Seinäkoriste – 100 alkuperäistä ideaa

Mikä tahansa sisustus on remontin viimeinen ja nautinnollisin vaihe. Jos puhumme asuntojen seinien sisustuksesta, tämä prosessi vaikuttaa myönteisesti paitsi sisätilojen kuvaan myös omistajien luoviin kykyihin. Helpoin tapa toteuttaa suunnittelun unelmat on koriste -elementtien avulla. Jopa pieni muutos huoneen seinien sisustuksessa johtaa valtavaan muutokseen sisätilojen kuvassa. Mutta tämä vaatii usein hyvin vähän. Jos sinulla on käsintehtyjä taitoja, vapaa-aikaa ja suuri halu muuttaa asuntosi tietyn huoneen muotoilua, tämä valikoima alkuperäisiä, käytännöllisiä, luovia ja helposti toteutettavia ideoita on sinua varten.

Luova seinäkoriste

Puinen seinäkoriste

Epätavallinen hylly, jossa on soluja

Jos tavoitteesi on ainutlaatuinen muotoilu

Muinaisista ajoista lähtien ihmiset ovat koristelleet kotiensa seiniä. Jos voit kutsua luolan seinät, joista löydettiin ensimmäiset kalliomaalaukset. Nykyään ei tarvitse olla korkeita taiteellisia ominaisuuksia, käsityötaitoja, jotta voit sisustaa kotisi alkuperäisellä, tyylikkäällä ja esteettisellä tavalla. Tarjoamme paitsi erilaisia ​​materiaaleja ja laitteita, jotka yksinkertaistavat koriste -elementtien valmistusta, mutta myös monien vuosien aikana kertyneen kokemuksen kodin sisustamisesta..

Seinän sisustus takan yläpuolella

Sisustus mustalla taustalla

Kontrastiset yhdistelmät

Tietenkin jokainen käsintehty lisää sisustuksen ainutlaatuisuuden tasoa. Tämä on helpoin tapa luoda melko luova, mutta ainutlaatuinen muotoilu tästä tai toisesta huoneesta. Mutta seinäkoristeet voivat suorittaa enemmän kuin vain sisustustoimintoja. Käyttämällä erilaisia ​​väri- ja tekstuuriratkaisuja seinien koristeluun voit piilottaa kaikki viimeistelyvirheet ja jopa suunnitteluominaisuudet, voit ohjata huomion toiminnallisen alueen epäonnistuneesta suunnittelusta ja korostaa huoneen pääosan.

Kehystetyt hyllyt

Merelliseen tyyliin

Seinän sisustus

Seinäkoristeiden avulla on helppo lykätä kosmeettisia tai maailmanlaajuisia remontteja. Puhumattakaan siitä, että huoneen sisätilojen virkistäminen, uusien luonteenpiirteiden antaminen, värin tai kuvioidun aksentin luominen – kaikki tämä on helppo tehdä seinäkoristeen avulla, joka ei vaadi sinulta suuria kuluja. Ja jos teet koristeellisia töitä yhdessä kotitalouden jäsenten kanssa, voit kauniiden sisätilojen lisäksi saada erinomaisen mahdollisuuden lähentymiseen, viettää aikaa yhdessä vanhempien ja lasten välillä..

Lumivalkoisten seinien sisustus

Seinäkoriste portaiden lähellä

Alkuperäinen seinäkoriste

Maalauksia, julisteita ja paljon muuta

Yksi vanhimmista ja samalla tehokkaista tavoista koristella seiniä on käyttää maalauksia, erilaisia ​​paneeleja, kehystettyjä julisteita ja paljon muuta. Nykyaikaiset suunnittelijat tarjoavat mahdollisuuden kokeilla oman kodin sisustamista, myös ne, jotka eivät ole kaukana kuvataiteesta tai koristetaiteesta. Käytä valmiita kehyksiä kaupassa myydyille kuville tai valokuville (tai tee oma versio, jos sinulla on puusepäntaitoja) yhdessä improvisoitujen keinojen – oksien, oksien, paperin tai materiaalin aihioiden kanssa. Helpoin tapa antaa koostumukselle haluttu värimaailma on akryylimaalien avulla..

