Sisustustrendit 2021: tärkeimmät ideat kodin ja asunnon sisustussuunnittelijoille

Kotimme on paikka, jossa kaikkien pitäisi olla viihtyisiä ja viihtyisiä, jossa voit rentoutua ja rentoutua ärsyttävästä maailman hälinästä, ja sisustuksella on tässä tapauksessa tärkeä rooli. Mutta miten päättää tietyn huoneen tyylin tai värimaailman valinnasta, koska jokainen niistä suorittaa tiettyjä toimintoja jokaisen ihmisen elämässä? Mitkä sisätilat ovat kysyttyjä vuonna 2021, ja mihin pitäisi kiinnittää huomiota niille, jotka suunnittelevat kodinsa muuttamista tai haluavat vain pysyä ajan tasalla sisätilojen kehityksestä? Vastaamme kaikkiin näihin ja muihin kysymyksiin materiaalissamme ja tarjoamme myös monia valokuvaesimerkkejä, joista voit saada ideoita tilan suunnitteluun..

Sisustussuunnittelu 2021: Tavoitteet

Tänä vuonna asunnon tai talon suunnittelun päätavoitteena on luoda mukavin ympäristö ihmisille, joten kaikki kauden suunnitteluideat ja ehdotukset on suunnattu ensisijaisesti luonnonmateriaalien pakolliseen käyttöön. On myös huomattava, että tietyn tyylin suunnitteluvaihtoehdot häviävät vähitellen taustalle. Sisustussuunnittelua vuonna 2021 hallitsee personointi tai toisin sanoen asuntojen muuttaminen omistajan elämäntapojen mukaisesti..

Tärkeimmät trendit

Tällainen suosittu asuintilan suunnittelu kuten «avoin tila» tämä kausi on menettämässä valtaansa, ja siksi suunnittelijat eivät suosittele remontin aikana keittiön ja olohuoneen tai esimerkiksi makuuhuoneen ja parvekkeen yhdistämistä tutkimuksen luomiseksi viimeksi mainitun tilalle. Pientalojen ja pienten asuntojen omistajat eivät kuitenkaan voi tehdä ilman tällaisia ​​yhdistelmiä sisätiloissa. Siksi erikoisrakenteiden käyttöönotto, nimittäin vaaka- ja pystysuuntaiset väliseinät, joiden käyttö takaa sinulle järkevän tilanjaon vyöhykkeille, voidaan katsoa johtuvan sisustussuunnitteluideoiden muodin trendeistä. Ne voivat olla kiinteitä tai päinvastoin, liukuvia tai jopa pyöriviä akselinsa ympäri puusta, akryylistä, bambusta tai himmeästä lasista. Ne eivät vain näytä kovin kauniilta, vaan myös vievät paljon vähemmän tilaa kuin seinät, eivät häiritse valon tunkeutumista, vaimentavat merkittävästi ääniä eivätkä päästä hajuja läpi. Erilaiset väliseinät ovat paras ratkaisu ahtaisiin tiloihin.

Tärkeimmät trendit

Jokaisena vuodenaikana sisustusta luotaessa kiinnitetään huomiota tiettyihin yksityiskohtiin, jotka määrittävät myöhemmin yleisen suunnan. Täten vuoden 2021 trendeihin kuuluvat alkuperäiset huonekalut ja tietynlaiset materiaalit, joita suunnittelijoiden mukaan voidaan turvallisesti käyttää asuntojen muutosten tai muutosten aikana.

Metalliosat

Hienojen kromiteräksestä, pronssista tai messingistä valmistettujen lamppujen, maljakoiden tai peilikehysten tulisi olla olennainen osa kaikkia sisustusratkaisuja..

Luonnollinen puu

Luonnonpuun käytön kysyntä sisustuksessa kasvaa vain joka kausi, ja tämä ei ole vain männystä, pähkinästä tai massiivitammesta valmistettuja huonekaluja. Nykyään puuta käytetään aktiivisesti erilaisten kattorakenteiden, seinäverhousten valmistukseen, se on suosittu lattiapäällyste ja toimii myös erittäin onnistuneesti seinäpaneelina..

Viimeistely luonnonkiveä

Alkuperäiset muunnelmat luonnonkivestä valmistetuista ikkunalaudoista, tulisijoista, työtasoista ja lattioista ovat tällä kaudella erittäin kysyttyjä. Se voi olla sekä kiinteitä rakenteita sisätiloissa että halkeamia kiviä betonissa, ns «terrazzo», tai yksittäisiä lisäosia marmorista tai graniitista.

