Sininen väri ja sen yhdistelmät

Sininen ei ole sisätilojen suosituin väri, koska monet sen kylmyydestä hylkäävät. Mutta kun löydämme itsemme siniseen sisustukseen, tunnemme rauhaa, hiljaisuutta, se saa meidät pohtimaan. Muuten, tämän värin on osoitettu normalisoivan sykettä ja verenpainetta. Se myös vähentää ruokahalua, joten se on täydellinen ihmisille, jotka haluavat laihtua keittiössä..

Pieni huomautus. Koska sininen kuuluu kylmään palettiin, se on virkistävää ja hieman viileää. Tämä viittaa siihen, että tämä väri sopii erinomaisesti huoneisiin, joissa on itään päin olevat ikkunat. Mutta niissä huoneissa, joiden ikkunat ovat pohjoiseen, sininen ei ole kovin sopiva, se tekee niistä liian kylmiä, aivan kuten pienet tummat huoneet.

Mutta periaatteessa sininen ja sen sävyt sopivat hyvin mihin tahansa huoneeseen, tärkeintä on valita oikea sävy ja valita yhdistelmä muiden värien kanssa.

Sinisen kylmyys voi muuttaa minkä tahansa huoneen viihtyisäksi ja raikkaaksi.

Sisustus sininen

Lisää valkoinen siniseen

Mitä tulee yhdistelmään sinisen kanssa, suunnittelijoita suositellaan useimmiten ottamaan valkoinen. Täällä ratkaistaan ​​kaksi tehtävää kerralla. Ensimmäinen on visuaalinen tilan lisääntyminen valkoisen värin vuoksi. Ja toinen – sininen tuo raikkautta huoneeseen. Mitä tästä siis seuraa? Tämä valkoisen ja sinisen yhdistelmä on täydellinen pieniin huoneisiin, jotka tarvitsevat raikkautta. Ja hyvin pienille huoneille tämä liitto on yksinkertaisesti terveellinen. Lisäksi valkoista suositellaan seiniin ja kattoon ja sinistä huonekaluihin ja ikkunoihin, mutta muita vaihtoehtoja voi olla. Tässä värimaailmassa on myös tärkeää olla kiinnittämättä huomiota lattian väriin, olkoon se neutraali.

Sisustus sininen ja valkoinen

Sinisen ja valkoisen yhdistelmää käytetään hyvin usein meriympäristön luomiseen. Näiden kahden värin yhdistäminen saa meidät yhdistämään merivaahdon, sinisen veden loputtoman sileyden ja ikuisen taivaan yläpuolella. Tämä muotoilu sopii paitsi merimaisemien ystäville myös romanttisille luonteille, jotka rakastavat heijastumista rauhallisessa ja hiljaisessa ympäristössä..

Sisustus merellisessä teemassa Merellinen sisustus

Älä kuitenkaan unohda, että tämä yhdistelmä on edelleen erittäin kylmä ja jos tällainen ilmapiiri on tervetullut, voit turvallisesti valita runsaat siniset sävyt..

Kun valitset rikkaita sinisiä sävyjä, kannattaa muistaa sen kylmät ominaisuudet.

Rikkaat sinisen sävyt

 • Sinivalkoinen keittiö syvän sinisellä

  Voi auttaa vähentämään ruokahalua

  Tummansininen keittiö

 • Mutta sinun ei pitäisi ottaa paljon sinistä keittiöön –

  Riski on olemassa “jäädyttää” ja koko ajan “kuolla nälkään”

  Tummansininen keittiössä

 • Tummansininen ruokasali ei ole kaikille

  Hän on tiukka, kylmä ja asiallinen.

  Säästöruokia ruokasalissa

 • Tällaisessa kylpyhuoneessa on helppo toipua raskaan työpäivän jälkeen.

  Ja herää nopeasti aamulla

  Sininen kylpy

 • Harvat tietävät, että tummansininen ja valkoinen makuuhuone…

  Tämä on loistava paikka rentoutua, uni on kevyttä ja levollista.

  Makuuhuone syvän sininen

EdellinenSeuraava12345

Ja jos haluat, että sisustus ei ole liian kylmä, vaan vain virkistävä, on parempi suosia pehmeitä sinisiä sävyjä, lähellä sinistä ja turkoosia. Ja valkoinen, muuten, voit valita makeasta paletista: kerma, kahvin väri maidolla ja niin edelleen..

 • Sinisen voimakkuuden vähentäminen auttaa paitsi yhdistelmää valkoisen kanssa,

  Mutta myös pehmeiden sävyjen valinta

 • Kevyt ja ilmava tunnelma

  Eräänlainen virkistävä rentoutumisnurkkaus

  Harmaansininen sisustus

 • Jos tällaiseen sisustukseen lisätään suuri ikkuna, nukkuminen ei ole vain helppoa,

  Mutta myös lämmin auringon säteiltä

  Sininen lähellä turkoosia

EdellinenSeuraava123

Puu sinisellä pohjalla

Puu sopii täydellisesti siniseen sisustukseen sekä materiaalina että värinä. Ne täydentävät toisiaan täydellisesti ja luovat eräänlaista hienostuneisuutta. Loppujen lopuksi molemmat personoivat luonnon: puu on puu ja sininen on meri, taivas, luonnonkukat. Joten sininen voidaan esittää missä tahansa sävyssä, mutta on parempi valita puu sille rikkailla sävyillä: kirsikka, tumma pähkinä, mahonki, tumma tammi, kastanja, tiikki.

