Säilytystilaa keittiössä. Kuinka järjestää asiat ja pitää kaikki tarvitsemasi käsillä?

Varaston helppo saatavuus on keittiön säilytystilan järjestämisen pääperiaate. Pidä kaikki tarvittava päivittäisten askareiden tekemiseen ruoanlaittoon ja syömiseen käsillä.

Keittiön säilytystilat: kuinka järjestää huoneesi?

Varastointi on hyvän organisaation perusta monista tekijöistä johtuen. Tärkeintä on integroitu lähestymistapa tähän asiaan. Kurinalaisuudesta ja sääntöjen noudattamisesta aina kaiken palauttamiseen, ostosten huolelliseen suunnitteluun. Tätä varten sinun on tarkoituksella muodostettava vyöhykkeet, joille aiot tallentaa tarvittavat asiat..

Monet keittiöt ovat turhauttavia jatkuvan etsinnän ja jatkuvan sotkun vuoksi. Vaikka jotkut asiat on helppo piilottaa, on myös keittiövälineitä ja tarvikkeita, jotka vain rakastavat olla sotkuisia. Näin ollen syntyy kaksi kysymystä, jotka on ratkaistava:

Millaisia ​​huonekaluja on olemassa erilaisten tavaroiden säilyttämiseen keittiössä?

Hyvä organisaatio lisää sisätilojen toimivuutta ja estää helposti kaaoksen keittiössä. Siksi inventaario- ja varastoalue vaatii älykkäitä ratkaisuja nykyaikaisiin keittiökalusteisiin. Suuret kattilat ja niiden kannet, hauraat ruokailuvälineet, mausteet ja pienet taloustavarat voidaan piilottaa siten, että ne ovat näkymättömiä, mutta samalla helposti saatavilla. Loppujen lopuksi erilaiset säilytystilat keittiössä ovat välttämättömiä järjestyksen ylläpitämiseksi..

Ripustuslaatikoiden käyttö pienille tavaroille

Aloita keittiön pienimmistä asioista, kuten edellä mainituista mausteista. Sen sijaan, että yrttejä siroteltaisiin satunnaisiin, epäsäännöllisiin purkkeihin ja laatikoihin tai, mikä vielä pahempaa, säilytettäisiin ne avoimissa pusseissa, on paljon parempi laittaa ne lasisiin, tiiviisti suljettuihin purkkeihin. Sitten voit laittaa astiat järjestäjälle matalaan laatikkoon (ei liukuvaa), joka löytää nopeasti tällä hetkellä tarvitsemasi mausteen ja takaa sen tuoreuden..

Käyttämällä muovisia järjestäjiä erikokoisiin laatikoihin voit järjestää myös muita tuotteita, kuten ruokailuvälineitä ja pieniä keittiövälineitä, kuten korkkiruuvi, pizzaveitsi jne. Kaikki pienet tarvikkeet löytävät paikkansa.

Tilava kaappi työtason alle suurille astioille

Entä suuret esineet, kuten kattilat, pannut, uunit jne.? Ne on kätevästi sijoitettu tilaviin kaappeihin tiskin alle. Ja jälleen, kuten pienissä asioissa, laatikkojärjestelmät tarjoavat nopean ja helpon pääsyn niihin. Jotta tilaa voitaisiin käyttää optimaalisesti, kannattaa säätää laatikon kokoa kohteille, jotka haluat tallentaa siihen..

Kulmakaapit keittiöön

Kulmakaapit ovat myös hyvä paikka suurten laitteiden ja välineiden säilyttämiseen. Edellyttäen kuitenkin, että sinäkin huolehdit ulosvedettävien järjestelmien kokoamisesta. On syytä kiinnittää huomiota siihen, että itse järjestelmän hylly on hieman pyöristetty tietyissä kohdissa, koska tässä tapauksessa jopa enemmän soikeita tai pyöreitä esineitä mahtuu..

