Yksityisen talon suunnittelu: moderni sisustus

Nykyaikaiset rakennus- ja viimeistelymateriaalit, raaka -aineet huonekalujen ja koriste -elementtien valmistukseen antavat meille mahdollisuuden suunnitella kotimme mukavaa ja toimivaa käyttöä varten, mutta myös toteuttaa vaalittuja suunnitteluideoitamme. Nykyään yksityinen talo ei ole vain seinät ja katto, se on koko maailma omistajilleen, mikä heijastaa heidän näkemyksiään estetiikasta, käytännöllisyydestä, toiminnallisuudesta ja kauneudesta. Kokemus, jonka suunnittelijat ovat saaneet pitkän olemassaolon aikana sellaisesta asiasta kuin «sisustussuunnittelun luominen», avulla voimme luoda alkuperäisen tai perinteisen, käytännöllisen tai ylellisen, avantgardeisen tai minimalistisen – kaikki vaihtoehdot kodin sisustamiseen, se olisi halu ja keinot. Mutta monilla tavoilla luoda moderni, tyylikäs ja samalla käytännöllinen muotoilu yksityiskodeille, on helppo sekoittaa. Tarjoamme sinulle pienen kokoelman käytännöllisiä ja tehokkaita vinkkejä, joiden avulla voit sisustaa modernin yksityisen asuntosi. Suunnittelijoiden suositukset eivät tietenkään ole dogma, mutta ne voivat auttaa sinua tekemään omia päätöksiä kodin suunnittelukonseptin valinnasta, värivalikoimasta ja tyylistä, korostamaan aksentteja ja lopulta luomaan unelmiesi sisustuksen.

Olohuoneen sisustus yksityisessä talossa

Keittiön suunnittelu yksityisessä talossa

Todellisia ideoita modernin suunnittelun luomiseksi omakotitalolle

1.Toiminnallisten segmenttien kohdistus. Yhteys usean vyöhykkeen yhden huoneen sisällä ei menetä suosiotaan. Yksityisissä taloissa tämä suunnittelutekniikka on yhtä yleinen kuin huoneistoissa. Yhdistämällä useita toiminnallisia segmenttejä yhteen huoneeseen voit säilyttää tilan ja liikkumisvapauden myös pienissä tiloissa. Tyypillisesti tällaisissa studiohuoneissa on runsaasti luonnonvaloa – kaksi tai useampia suuria ikkunoita, joissakin tapauksissa lasiovet (uloskäynti takapihalle). Yhdistetyt tilat ovat myös käteviä käytön, puhdistuksen kannalta.

Toiminnallisten alueiden yhdistelmä

Studio -huone

Lastenhuoneen suunnittelu

Valoisa makuuhuoneen sisustus ja työpaikka

Useimmiten toiminnalliset alueet, kuten olohuone, ruokasali ja keittiö, on yhdistettävä. Näiden kolmen tärkeän elämän segmentin sijoittaminen saman katon alle luo käytännöllisen ympäristön ja kauniin, valoisan ja tilavan huoneen, jossa on korkeat esteettiset ominaisuudet. Keittiön työprosessien järjestäminen ei häiritse rentoutumista olohuoneessa tai ruokailutilaa nykyaikaisten kodinkoneiden avulla, joilla on suuri teho, mutta alhainen melutaso..

Keittiö-ruokailutila-olohuone

Yhdistetty huone

Keittiö olohuoneessa

Yhdistetty tila

Mutta ei vain keittiö-, ruokailu- ja olohuone -segmenttejä tarvitse yhdistää. Esimerkiksi työpaikka voi sijaita olohuoneessa tai makuuhuoneessa. On harvinaista, että talossa on erillinen huone toimistolle (ellei yhden kotitalouden jäsenen päätehtävä ole kotitoimistossa). On myös harvinaista, että yksityisissä huoneistoissa on mahdollisuus varata erillinen huone kirjastoon, pääsääntöisesti kirjahyllyt ja kaapit sijoitetaan olohuoneeseen tai makuuhuoneeseen (riippuen tilojen koosta ja huoneen henkilökohtaisista mieltymyksistä) omistajat).