Alkuperäinen koostumus

Kertaluonteisella taustalla

Kehystetty sisustus

Ruokailuvälineitä ja erilaisia ​​keittiövälineitä, joita ei enää käytetä työnkulussa, voidaan käyttää alkuperäisten sävellysten luomiseen. Voit sisustaa keittiön, ruokasalin, maalaistalon verannan ja jopa maalaistyyliin tai nuhjuiseen tyyliin sisustetun olohuoneen muuttuneilla taloustavaroilla..

Tarjottimet seinäkoristeeksi

Levyt seinäkoristeisiin

Pajuillalliset

Maalaistyylinen sisustus

Suosikki aforismi, perheesi iskulause tai vain kaunis sanonta, joka auttaa motivoimaan, virittäytymään toimiin ja saavutuksiin tai päinvastoin – rentouttavasta ja rauhoittavasta voi tulla sisustus. Tätä varten riittää, että painettu iskulause sijoitetaan kauniiseen tai alkuperäiseen runkoon, joka sopii harmonisesti sisustukseen..

Kehystetty juliste

Tummalla pohjalla

Vaivaton toteutus

Juliste sisustukseksi

Koostumukset, seinäpaneelit, jotka koostuvat samanmuotoisista koriste -elementeistä ja joilla on yksi toteutustyyli, jotka eroavat toisistaan ​​väreissä tai tulosteissa (puuttuvat), näyttävät erittäin vaikuttavilta. Tällaiset paneelit voidaan valmistaa eri materiaaleista – tavallisesta paperista samettityyppisiin kankaisiin..

Alkuperäinen paneeli

Kohokuvioitu kangas paneeleille

Kangaspaneeli

Kiiltävät elementit

Alkuperäiset yhdistelmät

Harmaansinisillä sävyillä

Mustavalkoinen versio

Entä valmiit kipsi-koriste-elementit, jotka jäljittelevät stukkomuovausta ja joita et käytä katossa aiotulla tavalla, vaan seinillä? Värittämällä useita elementtejä saman värin eri sävyihin luodaan harmoninen, mutta samalla alkuperäinen koostumus. Toinen tapa käyttää improvisoituja keinoja on säveltää sävellyksiä siitä, mikä kirjaimellisesti makaa jalkojesi alla – oksista, haaroista, alkuperäisen muodon kantojen leikkauksista, käpyistä ja muista luonnon lahjoista.

Meriteema

Käytämme käsillä olevia keinoja

Taustavalaistu haara

Herbarium kehyksessä

Herbarium puulaudoilla

Jopa yksinkertaisimmat paperista, kankaasta tai muusta romumateriaalista tehdyt seppeleet voivat tulla alkuperäiseksi sisustukseksi. Makuuhuoneessa sängyn pään takana oleva seinä on useimmiten sisustettu ja olohuoneessa – sohvan tai nojatuolien yläpuolella, mikä luo pehmeän oleskelualueen.

Olohuoneen seinän sisustus

Koostumus olohuoneeseen

Jos sinulla on taiteellista lahjakkuutta, olisi rikos olla käyttämättä tätä upeaa lahjaa. Sinulle tarjotaan ainutlaatuinen muotoilu, joka ei vaadi suuria taloudellisia investointeja (mutta tietysti vaatii paljon aikaa). Jopa kaavaimilla tehdyistä piirustuksista voi tulla sisustuksen kohokohta, jolloin se erottuu monien vastaavien suunnitteluprojektien joukosta..

Epätavallinen muotoilu

Taidemaalausta

Maalaus gzhelin alla

Lastenhuoneen sisustus

Kaavainpiirustus

Seinäkoriste voi olla uskomattoman käytännöllinen. Esimerkiksi tavallinen runko, jonka päälle on venytetty verkko, voi olla erinomainen korujen säilytysjärjestelmä. On erittäin kätevää sijoittaa korvakorut ja rintakorut tällaiseen seinävarastoon. Voit käyttää helmiä, kaulakoruja, ketjuja ja rannekoruja hihnoilla, joihin on kiinnitetty koukut.