Lasi

Sen ansiosta «heijastava» ominaisuuksista, tällaisesta materiaalista on tulossa yhä suositumpi tilojen sisustamisessa. Lasi täyttää minkä tahansa huoneen valolla ja laajentaa tilaa, mikä ei ollenkaan vähennä yleistä toiminnallisuutta. Pienissä huoneissa voit lisäksi käyttää peilejä, jotka lisäävät visuaalisesti aluetta..

Kankaat

Tämän kauden erityinen tyylikkyys on erilaisia ​​luonnollisia kankaita, joita voidaan käyttää ompelemaan tyylikkäitä verhoja lambrequinien, päiväpeitteiden tai tuolien kanssa. Muuten, kuvioiden ja maalausten muodossa olevien kuvakudosten muoti on jälleen ajankohtainen..

Trendikkäät huonekalut

Huonekalujen osalta suuntaus vuonna 2021 on koivusta, lehtikuusta, pyökistä tai tuhkasta valmistetut huonekalut, joissa on selkeä puukuvio, korkealaatuiset varusteet ja viimeistelyt samettia, veluuria ja muita tyyppejä. «kallis» kankaat. Vähemmän suosittuja tämän kauden sisätiloissa ovat erilaiset muovikalusteet, jotka eivät sotke huoneita ja luovat painottomuuden tunnetta.

Sisustustyylit 2021

Nykyaikaiselle ihmiselle sellainen käsite kuin talo on ensisijaisesti inspiraation lähde, paikka, jossa voit rentoutua, kerätä ajatuksiasi ja saada voimaa, joten sinun pitäisi keskustella etukäteen kaikista yksityiskohdista suunnasta, johon sisustus tulee suunniteltu. Kauden nykyisten tarjousten joukossa on useita asumisen sisustussuuntia..

Ekletika

Tätä tyyliä pidetään monimutkaisimpana ja se vaatii suunnittelijaa noudattamaan laaturajaa täysin yhteensopimattomien yksityiskohtien ja kontrastien käytön välillä, koska länsimaisen ja itäisen muotoilun elementit ovat kietoutuneet toisiinsa, askeesi ja ylellisyys, vanha ja uusi, alkuperäinen ja klassinen sekoittuvat . Eklektismin tärkeimpiä piirteitä ovat esineiden yhdistäminen huoneeseen, jossa on yksi yhteinen piirre, esimerkiksi väri, kontrastin leikkiminen, mukavat huonekalut ja esineiden yhdistelmä, jotka eroavat paitsi koosta myös tekstuurista. Pääsääntö on suhteellisuudentaju ja enintään kolmen tyylin samanaikainen yhdistelmä.

Ekotyyli

Tämän tyylisuunnan nimi puhuu puolestaan ​​ja on ihanteellinen ratkaisu paitsi asunnonomistajille, jotka johtavat terveellisiä elämäntapoja ja haluavat ympäröidä itsensä luonnonmateriaaleilla, myös suurten kaupunkien asukkaille, joilta usein puuttuu luonnollinen estetiikka. Ekotyylille on ominaista luonnonperäisten materiaalien käyttö, luonnonvalolähteiden enimmäismäärän läsnäolo, paljon vehreyttä, puusta tai rottinkista valmistetut huonekalut ja luonnon sävyjen ylivoima. Myös sisustuksen yksityiskohdat, kuten keramiikka, kivilevyt ja luonnon tekstiilit, ovat tervetulleita..

Minimalismi

Tämän tyyliratkaisun painopiste on yksinkertaisuus ja selkeys. Yksinkertaiset huonekalut, ilman kaarevia viivoja ja vaatimattomia viimeistelyjä, suuret ikkunat tai järkevä valaistus, suurin tila ja vähimmäiset väliseinät, tekstiiliverhot verhojen sijaan, tasaiset seinät ja heijastavat pinnat. Sisätiloissa käytettyjä materiaaleja ovat kromi, keramiikka, kivi, lasi tai muovi. Tämän tyylin sisustuksen tulisi antaa valon ja tilan tunne..

Korkeateknologia

Tällainen tarjous vetoaa asukkaisiin, jotka haluavat ympäröidä itsensä innovatiivisilla ratkaisuilla ja pysyä ajan tasalla nykyaikaisista tekniikoista. Mitä tämä tarkoittaa? Kaikki on täällä yksinkertaista. Korkean teknologian tyyli perustuu tekniikan läsnäoloon tyylikkäässä modernissa suunnittelussa, muunnettavissa olevissa huonekaluissa, monitasoisessa valaistuksessa ja futuristisissa valaisimissa. Ja myös materiaalien, kuten muovin, metallin tai lasin, käytössä, jotka voidaan ilmaista lasiseinissä tai valoa heijastavissa pinnoissa..

