aikaa ja vaivaa, mutta monissa julkisivutyyleissä vain tämä tapa kohdistaa auttaa saavuttamaan halutun tuloksen. Tällainen julkisivun koristelu voidaan jättää turvallisesti perheen perintöön moniksi vuosiksi..

Kivinen rakenne

Omakotitalo kivijulkisivulla

Muuraus viimeistelynä

Perheen pesä

Talon julkisivu edessä keinotekoinen kivi. Moderni tekniikka mahdollistaa visuaalisen identiteetin saavuttamisen korkeimmalla tasolla. Maallikko ei pysty visuaalisesti erottamaan luonnollista ja keinotekoista materiaalia. Keinotekoisten materiaalien etuna on alhaisemmat kustannukset verrattuna luonnontuotteisiin. Mutta verrattuna muihin viimeistelymenetelmiin korkealaatuisella tekokivellä pinnoittaminen on paljon kalliimpaa kuin esimerkiksi kipsi tai sivuraide. Tekokivi on paljon kevyempi kuin luonnollinen, sen asennus on helpompaa ja nopeampaa. Tätä materiaalia pidetään melko vahvana ja kestävänä, mutta sitä ei todellakaan voida verrata luonnon raaka -aineisiin..

Chalet -tyyli

Moderni tyyli

Suuri yksityistalo

Toinen ympäristöystävällinen julkisivupinta on verhous klinkkeritiili tai laatat. Visuaalisesti nämä kaksi materiaalia eivät käytännössä eroa toisistaan. Klinkkerituotantotekniikan avulla voimme puhua materiaalin korkean teknologian ominaisuuksien luomisesta, mikä mahdollistaa sen luotettavan suojan pinnoille erilaisilta ilmastovaikutuksilta. Värien rikkaus ja komponenttien luonnollinen koostumus kallistavat monien asunnon omistajien tasapainoa valitakseen tämän nimenomaisen verhousvaihtoehdon paitsi talojen julkisivujen lisäksi myös aidan ja muiden maan sisäisten rakennusten toteuttamiseen..

Klinkkeritiili

Tiilinen julkisivu

Tiilinen viimeistely

Laajasta myynnistä löydät klinkkerin lämpöpaneelit, joka auttaa ratkaisemaan kaksi ongelmaa kerralla – ne eristävät seinät ja niistä tulee luotettava ja korkealaatuinen vaihtoehto verhouksille ja pintasuojauksille. Tätä viimeistelyä voidaan käyttää sekä uudessa rakennuksessa että olemassa olevan rakennuksen kunnostusmateriaalina. On selvää, että «klinkkeri» paneeleista tehty julkisivu on halvempaa kuin korkeassa lämpötilassa polttamalla tehty tiilimuuraus. Mutta se ei näytä huonommalta.

Vaalea julkisivu sinisellä taivaalla

Yksityisen talon julkisivun viimeistely

Me luomme «puu» julkisivu

Käyttämällä julkisivulevy tai korttelitalo voit viimeistellä sekä puutalon että esimerkiksi vaahtolohkoista valmistetun rakennuksen julkisivun. On mielipide, että julkisivun puulla vastakkain näyttäminen näyttää orgaaniselta vain maalaistalolta, joka sijaitsee luonnon helmassa. Mutta jopa kaupunkimaiseman puitteissa yksityistalo, jossa on puulevy viimeistelynä, näyttää alkuperäiseltä, kodikkaalta ja uskomattoman houkuttelevalta..

Puinen julkisivu

Puurakenne

Julkisivulevy viimeistelyyn

Kestävistä puulajeista valmistettu verhousmateriaali voi muuttaa jopa erittäin huonokuntoisen rakenteen ja pidentää sen käyttöikää pitkään. Se on sopivin julkisivupinta kaikille luonnollisen puun viljan ystäville. Erilaisten kyllästysten avulla voidaan paitsi lisätä kosteuden ja korkeiden lämpötilojen kestävyyden teknisiä ominaisuuksia, myös antaa tuotteille tietty sävy. Jopa materiaalin polttaminen auringossa antaa julkisivulle erityisen viehätyksen, vihjeen sukupolvien ajan säilyneistä perheen perinteistä..

