Skandinaavinen tyyli asunnon tai talon sisustuksessa – alkuperäinen kauneus ja käytännöllisyys

Yhä useammat maanmiehemme katsovat skandinaavista tyyliä suunnitellessaan omakotitalon tai asunnon remonttia. Skandinaavisten maiden tyylin monipuolisuus, yksinkertaisuus, käytännöllisyys ja kauneus herättää huomiota myös saavutettavuudellaan suunnitteluratkaisujen suhteen. Etuna Skandinavian maiden motiivien käyttämisestä kodin sisustamisessa on se, että asuntojen ja kotitalouksien omistajat voivat selviytyä tärkeimmistä tehtävistä yksin. Ajatus käytännöllisen, viihtyisän, mutta samalla melko vaatimattoman asuinrakennuksen luomisesta kiinnostaa myös sen merkityksellä leveysasteillemme. Skandinavian maissa ja maassamme on melko ankarat talvet, suurin osa kylmästä kaudesta ikkunan ulkopuolella on kostea ja pilvinen. Siksi pohjoismaiden asukkaat haluavat täyttää kotinsa valolla ja sisustaa huoneet pääasiassa valkoisilla sävyillä ja kirkkailla aksentteilla sisätiloissa. Yritetään soveltaa vaatimatonta, mutta samalla kodikasta estetiikkaa koristamaan venäläisiä kaupunki- ja maa -asuntoja..

Sisustus skandinaaviseen tyyliin

Erottuva mutta käytännöllinen sisustus

Lakonismi ja skandinaavisen tyylin kauneus

Skandinaavisen tyylin erityispiirteitä

Ilmeisestä omaperäisyydestään huolimatta lähes kaikki pitävät skandinaavisesta tyylistä. Ja on vaikea kuvitella omistajaa, joka ei haluaisi nähdä kotinsa koristeltua niin yksinkertaisella ja käytännöllisellä, helppolla ja vaatimattomalla tavalla. Mutta samaan aikaan halu luoda mukava, kaunis ja moderni muotoilu asunnolle tai omakotitalolle ei ole vieras Skandinavian maiden tyylille..

Olohuone skandinaaviseen tyyliin

Vaalea yläosa - tumma pohja

Tärkeimmät motiivit huoneen sisustamiseen skandinaaviseen tyyliin ovat seuraavat:

  • Skandinaavisen sisustuksen luomisen päätehtävänä on tarjota huoneelle mahdollisimman paljon luonnonvaloa. Tila itsessään voi olla pieni, mutta samalla siinä pitäisi olla riittävän suuret ikkunat. Luonnonvalon merkitystä skandinaavisten kansojen estetiikassa on vaikea yliarvioida;
  • valkoisen aktiivinen käyttö huoneen sisustuksessa. Lumivalkoinen katto ja lähes kaikissa tapauksissa samanlainen sävy seinille on tyypillinen piirre tilan suunnittelussa skandinaaviseen tyyliin. Tämä lähestymistapa varmistaa maksimaalisen valon leviämisen huoneeseen – auringon säteet heijastuvat lumivalkoisista pinnoista ja leviävät koko huoneen alueelle;
  • pääasiassa luonnonmateriaalien – puun käyttö huonekalutarvikkeiden koristeluun ja valmistukseen, keramiikka ja kivi erityistä suojaa tarvitseville pinnoille, – nahan, turkiksen ja luonnon tekstiilien (puuvilla, pellava) käyttö koristeverhoissa. Jos päätät käyttää luonnonmateriaalien keinotekoisia analogeja, niiden tulisi mieluiten jäljitellä luonnollisia raaka -aineita;
  • avoimen suunnitelman käyttö useimpien huoneiden suunnittelussa – ruokasali on yhdistetty keittiöön ja hyvin usein ruokasaliin, makuuhuone on yhdistetty toimistoon ja joskus kirjasto ilman väliseiniä. Tämän lähestymistavan avulla voit maksimoida tilavuuden tunteen ja tarjota kaikille tilan toiminnallisille alueille luonnonvaloa;
  • yksinkertaisten mutta toimivien huonekalujen käyttö. Erittäin mukava, mutta samalla vaatimaton muotoilu – skandinaavisten kansojen tyylinen käyntikortti;
  • ei aavistustakaan ylellisyydestä ja rikkaudesta – minkä tahansa sisustuselementin päätehtävä on sen käytännöllinen käyttö. Jopa koriste-esineillä (joita ei ole paljon skandinaavisessa huoneessa) on toiminnallinen kuorma;
  • valoisassa huoneessa on yksi tai kaksi kirkasta aksenttia – se voi olla huonekalu tai tekstiili, suuri huonekasvi tai seinäkoriste (värikkäitä maalauksia, perhekuvia kirkkaissa kehyksissä);
  • ja viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, kriteeri skandinaavisen tyylin käyttämisestä huoneen suunnittelussa – sisustuksen tulee heijastaa ihmisen luonnetta, ensinnäkin palvella hänen tarpeitaan, heijastaa käsitettä kodin omistajista kauneudesta, mukavuudesta, viihtyisyydestä ja esteettisyydestä.