Parvi

Loft-tyylisiä sisätiloja käytetään nykyään usein asuntojen tai toimistojen muuttamiseen. Tällaiset suunnittelutyöt ovat ihanteellisia avoimiin tiloihin, joissa koko tila on jaettu vyöhykkeisiin, joissa on värillinen aksentti tai koristeelliset jakajat. Tyypillisiä seinäpintoja ovat karkea rappaus tai tiilimuuraus avoimilla putkilla. Funktionaaliset huonekalut, antiikkiset sisustuselementit ja innovatiiviset tekniikat yhdistyvät täällä uskomattoman kauniisti. Muuten, sellaisista epätyypillisistä lisäyksistä, kuten graffitista, julisteista tai abstrakteista maalauksista seinillä, tulee «kuori» koko muotoilu.

Skandinaavinen

Skandinaaviseen tyyliin suunniteltu sisustus on erittäin suosittu monissa maailman maissa, emmekä voi lisätä sitä vuoden 2021 ajankohtaisten ratkaisujen luetteloon. Skandinaavisen sisustuksen perusta on valkoinen, jossa kaikki kirkkaat yksityiskohdat näyttävät erityisen ilmeikkäiltä. Tässä tapauksessa suuret ikkunat, joissa on pelkät verhot, ovat tervetulleita., «monimutkainen» valaistusjärjestelmät, huonekalut, joissa on yksinkertaiset geometriset viivat ja kasvien esiintyminen pienissä kukkaruukkuissa tai kauniissa ruukuissa. Prosessissa käytetään myös luonnonmateriaaleja, kuten lasia, kiveä tai puuta..

Trendikkäitä värejä sisustussuunnittelussa 2021

Värimaailma muodostaa koko kuvan sisätiloista, ja ensimmäinen asia, johon suunnittelijat keskittyvät vuonna 2021, on keveyden tunne. Tekijän sisustussuunnittelua luotaessa on otettava huomioon paitsi tyylitrendit myös pysyttävä muodin mukana. Tällä kaudella merkityksellisiä ovat yhdistelmät valkoisesta, harmaasta ja grafiitista, joissa on kaikki kirkkaiden aksenttien vaihtelut, herkkä vaaleanpunainen aamutaivaan väri ja lämmin valikoima pastellisävyjä hiekkaisesta kermanväriseen. Kaikki luonnon vihreiden sävyt ovat yhtä tärkeitä, esimerkiksi minttu, vaaleanvihreä ja jopa tumma pullo. Kun valitset värimaailmaa, sinun on myös kiinnitettävä huomiota mykistettyyn siniharmaan tai syvän siniseen sävyyn, iloiseen akvamariiniin, herkkään terrakottaan ja mustaherukan sävyyn..

Tapetti ja seinäkoriste

Millainen seinäkoriste kotiisi tulee, riippuu suoraan valitun sisustuksen tyylisuunnasta. Nykyaikaiset tapetit voidaan valmistaa puusta tai muovista, mikä mahdollistaa tulevaisuudessa jopa märkäkäsittelyn. Voit valita vaihtoehdon, jossa on kuvio, joka päivittää seinät tai maalaamiseen. Muuten, tällä kaudella useiden tällaisten materiaalien yhdistelmä näyttää erittäin mukavalta samanaikaisesti. Esimerkiksi yksi seinä on päällystetty kuvioidulla tapetilla, ja toisella sisätilaa täydentää tavallinen tapetti. Myynnissä on myös laaja valikoima 3D -paneeleja, jotka näyttävät yhtä houkuttelevilta. Alkuperäinen ratkaisu seinien koristeluun ovat freskot, joissa on kultaisia ​​yksityiskohtia, stukkolistat ja erilaiset peilivaihtoehdot. Sisustettaessa loft -tyyliin sisätilojen erityisellä levyllä ne luovat tiilimuurauksen tai huolimattoman kipsin vaikutuksen, mikä on tämän tyylin pääpiirteitä.

