Uusklassismi sisätiloissa: moderni katsaus perinteisiin

Jos haluat aina «kultainen keskitie», Jos olet kiinnostunut modernista tulkinnasta vuosisatojen perinteistä, jos voit myöntää ajatuksen siitä, että hienostunutta ylellisyyttä voidaan tehdä aikamme hengessä, niin uusklassinen tyyli kiinnostaa sinua varmasti. Tämä tyyli sopii orgaanisesti sekä tilavaan maalaistaloon sijoitettuun suureen perhepesään että moderniin kaupunkiasuntoon. Klassikkojen kestävä suosio selittyy helposti sen monipuolisuudella – se on aina kaikkien tyylillisten ääripäiden keskellä. Uusklassisen tyylin syntyminen on täysin luonnollinen ilmiö, joka on nykyaikaisen reaktio perinteiden unohtamisen halusta, mutta myös halu tulkita niitä nykyaikaisten materiaalien ja nykyisten suunnitteluideoiden avulla. Uusklassinen suunta on mahdollistanut asuintilojen suunnittelun pitkäaikaisten perinteiden muuttumisen joustavammiksi ja mukautumaan todellisuuteemme. Mutta samaan aikaan tyyli ei menettänyt ylevää hienostuneisuuttaan, kunnioitettavuuden ja rikkauden henkeä, vain yleistyi ja tuli lähemmäksi asunnon tai omakotitalon modernia omistajaa.

Uusklassinen sisustus

Tyylin pääpiirteet

Uusklassinen tyyli miellyttää vakiintuneita persoonallisuuksia, konservatiivit, joilla on joustava lähestymistapa oman kodin sisustamiseen. Kuten kaikki muutkin, uusklassismi muuttuu ajan myötä, jäljittelee jatkuvasti kasvavaa nykypäivän tahtia. Se on kyky omaksua nykyisiä suunnitteluideoita ja sopeutua nykyaikaisiin materiaaleihin, mikä mahdollistaa uusklassismin kasvavan yhä suositummaksi paitsi suunnittelijoiden, myös tavallisten talojen ja asuntojen omistajien keskuudessa, jotka haluavat sisustaa kotinsa itsenäisesti nykyisen suunnittelun innoittamana hankkeita. Katsotaanpa tarkemmin uusklassismin pääpiirteitä.

Uusklassinen muotoilu

Uusklassismi keittiössä

Luonnolliset värit

Uusklassiseen tyyliin sisustettujen huoneiden sisustus on samanlainen kuin klassismin väriratkaisujen – lähinnä luonnollisen sävyjen – valinta. Kaikki valkoiset sävyt (kiehuvasta valkoisesta maitomaiseen), hiekka, okra, beige, harmaa, ruskea, kultaiset värit toimivat usein perusväreinä luodakseen sisätilojen yleisen tunnelman. Tummempia, värikkäämpiä, joskus jopa kirkkaita värejä käytetään huomaamattomina aksentteina korostaen huoneen geometriaa, ympäristön järjestystä.

Luonnolliset sävyt

Värit miellyttävät silmille

Kevyt paletti

Uusklassinen tyyli on jonkin verran eklektinen, koska modernit huonekalumallit, design-valaisimet tai alkuperäinen matto voidaan sijoittaa klassisen viimeistelytekniikan taustaa vasten (erilaisia ​​vaihtoehtoja stukkolistoille, listoille ja reliefeille). Mutta uusklassismin värimaailma on varsin konservatiivinen eikä hyväksy värin mellakointia, runsaasti tulosteita, jotka ovat ristiriidassa keskenään piirustusten paletin tai sisällön suhteen. Kokonaiskuva sisustuksesta uusklassisessa tyylissä on useimmiten yksivärinen, ja se esitetään mykistetyillä pastelliväreillä.