Valkoiset huonekalut tummalla pohjalla

Lumivalkoinen idylli

Avoimen tilan suunnittelu

Värivalikoima – käyttämällä valon leikkiä

Jopa asunnon omistaja, joka ei ole valaistunut suunnittelussa, tietää, että skandinaavinen tyyli vetoaa valkoisen aktiiviseen käyttöön. Lumivalkoinen katto ja seinät ovat tunnusmerkki Pohjoismaiden tyylille. Tämä viimeistely suorittaa useita merkittäviä toimintoja kerralla – se laajentaa visuaalisesti tilaa, edistää auringonvalon leviämistä ja toimii ihanteellisena taustana värien korostamiseen. Lähes kaikki huonekalut näyttävät upeilta valkoisella taustalla, jopa hämärät sisustuselementit ja huonekasvit.

Värikäs ja erottuva muotoilu

Kevyt sisustus

Lumivalkoinen huonekaluratkaisu keittiöön

Valkoisen ja mustan (joissain tapauksissa tummanharmaan) yhdistelmän käyttäminen puupintojen kanssa auttaa luomaan pohjan skandinaaviselle sisustuksellesi. Sinun ei tarvitse ryöstää aivojasi sävyjen ja niiden harmonisen yhdistelmän vuoksi – valkoinen ja musta ovat ihanteellisia kontrastin luomiseksi (valkoinen tietysti hallitsee ja musta toimii annosteltuna). Puupinnat laimentavat täydellisesti tämän kontrastisen kaksikon tuoden luonnollisen lämmön huoneen tunnelmaan. Useimmiten vaaleaa puuta (mänty, tammi, saarni) käytetään lattiapäällysteenä ja raaka -aineena huonekalujen valmistuksessa – pöydät ja tuolit, kirjahyllyt ja muut säilytysjärjestelmät.

Kontrastinen sisustus

Tummia täpliä valkoisella pohjalla

Mustavalkoiset yhdistelmät

Valkoinen, musta ja harmaa valoisassa huoneessa

Huolimatta skandinaavisen tyylin ylivoimaisesta rakkaudesta valkoiseen, tavoitteena ei ole luoda täysin kirkkaita tiloja. Värivaihtoehdot ovat välttämättömiä katseellemme; kaiken ikäisen ihmisen on keskitettävä katseensa määräajoin kirkkaisiin yksityiskohtiin, sisustuselementteihin. Vaalealla taustalla yksi suuri huonekalu (sohva tai nojatuoli) tai pari pientä sisustuselementtiä (verhot, päiväpeite, sohvapöytä tai yöpöytä) näyttävät kontrastisilta ja kirkkailta.

