Viininpunainen olohuone: aristokratian ja ylellisyyden muistiinpanoja tyylikkäissä sisätiloissa

Burgundi on vahva ja tyylikäs väri. Tämä sisustusväri vaatii paljon huomiota ja huolenpitoa, ja vastineeksi se maksaa erinomaisella koristeellisella vaikutuksella. Selvitä, mihin yhdistää viininpunainen väri olohuoneessa ja mikä sisustustyyli sopii parhaiten?

Burgundin olohuone: tyylikkään värin ominaisuus

Sisustuksen viininpunainen väri on heti silmiinpistävä. Tämä väri ei ole erityisen tervetullut kontrasti, joten se näyttää paremmalta yrityksessä, jossa on samanlaisia ​​punaisia, ruskeita tai violetteja sävyjä. Mutta onneksi nämä eivät ole ainoat värivinkit, joissa on viininpunainen. Mahdollisuuksia on paljon enemmän, varsinkin kun tällä kaudella viininpunainen on yksi sisustuksen muodikkaimmista väreistä..

Burgundia määritellään useimmiten punaiseksi ja ruskeaa. Sitä sekoitetaan joskus esimerkiksi violettiin. Se on vaativa, erittäin vahva ja ilmeikäs väri, minkä vuoksi sitä pidetään vaikeana sisustuksessa ja muodikkaissa tyylitöissä. Taitava käyttö takaa kuitenkin maun ja tyylikkään vaikutelman. On tärkeää huomata, että viininpunainen tykkää useista jaloista väreistä, jotka ovat rohkeasti tulleet olohuoneisiin tällä kaudella..

Viininpunainen olohuoneen sisustuksessa: mihin yhdistää?

Herkät pastellit, jotka ovat hallinneet sisäympäristöjä viime kausina, voivat tuntua rennolta ja vaikuttamattomalta. Nykyään monet ovat iloisia skandinaavisesta tyylistä, jota hallitsee yksinkertaisuus, järjestys ja vaatimattomuus, koska ihmiset ovat tottuneet vaaleisiin väreihin, jotka muodostavat virheettömän taustan olohuoneissa. Siksi voimakkaita ja tyylikkäitä värejä harkitaan erittäin huolellisesti, koska monet pelkäävät epäonnistumista suunnittelussa pimeän ja synkkän huoneen muodossa. Tummat ja rikkaat sävyt tulisi ottaa käyttöön tietyllä merkityksellä, mutta jos koristat sisustuksen oikein viininpunaisella, saat ainutlaatuisen vaikutuksen, joka viittaa ylellisiin sisustuksiin, jotka on koristeltu pompilla ja maulla. Bordeaux on hienostunut väri, joka liittyy eliittiin, voimaan ja ihmisarvoon. Kuinka integroida se sisätiloihin? Mitä värejä kannattaa yhdistää? Tässä on nopea opas harmoniseen palettiin.

Burgundi näyttää parhaalta samanlaisten värien seurassa, erityisesti luumun purppura ja kirsikanpunaiset. Punainen antaa hänelle energiaa ja ruskea vakavuutta. Se sopii myös duettoon, jossa on vaaleanpunainen ja sen monet sävyt sekä pastellit ja herkkä kvartsi. Vaaleanpunainen tasapainottaa myös viininpunaista väriä, joka ei häiritse sisustusta..

Haluatko lisätä ripauksen ylellisyyttä olohuoneeseesi? Burgundi ja kulta luovat aina hyvän yhdistelmän. Muista vain palatsin huonekalut rentoutumiseen, jossa samettiverhoilu on suljettu kullattuihin huonekalukehyksiin. Nykyaikaisissa sisätiloissa on suositeltavaa näyttää kultaisia ​​koruja, jotka ovat erityisen suosittuja tällä kaudella..

Harmaan vallan ystävät useiden kausien ajan voivat yhdistää sen turvallisesti ilmeikkään viininpunaiseen. Molemmat värit täydentävät toisiaan – viininpunainen rikkoo harmaan yksitoikkoisuuden, mikä puolestaan ​​helpottaa punaviinin hallitsevaa luonnetta.

Älä unohda klassista valkoista tai beigeä, mikä korostaa maustettua viininpunaista luonnetta. Siksi viininpunaiseen huoneeseen kannattaa lisätä vaaleita aksentteja, jotka tuovat raikkautta ja keveyttä. Hyvä ratkaisu olisi suuri sohva, jossa on pehmeä verhoilu tai ylisuuri nojatuoli, joka muistuttaa edellisten vuosikymmenten ikonisia malleja..

