Seinäkivet – kaunis ja toimiva valaistus kotiisi

Me kaikki yritämme luoda kodikkaan ja mukavan ilmapiirin koteihimme – valitsemme väripaletin, valitsemme viimeistelyt ja huonekalut, jotka täyttävät kaikki vaatimukset, koristamme syntyneen sisustuksen rakkaudella. Ja kotimme valaistus ei ole viimeinen tarvittavien toimenpiteiden luettelossa mukavan, käytännöllisen ja visuaalisesti houkuttelevan asuintilan luomiseksi..

Seinät

Suojus kylpyhuoneeseen

Mahdollisista vaihtoehdoista valaistuksen järjestämiseksi huoneistojen tai kotitalouksien huoneissa seinävalaisimien tai -lamppujen segmentillä on erityinen paikka. Kun olemme kulkeneet pitkän matkan yksinkertaisesta taskulampusta, jonka alkeellinen mies oli juuttunut luolansa kivien väliin, väärennettyihin metalli-, lasi-, kupari- ja pronssi-, kullattuihin tuotteisiin, aikamme seinävalaisimiin voidaan helposti kutsua taide -esineitä, niiden muotoilu on niin alkuperäinen ja omaperäinen.

Kontrastiyhdistelmä

Alkuperäinen muotoilu

Seinäkivet saivat nimensä ranskalaisesta sanasta, joka tarkoittaa «käsi». Itse asiassa se on loogista – vain yksi käden liike ja sängynpäässä tai tuolin lähellä oleva lamppu sytytetään.

Lampunvarjostimissa

Mustalla sävyllä

Nykyaikaiset seinäkotelojen valmistajat tarjoavat ostajille laajan valikoiman malleja, jotka on valmistettu eri materiaaleista ainutlaatuisilla suunnitteluratkaisuilla ja epätavallisella sisustuksella. Ei ole vaikeaa löytää vaihtoehto, joka sopii sinulle tyylillä, toteutustavalla, teknisillä ominaisuuksilla ja kustannuksilla..

Seinävalaisimet

Valaistus kylpyhuoneessa

Riippuen siitä, mitä seinävalaisimen avulla valaistat, voit alkaa valita tietyn valaisinmallin. Loppujen lopuksi seinäkoristeilla ei ole vain toiminnallinen vaan myös koristeellinen rooli – niiden avulla voit rajata tilan, korostaa erityisen merkittäviä sisustusesineitä (kuva, peili tai keräilyesineet avoimella hyllyllä). Valaisimet, jotka on kiinnitetty seinään lähellä sängynpäätä, toimivat makuuhuoneen iltavalaistuksena. Tuolin yläpuolelle sijoitetut seinäkiinnikkeet voivat luoda viihtyisän lukualueen. Valot kylpyhuoneen peilin lähellä tai peilipöydän yläpuolella luovat paikan meikille ja ulkonäölle.

Lähellä peiliä

Ennen kuin lähdet kauppaan ostamaan seinävalaisimia, sinun on oltava selvillä vastauksista seuraaviin kysymyksiin:

  • mihin huoneeseen valitset lampun;
  • millaiseen tyyliin huone on jo valmis tai korjauksia suunnitellaan;
  • onko seinävalaisin ainoa laite vai onko olemassa kattokruunu, sisäänrakennetut lamput tai muunlainen valaistus (tämä määrittää paitsi seinän lampun tehon myös sen rakenteen, mallin) );
  • mihin tarkoitukseen valaisin asennetaan seinälle – vyöhykkeen valaistus, lukualueen valaistus tai koristeellinen asennus;
  • huoneen kosteus ja lämpötilaerot (tyypillinen kylpyhuoneisiin tai keittiöihin valaiseville lampuille), materiaalin valinta lampun koko valmistukseen ja sen osiin riippuu näistä parametreista.

Klassikko

Seinävalaisimien tyypit

Seinäkoteloille on paljon vaihtoehtoja, mutta on olemassa yksi yhteinen piirre, joka yhdistää kaikki myynnissä olevat laaja valikoima malleja – kiinnitysmenetelmä. Kokoonpanon ja tarkoituksen kannalta kaikki seinävalaisimet voidaan jakaa ehdollisesti seuraaviin luokkiin:

1.Yksi yksinkertaisimmista ja perinteisimmistä valaisimien muodoista on tiukasti seinää vasten painettu plafonti, joka on kiinnitetty pieneen jalustaan ​​tai tankoon (on malleja, joissa on telineeseen asennettu teline). Tällaiset lamppumallit näyttävät huomaamattomilta, mutta samalla ne ovat erittäin käytännöllisiä – ne on helppo puhdistaa ja ulkoisesti ne sopivat moniin tyylillisiin suuntiin. Plafonin muoto voi olla joko pyöreä tai puolipyöreä tai suorakulmainen, soikea. Plafonin muodosta, materiaalista ja värivalikoimasta riippuen luodaan erilaisia ​​seinälamppumalleja, joita voidaan käyttää sekä julkisten tilojen että olohuoneiden valaistukseen..