Työpaikka makuuhuoneessa

Kotitoimiston sisustus

Työpaikka olohuoneessa

Opiskele makuuhuoneessa

2.Tavallinen seinäkoriste on ajankohtainen idea sisustukseen. Nykyaikaisissa suunnitteluprojekteissa on harvinaisempaa löytää kuvioitu tapetti seinien sisustamiseen, ellei tämä painatus jäljittele betoniseinää, tiiliä tai muurausta. Yksivärisistä viimeistelymateriaaleista on tullut kiistattomia suosikkeja. Ja asia ei ole vain se, että pienissä huoneissa tällainen lähestymistapa seinäkoristeisiin on parempi – vaaleat, neutraalit sävyt auttavat laajentamaan tilaa visuaalisesti. Jopa melko tilavissa huoneissa suunnittelijat suosittelevat yksivärisen viimeistelyn käyttöä. Materiaalia, jossa on painatus, kuvio tai koriste, käytetään vain korostusseinien tai jopa yksittäisten osien koristamiseen.

Kevyt viimeistely

Olohuoneen vaaleat seinät

Valkoinen keittiö

Lumivalkoiset pinnat

Kevyt makuuhuoneen muotoilu

Neutraali seinäkoriste

Tämä suuntaus on vain «kädessä» niille, jotka eivät ole vielä luottavaisia ​​kykyjään ja kykyjään oman kodin sisustamisen alalla. Viimeistelyn kevyt, neutraali sävy on täydellinen sävy mihin tahansa sisustukseen ja sisustukseen. Sinun ei tarvitse ajaa aivojasi väriyhdistelmien, sävyyhdistelmien yli. Jopa pastelliväriset verhoilut näyttävät vaikuttavilta valkoista taustaa vasten, puhumattakaan tummemmista tai kirkkaammista väreistä..

Kontrasti valoisassa makuuhuoneessa

Vaalea sävy ja tausta

Valkoinen keittiöön

Lumivalkoinen makuuhuone kahdelle

Suunnittelutemppua käyttämällä «aksenttiseinä» ei ole menettänyt suosiotaan, se on juuri muuttunut. Jos aikaisemmin olohuoneiden, makuuhuoneiden ja lastenhuoneiden, ruokailutilojen suunnitteluprojektissa voitiin käyttää kahden tyyppisiä tapetteja yhdestä kokoelmasta, jotka täydentävät toisiaan ihanteellisesti, niin näiden huoneiden nykyaikaisissa suunnitteluvaihtoehdoissa on erilaisia ​​jäljitelmiä yhä yleisempi. Korostusseinä on tiili- tai muurauspinta, joka on viimeistelty puu- tai keraamisilla laattoilla, mosaiikeilla. Voit luoda jäljitelmän käyttämällä koristeellista kipsiä, kuvioitua tai nestemäistä tapettia, seinäpaneeleja, laminaattia.

Kuvioitu viimeistely

Korostusseinä

Kivityöt aksentiksi

Korostuspinta

Alkuperäinen pääty

Alkuperäinen aksenttiseinä

Joten viimeistelymateriaaleilla modernissa sisustuksessa pitäisi olla seuraavat ominaisuudet:

  • oltava ympäristöystävällinen, turvallinen ihmisille ja ympäristölle;
  • jos mahdollista, anna ilman kulkea;
  • oltava helppo asentaa, jotta viimeistely voidaan tehdä itsenäisesti;
  • olla vaatimaton kunnossapidossa – huoneiden pintojen, joissa on korkea kosteus ja mahdollinen saastuminen, on kestettävä puhdistusta kotitalouksien kemikaaleilla eikä menetettävä esteettisiä ominaisuuksia;
  • pitäisi olla helppo yhdistää toisiinsa.

