Uutta lastenhuoneen suunnittelussa 2019

Kuka vanhempi ei halua antaa lapselleen kaikkea hyvää, turvallista, kaunista ja mielenkiintoista! Ja lapsen henkilökohtaisen tilan järjestely on yksi tärkeistä vaihtoehdoista tällaisten toiveiden toteuttamiseksi. Mukava, turvallinen, käytännöllinen ja samalla muodikas lastenhuone, josta lapsi pitää, on unelma useimmille venäläisille isille ja äideille. Mutta toiveemme eivät aina vastaa kykyjämme – joillekin lastenhuoneen alue ei salli unelmien toteutumista, toisille perhebudjetti ei kestä maailmanlaajuisia korjauksia. Onneksi nykyaikaiset suuntaukset asuintilojen suunnittelussa liittyvät yksinomaan yksinkertaisuuteen ja ytimekkyyteen, käytännöllisyyden yleistymiseen ylellisyyteen nähden. Loppujen lopuksi lastenhuoneen päätarkoitus on antaa lapselle viihtyisyyttä ja mukavuutta, edistää hänen kehitystä ja kasvua, ja tätä varten vanhempien ei tarvitse pilata perhetiliä. Tarjoamme sinun tietoosi seitsemänkymmentä mielenkiintoista lastenhuoneiden suunnitteluhanketta, jotka on luotu eri ikäisille, taidoille ja mieltymyksille sopiville lapsille sekä vanhemmille, joilla on eri kokoiset lompakot.

Valoisa lastenhuoneen muotoilu

Todellisia ideoita lastenhuoneeseen vuonna 2018

Minkä tahansa huoneen moderni muotoilu perustuu «kolme valaa» – yksinkertaisuus, luonnollisuus ja käytännöllisyys. Ei ole vaikeaa ja jopa loogista soveltaa näitä kolmea tekijää lastenhuoneeseen – jokainen vanhempi haluaa, että lapsen huone ei sisällä myrkyllisiä aineita, jotka ovat haitallisia ihmisten terveydelle tai ympäristölle, jotta ympäristö olisi mahdollisimman käytännöllinen (loppujen lopuksi) , lapsen huone suorittaa niin monia toimintoja ja sen on kestettävä kaikki testit) ja että kalusteet ovat lakonisia (hyväksyttävissä kaiken kokoisille huoneille). Mutta lastentarhassa poikkeukset ovat väistämättömiä. Jos koko muotoilumaailma asuintilan suunnittelun alalla kannattaa projektien saattamista lähemmäksi minimalistisia tyylejä, niin tällaisen tuloksen saavuttaminen lapsen huoneessa on äärimmäisen vaikeaa. Tosiasia on, että lastentarhan on suoritettava monia toimintoja: oltava mukava ja rauhallinen paikka nukkua ja levätä, olla kätevä, mielenkiintoinen ja motivoiva paikka peleille, luovuudelle ja opiskelulle, ja samalla emme saa unohtaa, että se on Tässä huoneessa on paljon erilaisia ​​tavaroita – lapsen vaatekaapista kirjoihin ja urheiluvälineisiin.

Tilava lastentarhan muotoilu

Kirkas tekstiilisuunnittelu

Vaalealla taustalla

Vauvan huone

Toinen tärkeä ominaisuus lapsen huoneessa on, että sen on vastattava lapsen ikää, kehitystasoa ja harrastuksia. Jos vauvan tilassa vanhemmat voivat helposti luoda minimalistisen ilmapiirin, esikoululaisten huoneessa heidän on käytettävä temaattista muotoilua tai ainakin otettava huomioon lapsen harrastukset sisustusta ja tekstiilejä valittaessa. Vanhempien tehtävänä (jos he toimivat itsenäisesti ilman suunnittelijan apua) on muun muassa järjestää lapselle tilaa siten, että huoneessa on mahdollisimman paljon tilaa aktiivisille peleille, ja pienten tilojen olosuhteissa tämä on erittäin vaikeaa.

Sisäänrakennettu huonekalukompleksi

Päiväkoti beigeillä väreillä

Lumivalkoinen huone

Kahden hengen huoneessa

Toinen ongelma liittyy kestävien materiaalien käyttöön. Kaikille on selvää, että kaikkien raaka -aineiden, joita käytettiin rakennus- ja viimeistelymateriaalien valmistukseen, huonekalujen tai sisustuselementtien valmistukseen, on oltava turvallisia. Mutta kaiken tämän kanssa lastenhuoneen pintojen tulisi olla käytännöllisiä – luovuus ohittaa kaikki huonekalut lapsen huoneessa (maalit, huopakynät, muovailuvaha ja muut testit ovat väistämättömiä). Ja me kaikki ymmärrämme, että synteettiset materiaalit on paljon helpompi pestä, puhdistaa, pestä. Jokaisen vanhemman on itse päätettävä, kuinka ympäristöystävällinen, mutta samalla käytännöllinen hänen lapsensa huone on..

