Taustakuva, jolla makuuhuone muuttuu

Lepo on tärkeä osa ihmisen elämää. On yleisesti hyväksytty, että talon tärkein paikka tässä on makuuhuone. Siksi on erityisen tärkeää valita huolellisesti kaikki tulevan sisustuksen osat. Tässä tapauksessa on ehdottomasti otettava huomioon tyyli, väri, muoto, materiaalit ja muut valintaperusteet..

Monivärinen tapetti makuuhuoneessa

Taustakuvasta tulee tausta koko suunnitteluprojektille. Niiden tulisi olla joko täysin neutraaleja tai ideaalisesti sulautua muuhun ympäristöön. Tärkeintä on, että luomisen kokonaisvaikutus auttaa makuuhuonetta täyttämään päätehtävänsä..

Vaalea tavallinen tapetti Tapetti, jossa on suuri kuvio makuuhuoneessa Isot kuviot tapetissa

Parhaat materiaalit tapetille makuuhuoneessa

Kun tutkit huolellisesti tapettimarkkinoita, voit jakaa taustakuvan ehdollisesti luonnollisiksi ja keinotekoisiksi. Luonnollisia ovat ne, joiden raaka -aineiden koostumukseen sisältyy suuri määrä luonnonmateriaaleja:

 • bambu;
 • korkki;
 • liinavaatteet;
 • puuvilla;
 • silkki;
 • levien käyttö;
 • lehtien avulla.

Värikäs tapetti makuuhuoneessa Vaaleiden värien yhdistelmä tapetissa Kirkkaat seinät makuuhuoneessa

Tällaiset kuvakudokset eivät menetä keinotekoisia lajikkeita niiden kulutusta kestävissä ominaisuuksissa, koska erityisiä suojaavia ja kiinnittäviä yhdisteitä käytetään kaikissa tuotantovaiheissa. Luonnolliset tapetit ovat erityisen ympäristöystävällisiä ja hengittäviä. Huoneessa, jossa henkilö viettää paljon aikaa, näillä tekijöillä on ratkaiseva merkitys. Monet mallit ovat käsintehtyjä, mikä antaa heille erityisen yksinoikeuden.

Keinotekoisella tapetilla on myös paljon positiivisia ominaisuuksia. Niitä on helppo ylläpitää ja ne kestävät helposti aggressiivisten ympäristöjen vaikutuksia. Tiheän tekstuurin avulla voit piilottaa kuoppia ja muita vikoja seinissä. Lajikkeiden runsauden avulla voit luoda huoneeseen juuri sellaisen kuvan, joka vastaa parhaiten tehtäviä. Keinotekoisten taustakuvien lajikkeiden joukossa:

 • kuitukangas;
 • vinyyli;
 • lasikuitu;
 • folio tapetti.

Hopeanvärinen taustakuva Harmaa tapetti makuuhuoneessa Tapetti kultaa

Erikseen voidaan erottaa paperitaustakuvat, jotka ovat halvin vaihtoehto, kun taas niiden käytännöllisyys jättää paljon toivomisen varaa. Tällaiset taustakuvat haalistuvat nopeasti, kuluvat eivätkä siedä minkäänlaista puhdistusta. Kaikki mitä voit tehdä, on pyyhkiä seinät kuivalla liinalla. Plussaa on, että tällainen hassu materiaali voi olla erinomainen seinäpäällyste makuuhuoneessa. Tässä huoneessa ei ole lämpötilahäviöitä ja korkea kosteus, mikä tarkoittaa tällaisten oikukkaisten ristikkojen pitkää käyttöikää..

Kontrastitaustakoriste makuuhuoneessa Pystysuorat raidat tapetissa

Makuuhuoneen seinäpaletti

Väriratkaisu on aina tärkeä. Makuuhuoneen kannalta on erityisen tärkeää, että materiaalien sävy säilyttää tietyn tunnelman huoneessa. Seinien värin tulisi olla rauhoittava ja rauhallinen. Tietenkin on harrastajia ja kirkkaita värejä, jotka aiheuttavat energiaa ja intohimoa. Mutta älä unohda, että makuuhuoneen päätehtävä on pysyä rauhassa ja hiljaisuudessa sekä laadukasta lepoa..

Makuuhuoneessa voit käyttää menestyksekkäästi klassisia värejä: beige, hiekka, oliivi, vaaleanharmaa ja koko pastellivärivalikoima. Nämä värit eivät murskaa ja ärsytä silmiä pitkäaikaisen oleskelun aikana huoneessa. Voit piristää tunnelmaa pienillä kirkkailla väreillä varustetuilla lisävarusteilla. Makuuhuoneeseen riittää kaksi tai kolme valoisaa kohtaa..

Neutraalit seinän värit Neutraalit tapetit Beige -sävyt tapetissa

Jos haluat käyttää kirkasta sävyä seinällä, valitse vain yksi niistä ja liimaa päälle kirkas taustakuva. Muun tilan tulisi ylläpitää rauhaa ja harmoniaa huoneessa ja tasapainottaa niin suuren kirkkaan paikan luomaa tunnelmaa..