Lakoninen muotoilu

Olohuone harmaansinisillä sävyillä

Olohuone, jossa kulmasohva

Kevyt muotoilu tilavaan olohuoneeseen

3.Kirkkaat, alkuperäiset huonekalut ovat sisustuksen aksentti. Kun otetaan huomioon se tosiasia, että sisustuksen pääsuunta on neutraalisuus, tavallisten, vaaleiden materiaalien käyttö, korostuselementtien rooli siirtyy huonekaluille. Tätä suuntausta käytetään selvimmin makuuhuoneiden sisätiloissa – tällaisten huoneiden sänky on useimmiten ainoa korostussuunnittelukohde. Sängyn rakenteen suunnittelusta ja sen tekstiilisuunnittelusta tulee etusijalla..

Pääpaino sängyn suunnittelussa

Sänky keskittyy

Aksenttielementit

Hiekkarannalla

Vaaleansininen sävy seinille

Paino sängyssä

Olohuoneissa, ruokailuhuoneissa, toimistoissa ja yksityisten talojen kirjastoissa verhoillut huonekalut ovat korostuselementtejä. Samaan aikaan verhoiltujen huonekalujen verhoilu voi olla kirkas, kirjava tai kontrastinen tumma väri useammassa kuin yhdessä huonekalussa. Esimerkiksi olohuoneessa voidaan tehdä kaksi toisiaan vastapäätä olevaa sohvaa erilaisilla, mutta yhtä korostavilla väreillä..

Korostetut kalusteet

Huonekalut, joissa on kirkas verhoilu

Eläviä yksityiskohtia kalusteista

Pehmustetut huonekalut aksenttina

4.Varastointijärjestelmät – järkevä tilankäyttö. Nykyaikaisissa suunnitteluprojekteissa näet yhä enemmän säilytysjärjestelmiä, jotka sijaitsevat katosta lattiaan. Tämän lähestymistavan avulla voit hyödyntää käytettävissä olevaa tilaa parhaalla mahdollisella tavalla. Keittiöissä näemme kaappien ylemmän tason, joka on ripustettu juuri katon alle (sillä on usein kaksi tasoa, eri syvyys). Ylimmäinen taso ei tietenkään sovellu päivittäiseen käyttöön; keskimääräisen pituisen henkilön on yksinkertaisesti hankalaa saada taloustavarat ylemmistä hyllyistä. Mutta harvoin käytettävien astioiden säilyttämisen kannalta tämä lähestymistapa auttaa purkamaan säilytysjärjestelmiä muissa huoneissa ja pitämään itse keittiön järjestyksessä..

Keittiön etuosat

Moderni keittiön suunnittelu

Keittiön säilytysjärjestelmät

Lumivalkoiset keittiön julkisivut

Jos puhumme säilytysjärjestelmistä olohuoneissa, ne on perinteisesti jaettu kahteen tyyppiin – sisäänrakennetut telineet, joissa on avoimet hyllyt ja matalat moduulit, joissa on julkisivut. Kirjoissa, asiakirjoissa ja valokuvissa käytetään avoimia hyllyjä, kaikkeen muuhun, mitä omistajat haluavat piilottaa vieraiden silmiltä, ​​käytetään kompakteja laatikoita ja laatikoita, matalat moduulit, joissa on saranoidut tai liukuovet.

Yakaya ja mukava pari

Symmetrian valtakunta

Valoisa paikka lukea

Tilava olohuoneen suunnittelu

5.Valaistuslaitteet – hajavalo tai paikallinen valaistus. Riippumatta nykyaikaisen omakotitalon huoneen koosta, se harvoin onnistuu vain yhdellä keinotekoisella valaistuksella. Loppujen lopuksi valaistusjärjestelmä ei ole pelkästään kyky valaista yhtä tai toista huoneen osaa, vaan myös kyky luoda tietty tunnelma, kaavoittaa tila tai korostaa erityisen merkittäviä segmenttejä. No, yhdistettäessä useita toiminnallisia vyöhykkeitä yhteen tilaan (studiohuoneeseen), jokaisessa tulisi olla valaistusjärjestelmä.