Burgundi vaatii samanlaisia ​​kumppaneita. On syytä keskittyä jaloihin ja korkealaatuisiin viimeistelyelementteihin. Raakapuu, hohtava graniitti tai herkkä marmori sopivat hyvin viininpunaiseen. Vältä halpoja jäljitelmiä, jotka häiritsevät koko huoneen harmoniaa, väittäen tyylikkään tummanpunaisen sävyn kanssa..

Nämä eivät ole kaikki mielenkiintoisia mahdollisuuksia yhdistää viininpunainen muihin väreihin. Väri sopii hyvin yhteen mustan, violetin, granaattiomenan, pullonvihreiden, smaragdin ja sinappinkeltaisen kanssa.

Burgundin olohuone: kuva parhaasta sisustustyylistä

Viininpunainen sopii parhaiten klassiseen sisustukseen sekä seinien värissä että kankaissa, huonekaluissa ja asusteissa. On kuitenkin syytä muistaa, että tämä on vahva väri, joka voi optisesti heikentää sisustusta. Pienessä olohuoneessa on parempi rajoittua vain tummanruskeisiin yksityiskohtiin, ja suuremmassa huoneessa voit kehittää värifantasiaa.

Burgundi on myös erottuva aksentti modernissa sisustuksessa, joka on sisustettu hiljaisilla sävyillä. Tänä vuonna sisustuksen viininpunainen on osuvaa myös skandinaaviseen muotoiluun osana «tumma pohjoismainen» trendi. Voidaan päätellä, että värillä on klassinen merkitys, mutta se selviää hyvin olohuoneen sisustussuunnittelun uusista tyylitrendeistä..

Viininpunaiset seinät olohuoneessa

Olohuoneissa, joita hallitsevat lempeät, monipuoliset värit, viininpunainen seinä tuo lisää energiaa ja dynaamisuutta. Mutta on parempi rajoittua vain yhteen viininpunaiseen pintaan, koska tämän värin ylimäärä voi hukuttaa sisustuksen. Tätä taustaa vasten kullan, vaaleanpunaisen ja beigen sävyt näyttävät hyviltä (esimerkiksi valokuvakehykset, maalaukset ja seinäkoristeet). Yhdessä valkoisen kanssa ne luovat tyylikkään ja virkistävän dueton..

Viininpunaiset verhot olohuoneen sisustuksessa – ylellisyyttä ja eleganssia

Viininpunainen voi myös olla tukeva rooli sisustuksena, joka täydentää sisustuksen estetiikkaa. Tuo väriä yksittäisiin lisävarusteisiin, kuten pehmeisiin mattoihin, samettimattoihin tai verhoihin. Siten huone muuttaa ulkonäköään ja ottaa käyttöön kuninkaiden rikkaiden värien eleganssin ja hienostuneen viehätyksen..

Burgundi on syvän punainen sävy, joka nimessään viittaa Bordeaux’n jaloon, eteeriseen viiniin. Tästä syystä se liittyy hienostuneisuuteen ja eleganssiin, ja väristä itsestään on tullut erottamaton kumppani kaikkiin majesteettisiin kirkon tai tuomioistuimen tapahtumiin. Burgundin verhot ovat loistava lisä olohuoneen sisustukseen. Täynnä temperamenttia ja hallitsevia ominaisuuksia, ne tuovat hienostuneisuutta ja eleganssia talon päähuoneen suunnitteluun, minkä ansiosta jopa tavallinen kerrostalon asunto muuttuu ylelliseksi asunnoksi. Burgundin tekstiilit voivat olla sopiva aksentti, joka täydentää tyylikästä olohuonetta..

Burgundin tuominen olohuoneeseen on hyvä ratkaisu, varsinkin jos pidät tyylikkäästä ja tyylikkäästä sisustuksesta. Ei ole välttämätöntä peittää huoneen kaikkia seiniä tummalla punaisella sävyllä, mikä antaa museolle ja pompomaiselle barokkityylille. Parempi lisätä ripaus tasapainoista armoa. Harkitse valmiita esimerkkejä kauniista viininpunaisen värin olohuoneen sisustuksesta esitetyssä kuvagalleriassa.