Käytännöllinen sisustus

Tarvikkeiden säilyttäminen

Tytön huoneeseen

Korujen säilytys

Lasien säilyttäminen

Epätavallinen varastointi

Samanlaista ajatusta voidaan käyttää taloudenhoitajan tekemiseen. Kaikki avaimet ovat aina paikoillaan yksinkertaisen laitteen ansiosta.

Epätavallinen taloudenhoitaja

Kehyksiä voidaan käyttää koristamaan kytkimiä, laskureita, lämpötilansäätimiä tai kodin hälytyksiä..

Kehystetty termostaatti

Perhevalokuvakokoelman suunnitteluvaihtoehdot

Yhtä suosittu ja ikivanha tapa säilyttää historia, ainakin yhden talon historia, on perhekuvien käyttö. Jos esi -isiemme piti kääntyä ammattilaisten puoleen saadakseen apua, käyttää muotokuvamaalareiden palveluita, meidän tarvitsee vain tulostaa onnistuneet valokuvat ja lisätä ne kehykseen. Mutta jopa valmiiden valokuvien tavanomaisessa järjestelyssä, voit osoittaa luovuuttasi käyttämällä eri muotojen ja kokoisten seinäkoristeiden lisäksi myös muita elementtejä.

Kuva sisustukseen

Koostumus valokuvista

Kirkkaat kehykset

Kuva valkoisissa kehyksissä

Valokuvat näyttävät alkuperäisiltä kehyksissä, joiden kiinnikkeet eivät ole piilossa tuotteiden takana, vaan ovat tarkoituksellisesti esillä. Se voi olla yksinkertainen lanka tai kauniit ohuet ketjut – paino riippuu koko sisustuksen suunnittelukonseptista.

Makuuhuoneen seinän sisustus

Kehykset ketjuissa

Epätavallinen lähestymistapa seinän sisustukseen

Viime aikoina erilaiset puusta veistetyt seinäkoriste -elementit ovat suosittuja. Se voi olla kokonainen kirjoitus (esimerkiksi sukunimi) tai vain yksi kirjain. Mutta sellaisista koriste -elementeistä, jotka on valmistettu yhdestä värivalikoimasta valokuvakehyksillä, tulee erinomainen koriste sekä seinälle että huoneelle..

Valokuvat ja paljon muuta

Alkuperäinen koostumus valokuvineen

Valokuvat ja kirjeet puusta

Kehystetyt valokuvat voivat näyttää yhtä vaikuttavalta koostumukseltaan, jos asetat ne erityisille paareille, jotka eivät näy silmälle..

Luova ratkaisu

Mustavalkoisia valokuvia

Kuvien seppele

Ja jos lisäät valokuvaan seppeleen, jossa on sipulit tai nauhavalaistus, voit saada myös juhlatunnelman erinomaisen seinän sisustuksen ja miellyttävien hetkien säilyttämisen muistiin..

Valokuva ja valaistus

Mutta valoisat seppeleet voivat toimia myös itsenäisenä seinäkoristeen ominaisuutena. Johdon kiinnittäminen tietyllä muotoisilla lampuilla ei ole vaikeaa, ja tulos syntyvän vaikutuksen suhteen voi ylittää kaikki odotukset.

Garland puu

Hehkuva pilvi

Peilit modernissa sisustuksessa

Suuri peili kauniissa tai luovassa kehyksessä ei yksin pysty täyttämään päätoimintojaan vaan myös koristamaan huoneen sisätilat. Jos käytät useita pieniä samanmuotoisia peilejä, mutta eri kehyksissä (useimmiten yhdessä tyylillisessä ratkaisussa), voit saada koko koristeellisen koostumuksen.

