Viktoriaaninen tyyli sisätiloissa

Moderni maailma on täynnä monia sisustustyylejä, ja ihmisen on joskus vaikea päättää, mistä tyylistä hän pitää eniten. Yhdessä tyylissä häntä houkuttelee klassinen värivalikoima, toisessa – eksoottiset elementit, kolmannessa – esineet «päiviä mennyt». Ja tällaisessa tilanteessa viktoriaaninen sisustus auttaa häntä yhdistämään kaikki hänen mielikuvituksensa. On kuitenkin yksi «mutta»: henkilöllä, joka haluaa sisustaa asuntonsa viktoriaaniseen tyyliin, on oltava riittävästi varoja, koska viktoriaaninen asunto on kallis ilo. Mikä on tämä alkuperäinen viktoriaaninen tyyli??

Viktoriaanisen tyylin syntymisen historia sisätiloissa

1800 -luvun jälkipuoliskoa pidetään viktoriaanisen tyylin muodostumisen alkua. Nimi «Viktoriaaninen» tyyli annettiin kunniaksi Englannin kuningattaren Victorian hallituskauden aikana, joka hallitsi tänä aikana. Sen ulkonäkö selittyy sillä, että tänä aikana brittiläinen porvaristo alkoi maan teollisuuden nopean kehityksen ansiosta rikastua nopeutetusti. Rikkaus synnytti luonnollisen tarpeen ylellisiin huoneistoihin ja kalliisiin sisätiloihin. Tänä aikana ilmestynyt mahdollisuus matkustaa antoi brittiläisille mahdollisuuden tutustua eri kansojen erilaisiin kulttuureihin, elämään, elämäntapaan ja taiteeseen. He pitivät talojen sisätilojen vieraista tyyleistä, britit toteuttivat mielellään itsessään, mikä oli merkki omistajan hyvästä muodosta, hänen vakaudesta ja vauraudesta. Tämän seurauksena syntyi viktoriaaninen sisustus..

Viktoriaaninen sisustus

Viktoriaaninen sisustus ja ominaisuudet

Victorian sisustussäännöt

Jos haluat sisustaa asunnon oikein viktoriaaniseen tyyliin, sen omistajalla pitäisi olla ainakin käsitys niiden sisustustyylien elementeistä, jotka hän haluaisi nähdä tässä huoneistossa. Käyttämällä eksoottisten tyylien elementtejä älä anna niiden vallita, muuten se on jo ei-viktoriaaninen asunto.

Kuinka sisustaa viktoriaaniset seinät

Viktoriaaninen tyyli seinien sisustuksen suhteen eroaa muista sisustustyyleistä. Se mahdollistaa seinien koristamisen vain kankailla tai tapetilla. Lisäksi niissä on oltava tietty kuvio: raidat, realistisesti kuvatut kukat, linnut, eläimet. Volumetrisiä koristeita bareljeefin muodossa käytetään paljon harvemmin..

Kankaan seinäkoriste

Käytettyjä puulevyjä arvokkaista lajeista, koristeltu kaikenlaisilla koristeilla. Seinän korkeudesta saa olla enintään kolmannes. Usein käytetään sellaista goottilaisen tyylin elementtiä kuin monivärisiä lasimaalauksia kaarien muodossa. Lasimaalaus on goottilaisen viktoriaanisen tyylin silmiinpistävin ja helposti tunnistettavin elementti.

Viktoriaanisia goottilaisia ​​elementtejä

Klassinen tyyli kunnioittaa perheen perintöä ja arvoja. Tämä ilmenee maalauksissa, muotokuvissa. Muotokuvat, maalaukset maalauksineen ripustetaan erityisiin säleisiin.

Viktoriaanisia klassikoita

Seinien värivalikoima ei ole rikas. Yleensä etusijalla ovat tummanpuna-ruskeat sävyt ja vaaleanruskeat värit. Vaaleanharmaita seiniä käytetään osittain ja harvoin.

Tyyli väripaletti

Usein yhden huoneen sisätiloista löydät useita tyylejä samanaikaisesti. Joten suuret peilit ovat tervetulleita rokokoo -tyyliin. Täyspitkiä peilejä suositellaan, mutta tämä on harvinaista. Goottilainen tyyli voidaan esittää lasimaalauksen, takan ja veistetyn kehyksen muodossa

Viktoriaaninen goottilainen

Viktoriaaninen lattia

Viktoriaaninen tyyli ei tarjoa paljon erilaisia ​​lattiapintoja. Useimmiten etusijalla ovat luonnonpuulajeista valmistetut parkettilattiat. Tällä hetkellä käytetään linoleumia, jossa on parketti. Lattian värin tulee vastata seinien, huonekalujen väriä.

Pukuhuone

Taiteellisia keraamisia laattoja voidaan käyttää myös lattianpäällysteinä.