Kirkkaita yksityiskohtia

Lastenhuoneen kirkas muotoilu

Työpaikka

Kevyt viimeistely

Yksi lastenhuoneen ominaisuuksista liittyy suureen joukkoon toimintoja, joita se suorittaa. Tällaisen monitieteisen tilan vyöhykkeelle asettaminen on väistämätöntä, koska on tarpeen varata paitsi nukkumis- ja lepoalue, myös opiskelu- ja luovuuspaikka, joissakin huoneissa tarvitaan urheilu (aktiivinen) vyöhyke. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että toiminnalliset segmentit on tarpeen vyöhykkeellä nimenomaisesti käyttämällä osioita, näyttöjä ja verhoja. Moderni muotoilu yrittää vain siirtyä pois kaikista tilanrajoituksista ja luoda esteitä ilman ja valon kululle. Kaavoitus on hyvin mielivaltaista – huonekalujen, pintakäsittelyjen, valaisimien tai maton avulla.

Teini -ikäisen huoneen sisustus

Lastenhuone kirkkailla ratkaisuilla

Suunnittelu pastelliväreissä

Alkuperäinen sisustus

Sisustus modernissa lastenhuoneessa

Edellä mainitun lisäksi (lastentarhan kaikkien materiaalien on oltava ympäristöystävällisiä) sen huoneen sisustuksen, jossa lapsi sijaitsee, on oltava käytännöllinen tai vanhempien on oltava valmiita siihen, että heidän on maalattava seinät tai kuori tapetti 1,5-2 vuoden välein … Kun otetaan huomioon, että lapsen mieltymykset, kiinnostuksen kohteet ja kehitystaso muuttuvat iän myötä, tämä vaihtoehto ei välttämättä ole pahin. Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse käyttää liikaa rahaa seinien viimeistelymateriaaleihin – ei veluuritaustakuvia tai luonnonpuusta valmistettuja seinäpaneeleja..

Lakoninen muotoilu

Lumivalkoisten seinien joukossa

Neitsyt makuuhuone

Kodikas sisustus

Tällaisen suunnittelutekniikan käyttö korostusseinänä on suosittu lastenhuoneissa kuin koskaan. Yhden pystysuoran pinnan (tai sen osan) korostuksen avulla voit paitsi tuoda vaihtelua huoneen sisustukseen, mutta myös korostaa esimerkiksi unen tai opiskelun ja luovuuden aluetta. Lastenhuoneessa ei ole rajoituksia korostuspinnan koristeluun – se voi olla tavallinen taustakuva, joka eroaa pääväristä väriltään ja tekstuuriltaan, valokuvataustakuva (voit kuvata mitä tahansa, lapsen muotokuvasta sarjakuvaversioon suosikkihahmosi), taidemaalaus (se ei maksa halpaa, mutta koristaa huoneen ja nostaa yksinoikeuden taivaaseen).

Korostettu seinäkoriste

Alkuperäinen viimeistely

Temaattinen muotoilu

Valoisa huone tytölle

Jopa aktiivisimpien lasten luovat impulssit eivät pääsääntöisesti saavuta kattoa. Siksi katon viimeistelyyn voit valita minkä tahansa sinulle sopivan sisustusmenetelmän. Täysin sileästä, lumivalkoisesta katosta tulee universaali vaihtoehto – sitä ei voi muuttaa seinien uudelleenkäsittelyssä ja sisätilojen värivalikoiman muuttamisessa. Jos aiot rakentaa kalusteita (yksi vaihtoehdoista huoneen ehdolliselle kaavoitukselle), kipsilevystä valmistetut ripustetut rakenteet ovat paras tapa koristella kattoa. Alakatoista voidaan sanoa vain yksi asia – monitasoiset rakenteet poistuvat vähitellen muodista, käytä niitä vain kiireellisenä tarpeena (huoneen korkeuden visuaalinen lisäys).