On olemassa monia tieteitä, jotka suosittelevat tiettyjä sävyjä huoneiden suunnittelussa. Äskettäin laajalle levinnyt kromoterapia mahdollistaa muiden ihmisten kokemuksen perusteella vakuutuksen värin vaikutuksesta ihmiseen ja värin valitsemisen tietäen etukäteen mahdollisista seurauksista.

Kirkas punainen sävy makuuhuoneen taustakuvassa Valkoisen ja mustan yhdistelmä taustakuvassa

Väriterapian lisäksi voit valita taustakuvan värin Feng Shui -menetelmällä. Perussääntö on valita yang -väri makuuhuoneeseen. Ne ovat rauhallisempia verrattuna yin -väreihin, mukaan lukien punainen, oranssi, keltainen ja muut. «energinen» värit. Paras energiatasapaino makuuhuoneeseen voidaan saavuttaa valitsemalla violetin, vihreän ja valkoisen sävyinen taustakuva. Tarkemmin sanottuna huoneen sijainti suhteessa pääpisteisiin osoittaa tietyn värin tarpeen. Jos makuuhuone sijaitsee etelässä tai idässä, vihreä värimaailma on sopivin vaihtoehto; pohjoisessa tai lännessä hopeiset ja valkoiset seinät luovat tarvittavan energian; koilliseen ja lounaaseen ehdotetaan violetin sävyjä.

Valittujen seinäpäällysteiden tyylitaju

Useimmat suunnittelijat yrittävät pitää makuuhuoneen tietyssä tyylissä. Päärooli tässä voi olla taustakuva, jonka pitäisi olla perusta minkä tahansa valitun tyylin muodostumiselle..

Makuuhuoneen sisustus vaalealla tapetilla

Esimerkiksi Provence tai maalaistyylit ehdottavat tavallisia tapetteja luonnollisissa sävyissä. Vaihtoehtoisesti voit käyttää tiiliseinän jäljitelmää taustakuvissa tai kasvien kuvissa. Tällaisen makuuhuoneen yksinkertaisuus ja mukavuus viittaavat hiljaiseen ajanviettoon kirjan lukemisen tai neulomisen aikana..

Harmaasävyt tapetissa Harmaa tavallinen tapetti Valkoinen ja hohtava taustakuva

Salaperäinen ja ylellinen Empire -tyyli vaatii tumman seinäpäällysteen. On parempi valita syvän jalo sävyjä viininpunainen, violetti tai luonnonpuu. Suuri kuvio, joka on tehty enimmäkseen kullasta, muuttaa makuuhuoneesta kuningattaren budoarin.

Punaiset sävyt makuuhuoneen taustakuvassa Makuuhuoneen sisustus sinisellä tapetilla Violetti tapetti makuuhuoneessa

Korkean teknologian tai minimalistisessa makuuhuoneessa yhdistyvät vaaleat ja tummat värit. Tällainen kontrasti on tarkoituksenmukainen, kun toinen väreistä selvästi ylittää toisen aiheuttamatta ärsytystä liiallisella kirkkaudella. On parempi, jos tummia sävyjä käytetään vain yksittäisten arkkitehtonisten elementtien, kuten kapeiden, suunnitteluun..

Vaaleat taustakuvat näyttävät erityisen orgaanisilta antiikkityylisessä makuuhuoneessa. Erilaiset beige -sävyt mahdollistavat huonekalujen ja lisävarusteiden valitsemisen. Sama suunnitteluliike sopii etniseen tyyliin..

Viime vuosina suosittu japanilaistyylinen makuuhuone tarjoaa luonnollisia seinien sävyjä. Ihanteellinen ratkaisu tällaiseen huoneeseen olisi bambu -taustakuva tai mikä tahansa puun jäljitelmä. Jos sinun on valittava taustakuva, jossa on koriste, sakura -oksat ovat sopivin kuvio valkoisella tai beigellä taustalla..

Kukkakoriste tapetissa Kukka -taustakuva Ruskea tapetti kukkakoristeilla

Avantgardistinen tyyli avaa suuria mahdollisuuksia mielikuvituksen lennolle. Mitä tahansa piirustuksia voidaan soveltaa tällaisen makuuhuoneen seiniin. Tärkeintä ei ole unohtaa huoneen tarkoitusta ja ylläpitää rauhoittavaa yleistä tunnelmaa..

Neutraali taustakuvio Värikäs tapetti makuuhuoneessa

Näitä yksinkertaisia ​​suosituksia noudattamalla on erittäin helppo saada täydellinen kuva makuuhuoneesta. Päätoiveena tulisi olla harmonian saavuttaminen ja sisustuselementtien täydellinen yhdistelmä. Tässä tapauksessa makuuhuoneesta tulee huone, jossa on mukava viettää tuntikausia rentoutumista..