Keraaminen lattia

Viime aikoina laminaattilattiat ovat kuitenkin suosittuja. Tässä tapauksessa lattia voidaan peittää eri kuvion ja värin lisäosilla luonnollisesti yhdistettynä ympäröivään väritaustaan..

Värin harmonia

Epäilemättä kiinnostunut viktoriaanisen tyylin faneille on matto. Maton punainen väri sopii hyvin tämän tyylin klassisen värin kanssa – vaaleanruskea.

Punainen väri sisätiloissa

Viktoriaaniseen tyyliin sisustettujen huoneiden ominaisuudet

Kehityksen ensimmäisissä vaiheissa viktoriaaninen tyyli edusti melko tilaa vievää sisustusta, jossa oli paljon outoja kuvioita ja koristeita. Kalusteilla oli myös melko massiivinen ulkonäkö ja paljon veistettyjä koristeita. Mutta ajan myötä tämä tyyli alkoi vaihdella suhteellisuudentunteessa, vaikka edellisten motiivien kaikuja löytyy edelleen.

Viktoriaaninen olohuone

Takka on pakollinen sisätilojen ominaisuus. Hänen läsnäolonsa on pakollinen olohuoneessa. Rokokostyylin elementit sopivat täydellisesti. Ne esitetään mahonkihuonekalujen muodossa. Huonekalujen jalat ovat välttämättä kaarevia, itse huonekaluissa on veistettyjä koristeita.

Takka on pakollinen tyylin ominaisuus

Huonekalut on valmistettu arvokkaiden puiden luonnollisesta puusta: pähkinä, mahonki, petsattu tammi. Usein huonekaluissa on veistettyjä koristeita, joskus upotettuja jalokivillä ja metalleilla.

Pähkinähuonekalut

Viktoriaanista tyyliä ei voi kuvitella ilman kirjastoa, kun taas sen sisällön ei pitäisi jättää välinpitämättömäksi ketään, joka ei ole välinpitämätön kirjallisuudelle..

Kirjasto on englantilaisen ylpeys

Koska viktoriaaninen sisustus on sisällyttänyt useiden tyylien elementtejä, nämä tyylit ovat tietysti riippuvaisia ​​huoneen tarkoituksesta. Goottilaistyylisiä elementtejä löytyy kuvitteellisista stukkolistoista, valtavista ikkunoista, korkeista katoista ja pakollisesta goottilaisesta ominaisuudesta – takasta. Oudolla kuviolla varustetun maton läsnäolo kertoo intialaisen tyylin läsnäolosta..

Matto on merkki intialaisesta tyylistä

Viktoriaaninen tyyli yhdistyy täydellisesti rokokoo -elementteihin, joille on ominaista pastellivärit, huonekalut, joissa on kaarevat, veistetyt selkänojat. Täältä löytyy myös goottilainen massiivinen metallikruunu, metallikaapin kahvat.

Rokokoelementtejä keittiön sisätiloissa

Pastellivärit, kukkien ja kasvien läsnäolo huoneessa, massiiviset kynttilät pöydän yläpuolella antavat intialaista tyyliä.

Väripaletti keittiössä

Viktoriaanisen tyylin suunnittelu perustuu myös yhdistelmään seinistä, pastelliväreissä olevista katoista (kermanvärinen, vaaleankeltainen, vaaleanvihreä jne.) Lämpimillä parketin sävyillä, huonekaluilla, jotka ovat tyypillisiä klassiselle tyylille.

Klassisen tyylin elementtejä

Keittiön sisustus viktoriaaniseen tyyliin määrää ennen kaikkea massiivisen pöydän läsnäolon huoneen keskellä. Keittiön valaistuksen tarjoavat massiivinen kattokruunu ja useita lisävalaisimia. Ja tietysti seinien ja huonekalujen tulee olla pehmeitä, rauhallisia sävyjä. Tekstiilien vähimmäismäärä ikkunoissa.

Viktoriaaninen keittiön sisustus

Koska brittiläinen olohuone oli tarkoitettu pääasiassa vain tapaamisiin perheenjäsenten kanssa vaatimatonta illallista varten (britit eivät pidä vieraiden läsnäolosta asunnossaan), tämä huone näytti vastaavasti. Pöytä on pyöreä. Sen ympärillä on tuoleja tai pehmeitä sohvia. Ja tietysti massiivinen kynttiläpöytä pöydän keskellä. Englantilaista asuntoa ei voi kuvitella ilman kynttilöitä. Itse asiassa ilman sitä on mahdotonta luoda mukavuutta ja lämpöä huoneeseen, tuntea menneiden vuosisatojen hengitys.

Viktoriaaninen olohuone

Viktoriaaninen tyyli on esimerkillinen tyyli kodin mukavuuden ystäville, niille, jotka haluavat kokoontua iltaisin takan ääressä olohuoneessa perheen perinteiden mukaisesti. Jos olet yksi heistä, jos olet tarpeeksi varakas henkilö, tämä tyyli on varmasti sinulle..