Kylpyhuone harmailla sävyillä

Olohuone pastelliväreillä

Luonnolliset värit

Tiukkuus asettelun luomisessa

Ihanteellinen kotivaihtoehto uusklassisen sisustuksen luomiseksi on tilavat, valoisat huoneet, joissa on korkea katto ja suuret ikkunat. Jos tällaisessa asunnossa on myös suuri olohuone, muotoilu osoittautuu aidoksi. Huoneiden tilavuus on kuin tyhjä paperiarkki taiteilijalle; tiloihin, joita ei rajoita neliömetrit, voit rakentaa täysin symmetrisen, tiukan, mutta samalla mukavan ympäristön. Kaikkien sisustuselementtien symmetria ja järjestys on yksi uusklassismin tunnusmerkeistä klassisten suuntausten seuraajana. Voit luoda täysin ainutlaatuisen, mutta samalla henkilökohtaisten maku- ja suunnittelumieltymysten sekä viivojen ja muotojen vakavuuden perusteella «hengitys» aristokraattinen sisustus. Uusklassismin etuna on, että prioriteeteistasi ja taloudellisista mahdollisuuksistasi riippuen (ja uusklassisen tyylin suunnittelu ei ole halpaa) voit luoda minkä tahansa version perinteisen tyylin tulkinnasta – kuninkaallisista huoneistoista pääkaupunkiseudun asukkaiden lakoniseen sisustukseen.

Symmetria ja tilaus

Suunnittelun vakavuus

Kun suunnittelet huonekalujen järjestämistä uusklassiseen huoneeseen, on tärkeää ottaa huomioon kaikki pienet yksityiskohdat. Kalusteet on järjestetty symmetrian, niukkuuden ja suhteellisuuden kanonisten periaatteiden mukaisesti. Esimerkiksi olohuoneessa on helpointa rakentaa symmetriaa takan ympärille – peili silmien korkeudella tulisijan yläpuolella, pari samanlaista nojatuolia sen lähellä, sohvapöytä keskellä tai pari pieniä lasinalusia (jalustat ) samankaltainen muotoilu, joka on järjestetty symmetrisesti pehmustetuille huonekaluille – kaikki nämä tekniikat mahdollistavat sisustuksen peilauksen, joka tuo järjestystä ja tiiviyttä huoneen kokonaiskuvaan.

Symmetria ja ytimekkyys olohuoneen suunnittelussa

Mutta huonekalujen ja sisustuselementtien määrä ei saisi häiritä tilaa. Tilavuuden ja vapauden tunne on olennainen osa uusklassismin käsitettä. Käytettyjen huonekalujen maltillisuus koskee myös pystysuorien pintojen koristamista. On tärkeää pitää aina mielessä toimivuuden ja sisustuksen tasapaino. Oikeat mittasuhteet ovat avain aidon sisustuksen luomiseen, mutta myös ympäristöön, jossa se on kätevä kotitalouksille ja heidän vierailleen..

Yhdistetty huone vaaleilla väreillä

Keittiö-ruokailutila uusklassiseen tyyliin

Uusklassinen keittiö

Alkuperän ominaisuudet

Uusklassisen sisustuksen huonekalut voidaan joko juhlallisesti sisustaa tai esittää moderneilla lakonisilla malleilla. Ensimmäisessä versiossa on usein tuoleja ja nojatuoleja, joissa on taivutetut jalat, soikeat istuimet ja selkänoja, kaiverrukset käsinojissa ja muut rakenneosat. Hieman teeskentelevät, ylellisesti sisustetut lipastot, vitriinikaapit, joissa on lasilevyt (joskus lasimaalaukset tai laserleikatut kuvat), sihteerit ja muut säilytysjärjestelmät voivat täydentää verhoiltujen huonekalujen varsin moderneja malleja. Tällainen eklektisyys näyttää harmoniselta annosteltuna..

Harmoniset olohuoneen kalusteet

Olohuone lasitetulla verannalla

Erilaiset kansalliset piirteet voivat jättää jäljen huonekalujen toteuttamiseen yhdellä tyylillä – uusklassismilla. Amerikkalainen uusklassismi on lakonisempaa ja toimivampaa, ilman ylellistä sisustusta ja usein jopa koruja. Tällaiset sisätilat näyttävät kunnioittavilta, mutta melko yksinkertaisilta ja käytännöllisiltä. Karkeat muodot ja linjat, jotka on järjestetty järjestettyyn symmetriaan, mahdollistavat perinteiden kunnioittamisen ilman ylellisyyttä.