Tilavat kulmakaapit tarjoavat paljon säilytyspotentiaalia edellyttäen, että huonolaatuiset perinteiset hyllyt korvataan täysillä laatikoilla. Näin voit hyödyntää arvokasta kulmatilaa optimaalisesti ja parantaa samalla käytettävyyttä merkittävästi. Riittää, kun vedät laatikon ulos, jotta saat rajoittamattoman pääsyn kaikkeen sisältöön.

Toimiva ruokakomero elintarvikkeille

Keittiön ensimmäinen huolehdittava alue on säilytystila. Jotta voit suunnitella sen oikein, sinun on ensin arvioitava perheenjäsenten vapaan tilan määrä ja ostotottumukset ja valittava sitten tarvittavat kaapit ja laatikot. On parasta suunnitella ruokakomero keittiössä eikä erillisessä huoneessa. Tämä antaa sinulle suoran ja nopean pääsyn kuivapakattuihin elintarvikkeisiin, saumauksiin ja muihin kohteisiin..

Harkitse järjestelmää, joka on rakenteeltaan samanlainen kuin jääkaappi – ruokaa voidaan säilyttää sekä ovissa että eteen avautuvilla hyllyillä. Olisi parempi sijoittaa jääkaappi tällaisen kaapin viereen, jossa säilytät tuoretta jäähdytystä tarvitsevaa ruokaa yhdessä pakastimen kanssa, jossa ruoka pakastetaan. Tämän ansiosta sinulla on aina nopea ja helppo pääsy mihin tahansa ruokaan. Siksi elintarvikkeiden säilyttämiseen kapeammissa kaappeissa käytetään kehittyneitä järjestelmiä, jotka ovat optimaalisia 150–400 mm leveille kaappeille..

Säilytysalue ruoan valmistuksen ja pesun paikassa

Ruoan säilytysjärjestelmien tulee sijaita paitsi jääkaapin lähellä myös paikoissa, joissa ruokaa valmistetaan ja pestään. Astiat valmistetaan yleensä pesualtaan oikealle tai vasemmalle puolelle tai itse pesualtaaseen, koska ruoka vaatii vettä ruoanlaittoon. Ruoan käsittely tuottaa eniten jätettä, joten kannattaa valita oikea jätesäiliö ja erotusastiat. On syytä käyttää ratkaisuja, kuten suoraan laatikkoon asetettuja korisarjoja. Muista säilyttää pesuaineet pesualtaan alla, kun suunnittelet pesuallasta..

Paras paikka astianpesukoneelle on lähellä pesuallasta ja roskakoria sekä kaappeja, joissa ruokailuvälineet, lautaset, kupit ja lasit säilytetään. Tämän järjestelyn avulla voit puhdistaa astiat ennen niiden asettamista astianpesukoneeseen ja laittaa ne sitten nopeasti kaappeihin pesun jälkeen. Ruokailuvälineiden säilytysjärjestelmät ovat ihanteellisia säilytysjärjestelmiä pienille aterioille. Tässä tapauksessa levyt voidaan sijoittaa erityisiin paikkoihin suurissa laatikoissa, jotta ne voidaan tarvittaessa siirtää mihin tahansa muuhun paikkaan..

Leivonta- ja ruoanlaittoalue: säilytysvaihtoehdot

Keitto- ja leivonta -alueella liesi ja uuni ovat tärkeimmät. Mikroaaltoja, kahvinkeittimiä, joita voidaan käyttää työtasoilla, mutta myös suljetussa varastossa, pidetään lisäyksenä. Kaapit voidaan varustaa ulosvedettävillä hyllyillä.

Mahdollisuudet luoda toimiva ja samalla kaunis keittiö huoneeseen, niin suureen kuin pieneen, ovat lähes rajattomat. Ergonomia ja älykkäät säilytysratkaisut varmistavat, että keittiössä ruoanlaitto ei ole vain ilo, vaan myös perheen tai ystävien kanssa oleminen.