Sisustustyylit maalaistalossa: suunnitteluesimerkkejä ja suunnitteluvinkkejä

Ei niin kauan sitten maalaistalot kuuluivat pääasiassa väliaikaiseen asumiseen, jota omistajat käyttivät lomien, lomien tai viikonloppujen aikana. Mutta liikenneinfrastruktuurin ja rakennusteknologian kehittymisen myötä tämäntyyppinen talo on vakiinnuttanut asemansa täydellisenä asuntona. Samaan aikaan monet nykyaikaiset perheet valitsevat tämän vaihtoehdon useista syistä. Ensinnäkin elämä kaupungin ulkopuolella liittyy suoraan ympäristöystävällisyyteen ja rauhallisuuteen. Toiseksi maalaistalo edellyttää oman tontin läsnäoloa, jolla ei voi vain viljellä kukkia ja kasvattaa vihanneksia. Ja kolmanneksi, tämä on loistava tilaisuus varustaa huoneiden suunnittelu mieleiseksesi. Samanaikaisesti suunnittelun suunnittelu alkaa tarkasti valitsemalla tyylisuunta, jossa kaikki tilat toteutetaan. Alla olevasta materiaalista opit miltä maalaistalosi näyttää..

Maalaistalon sisustustyyli

Nykyään on kymmeniä sisustustyylejä, jotka eroavat värimaailmasta ja muista yksityiskohdista. Nykyaikaisten maalaistalojen ulkoasu ei kuitenkaan ole samanlainen kuin tavanomaiset projektit, joihin olemme tottuneet, ja sen geometria on monimutkaisempi. Esimerkki juuri sormella osoitetusta sisustuksesta ei ehkä sovi yhteen tai toiseen vaihtoehtoon, varsinkin kun on kyse saunojen, kattilahuoneiden tai portaikkojen läsnäolosta. Kaikki nämä lisähuoneet ja yksityiskohdat asettavat joitain rajoituksia suunnittelun valinnalle. On myös erittäin tärkeää pohtia yksityisen ja julkisen alueen sijaintia. Siksi, kun aloitat jonkin suunnitteluidean luomisen, sinun on tiedettävä tietyn tyyliratkaisun ominaisuudet ja ominaisuudet, jotka eivät ainoastaan ​​auta sinua luomaan «unelmatalo», mutta säästää myös lisäkustannuksilta, jotka syntyvät automaattisesti epäonnistuneen projektin uudelleenkäsittelyn jälkeen.

Skandinaavinen maalaistalon sisustus

Huolimatta siitä, että Skandinavia liittyy suoraan kylmään ja lumeen, tämän tyylinen sisustus näyttää varsin mukavalta. Valkoinen, joka on tämän suunnittelun pääväri, yhdistyy täydellisesti puun sävyihin ja kirkkaaseen sisustukseen. Skandinaavisen tyylin tärkeimmät edut ovat vaaleat värit, luonnonmateriaalit, yksinkertaiset muodot ja ilmeikkäät lisävarusteet. Lisäksi skandinaavinen suuntaus suosii erilaisia ​​kasvitieteellisiä motiiveja, joita voidaan käyttää turvallisesti sisätiloissa. Turkismatot, tyylikkäät kuviot, hieman «nuhjuinen» huonekalut ja elävät kasvit lumivalkoisissa ruukuissa tässä suunnitteluvaihtoehdossa ovat vain tervetulleita.

Provencen tyyli

Jotta maalaistalo varustettaisiin Provence -tyylillä, sinun on aluksi otettava huomioon, että tämän suunnan perusta on riittävän tilan ja valon pakollinen saatavuus. Muuten koko muotoilu näyttää vähemmän vaikuttavalta. Tällaisen sisustuksen suunnittelu perustuu luonnollisiin viimeistelymateriaaleihin ja sopiviin tekstiileihin, esimerkiksi puuvilla- tai pellavapöytäliinat, tyynyt tai lautasliinat. Värimaailma koostuu pääsääntöisesti mykistetyistä luonnollisista sävyistä, mikä ei sulje pois kirkkaampien yksityiskohtien läsnäoloa. Etusijalla ovat puukalusteet, arkut ja takat sekä tapetit ja verhot pienissä kukissa, vesivärimaalaukset, posliini- ja savituotteet.