Puu sinisellä pohjalla Puu sininen sisustus

Liittyvät värit: sininen ja vihreä

Värivalikoimassa sininen ja vihreä sijaitsevat vierekkäin, tällaisia ​​värejä kutsutaan samanlaisiksi, ne ovat heikkoja kontrasteja ja siksi rauhallisia. Tämä yhdistelmä on saavuttanut suosiota niin kauan sitten, ennen kuin sitä pelättiin, ja se oli yksinkertaisesti kielletty käytettäväksi sekä sisätiloissa että vaatteissa. Mutta meidän aikanamme ei ole sijaa ennakkoluuloille, ja itse asiassa on selvää, että tämä väriyhdistys on yksinkertaisesti upea, se tuo syvyyttä, harmoniaa ja eloisuutta.

Sinivihreä sisustus – harmoninen ja vilkas

Nämä värit pitävät lapsista, ja tämä muotoilu sopii erinomaisesti sekä poikien että tyttöjen huoneeseen ja vaikka molemmat asuvat samassa huoneessa..

Sinivihreällä sisustuksella on erittäin positiivinen vaikutus ihmiseen: ne eivät väsytä, eivät ärsytä, päinvastoin, ne viilentävät, sovittavat ja rauhoittavat. Kyse on yhteydestä luontoon, koska vihreä persoonallistaa maan (tarkemmin sanoen ruoho) ja sininen on taivas. Tämän vuoksi tällaisista sisätiloista tulee raikkaita, viileitä ja kevyitä..

Sisustus sinivihreä

Sanoimme jo alussa, että keittiön sininen sisustus edistää kohtuullista ruokahalua, joten sinivihreissä ympäristöissä on samat ominaisuudet, mutta ruokahalun vähentämisen lisäksi ne myös sammuttavat halun syödä makeisia.

Makuuhuoneessa tällaisella duetolla on suotuisa vaikutus uneen, sen ympäristössä on helppo rentoutua ja nukahtaa nopeasti. Sävyjen osalta voimme sanoa, että perussäännöt pätevät tässä: rikkaat sävyt – viileämpi tunnelma, pehmeä – rauhallinen ilmapiiri.

Pehmeät sävyt

Ruskeat aksentit sinisessä sisustuksessa

Ruskean neutraali rentouttaa sinisen voimakkuutta ja pehmentää sen kylmää. Mutta tällainen tandem sopii vain tilavaan huoneeseen, ja pienestä huoneesta tulee liian synkkä. Tämän perusteella valitaan myös näiden värien sävyt. Toisin sanoen suuressa huoneessa voit turvallisesti ottaa rikkaita sinisen ja ruskean sävyjä. Mutta huoneessa, jossa on vaatimattomammat mitat, on parempi ottaa molempien värien mykistettyjä sävyjä, niin voit välttää synkkyyden tunteen.

Tilava huone kirkkain värein

Sovittamattomat värit: sininen ja punainen

Tämä on kahden erittäin vahvan värin yhdistys. Sinisen ominaisuudet ovat punaisen vastakohdat. Punainen on impulssi toimintaan, lisääntynyt lämpöherkkyys, tilan väheneminen, mutta sininen päinvastoin on rauhallisuuden, heijastumisen, lämpöherkkyyden vähenemisen ja tilan laajentumisen väri. Miksi sitten käyttää näitä värejä yhdessä, jos ne ovat selkeässä ristiriidassa? Kaikki on hyvin yksinkertaista. Tällaisen dueton luominen yhdistää niiden ominaisuudet ja ominaisuudet. Esimerkiksi Hollywoodin supersankareiden puvut on tehty tällaisessa yhdistelmässä (ja sinistä on enemmän). Mitä tämä tarkoittaa? Se, että sankari on kohtuullinen, rauhallinen, ystävällinen, mutta samalla rohkea ja rohkea. Karkeasti sama voidaan sanoa sinisen ja punaisen sisustuksen sisätiloista..

Muuten, jotta sininen ja punainen tulisivat paremmin yhteen, niihin lisätään valkoista, joka kulkee kuin katalyytti ja tasapainottaa niiden voimaa..

Voit neutraloida ikuisen taistelun sinisen ja punaisen välillä valkoisen avulla.

Valkoinen sininen-punainen sisustus

Vielä yksi hienovaraisuus. Sinun ei pitäisi ottaa näitä värejä samassa määrin, niin niiden taistelu tulee liian ilmeiseksi. On parempi, jos toinen niistä on hallitseva ja toinen täydentävä. Kenelle antaa roolin, riippuu huoneen lämpötila -asetuksesta. Jos tehtävänä on tehdä huone lämpimämmäksi, päätilan tulisi olla punainen. Anna soolo siniseksi viileän tunnelman saamiseksi.