Kirkkaita elementtejä valkoisella pohjalla

Kirkkaat aksentit

Keskity valaistukseen

Tilavan makuuhuoneen sisustus

Pääpaino pehmustetuissa huonekaluissa

Yksi kirkas esine

Esimerkkejä huoneiden sisustamisesta skandinaaviseen tyyliin

Olohuone

Jokaiselle asunnonomistajalle olohuone on kodin sydän, yhteinen huone, jossa koko perhe kokoontuu iltaisin ja viikonloppuisin, tapaamaan ystävien ja perheen kanssa. Tietenkin tällainen tila haluaisi olla sisustettu maksimaalisella mukavuudella ja viihtyisyydellä. Mutta samaan aikaan on toivottavaa säilyttää sisätilojen käytännöllisyys, sisustustarvikkeiden helppokäyttöisyys ja helppo puhdistus. Skandinaavinen tyyli yhdistää täydellisesti kaikki nämä ominaisuudet. Samalla muotoilu näyttää modernilta ja pysyy ajankohtaisena monien vuosien ajan. Kustannukset luonnonmateriaalien käytöstä huoneen viimeistelyyn ja tilan järjestämiseen huonekaluilla maksavat paitsi sisustuksen houkuttelevan ulkonäön, myös sen kestävyyden. Jos kyllästyt huoneen ulkonäköön vuoden tai kahden kuluttua, sitä on helppo vaihtaa lisävarusteiden ja sisustuksen avulla. Korvaamalla vain seinän kuva tai tyynyt värikkäillä, kirkkailla näytteillä muutat radikaalisti käsitystä koko olohuoneesta..

Mukava ja lakoninen ympäristö

Yksiö skandinaaviseen tyyliin

Lumivalkoisen olohuoneen suunnittelu

Aksentti, kirkas seinä

Mukavuutta ja viihtyisyyttä tilavassa huoneessa

Skandinaavisissa huoneissa voit usein nähdä ikkunoiden aukkoja, joissa ei ole verhoja. Tämä valinta on tarkoituksellinen – jotta huoneeseen saataisiin mahdollisimman paljon luonnonvaloa, auringon säteet eivät saisi kohdata esteitä, edes hienointa tylliä ikkunoiden sisustuselementtinä. Jos makuuhuoneessa tällainen suunnittelutekniikka voi vastata omistajien kohtuulliseen tyytymättömyyteen, niin olohuoneessa se soveltuu hyvin maanmiestemme huoneistoihin..

Kontrastivärien tehokas käyttö

Aurinkoinen olohuone

Optimaalinen olohuoneen asettelu

Lumivalkoinen katto ja seinät, lattia parketin tai laudan muodossa, pehmeät huonekalut, joissa on luonnollinen verhoilu (useimmiten pellava tai puuvilla), kevyet sohvapöydät tai lasinaluset, pari sisäkasveja ja mukavan ja modernin olohuoneen sisustus on valmis. Voit käyttää aksenttina sohvatyynyjä tai valaisimia – kirkkaat, mutta yksinkertaiset, lattia- tai pöytävalaisimet tekevät tehtävänsä erinomaisesti, puhumattakaan toiminnoista, jotka valaisevat tilaa pimeässä.

Lakoninen sisustus

Olohuone, jossa takka

Kirkkaita yksityiskohtia valkoisella taustalla

Jos haluat järjestää kotikirjaston olohuoneeseen, joka on sisustettu skandinaaviseen tyyliin, riittää, että asetat avoimen kirjahyllyn seinää pitkin. Yksinkertaisin ja käytännöllisin muotoilu avoimista hyllyistä on paras vaihtoehto kirjan säilytysjärjestelmien järjestämiseen. Olipa puinen hylly tai valkoiseksi maalattu metallirakenne – skandinaavinen tyyli hyväksyy onnistuneesti kaiken integroinnin.

Olohuone-kirjasto

Hyllyt olohuoneessa

Lumivalkoiset kalusteet

Avaa hyllyt oviaukon ympärillä

Viihtyisän olohuoneen alkuperäinen muotoilu

Keittiö ja ruokailutila

Skandinaavinen keittiö on meille usein tuttua «peli» valkoinen ja musta puupinnoilla. Keittiön kevyiden viimeistelyjen ja puisten julkisivujen yhdistelmä tummilla koriste -elementeillä tai keraamisten laattojen kuvio backsplashilla – voit luoda modernin, mutta samalla kodikkaan ja käytännöllisen sisustuksen. Tällaisessa keittiötilassa se on kodikas, kevyt ja mukava kaikille, eikä emännän (omistajan) tarvitse viettää paljon aikaa ja vaivaa puhdistamiseen. Käytännöllisyyden ja toimivuuden periaatetta, joka on suljettu houkuttelevaan ulkokuoreen, käytetään kätevimmin keittiöhuoneessa – uskomattoman kuormitettu tila missä tahansa asunnossa suoritettujen vaihtoehtojen kannalta..