Olohuone erkkeri -ikkunassa

Olohuone, jossa suuret ikkunat

Olohuoneen sisustus yksityisessä talossa

Lakoninen olohuoneen sisustus

Yksi kattokruunu ei koskaan riitä makuuhuoneeseen. Vaikka sinulla ei ole tapana lukea ennen nukkumaanmenoa, makuuhuoneen valaistus paikallisista lähteistä (seinäkiinnikkeet, pöytä- tai lattiavalaisimet) on yksinkertaisesti välttämätön – luoda tietty tunnelma nukkumaan valmistautumisesta. Jopa pienessä olohuoneessa kattovalaisimet eivät riitä. Lattia- tai pöytävalaisinta tarvitaan pehmeällä istuinalueella, lukunurkassa tai sohvapöydän lähellä.

Korostusseinä makuuhuoneessa

Valaistusjärjestelmä makuuhuoneeseen

Eklektismi makuuhuoneen suunnittelussa

6.Tekstiilikoriste – lakoninen muotoilu. Jos puhumme ikkuna -aukkojen peittämisestä, suunnittelijat suosittelevat yksinkertaisimpien tekstiiliratkaisujen käyttöä muodossa ja toteutuksessa. Perinteiset verhot – suorat kankaat, jotka putoavat katosta lattiaan tasaisissa pystysuorassa taitoksissa, voivat toimia sekä yksin että yrityksessä, jossa on läpikuultava huntu (useimmiten tavallinen ja sileä).

Tekstiilin koristelu

Verhoikkunat makuuhuoneessa

Aksenttiverho

Toinen varsinainen tapa tekstiilien koristeluun ikkunoissa nykyaikaisissa sisätiloissa, joissa on monenlaisia ​​toiminnallisia tarkoituksia, on kangasrullakaihtimien (roomalaiset, tekstiiliverhot, japanilaiset verhot) käyttö. Pystysuuntaisten kankaiden muotoilu, joka kattaa vain ikkunan aukon ja pystyy kerääntymään tasaisesti jaettuihin vaakasuoriin taitteisiin, sopii ihanteellisesti nykyaikaisten huoneiden lakoniseen tunnelmaan.

12

40

22

Jos puhumme toisesta vaihtoehdosta tekstiilien käyttämiseksi huoneen sisustamiseen, niin silmiinpistävin ja aksentti on sohvan ja muiden koristetyynyjen käyttö. Tämä on helpoin, nopein ja halvin tapa muuttaa sisustuksen luonnetta – muuttaa väriä tekstiilikoristeiden suorituskyvyssä makuuhuoneen sängyssä tai sohvissa ja nojatuoleissa olohuoneessa. Tyynynpäällisten vaihtaminen on paljon helpompaa kuin seinäkoristeiden tai verhoilun vaihtaminen, minkä vuoksi suunnittelijat ja heidän asiakkaat rakastavat tätä suunnittelutekniikkaa niin paljon..

Kirkkaat tyynyt

Korostus sohvatyynyillä

Kirkkaat tyynynpäälliset

Aksenttinen sisustus

Alkuperäinen kangasvalinta

Todellinen väripaletti

Kuten edellä mainittiin, yksivärisestä seinäkoristeesta on tullut kiistaton suosikki asuintilojen suunnittelussa. Ja se ei ole uutinen kenellekään, että yksivärisen version vaaleat sävyt ovat yleisin tapa luoda yleismaailmallinen tausta huoneelle. Vaalea sävy auttaa tasoittamaan arkkitehtuurin ja pintakäsittelyn puutteita, ei keskity ikkuna- tai oviaukkojen asennuksen puutteisiin, auttaa lisäämään visuaalisesti huoneen tilavuutta ja on erinomainen tausta korostuskalusteille tai koristeille elementtejä.