Ruokasali yhdistettynä olohuoneeseen

Ruokasalin ylellisyyttä

Amerikkalainen uusklassismi

Ranskan uusklassismia voidaan kutsua enemmän «leikkisä», hieman omituinen. Alkuperäiset kaaret, romanttiset tunnelmat, korkeat katokset makuuhuoneessa tai stukkolistat takan lähellä olohuoneessa, kynttilänjalat, joita ei käytetä niinkään aiottuun tarkoitukseen, vaan koristeena tai kunnianosoituksena perheen perinteille. Hopeoidut tai patinoidut huonekalut, jotka eivät ole olennainen osa kuvaa, mutta koristavat sitä – ylellinen, mutta samalla järjestetty ranskalainen uusklassinen ympäristö.

Alkuperäinen huonekaluvalikoima

Ranskan motiivien vaikutus

Venäläisessä uusklassisen tyylin versiossa saattaa olla kaikuja palatsin menneisyydestä. Nykyaikaisten viimeistelymateriaalien joukossa on kaarevat julkisivut, vaatekappale, jossa on iso kirjain, veistos luonnonpuusta, kristallikruunu. Mutta kaikilla näillä, klassisiin perinteisiin juurtuneilla elementeillä on esteettinen ja olennainen yhteys nykyajan muotoiluideoiden mukaan tehtyihin sisustustuotteisiin..

Luonnonpuukalusteiden ylellisyyttä

Ylellinen keittiö-ruokailutila

Luonnolliset motiivit

Kun luodaan uusklassiseen tyyliin sisustus, käytetään värejä ja tulosteita, jotka eivät ärsytä silmiä. Ei optisia harhoja ja piirustuksia, jotka saavat sinut ajattelemaan, keskity kuvaan – vain yksinkertaiset ja huomaamattomat suunnittelumotiivit lähellä luontoa. Tapetit seinillä, tekstiilit ikkunaverhoina tai verhoiltuina huonekaluina, tyynynpäälliset – missään et löydä voimakkaita kontrasteja tai kirkkaita väriyhdistelmiä. Jopa klassikoille niin suosittuina tulosteena kuin nauhat, kaikki sävyt on valittu huolella ja muodostavat kuvan, joka on huomaamaton ihmissilmälle..

Kukkakuvioita tekstiileissä ja matoissa

Alkuperäinen painatus seinille

Huonekalujen verhoilussa tai ikkuna -aukkojen verhoissa esiintyy joskus varsin realistisia kasvimotiiveja. Kukkateemaa voidaan käyttää myös huoneeseen uusklassisen maton luomiseen. Mutta kaikki kasvokuviot putoavat tasaiselle kankaalle poistumatta sisätilojen kokonaiskuvasta, muuttumalla harmoniseksi integraatioksi eikä korostuselementiksi..

Alkuperäiset värit

Yhdistetyn huoneen kasvimotiivi

Rakkaus koristeluun

Monille meistä klassinen sisustus liittyy väistämättä rikkaisiin ikkunaverhoihin. Ylelliset kankaat, jotka putoavat suurina taitoksina lattialle, koukut tupsulla, hienot leikkeet, lambrequins ja flounces – kaikki nämä ovat klassisen, ylellisen sisustuksen komponentteja. Uusklassismi on koristelussa demokraattisempaa. Ihanteellinen verho valinta ikkuna -aukkoihin on kallis, korkealaatuinen kangas, joka putoaa tasaisiksi taitoksiksi perinteisten suorien verhojen mallissa.

Vakavuus ja symmetria

Lakonista ylellisyyttä ruokasalissa

Samanlainen kuva kehittyy muiden koristeellisten (mutta usein varsin toimivien) sisustuselementtien kanssa. Ne viittaavat vain historiallisen klassismin ylellisyyteen, usein esiintyen melko moderneissa ja lakonisissa muunnelmissa. Kirjat, taideteokset, kukat maljakoissa, pöytävalaisimet kauniilla lampunvarjostimilla, seinäkuvat ja yksinkertaisen muotoiset peilit ylellisissä kehyksissä ovat koristeellisia sisustuselementtejä, jotka ovat tuttuja nykyaikaisen asunnon omistajan silmille ja joista jokainen täyttää omat tehtävänsä..