Kodikas ja käytännöllinen keittiö

Kontrastisia yhdistelmiä keittiössä

Epätavallisia suunnitteluratkaisuja

Lakoninen toteutus

Keittiö-ruokasalin alkuperäinen sisustus

Skandinaavinen tyyli sopii erinomaisesti asuntojen sisustamiseen vakio- ja parannetulla asettelulla. Nykyaikaisissa huoneistoissa keittiö on useimmiten studio, jossa ei ole vain työ- ja ruokailutilaa, vaan myös olohuoneen toiminnallisia osia. Tällä lähestymistavalla asuintilan järjestämiseen keittiösarjalle on usein varattu hyvin vaatimaton alue. Tällaisessa tilanteessa keittiön tilan kaikkien elementtien maksimaalisen käytännöllisyyden ja toimivuuden noudattaminen tulee etusijalle. Tämän asuntosegmentin sisustuksessa ja kalusteissa käytetyt vaaleat värit sekä puupintojen ja tummien aksenttien mitattu käyttö lisäävät huoneen visuaalista laajentumista..

Pienelle alueelle

Valkoisen ja mustan yhdistelmät

Avokeittiö

Duplex -asunnon suunnittelu

Mutta jopa pieni keittiötila voidaan sisustaa skandinaavisen tyylin motiiveilla. Loppujen lopuksi lumivalkoinen sävy ja puupinnat värinä ja kuvioidulla aksentilla, jotka ovat Skandinavian maiden tyylin rakastamia, selviävät täydellisesti huoneen äänenvoimakkuuden visuaalisesta kasvusta..

Skandinaavinen tyyli pieneen keittiöön

Avoimet hyllyt vaihtoehtona kaappeille

Pienessä huoneessa

Lumivalkoinen huonekalukokonaisuus

Skandinaaviseen tyyliin sisustettu keittiötila yhdistää täydellisesti retro -tyyliin valmistetut kodinkoneet. Se voi olla sekä kirkkaita kodinkoneiden malleja, jotka toimivat värisävyinä keittiön sisustuksen vaalealla taustalla, että laitteita pastelliväreillä, jotka vastaavat yleistä värimaailmaa..

Retro -elementtejä

Makuuhuone

Skandinaavistyylinen makuuhuone on tilava ja valoisa huone, jossa on vaaleat viimeistelyt ja minimaalinen huonekalu- ja sisustussarja. Mukava sänky, pari pienikokoista yöpöytää tai pöytää, pöytävalaisimet tai seinävalaisimet ja vaatimattomat säilytysjärjestelmät omistajan vaatekaapille. Skandinaavinen tyyli edustaa yksinkertaisuutta ja mukavuutta, minkä vuoksi sisäänrakennettujen vaatekaappien sijaan käytetään usein perinteisiä lattia- tai kattoasenteisia ripustimia vaatteilla sisäänrakennettujen vaatekaappien sijaan. Avoimet kirjahyllyt voidaan sijoittaa sängyn pään päälle tai vapaata seinää pitkin.

Avoimet hyllyt makuuhuoneessa

Makuuhuone skandinaaviseen tyyliin

Lakoninen makuuhuoneen sisustus

Suunnittelutekniikka korostusseinän korostamiseksi ei ole vieras skandinaavisten kansojen tyylille. Mutta tällaisissa makuuhuoneissa tapetteja käytetään hyvin harvoin – koristeellinen kipsi tai jopa maalaus yhdellä sävyllä toimii viimeistelymateriaalina. Sekä sängyn pään takana oleva taso että siihen nähden kohtisuorassa oleva seinä voivat toimia aksenttiseinänä. Seinä, jossa on kirkkaita valokuvia tai taideteoksia, voi toimia aksenttina..

Alkuperäinen seinä sängynpäädyn takana

Tumma aksenttiseinä

Puiset seinäpaneelit

Mikään ei edistä kodikkaan ja mukavan ilmapiirin luomista nukkumiseen ja rentoutumiseen, kuten luonnonpuusta valmistetut sisustuselementit. Lattia, pääkaluste – sänky ja lisäkalusteet näyttävät hyvältä koristelun vaalealla taustalla. Samaan aikaan voit säveltää samanlaisen sisustuksen budjettiversiona käyttämällä Ikean kaltaisten ketjukauppojen huonekaluja..