Lumivalkoinen seinäkoriste

Lasten makuuhuoneen kevyt muotoilu

Kevyt yksivärinen viimeistely

Pääpaino sängyn suunnittelussa

Kevyt kuva olohuoneesta

Valkoisen käyttö seinien koristeluun riippuu myös skandinaavisen tyylin vaikutuksesta modernin tyylin muodostumiseen. Lumivalkoiset seinät yhdistettynä lämpimiin puulattioihin ovat yksi Skandinavian asuntojen sisustamisen motiiveista. Suurin tila ja valo ovat etusijalla kaikenkokoisissa huoneissa. Valkoinen väri, joka käytännössä ei ime auringon säteitä, sopii parhaiten skandinaavisen tyylin tehtäviin ja perusperiaatteisiin..

Lukunurkka olohuoneessa

Kevyt sisustus

Skandinaaviset motiivit

Moderni tyyli ja skandinaavinen

Harmaa ei mene pois muodista. Sen merkitys voidaan havaita useita vuodenaikoja. Universaali, neutraali, mutta samalla jalo ja kiinteä – harmaa väri yhdistyy täydellisesti erilaisiin sisätilojen väriratkaisuihin. Valitusta sävystä riippuen voit luoda huoneeseen rauhallisen, dynaamisen ja jopa dramaattisen ilmapiirin. Riittää, kun valitset pari sävyä harmaan värin seurassa (useimmiten valkoiset ja mustat tai lumivalkoiset pinnat ja puu) ja teet yhden kirkkaan aksentin – alkuperäinen sisustus on valmis.

Harmaan sävyissä

Makuuhuone harmaan sävyissä

Todellinen harmaa sävy

Harmaa viimeistely

Keittiön etusivut harmaat

Mustavalkoiset yhdistelmät nykyaikaisten huoneiden suunnittelussa eivät ole viimeinen nykyisten ideoiden luettelossa. Toisaalta tällainen muotoilu on helppo järjestää myös ilman suunnittelutaitoja, mutta toisaalta voit saada aidosti alkuperäisen, dynaamisen ja tyylikkään kuvan huoneesta. Riippuen huoneen koosta ja tarkoituksesta, joka on sisustettu kontrastivaihtoehdolla, vaaleita ja tummia sävyjä käytetään eriasteisina. Tietenkin pienen huoneen huoneissa vaalea sävy tulee tärkeimmäksi, tummaa väriä käytetään vain geometrian korostamiseen ja erityisen merkittävien sisustusesineiden korostamiseen. Tilavissa ja vaaleissa huoneissa tummaa sävyä voidaan käyttää pääasiallisena suurten huonekalujen toteutuksessa tai jonkin pinnan viimeistelyssä.

Mustavalkoinen muotoilu

Kontrastit keittiössä

Vaihtelevat tummat ja vaaleat pinnat

Kylpyhuoneen kontrasti

Japanilaiset motiivit

Kontrastit lastentarhassa

Kontrastiputket

Yläosa tumma, alaosa vaalea

Valkoisten ja kontrastisten yhdistelmien käytön merkityksen lisäksi on aina käytössä väripaletti. Lämpimät ruskean sävyt – vaaleasta beigestä, pastellista syviin, tummiin sävyihin «tumma suklaa» luo aina kaikille kodikas, mukava ympäristö, jossa haluat vain rentoutua, levätä, saada voimaa kovan päivän jälkeen uusille saavutuksille. Siksi beige värimaailma löytyy monista eri huoneista – kylpyhuoneesta olohuoneeseen, eteisestä keittiöön..

Vaaleanbeige paletti

Lämpimät värit

Kylpyhuone pastelliväreillä

Olohuoneen kontrasti

Vaaleat beigen sävyt

Makuuhuone vaaleissa väreissä

Kylpyhuone ja beige