Sisustus sininen ja punainen

Sininen ja oranssi ja keltainen

Sininen ja oranssi on melko kirkas ja rohkea yhdistelmä, erittäin tarttuva ja jopa vaatimaton joillekin. Nämä värit ovat täydentäviä sävyjä, jotka johtavat äärimmäiseen ilmeikkyyteen ja tasapainoon. Useimmiten tämä yhdistelmä näkyy vahvan tahdon nuorten vaatteissa, jotka kieltävät auktoriteetin, mieluummin valinnanvapauden ja seikkailunhalun. Mutta sisätiloissa tämä tandem löysi myös sovelluksensa: huoneet, joissa on urheilukalusto, kylpyhuoneet, kotiteatterit, lastentarhat, joissa oranssi ja sininen stimuloivat lasten mielikuvitusta ja kehitystä..

Lisäksi tämä yhdistelmä luo kauniit Välimeren, rannan ja trooppiset sisätilat. Tätä varten he käyttävät pääasiassa lämpimiä sinisiä sävyjä ja luonnollisia oranssin sävyjä (hiekka). Puhtaiden merityylien luomiseksi sininen voi olla myös klassisessa muodossa, mutta on parempi ottaa sinivihreä, akvamariini ja vaaleansininen.

Sininen ja oranssi Oranssi sinisellä pohjalla

Sinisen ja keltaisen yhdistelmää kutsutaan paitsi kirkkaaksi, myös lävistykseksi. Näillä väreillä ei ole mitään yhteistä; ne edustavat yhtä harvoista voimakkaista kontrasteista. Tämä sopii impressionismille, jossa ristiriitaisimmat tunteet ja tuntemukset yhdistetään. Sinis-keltainen liitto on hyvin havaittavissa, mutta ei ärsyttävää sinisen rauhallisuuden ansiosta. Siksi on parempi käyttää enemmän sinistä sisustukseen ja vähemmän keltaista, kuten suunnittelijat neuvovat 1/3. Ammattilaiset huomaavat myös, että tämän yhdistelmän avulla voit tehdä huoneesta ilmeikäs ja epätavallinen. Ja lapsen huoneeseen nämä värit ovat täydellisiä, lapset todella pitävät tästä duetosta kirkkaudellaan, ei ole turhaa, että Lumivalkoisen mekko on sininen ja keltainen. Muiden huoneiden osalta vain luovat yksilöt, jännityksen etsijät ja suvaitsevaisuuden kannattajat uskaltavat tehdä niistä sinisiä ja keltaisia..

Sininen ja keltainen sisustus Sininen ja keltainen

Sininen ja pastellipaletti (beige)

Koko pastellivalikoima ja erityisesti beige ja hiekka tekevät sinisestä lämpimämmän ja pehmeämmän. Tämä on paras vaihtoehto pienelle olohuoneelle, josta haluat tehdä kodikasta ja kevyttä samanaikaisesti..

Tässä yhdistelmässä on paras molemmista väreistä: tuoreus sinisestä, kodikkaus beigestä

Tämä yhdistelmä sopii melkein mihin tahansa huoneeseen (paitsi lastentarhaan), joka antaa keveyttä, yksinkertaisuutta ja samalla armon.

Sininen ja beige huone

Tämä sisustus ei ole koskaan tylsää, sillä on ystävällinen tunnelma ja hiljaisuus..

Kodikasta ja mukavaa sinistä pastellipaletilla Pehmeä ja mukava sisustus

Tämän liiton avulla klassiseen versioon voidaan tehdä mikä tahansa moderni tyyli, joka ilmenee värivalinnassa.

Jos otamme enemmän kylläisiä sinisen sävyjä ja hallitsevassa versiossa, huone saa vakavuuden ja lujuuden muistiinpanoja, ilman vaaraa..

Runsas siniset sävyt auttavat korostamaan tämän kaksikon vakautta ja kunnioitusta.

Sininen ja musta

Tämä on hyvin harvinainen yhdistelmä, monien mielestä se on liian synkkää. Musta ikään kuin lisää sinisen kylmää voimakkuutta, ja siksi ei ole toivottavaa käyttää tällaista liitosta pieniin huoneisiin. Mutta tilavissa huoneissa voit ottaa mahdollisuuden.

Sisustus sininen ja musta

Työskennellessään tällaisen yhdistelmän kanssa suunnittelijat neuvovat ottamaan sinisen pääväriksi ja korostamaan vain muotoja mustalla. Tämä tuo sisustukseen hienostuneisuutta ja eleganssia..

Jotta musta ei tee sinisestä sisustuksesta kovin synkkää, sen roolin tulisi olla korostava ja täydentävä.

Joten siniset sisätilat, entä ne? Kyllä, ne ovat kylmiä, mutta rauhallisia ja raittiita, antavat rauhaa ja keveyttä. Halutun tunteen parantamiseksi sinun on vain valittava sopiva sävy ja väri – «naapuri-».