Keittiön sisustus

Keittiön 2021 sisustus perustuu käytännöllisyyteen, toimivuuteen ja kestävyyteen, mikä tarkoittaa minimalismin voimakasta läsnäoloa kaikissa tyyliratkaisuissa. Tästä huolimatta kalliiden materiaalien, kuten kuvioidun puun, metallin, marmorin tai graniitin, käyttöä vain suositellaan. Nykyisiä ratkaisuja ovat:

Sisätilan luomisen periaate «Piilota jos pystyt»

Kaikista huolimatta «vastaan» Vuonna 2021 suunnittelijat yhdistävät edelleen keittiön ja asuintilan keskenään ja erottavat ne samalla liukupaneeleilla ja alkuperäisillä väliseinillä, jotka määrittävät selkeästi rajat. Tällaisen jälleenrakennuksen avulla voit osallistua ruoanlaittoon keskeyttämättä viestintää vieraiden tai muiden perheenjäsenten kanssa, mikä psykologien mukaan tekee viestinnästä intiimimmän..

Baaritiski plus «Saari»

Tällaisella alkuperäisellä ratkaisulla on ruokapöytä, baaritiski ja säilytysjärjestelmä, jonka avulla voit kokonaan tai osittain päästä eroon keittiökaapista..

Metallinen rakenne

Suunnittelun täydentäminen metallimateriaaleilla on tänä vuonna tärkeämpää kuin koskaan. Vaihtoehtoisesti se voi olla huppu, paneeli tai sisustus. «saaria», julkisivujen sekä hanojen, tuolin jalkojen tai lamppujen pinnoitus tai viimeistely.

Marmorinen keittiö

Materiaali, kuten marmori, näyttää aina tyylikkäältä, joten sitä voidaan käyttää turvallisesti myös minimalistisessa tyylissä. Se on täydellinen valinta työtasoille, saarimalleille tai baaritasoille. Myös marmoria käytetään melko usein lattiapäällysteisiin..

Kahvojen puute huonekaluissa

Viime aikoina laite, kuten «paina avataksesi», jonka avulla voit avata kaapit yksinkertaisella painalluksella. Tämä innovaatio ei ainoastaan ​​vähennä huonekalujen kahvojen määrää, vaan myös luo enemmän vapaata tilaa. Yksinkertainen, kätevä ja kompakti.

Olohuoneen sisustus

Talon tai asunnon päähuoneen – olohuoneen – koristeluun vuonna 2021 valitaan tyyli, jonka valitset, jonka ilmaisu voi esiintyä sekä huoneen yleisessä sisustuksessa että eri yksityiskohdissa. Luonnonmateriaalit, pehmeät muodot ja metalliset sisustuselementit ovat edelleen tärkeitä osia kuin tyylikäs aksentti.

Suunnittelijan tavoitteena on luoda viihtyisä ja mukava ympäristö, joka keskittyy tiettyyn henkilöön, joten sinun ei pitäisi ihastua runsaisiin lisävarusteisiin.

Värien suosikkeihin kuuluvat sininen ja vihreä paletti, joita voidaan täydentää kauniisti klassisilla valkoisilla, harmailla, vaaleanpunaisilla tai terrakotta -sävyillä..

Pakollisia yksityiskohtia ovat samettiverhoilu ja huonekalut, joissa on kaiku 70 -luvulta. Sametissa on erittäin miellyttävä tekstiilikuvio ja se täydentää täydellisesti sekä modernia että klassista tyyliä. Sävyt, kuten smaragdi, vaaleanpunainen granaatti tai safiiri, vaikuttavat sinuun. Tällaisen olohuoneen seinille kannattaa valita yksivärinen viimeistely. Huonekalujen osalta emme puhu menneiden mallien täydellisestä kopioinnista. Sileät linjat ja pyöristetyt sohvan, nojatuolien tai söpön ottomaanien siluetit mukautuvat täydellisesti skandinaavisiin, minimalistisiin ja moniin muihin tyyliratkaisuihin..

Makuuhuone

Nykyaikaisen makuuhuoneen tulisi olla valoisa ja viihtyisä oleskelutila, mieluiten suurilla ikkunoilla ja hyvällä valaistuksella, joka, vaikka on jaettu viihtyisiin kulmiin, jotka suorittavat erilaisia ​​tehtäviä, esimerkiksi istuinalueen ja pukeutumispöydän, pysyy yleensä auki. Kaikki säilytysjärjestelmät on suositeltavaa peittää taitavasti liukukaapien tai peilijulkisivujen kauniiden ovien taakse. Sisustuksessa tulee käyttää luonnonmateriaalia ja korkealaatuista puuta. Jos haluat muuttaa tai muuttaa makuuhuoneen sisustusta, suunnittelijat suosittelevat kiinnittämään huomiota seuraaviin trendiehdotuksiin:

Metallinen katos

Tämä uutuus on ristiriidassa puurakenteiden kanssa, joissa on suuria tukia, ja se edustaa pitkänomaisia ​​ohuita telineitä, jotka on liitetty toisiinsa kehyksellä, joka sen seurauksena makuuhuoneen päällikön mieltymysten perusteella voidaan kauniisti verhoilla tai jättää auki.