Puu kaikkialla

Kevyt sisustus

Tilava makuuhuone skandinaaviseen tyyliin

Kontrastinen makuuhuoneen muotoilu

Makuuhuone upealla valaistuksella

Skandinaavisessa tyylissä on erittäin helppo käyttää maalaistyylisiä elementtejä ja jopa puutarhakalusteita. Esimerkiksi makuuhuoneessa voit käyttää koripunoja kirjojen, aikakauslehtien ja kaikenlaisten pikkuesineiden säilytysjärjestelminä. Ja asenna ikkunan viereen lumivalkoinen rottinkituoli ja kevyt pöytäjalusta. Keinotekoisesti vanhennetut sisustusesineet tai «saavutti vaaditun tilan» luonnollisella tavalla asuintilan muodostumisen elementit sopivat orgaanisesti myös makuuhuoneen yksinkertaiseen mutta kodikkaaseen skandinaaviseen tyyliin.

Valoisassa makuuhuoneessa

Ainutlaatuinen makuuhuoneen muotoilu

Kirkas seinäkoriste

Pastelliväreissä

Makuuhuoneessa suuret ikkunat

Tilava makuuhuone, jossa on turkis

Lastenhuone

Skandinaavisen tyylin monipuolisuus ilmenee paitsi siinä, että sen päämotiiveja voidaan käyttää sekä kaupunki- että maa -asuntoihin. Esimerkiksi vaatimaton kokoisia huoneita voidaan käyttää lastenhuoneen sisustamiseen skandinaaviseen tyyliin, mutta sillä on tärkeä varoitus – tällaisen tilan ikkunan tulisi olla suuri ja antaa huoneelle mahdollisimman paljon auringonvaloa. Etuna skandinaavisen tyylin käyttämisestä lastentarhan sisustuksessa on se, että sisustus voidaan muuttaa vauvan kasvun mukaan, mukauttamalla se uusiin mieltymyksiin ja hankittuihin taitoihin. Lumivalkoisille seinille voit sijoittaa sisustuksen, joka vastaa lapsen ikää ja etuja, muuttamalla sitä menettämättä paljon perheen talousarviota. Puukalusteet ovat ihanteellinen vaihtoehto lastentarhan järjestämiseen ihmisten ja ympäristön turvallisuuden kannalta. Ja kirkkaat aksentit pojan tai tytön huoneen valoisissa sisätiloissa voivat olla leluja, kirjoja ja tilan tekstiilikoristeita..

Lastenhuoneen suunnittelu

Kirkkaita yksityiskohtia päiväkodissa

Teinin huoneessa

Skandinaaviseen tyyliin sisustetussa lastenhuoneessa on tärkeää jättää mahdollisimman paljon vapaata tilaa aktiivisille peleille. Tilavuuden tunne on välttämätön paitsi lapsen viihtyisän tilan lisäksi myös skandinaavisten kansojen tyylin käsitteen ylläpitämiseksi. Kerrossänkyjen käyttö, jos huoneessa asuu kaksi lasta, on paras vaihtoehto huonekalujen leivittämiseen. Parvella oleva sänky voi kuitenkin olla hyvä tapa poistua tilanteesta yhdelle lapselle – tällaisen rakenteen pohjalle voidaan sijoittaa säilytysjärjestelmiä, työpaikka tai luovuuden alue.

Parvisänky säästää tilaa

Kirkkaita tekstiilejä vaalealla taustalla

Kirkas muotoilu vauvan huoneeseen

On tapana sisustaa vastasyntyneiden huoneet vaaleilla, sängyn väreillä luodakseen rennon ilmapiirin, jossa se on rauhallinen ja mukava ennen kaikkea vanhemmille. Loppujen lopuksi huoneen pieni omistaja kiinnittää vähän huomiota ympäristöön ja keskittyy pääasiassa äidin psykologiseen tilaan. Pääasiassa kevyt viimeistely ja yksinomaan luonnonmateriaalien käyttö, jotka ovat niin tärkeitä skandinaaviselle tyylille, heijastavat uskomattoman selvästi pienten lasten tilojen suunnittelua koskevia vaatimuksia. Ja voit sijoittaa väriaksentteja käyttämällä leluja, kuvia seinille ja värikkäitä tekstiilejä pinnasängyn tai ikkuna -aukkojen koristamiseen.