Plafoni seinää vasten

Ilman jalustaa

Moderni muotoilu

Peilin valaistus

 2. Seinävalaisimet lampunvarjostimella, joka kiinnitetään kiinnikkeeseen. Tällaiset valaistuslaitteet eivät ainoastaan ​​suorita täydellisesti valaistustoimintoa (pääasiassa pehmeää hajavaloa), vaan myös täydellisesti koristavat tilaa. Tällaiset lamput voivat olla sopivia monenlaisiin sisätiloihin – klassisesta maalaiseen, modernista minimalistiseen muotoiluun.

Lampunvarjostimella

Klassiseen kylpyhuoneeseen

Moderni sisustus

Joskus lampunvarjostin valmistetaan lampun parina, jolla on yhteinen kanta. Kahden tällaisen laitteen avulla, jotka sijaitsevat symmetrisesti peilin, kuvan tai takkapeitteen molemmilla puolilla, voit luoda riittävän korkean valaistuksen lisäksi myös mielenkiintoisen koristekoostumuksen.

Kaksinkertainen valo

Pareittain

Valon sironta

3. Seinävalaisimet riippuvalaisimella. Nimi puhuu puolestaan ​​ja osoittaa suunnittelun ominaisuudet. Joskus plafoni on kulhon muotoinen tai jopa hehkulamppu, ilman koristelua.

Keittiössä

Riippuvalaisin

Kirkkaissa väreissä

Joskus samanlaisia ​​valaisimien malleja valmistetaan ryhmäksi plafondeja, jotka sijaitsevat yhdellä jalustalla. Tämä muotoilu näyttää omaperäiseltä, puhumattakaan siitä, että kolme tai neljä lamppua pystyvät luomaan riittävän korkean valaistustason ja valaisemaan esimerkiksi peilialueen hyvin.

Kolminkertainen valo

Kirkas muotoilu

4. Suuntavalaisimet voidaan asentaa myös seinälle. Tällaisten mallien tärkein ominaisuus on, että niitä voidaan ohjata säätämällä valaistuksen virtausta. Nämä seinävalaisimet ovat ihanteellisia lukualueen luomiseen tai meikin levittämiseen..

Suuntaava valaisin

Useimmiten tällaiset lamput valmistetaan korkean teknologian tyyliin tai tavalla, joka on lähellä tätä tyyliä. Mutta ne voivat olla sopivia paitsi modernissa sisustuksessa..

Säädettävä

Suunnatun valovirran valaisimien muutosta voidaan pitää laitteina, jotka ovat seinään kiinnitetty tanko, jolla voidaan varjostimella tai lampunvarjostimella varustettu kolmijalka kääntää.

Isolla kolmijalalla

Mihin ja miten seinävalaisimet sijoitetaan?

Missä seinävalaisimet ovat sopivia, missä huoneissa niitä ei yksinkertaisesti voi vaihtaa ja missä huoneissa on parempi olla käyttämättä valaisimia? Suunnittelijat ympäri maailmaa voivat vastata meille yksimielisesti, että seinävalaisimet voidaan ripustaa mihin tahansa kodin huoneeseen.On vain tärkeää valita oikea malli, joka sopii orgaanisesti olemassa olevaan tai luotuun sisustukseen ja täyttää tekniset parametrit tarvitse eikä tuhoa perheen budjettia.

Tyylikäs muotoilu

Katot makuuhuoneeseen ja lastentarhaan

Makuuhuoneessa käytetään useimmiten pehmeää hajavaloa. Tämä sopii ihanteellisesti makuuhuoneen valaisemiseen rauhoittumaan, tunteiden ja ajatusten rauhoittamiseen, rentoutumiseen..

Makuuhuoneessa

Sängyn päässä

Jos haluat lukea ennen nukkumaanmenoa, on suositeltavaa valita malleja, joilla voidaan säätää tehoa. Näin voit kirkastaa valoa lukiessasi ja vähentää valovirtaa valmistautuessasi nukkumaan..

Sängyssä lukemiseen

Päiväkodissa

Seinävalaisimilla on pöytä- tai valaisimiin verrattuna yksi suuri etu – ne eivät vie tilaa yöpöydälläsi tai yöpöydälläsi. Mutta tämä pinta on usein hyvin kuormitettu (kirjat, puhelin, lasillinen vettä tai jopa huonekasvi).

Makuuhuoneessa

Luova päiväkotiin

Seinävalaisimet olohuoneen sisätiloissa ja työhuoneessa

Olohuoneessa seinäverhouksia käytetään usein takan yläpuolella olevan tilan aksentteina. Jos takan päällä on mielenkiintoinen sisustus tai kaunis kuva roikkuu takan yläpuolella, on yksinkertaisesti mahdotonta olla valaisematta tätä aluetta. Pari symmetrisesti sijoitettua seinälamppua tekee työnsä täydellisesti.

Takan yläpuolella

Sohvan molemmilla puolilla sijaitsevat lamput eivät ainoastaan ​​valaise kotitaloutta ja sen vieraita, vaan myös vyöhykkeen tilaa. Ilmeisesti siellä, missä on pehmeä sohva ja valaistus, on oleskelualue, lukeminen, television katselu tai vain puhuminen..