Kodikkuutta ja mukavuutta päiväkodissa

Viileät värit

Herkkä beige sävy

Valoisa ja tilava lastentarha

Jos puhumme ihanteellisesta tavasta luoda lattia, parkettilautaa pidetään kiistatta johtajana ympäristöystävällisten vaihtoehtojen joukossa. Materiaali on turvallinen ihmisille ja ympäristölle, sillä on erinomaiset lämmöneristysominaisuudet ja se näyttää ylelliseltä. Mutta tällä lattialla on myös haittoja – materiaalin ja sen asennuksen korkeat kustannukset, pinnan kaavinta.

Minimalistinen muotoilu

Päiväkoti meren tyyliin

Päiväkoti, jossa valkoiset seinät ja huonekalut

Puupinnat

Käytännölliset ja turvalliset huonekalut

Lastenhuoneen huonekalujen valinta on vähintään yhtä perusteellinen kuin viimeistelymateriaalien pätevä hankinta. Kaikkien huonekalujen, jotka ovat lapsen huoneessa (ja olemme jo päättäneet, että huonekalujen tulisi olla vähäisiä, vain tarpeellisimpia), on oltava seuraavien tekijöiden mukainen:

  • turvallisuus;
  • ympäristöystävällisyys;
  • toiminnallisuus;
  • lapsen iän ja pituuden noudattaminen;
  • harmoninen yhdistelmä koko huoneen suunnitteluun.

Tehokas säilytys

Pastellipaletti lastentarhassa

Kontrastiset yhdistelmät

Kontrastit lastentarhassa

Suurin ongelma, jonka vanhemmat kohtaavat, on se, että lapset tulevat nopeasti «kasva aikuiseksi» huonekaluista, joilla heidän huoneensa on sisustettu. Ja sillä ei ole väliä, mikä laatu, hinta ja toiminnallisuus se on, jos sänky on kooltaan pieni ja pieni lipasto ei mahdu koko vanhemman vauvan vaatekaappiin. Siksi suunnittelijat suosittelevat ns «kasvava» huonekalut – pöydän ja tuolin korkeutta voidaan säätää (istuin ja selkänoja), sängyssä on vähintään kolme asentoa.

Erilaisia ​​tekstuureja lastentarhassa

Leikkialue ja työpaikka

Valoisa sisustus lapsen huoneessa

Toinen, mutta ei vähäisimpänä, ongelma liittyy käyttökelvottoman tilan puutteeseen pienissä lastenhuoneissa. Kerrossängyt (huoneisiin, joissa asuu kaksi tai useampia lapsia) ja parvisängyt auttavat. Tällaiset mallit auttavat pitämään huoneen suurimman mahdollisen käyttöalueen vapaana. Parvisänky on pääsääntöisesti rakenne, jonka ylemmällä tasolla on nukkumapaikka ja alaosa on varattu työpaikan, luovuuden kulman tai monipuolisten säilytysjärjestelmien alueen järjestämiseen..

Kerrossänky

Säästää tilaa

Käytännöllinen lähestymistapa

Alkuperäiset väriratkaisut

Monitoiminen kompleksi

Jos puhumme käytännön säilytysjärjestelmistä, asiantuntijat suosittelevat modulaaristen järjestelmien ostamista, joita voidaan muuttaa riippuen lapsen etujen ja tarpeiden muutoksista ja siten huoneen tilanteesta. Avoimet hyllyt ovat ihanteellisia. Aluksi astioita, joissa on pieniä leluja, voidaan sijoittaa hyllyilleen (lapsen kasvun tasolla, jotta hän voi helposti hankkia tarvitsemansa tavarat), ja ajan myötä ne voidaan korvata kirjoilla tai urheiluvälineillä (riippuen lasten kiinnostuksen kohteiden muutoksista) lapsi).

Työpaikka kahdelle

Ei-triviaali muotoilu

Huone teini -ikäiselle pojalle

Tasot päiväkodissa

Jos telineet ovat riittävän korkeita, ne on turvallisuussyistä kiinnitetty huoneen seinään (alhaiset säilytysjärjestelmät ovat melko vakaita ja vauvan on vaikea kaataa ne, mutta on parempi varmistaa tämä alustavien kokeiden aikana ilman lasta). Suunnittelijat ja ergonomia -asiantuntijat eivät tietenkään suosittele säilytysjärjestelmien käyttöä lasiovilla tai lisäosilla kaapin etuosassa. On luotava ilmapiiri, jossa on mahdollisimman vähän mahdollisia loukkaantumissyitä – ovet sulkimissa, laatikot liukusäätimissä.