Maa

Maalaistalon sisustuksen luominen maalaistyyliin yhdistää erittäin harmonisesti villin lännen tyylin, armon ja nykyaikaisuuden. Siksi tämän tyyppistä sisustusta voidaan kutsua yksinkertaisuuden ja vaatimattomuuden rajaksi. Puu, kivi, tiili ja keramiikka ovat korvanneet täällä erilaisia ​​muoviosia, jotka osoittavat selvästi ominaisuutensa käsittelemättömillä pinnoilla, esimerkiksi seinillä tai työtasoilla. Päävärit ovat kaikki puumaisia ​​sävyjä sekä valkoinen, harmaa ja beige. Yksityiskohtien osalta villanpeitot, nahkamatot, pellavapöytäliinat, seinäpaneelit, puulattiat ja huonekalut sekä huovat, arkut, joissa on valurautapalasia tai taontaelementtejä, koskevat maata..

Chalet -tyyli

Perinteinen chalet-tyylinen sisustus tai alppisuunnittelu, kuten sitä myös kutsutaan, perustuu luonnon kauneuteen, joka on harmoninen tasapaino luonnollisesta tai maalatusta puusta, tiilestä ja kivestä. Vaimennetut maanläheiset sävyt, kuten beige, kulta ja kahvi, luovat lämpimän ja kutsuvan tunnelman, ja niitä voidaan täydentää valkoisella, harmaalla, punaisella, violetilla tai viininpunaisella. Tällaisessa sisätiloissa on pakollinen korkealaatuisesta puusta valmistettu takka ja erilaiset yksityiskohdat pehmeästä mokkasta, turkista tai eläimen nahasta. Sekä hirvieläinten sarvet, punotut tai neulotut lisävarusteet ja kirkas alppipainatus verhoihin tai tyynyihin, joka toimii koko suunnittelun viimeisenä yksityiskohtana ja täydentää sisustusta kirkkailla muistiinpanoilla.

Klassinen tyyli

Klassiselle tyylille tyypillisten yksityiskohtien käyttö sisustustyylissä antaa sinun luoda suunnittelun, joka muistuttaa eniten kuninkaallisen makuuhuoneen sisustusta. Ja nykyaikaisten materiaalien ja sisustustarvikkeiden käyttö puolestaan ​​takaa tuloksen, jonka vaikutus ei ole ajan vaikutuksen alainen. Klassinen tyyli on useimmissa esimerkeissä valkoinen, harmaa ruskea sekä energisiä punaisia, jalo vihreitä ja inspiroivia violetteja, jotka on sisustettu kultaisilla tai pronssisilla sävyillä. Puiset huonekalut, paljon verhoja ja kirjailtuja tyynyjä. Massiiviset silmiinpistävät kellot, maalaukset, jotka kuvaavat maisemia kullattuina kehyksinä, kaikenlaisia ​​antiikkiesineitä, freskoja seinillä, maljakoita ja listoja katossa – kaikki tämä on olennainen osa klassista sisustusta.

Moderni sisustustyyli

Jos haluat majoittua huoneissa, joissa yhdistyvät monitoimiset huonekalut, tyylikkäät sisustusesineet ja kodinkoneet, suunnittelijat suosittelevat tässä tilanteessa jonkin modernin trendin valitsemista, mukaan lukien minimalismi, huipputekniikka, moderni tai muut ehdotukset. Jokaisella tyylillä on tietysti omat ominaisuutensa. Yleistä tässä tapauksessa on kaikenlaisten synteettisten materiaalien, kromatun metallin ja huomaamattoman värivalikoiman käyttö. Tätä tai toista suuntaa parannetaan nykyaikaisten verhojen tai kaihtimien avulla, alkuperäisillä vaihteluilla valonlähteiden sijainnilla ja muilla nykyaikaisuutta korostavilla vivahteilla.

Pienen katsauksemme päätteeksi voimme vain lisätä, että maalaistalon käytännöllisen ja mukavan sisustuksen järjestämisen pääsääntö on tärkeä paitsi ottamaan huomioon kaikkien perheenjäsenten toiveet, jotka aikovat asua siinä. Tärkein näkökohta tässä tapauksessa on yleisen suunnittelukonseptin noudattaminen. Älä pelkää muuttaa jotain, kokeile ja kokeile. Muutos on aina parempaan!