Uusklassisen olohuoneen sisustus

Olohuone ja musiikkityöpaja

Valaistuslaitteet, jotka ovat epäilemättä toiminnallisia elementtejä sisätiloissa, toimivat sisustuksena. Historiallisen klassismin perinteiden mukaan ylelliset, rikkaat koriste -elementit, useista kerroksista valmistetut kattokruunut, seinät, jotka sijaitsevat aina symmetrisesti, lattiavalaisimet, joissa on kauniit varjostimet, valitaan varustamaan huoneet valaisimilla. Olohuoneessa, makuuhuoneessa ja ruokasalissa kuninkaallisesta kattokruunusta, joka täyttää huoneen paitsi keinotekoisella valaistuksella, myös lasin tai kristallin kimalteella, tulee usein keskeinen elementti katon sisustuksessa, jonka ympärillä on hieno ruusukkeen stukkomuovaus sijaitsee..

Ylellinen kattokruunu harmaalla pohjalla

Kuninkaallinen kattokruunu olohuoneessa

Ylellinen kattokruunu keittiössä

Esimerkkejä uusklassiseen tyyliin sisustamisesta

Olohuone

Olohuoneen uusklassismi on ylellisyyttä ja mukavuutta, käytännöllisyyttä houkuttelevassa kuoressa, luonnonmateriaalien aristokratiaa ja symmetrian valtakuntaa. Olohuoneesta, joka on asunnon päähuone, ei ole vain monitoiminen kokoontumispaikka koko perheelle, vaan myös asunnon tai talon kasvot, käyntikortti, joka voi asettaa sävyn koko kotiin ja tarjota vieraille mahdollisuus tuntea omistajien luonne ja elämäntapa, heidän asenteensa kauneuteen ja toimivuuteen.

Uusklassinen olohuoneen sisustus

Uusklassinen olohuone on täynnä toiminnallista ylellisyyttä. Tiukka ulkoasu on sopusoinnussa harmonisesti huonekalujen verhoilun, ikkunaverhojen, tyylikkään kattokruunun paksuuden ja paksun kalliiden mattojen kanssa. Samaan aikaan nykyaikaiset huonekalumallit, valaisimet ja koriste -elementit on integroitu onnistuneesti huoneeseen, jonka sisustus on luotu historiallisen klassismin pohjalta, mutta jossa on annos sisustusta (stukki, kaiteet, listat ja karniisit).

Klassikko modernilla otteella

Viimeistelyyhdistelmä

Makuuhuone

Uusklassinen tyyli sopii erinomaisesti keskikokoiseen tai suureen makuuhuoneeseen. Sisustuksen pääelementti on nukkumapaikka, se on sisustettu kunnioittaen luonnonmateriaalien ylellisyyttä ja jaloista raaka -aineista valmistettujen tekstiilien kauneutta, joka on toteutettu nykyaikaisuuden hengessä. Useimmiten suurta, ylellistä sänkyä täydentävät kaksi sivupöytää tai pöytätelinettä, joiden päällä tai yläpuolella pöytävalaisimet tai seinäverhoukset.

Ylellinen makuuhuoneen sisustus

Uusklassismi makuuhuoneessa

Useimmiten uusklassismin tyyliin sisustettu makuuhuone on neutraaleilla pastelliväreillä varustettu huone. Kaikkien pintojen vaaleiden viimeistelyjen taustalla tummasta puusta tehdyt huonekalut näyttävät erityisen edullisilta. Jalomaiset suklaasävyt, wengenväriset, voidaan jatkaa lattian suunnittelussa, mutta useimmiten sänky sijaitsee vaaleiden sävyjen matolla.

Makuuhuoneen alkuperäinen muotoilu

Violetit pastellivärit makuuhuoneen suunnittelussa

Keittiö

Uusklassismin käsitteen mukaisesti suunniteltu keittiötila on yhtä toimiva kuin kunnioitettava. Asettelun vakavuus ja luonnonmateriaalien valinta toisaalta luo uskomattoman käytännöllisen, ergonomisen ja mukavan ympäristön, mutta toisaalta se maksaa aina « aika penniä» omistajat. Neoklassiseen tyyliin rakennetun keittiön sisustus on ajankohtainen monien vuosien ajan, investointisi maksavat takaisin huoneen ja keittiön julkisivujen erinomaisen ulkonäön, joka on valmistettu luonnonmateriaaleista (tai niiden upeista kollegoista) ja varusteilla jotka ovat hieman vaatimattomia nykyaikaisille huonekaluille.