Huone vastasyntyneelle

Kaappi

Nykyaikaisissa kaupunki- tai maalaistyylisissä huoneistoissa toimisto esiintyy harvoin erillisenä huoneena. Useimmiten kotitoimisto on pieni alue olohuoneessa tai makuuhuoneessa. Työskentelyn järjestämiseen tarvitaan hyvin vähän – kompakti työpöytä tai konsoli, joka on kiinnitetty kätevästi seinään, ja avoimet hyllyt toimistotarvikkeiden, kirjojen ja asiakirjojen säilyttämistä varten. Skandinaaviseen tyyliin, joka ei siedä ylellisyyttä ja kitchiä, tämä tapa järjestää minitoimisto kotona on ihanteellinen..

Lakoninen kaapin muotoilu

Työtila makuuhuoneessa

Lumivalkoinen kaappi

Opiskele olohuoneessa, jossa on kirjasto

Lumivalkoinen työpaikka

Kylpyhuone

Skandinaaviseen tyyliin tehdyn vedenkäsittelytilan on oltava valoisa, mahdollisimman tilava (sikäli kuin nykyaikaisten kylpyhuoneiden asettelu sallii) ja tietysti toimiva. Vaaleiden katto- ja seinäpintojen yhdistelmä tummalla lattialla auttaa luomaan visuaalisen illuusion tilan lisääntymisestä ja samalla täyttää sisustuksen selkeydellä ja rakentavuudella. Lisäksi lumivalkoinen putkisto näyttää erityisen vaikuttavalta lattian tummaa taustaa vasten..

Kylpyhuoneen suunnittelu

Skandinaavisten kansojen tyyliin sisustetussa kylpyhuoneessa on vaikea tehdä ilman puupintoja. Loppujen lopuksi puinen luonnollinen kuvio tuo lämpöä ja viihtyisyyttä huoneen ilmapiiriin, jota kaupunkilainen tarvitsee niin paljon. Useimmiten puuta (käsitelty erityisillä antiseptisilla aineilla ja suojalakoilla) käytetään varastointijärjestelmien valmistukseen, joskus työtasojen suorittamiseen pesualtaiden ympärille ja jopa viimeistelyelementteihin paikoissa, joissa kosteus on vähiten.

Skandinaavinen kylpyhuone

Valoisa kylpyhuone

Puupinnat kylpyhuoneessa

Laimentaaksesi kylpyhuoneen viimeistelyn lumivalkoisen idyllin, voit käyttää keraamisia laattoja, joissa on kuvio viimeistelemään backsplash pesualtaan ja kylpyammeen yläpuolella tai lattianpäällysteenä. Huone ei näytä värikkäältä, jos koriste on vain yhdellä pinnalla ja muut tasot näyttävät vaalealta..

Alkuperäinen lattia

Aputilat

Kun astut asuntoon tai kotitalouteen, joka on sisustettu skandinaaviseen tyyliin, näet suunnittelun yksinkertaisuuden ja käytännöllisyyden käytävällä, joka on onnistuneesti harmonisoitu kauneuden ja helpon toteutuksen kanssa. Yksinkertaiset ja selkeät muodot, suorat viivat ja vaatimattomat kalusteet kiinnittävät varmasti katseesi. Vain tarvittavat säilytysjärjestelmät kaikkein lakonisimmassa muodossa. Käytävän ja käytävien sisustus on erittäin käytännöllinen – vaaleiden värien käyttö ei tarkoita puhdistamisen ongelmia, pestävät pinnat eivät aiheuta paljon ongelmia omistajille.

Lakoninen käytävän sisustus

Kirkkaat aksentit käytävällä

Kolmen pääpintavaihtoehdon – valkoinen, musta ja puu – käyttö ei ole vieras aputilojen suunnittelussa, kuten käytävät, käytävät, portaiden lähellä olevat tilat, varastotilat ja terassit. Näiden kontrastipintojen yhdistelmä tummien sävyjen mitatun käytön avulla voit luoda huoneiden alkuperäisen ilmeen jopa yksinkertaisimmalla asettelulla ja huonekalujen vähimmäismäärällä..

Valkoinen, musta ja puinen käytävällä

Skandinaavinen tyyli käytävällä