Toimistossa

Joskus seinävalaisimet ovat enemmän koristeellisia toimintoja, ja jos näin tapahtuu, niin melkein aina olohuoneissa, budoareissa.

Olohuoneessa

Seinävalaisimet, jotka on järjestetty pareittain, tuovat symmetriaa mihin tahansa huoneeseen. Jos ne sijaitsevat symmetrisesti sijoitettujen esineiden yläpuolella tai huonekalun molemmilla puolilla tai koko vyöhykkeellä, tuloksena on täysin selkeä kuva, joka tietysti voi sisustaa huoneen..

Symmetria

Kylpyhuone- ja seinävalaisimet

Seinävalaisimet löytyvät kylpyhuoneesta melkein joka talosta tai huoneistosta. Lähes 100%: ssa tapauksista seinän verhoilut sijaitsevat peilin lähellä ja valaisevat sen pintaa ja siten heijastusta siinä.

Pesualtaan yli

Alkuperäinen pari

Kun valitset seinävalaisimia kylpyhuoneeseen, on parempi antaa etusija laitteille, joissa on yksinkertaiset ja maksimaalisesti suljetut sävyt, jotta rajoitetaan mahdollisimman paljon kosteuden pääsyä varjoon. Ja tietysti sinun ei pitäisi edes harkita kangas- ja paperivarjostimia..

Kylpyhuone huone

Peilin valaisemiseksi ei ole suositeltavaa käyttää lamppuja, joissa on maalatut varjostimet, joissa on koriste -elementtejä, jotka heittävät peiliin varjoja ja vääristävät siten heijastusta.

Pimeään kylpyhuoneeseen

Kirkkaaseen sisustukseen

Rokokoo- tai barokkityylisissä valaisimissa on pääsääntöisesti monia lasista tai läpinäkyvästä muovista valmistettuja koriste -elementtejä. Tällaiset valaistuslaitteet voivat sisustaa huoneen klassiseen tyyliin lisäämällä sen sisustukseen ylellisyyttä ja glamouria..

Barokkityyliä

Lasielementeillä

Eklektinen muotoilu

Kaksoisseinävalaisimia myydään usein keskikruunun kanssa. Ostamalla tällaisen kokonaisuuden voit varustaa huoneesi monitasoisella valaistusjärjestelmällä ja säästää itsellesi tarpeen valita kattolaite, joka on ihanteellinen seinälle..

Kaksoisaltaisiin

Pyöreä muoto

Jos seinälaattojen ja peilin kehyksen muotoilu, jonka lähellä ne sijaitsevat, sopivat toisiinsa tai jopa toistavat joitain toistensa sisustuselementtejä, tuloksena on aina harmoninen, täydellinen kuva yläpuolella olevasta tilasta pesuallas kylpyhuoneessa. Mutta tämä alue on tärkeä paitsi osana vesiproseduureja, myös osana huoneen sisustusta..

Orgaaninen yhdistelmä

Samalla tyylillä kuin peili

Avoimet lamput, joissa ei ole varjoja ja varjostimia, suoritetaan usein kynttilöiden jäljitelmänä, kunnioittaen noita aikoja. Kun todelliset vahakynttilät asetettiin erityisille seinätelineille. Nykyään tällaisia ​​valaistuslaitteiden malleja käytetään yhä enemmän luomaan sisustus klassiseen tai barokkityyliin. Tyylikkäät ja ohuet seinät, jotka ovat kynttilöiden muodossa, voivat paitsi koristaa klassista sisustusta, myös valaista sen täydellisesti.

Simuloidut kynttilät

Lamppujen alla

Veistetyt tuotteet

Kylpyhuoneessa olevat valaisimet on usein valmistettu kromiosista ja -elementteistä. Tämän seurauksena yhdistelmätekniikan ja LVI -lisävarusteiden avulla luodaan harmoninen kuva huoneen sisätiloista vesitoimenpiteitä varten..

Kromipinnat

Tummille seinille

Vaaleat kalusteet

Epätavallisen muotoiset seinät voivat muuttaa kylpyhuoneen. Esimerkiksi kerosiinilamppuja jäljittelevät seinävalaisimet sopivat harmonisesti maalaistyyliseen sisustukseen ja tuovat siihen paitsi maaseudun elementin myös retro-käänteen..

Maalaistyyli

Käytävät, käytävät ja muut hyödylliset tilat

Ohikulkijoilla ja käytävillä käytetään usein seinäverhouksia pääasiallisena ja ainoana valaistuksen lähteenä. Tällaisissa huoneissa laitteet, joissa on läpinäkyvät sävyt ja kirkkaat lamput, näyttävät sopivilta. Jos ohjaat valovirran kattoon, voit lisätä visuaalisesti huoneen korkeutta, jos valo virtaa alaspäin, luodaan intiimimpi, romanttisempi ja viihtyisä tunnelma..

Hallissa