Seinäpeili

DIY -peilikehys

Peilien koostumus

Epätavallinen peili

Peili lastentarhaan

Peili - käytännöllinen sisustus

Peilielementtejä voidaan käyttää ilman kehyksiä alkuperäisen sävellyksen muodostamiseen. Tällaisten paneelien luominen vaatii paljon enemmän aikaa ja vaivaa, mutta tulos kompensoi kaikki kustannukset – seinäkoriste on alkuperäinen, tyylikäs ja moderni.

Honeycomb -peilit

Peilielementtien paneeli

Peilikokonaisuus olohuoneeseen

Peilipaneeli

Kukat ja huonekasvit sisustukseen

Sisäkasvit auttavat meitä paitsi koristamaan sisustusta rehevällä vehreydellä ja kauniilla kukinnalla, myös luomaan erityisen, kodikkaan ilmapiirin, puhdistamaan kotimme ilman ja tuomaan kodin mukavuutta. Yksinkertaisimmat kukkaruukut «pelaa» uusia maaleja, jos ne on sijoitettu siisteihin kennoihin tai seinän erityisiin pidikkeisiin. Se ei aina ole mahdollista asettaa ikkunalaudalle, eivätkä kaikki kasvit tarvitse niin paljon valoa..

Hyllyt kukille

Fancy kukkaruukut

Sisäkasvit sisustukseksi

Teline kukkia ja paljon muuta varten

Sisäkasvit seinälle

Peilit ja kukat

Kukkia varten voit käyttää maljakkoa alkuperäisellä tavalla. Riittää, kun kiinnität puupohjaan pidikkeen avulla kauniin purkin (pullon, pullon tai muun alkuperäisen tai yksinkertaisesti muistoastian). Tällainen sisustus auttaa tuomaan sisätiloihin muistiinpanoja rauhallisesta ja niin kodikkaasta kylästä (jos kyseessä on kaupunkiasunto – esikaupunki)..

Kukkia seinämalleissa

Kukkamaljakko seinällä

Kukkia ja hehkulamppuja

Alkuperäiset puiset maalaistyyliset hyllyt auttavat sinua asettamaan huonekasvien lisäksi myös pieniä valokuvakehyksiä, hahmoja, keräilyesineitä – lyhyesti sanottuna kaikenlaisia ​​pieniä asioita niin lähellä sydäntäsi.

Hyllyt musta

Kylpyhuoneen hyllyt

Kehystetyt valokuvahyllyt

Tällaisten säilytysjärjestelmien etuna on, että ne sopivat orgaanisesti minkä tahansa toiminnallisen kuormituksen sisälle. Avoimet hyllyt näyttävät sopivilta olohuoneessa ja makuuhuoneessa, lastenhuoneessa ja ruokasalissa, keittiöalueella ja jopa kylpyhuoneessa.

DIY avoimet hyllyt

Epätavallinen hylly

DIY hylly

Kynttilähylly

Mutta jos käytät varastointijärjestelminä ei yksinkertaisia ​​suorakulmaisia ​​hyllyjä, vaan alkuperäisen muotoisia rakenteita, lisää sisätilojen ainutlaatuisuuden astetta merkittävästi. Kolmikulmainen ja puolisuunnikkaan muotoinen, kuusikulmion tai rombin muodossa hunajakennon muodossa – hyllyt hyllyillä voivat sisustaa huoneen sisätiloja mihin tahansa tarkoitukseen.

Hyllyt-pilvet lastentarhaan

Epätavalliset muodot

Alkuperäiset hyllyt

Kulmahyllyt

Hyllyjen koostumus

Omat kädet improvisoiduista keinoista

Jopa vanhalle kitaralle voidaan antaa toinen elämä rakentamalla siitä alkuperäinen hylly pienille sisäkasveille. Korostamalla koostumuksen seppeleellä voit saada vaikean seinäkoristeen, mutta myös luoda erityisen juhlallisen ilmapiirin.

Hyllyt vanhan kitaran sisällä