Suunnitteluprojekti yksityiselle sisäpihalle, jossa on huvimaja, uima -allas ja grillipaikka

Maisemasuunnittelun järjestäminen yksityisellä pihalla on yhtä tärkeä kuin asunnon järjestäminen. Paikallisen ulkoasun lisäksi myös pihan käytön mukavuus, mukavuus ja jopa turvallisuus riippuu siitä, miltä puutarhapolut, huvimajat ja kukkapenkit näyttävät. Jos sinulla on oma, jopa pieni alue, olisi outoa olla käyttämättä tilaisuutta järjestää virkistysalueita, ruoanlaitto tulessa ja ruokailutilat raikkaassa ilmassa, puhumattakaan halusta uida omassa uima -altaassasi. Niille, jotka ajattelevat oman takapihansa maisemointia, tämä julkaisu voi olla inspiraatio. Valikoima valokuvia yhden yksityistalouden suunnitteluprojektista tai pikemminkin viereiseltä alueelta sisältää kaiken ulkoiluvaihtoehdon.

Yksityinen sisäpiha

Vihreyteen upotettu piha on jaettu toiminnallisiin osiin. Vyöhykkeytys on täällä hyvin mielivaltaista, ja se suoritetaan pääasiassa puutarhapolkujen ja kullakin vyöhykkeellä valittujen keskeisten elementtien kautta. Koko sisäpihan keskeinen ja tietysti keskipiste on tullut melko suuri uima -allas, johon vesi virtaa pienikokoisesta keinotekoisesta säiliöstä luoden paitsi kauniin koostumuksen, myös käytännöllisen lähestymistavan luonnonkierron järjestämiseen vettä säiliöissä.

Piha uima -altaalla

Kaikki altaan lähestymistavat on koristeltu betonilaatoilla. Tällä hetkellä on olemassa monia ratkaisuja tai valmiita tuotteita, joiden lujuutta ja kestävyyttä parannetaan erityisillä lisäaineilla. Sinun ei tarvitse huolehtia kosteuden vaikutuksesta tällaiseen materiaaliin, se ei ole halkeileva ja mureneva, oikein käytettynä (ilman teräviä ja raskaita esineitä, jotka putoavat suurelta korkeudelta), tällainen pinnoite kestää monta vuotta.

Keinotekoiset säiliöt

Rentoutumis- ja auringonottoalue on järjestetty puisten puutarhakalusteiden avulla uima -altaan välittömässä läheisyydessä. Huonekalut ovat melko kompakteja ja kevyitä, sateen tai muun sateen sattuessa ne voidaan helposti tuoda talon autotalliin tai varastotilaan.

Katoksen alla

Toinen uima -altaan vieressä oleva rentoutumisalue on valmistettu pehmeästä versiosta – pieni vaaleanharmaasta rottinkista valmistettu pajusohva on varustettu pehmeillä, irrotettavilla selkänojilla ja istuimilla. Tilava kaksitasoinen pöytä, jossa on metallikehys ja tummat puiset työtasot, täydensi kiireesti kodikasta ulkoasua.

Rentoutumisalue uima -altaan äärellä

Katsotaanpa tarkemmin ruoanlaittoon, syömiseen ja lepäämiseen tarkoitettua toiminnallista pohjaa, joka sijaitsee pääkaupungin katoksen alla. Tätä monipuolista paikkaa voidaan käyttää missä tahansa säässä ja erilaisissa tilanteissa – yksinkertaisesta perheillallisesta ulkona ja juhlien järjestämiseen monien kutsuttujen vieraiden kanssa..

Betonilaatat

Katoksen alla oleva tila on myös perinteisesti jaettu vyöhykkeisiin. Grillisegmentissä on kätevät säilytysjärjestelmät ja työtasot. Pieni saari, jossa on leikkuupinta, on sijoitettu siten, että se piirtää keittoalueen rajojen lisäksi myös koko katon alla olevan tilan.

BBQ -alue

Keittoalueen lisäksi katoksen alla on levähdyspaikka, jossa on tilava vaaleanharmaasta rottinkista valmistettu pajusohva ja pieni samansuuntainen muoviteline. Pehmeät istuin- ja selkätyynyt ovat erittäin käytännöllisiä, helppohoitoisia ja ne voidaan yksinkertaisesti tuoda taloon kylmänä vuodenaikana.

Pehmeä alue

Täällä pehmeän alueen vieressä on ruokailutila. Massiivipuusta valmistettu pöytä ja penkit muodostavat käytännöllisen ja mukavan ruokailuryhmän. Jos illalliselle kutsutut ihmiset ovat yli kuusi, voit asettaa lisätuoleja pöydän päihin..

Lounasryhmä

Vajan vieressä on avotakka, jota voidaan käyttää rentoutuselementtinä, ihaillen tulisten purskeiden tanssia tai ruoanlaittoa avotulella..

Avoin tulisija

Avoimen tulisijan ympärillä on istuinalueita. Jotta tulen ympärillä olisi enemmän mukavuutta, voit lainata pehmeitä tyynyjä katoksen alla olevalta oleskelualueelta..

Kasvillisuus

Tulisijan ympärillä on neliömäisiä betonilaattoja, joiden välinen tila on peitetty hienolla soralla ja kivillä.

Tiukka geometria

Suurin osa sivuston puutarhareiteistä on pienillä pikkukivillä peitettyjä tiloja, joita rajoittavat erityiset puskurit. Sivut eivät ole vain ääriviivat polkujen muodoista, mutta eivät myöskään salli kasvillisuuden ylittää kukkapenkkien rajaa..

Puutarhapolut

Kaikki kasvillisuus yksityisellä pihalla on istutettu periaatteen mukaisesti «vanha puutarha» – jotkut kasvit ovat kasvaneet täällä, toiset on jo siirretty «kypsä ikä». Tärkeintä, joka on ominaista tälle menetelmälle, jolla alue saadaan kasvillisuuteen, on luonnon läheisyyden tunne, sen koskematon ulkonäkö ja tunne, että kaikki nämä kasvit olivat täällä hyvin pitkään, ja henkilö teki vain pieniä säätöjä ja varusteita patio, huvimajat ja hahmoteltu puutarhapolku.

Näkymä uima -altaalle

Betonilaatat, jotka sijaitsevat selkeässä järjestyksessä polkujen ja kokonaisten alueiden järjestämiseksi paikallisen alueen eri segmenttien välillä, tuovat pihan maisemasuunnitteluun jonkin verran geometriaa ja tarkkuutta huolimatta siitä, että kasvien söpö ulkonäkö kasvaa, ja laattojen välissä kasvaa pieniä kukkia.

Geometria Betonilaatat

Betonialustat

Sisäpiha on varustettu valaistusjärjestelmällä, jotta voit viettää aikaa mukavasti ja turvallisesti iltaisin raikkaassa ilmassa. Puhumme paitsi päärakennuksen julkisivun valaistuksesta myös katoksen puupinnassa sijaitsevasta sisäänrakennetusta sipulijärjestelmästä..

Hämärässä

Paljon luonnonvaloa tulee valaistusta ulkotakasta. Mikä voisi olla miellyttävämpää kuin viileänä ja kirkkaana iltana istua koko perheen kanssa tai mielenkiintoisessa ystävien kampanjassa tulen ääressä, jutella ja hengittää raitista ilmaa, tuntea olonsa lähellä luontoa, rentoutua ja puhdistaa?

Illalla tulisijan vieressä