Puiset paneelit

Kirkas puu julkisivuun

Puu maalaistalolle

Ennen puupintaisen materiaalin käyttöä se on pidettävä ilmassa kosteudelta suojattuna. Tällainen tuotteiden sopeutuminen on välttämätöntä, jotta estetään raaka -aineiden viisteiden käytön jatkaminen (jos puu «johtaa», materiaaliin muodostuu sitten aukkoja). Päällystystöiden päätyttyä itsekelausruuvien korkit voidaan peittää erityisellä liimalla, sovittaa puun värin mukaan tai peittää puukerroksilla..Epätavalliset katot

Vaaleaa puuta julkisivuun

Katto – valitse materiaali

Yksikään rakennus ei ole täydellinen ilman kattoa. Tämä ei ole vain rakennuksen suojaaminen huonolta säältä, vaan myös asunnon esteettisen käsityksen tai koko arkkitehtonisen kokonaisuuden kuvan viimeistely. On monia tapoja tarjota luotettava, kestävä ja visuaalisesti houkutteleva katto yksityiskodille. Jokainen viimeistely vaatii tiettyjen viimeistelymateriaalien käytön..

Epätavallinen katto

Kaikki kattorakenteet voidaan jakaa alkeellisesti kahteen tyyppiin (riippuen kallistuskulmasta suhteessa horisonttiin) – kallistunut ja tasainen. Riippuen siitä, minkä tyyppiseen rakenteeseen katto kuuluu (ja kalteville rakenteille on monia vaihtoehtoja), myös viimeistelymateriaali valitaan. Harkitse muutamia suosituimpia kattotyyppejä.

Katon suunnittelu

Epätavallinen katto

Roll

Rullakaton toteuttamiseen käytetään erityisiä bitumi- tai polymeerimateriaaleja, joiden perusta on pahvi tai lasikuitu. Rullatuotteiden valmistuksessa käytetään erilaisia ​​modifikaattoreita tuotteiden veden- ja lämmönkestävyyden tason lisäämiseksi. Tällaisen materiaalin asennus ilmenee liimaamalla mastiksilla tai juottamalla useita materiaalikerroksia (yleensä 3-4 kerrosta). Tämä on edullinen ja lähes universaali kattovaihtoehto. Mutta merkittävät haitat, mukaan lukien ruma ulkonäkö ja taipumus rappeutumiseen, mahdollistavat tuotteiden käytön vain ulkorakennuksiin, autotalleihin ja katoksiin, joissa on kalteva katto.

Katon materiaali

Houkutteleva kuva

Levyistä kattomateriaaleista

Levykattoihin voidaan liittää seuraavia tyyppejä:

Vaalea rakennus tummalla katolla

Kaunis julkisivun koristelu

Lumivalkoinen omakotitalo

Palatuotteista

Tärkein ja suosituin vaihtoehto kattokappaleille on keraamiset laatat. Huolimatta pitkästä historiasta käyttää tätä kestävää materiaalia, se on edelleen suosittu tänään. Korkeat tekniset ominaisuudet, esteettiset ominaisuudet, erinomainen äänieristys, kestävyys, ympäristöystävällisyys ja erityisten huoltovaatimusten puuttuminen mahdollistavat keraamisten laattojen johtavan segmenttinsä..

Katto vyöruusu

Espanjalaiseen tyyliin

Euroopassa on paljon säilyneitä esimerkkejä keraamisten laattojen käytöstä kattojen muinaisissa linnoissa. Tämän materiaalin ainoana haittana pidetään suurta painoa, sekä yksittäisten elementtien että koko rakenteen. Mutta juuri tämän laadun ansiosta rakenne kestää täydellisesti voimakkaita tuulia, lunta ja hurrikaaneja..

Provencen tyyli

Katon viimeistelymateriaali

Samankaltaisilla betonista ja erilaisista hiekan ja sementin seoksista valmistetuilla tuotteilla on vähemmän painoa, mutta ne palvelevat myös paljon lyhyempiä vuosia. Siksi keraamiset laatat ovat säilyttäneet johtajuutensa niin monta vuotta..

Tummat kattotiilet

Illan valossa

Sandwich -paneeleista

Teknologia ns «nopea rakentaminen» luo ennakkotapauksen sandwich -paneelien suosioon kattoverhouksessa. Kaksi teräslevyä, joiden väliin eristys asetetaan, ja totuus näyttää voileivältä. Riittävän kestäviä, kulutusta kestäviä, pakkasta kestäviä tuotteita käytettiin aiemmin pääasiassa liikerakennusten ja liitännäisrakenteiden rakentamiseen. Mutta viime aikoina sandwich -paneeleja voidaan nähdä yksityisten kotitalouksien katoilla..

Kirkas kuva julkisivusta

Valkoinen ja musta julkisivu

Epätavallinen kalteva katto