Uusklassinen keittiön sisustus

Uusklassinen keittiön sisustus

Keittiön etuosat

Uusklassisessa keittiössä, kuten historiallisten klassikoiden tyylissä, jokainen yksityiskohta on tärkeä. Keittiön kuvan eivät muodosta ainoastaan ​​keittiösarjan julkisivujen ulkonäkö ja pintakäsittely, vaan myös materiaali työtasoille, tuoleille ja ruokapöydälle tai baarituolille lähellä keittiön saarta tai tiskiä. Nykyaikaisten kodinkoneiden onnistunut integrointi keittiön tilaan ansaitsee vähintään huomiota. Toisin kuin klassiset keittiötilojen suunnittelutrendit, kodinkoneet eivät ole keittiön kaappien julkisivujen peitossa, ne eivät piilota katseeltamme, vaan ovat harmoninen yhdistelmä tekniikan kehitystä ja huonekalujen perinteistä toteutusta.

Keittiön kaavoitus

Kontrastit keittiön suunnittelussa

Luonnolliset materiaalit keittiössä

Ruokala

Ruokasalin suunnittelussa päähuomiota kiinnitetään ruokailuryhmän luomiseen, loput sisustuselementit tulevat vain taustaksi tai niihin liittyviksi huonekaluiksi ja sisustukseksi. On vaikea kuvitella uusklassista ruokasalia ilman tilavaa massiivipuupöytää, jossa on kauniit veistetyt jalat. Ruokapöydän ympärillä olevat tuolit voivat kuitenkin olla erilaisia, jopa modernilla tyylillä, mutta pehmeällä istuinten ja useimmiten selkänojalla. Arvokkaan ruokasalin kuvaa täydentää ylellinen kattokruunu, joka sijaitsee suoraan ruokailuryhmän yläpuolella..

Alkuperäinen ruokasali

Ruokasali neutraaleilla väreillä

Uusklassinen ruokailuryhmä

Tumma puu ruokasalin aksenttina

Kylpyhuone

Standardi yhdistetty kylpyhuone «Hruštšov» tai mikä tahansa muu pieni asunto – ei uusklassismia varten. Kylpyhuoneen, joka voi heijastaa historiallisen klassismin modernin tulkinnan käsitettä, tulisi olla tilava ja kevyt. Loppujen lopuksi meidän on pystyttävä paitsi tarjoamaan tilaa vesiprosesseille kaikilla tarvittavilla vesi- ja varastointijärjestelmillä, myös osoittamaan luonnon viimeistelymateriaalien kauneutta, kylpyammeiden ja pesualtaiden lisävarusteiden vaatimattomuutta ja jopa valaisimien ylellisyyttä..

Uusklassismi kylpyhuoneessa

Kylpyhuone pastelliväreillä

Kontrastien leikki utilitaristisessa tilassa

Aputilat

Kun sisustat käytävät, käytävät ja salit valitulla uusklassismin tyylillä, kaikki «vastuuta» aiton suunnittelun luominen kuuluu tilojen koristeluun. Kalusteet käytävillä ja portaiden lähellä olevissa tiloissa puuttuvat usein kokonaan, ja kaikki kotitalouksien ja heidän vieraidensa huomio kiinnitetään pintojen suunnitteluun. Kun valitset uusklassismin asunnon tai talon sisustustyyliksi, voit mennä kahdella tavalla – luoda aksenttirakenteen aputiloihin, joka on värikäs ja jopa alkuperäinen muiden asuintilojen taustaa vasten tai neutraali suunnittelu, joka on vain silta kodin päähuoneiden välillä.

Lisähuoneen sisustus

Käytävän suunnittelu

Kun valitset käytävän tai käytävän ensimmäisen suunnitteluvaihtoehdon sekä portaiden lähellä olevan tilan (jos sellainen on), lattian valinnasta tulee tärkeä kohta. Klassinen musta ja valkoinen «shakki» kiiltävä tai mattapintainen, siitä tulee ikoninen elementti uusklassisessa sisustuksessa. Lattioiden tällaisen kontrastisen suorituskyvyn tukemiseksi on välttämätöntä kestää katon ja seinien koristelu neutraaleilla vaaleilla väreillä. Vaatimaton stukkomuovaus katossa, listat tai kapeat seinät ovat hyödyllisiä, jos lisähuoneessa on korkeat katot ja suuri pinta -ala.

Uusklassisia kontrasteja

Keskity lattiaan

Shakkilattia käytävällä