Alusta

Lava-vuode on saanut inspiraationsa aasialaisesta suunnittelusta, mutta siinä on rennompia ominaisuuksia, jotka voivat ilmetä pienissä portaissa, sisäänrakennetuissa säilytyslaatikoissa tai avoimissa hyllyissä, joissa on hämärä valaistus. Tämä ratkaisu näyttää luovalta ja erittäin houkuttelevalta..

Pehmeä pääty

Vuonna 2021 on erittäin muodikasta koristella pääty verhoilulla. Jos aiemmin pidettiin puurakenteita parempana, nykyään etualalla ovat tilavat nahka- tai kangastaustat, joissa on selkeä geometrinen kuvio..

Lapset

Lastenhuoneen sisustus on luultavasti vaikein tehtävä jokaiselle suunnittelijalle, koska lapselle hänen huone on verrattavissa koko maailmaan, jossa unet ja rakastetut sankarit elävät. Emme myöskään unohda liikkuvuutta ja peruuttamatonta lapsellista energiaa, joten suljemme sisältä kaikki terävät kulmat ja hauraat yksityiskohdat. Huonekalujen valinnassa tärkein sääntö on mukavuus ja monipuolisuus..

Vaatekaappien ja hyllyjen lisäksi lastentarhassa on oltava kirjoitus- tai tietokonepöytä, jossa lapsi opiskelee ja saa tietoa. Siksi tyyliratkaisujen väliset rajat hämärtyvät ja yksi suunta voi täydentää toista turvallisesti. Tästä huolimatta jotkut sisustusratkaisut ovat kuitenkin edelleen tärkeimpiä:

Skandinaavisia muistiinpanoja

Tätä suunnitteluvaihtoehtoa voidaan ansaitusti pitää voittoisena. Se on erittäin yksinkertainen suunnitella, sopii yhtä hyvin pojille ja tytöille ja mahdollistaa myös kevyimmän ja viihtyisimmän huoneen luomisen. Hallitseva väri on valkoinen, mikä sopii hyvin kaikkien lisävarusteiden kanssa, jotka puolestaan ​​voidaan helposti vaihtaa, jos lapsesi maut ja mieltymykset ovat muuttuneet.

Ekotyyppinen lastentarha

Kuten edellä jo mainitsimme, ympäristöystävällisyys on tämän sisustuksen kärjessä, joten kun suunnittelemme ympäristöystävällistä lastentarhaa, kieltäydymme kategorisesti synteettisistä materiaaleista ja muovista. Väritehokkuus – neutraalit tai rauhalliset sävyt ja kirkkaat nuotit, mahdollisimman lähellä luonnollisia sävyjä. Sekä tyypillisiä viittauksia kasvistoon ja eläimistöön, jotka voidaan ilmaista erilaisissa kasvimalleissa tai esimerkiksi puun muotoisessa lampussa. Erityistä huomiota on kiinnitettävä kotitekoisiin sisustustuotteisiin. Muuten, lapsesi voi osallistua sellaisen luomiseen «mestariteos» suora osallistuminen.

Muodikas moderni sisustus kuvassa

Muodikkaan modernin sisustuksen käsite on hyvin laaja, mutta yritimme koota yhteen vuoden 2021 tärkeimmät trendit. Mikä tahansa muodikas moderni sisustus perustuu kompromissiideoihin ja tyylien harmoniseen yhdistelmään. Tämä voidaan ilmaista modulaarisilla huonekaluilla, jotka voidaan haluttaessa järjestää huoneen ympärille eri tulkintoina tai alkuperäisen naarmuuntuneen kirjan, pienen yksinkertaisen muotoisen pöydän ja «älykäs tekniikka». On myös syytä huomata, että tänään saman tapaaminen joka nurkassa on jo melko väsynyt. Yksilöllisyys on kaiken suunnittelun perusta. Sisäänrakennetut huonekalut, yksinkertaiset mutta luonnolliset materiaalit, ei mitään tarpeetonta ja liian vaativaa.

Kokeile, koska taiteilija asuu jokaisen meissä!

Jokainen uusi kausi tarjoaa omia innovaatioita sisätilojen alalla, joista jokainen voi valita yksilöllisen vaihtoehdon, joka vastaa makuasetuksia. Muodikkaat sisustusmuunnelmat vuonna 2021 tähtäävät tilan harmonisointiin. Tärkein tavoite on mukavuus, mukavuus ja käytännöllisyys.