Mukava ympäristö

Asettelu tilavaan huoneeseen

Vaaleat pinnat

Tyylisuunnat lastentarhan suunnittelussa

Lastenhuoneen sisätiloissa ei tarvitse puhua yhden tai toisen suunnan tyylillisen suorituskyvyn puhtaudesta. Tämän monitoimisen huoneen erityispiirteet ovat sellaiset, että koko tyylikonseptin säilyttäminen on vaikeaa ottaen huomioon paitsi lapsen ikä ja sukupuoli myös hänen edut, harrastukset ja toiveet. Kaikkien asuintilojen moderni muotoilu pyrkii nyt käyttämään minimalistisia tyylejä, ja niiden kiistaton johtaja on skandinaavinen tyyli..

Valkoinen ja harmaa lastentarhan muotoilu

Skandinaaviset motiivit

Skandinaavinen lastenhuone

Lastenhuone, joka on sisustettu Pohjoismaiden suunnittelun periaatteiden mukaisesti, on yksinkertainen ja lakoninen, mutta samalla kodikas ja mukava. Valkoisen runsaus (lähinnä seinien ja katon koristamisen vuoksi) mahdollistaa skandinaavisten aiheiden käytön myös pienissä huoneissa. Tarpeeksi viileä paletti «laimentaa» luonnonpuusta tehtyjen sisustustarvikkeiden (huonekalut, lattia, seinä- tai kattoelementit) läsnäolo. Ympäristön lämpö ja viihtyisyys saavutetaan käyttämällä luonnollisista kankaista (puuvilla, pellava, villa) valmistettuja tekstiilejä, usein käsin tai tilauksesta valmistettuja koriste -elementtejä, eläviä kasveja.

Skandinaavinen tyyli

Lihavoitu aksentti

Nukkumapaikka katolla

Esimerkkejä huoneen sisustamisesta tytölle

Vaikka kuinka suunnittelijat ympäri maailmaa yrittävät «edistää» unisex -ideoita, lastenhuoneiden suunnitteluprojekteja, joissa sekä poika että tyttö ovat yhtä mukavia, mutta lapsemme tekevät omat säätönsä. Useimmat tytöt pitävät todella kaikista vaaleanpunaisen ja violetin sävyistä, he haluavat sängyn «kuin prinsessa», seinille maalatut yksisarviset; ja rypytetyt verhot ikkunoissa. Ehkä vanhemmat voivat sisustaa vain huoneen vauvalle neutraaleilla väreillä ja kalusteilla, joilla ei ole selviä sukupuoliominaisuuksia. Lapsen kasvaessa sukupuoli voittaa vanhempien halun olla keskittymättä «tyttömäinen» tai poikamainen» lapsen riippuvuuksia. Suuri nukkekoti, joka vie puolet prinsessasi huoneesta (ja sinun on ostettava se rauhan ja harmonian säilyttämiseksi perheessä), osoittaa selvästi, kuka omistaa tämän huoneen pehmeissä pastelliväreissä.

Tyylikäs neitsythuone

Kukka -motiivit

Huone tytölle sinisin sävyin

Valoisa huone kahdelle tytölle

Hieno kuva lastentarhasta

Pojan huoneen suunnittelu: vaihtoehtoja eri ikäisille

Juuri niin tapahtui, että pojat ovat a priori aktiivisempia ja liikkuvampia kuin tytöt; jotta voit vapauttaa peruuttamattoman energian, sinulla on aina oltava vapaata tilaa. Siksi pojan huoneessa vanhempien on luotava ympäristö, jossa suurin osa huoneesta jää vapaaksi tai on urheilukompleksin käytössä. Tietenkin kaikki lapset ovat erilaisia ​​ja ehkä vauvasi rakastaa hiljaisia ​​pelejä tai hänellä on tarpeeksi aktiviteetteja, joita hän näyttää kävelyn aikana. Mutta useimmat pojat tarvitsevat kipeästi päivän energian vapautumista iltaisin. Jos puhumme temaattisen suunnittelun valitsemisesta lastenhuoneeseen, kaikki riippuu poikasi eduista. Yleisimmin käytettyjä ovat meriteema, avaruus, matka -aihe tai kuvat suosikki sarjakuvahahmoistasi, satuja, sarjakuvia.

Alkuperäinen kaavoitus

Huone kahdelle pojalle

Teini -ikäisen huoneen suunnittelu

Kirkkaat aksentit harmaalla taustalla

Poikien huoneen lakoninen sisustus