Raidallinen taustakuva – energiavaraus sisätiloissa

Kotimaisten ja ulkomaisten suunnittelijoiden keskuudessa raidalliset seinät ovat muodikas aihe tänään. Pystysuoraa nauhaa käytettiin klassismin ja barokin aikakaudella, ts. Aihe on kaukana uudesta, ja tähän päivään asti se on hyvin, erittäin ajankohtainen ja suosittu, varsinkin kun raitoja on monenlaisia: yksivärisiä ja monivärisiä, kapeita ja leveitä, vaaleita ja kirkkaita. Epätavallisen rytminen ja kontrastinen raidallinen taustakuva muuttaa aina minkä tahansa sisustuksen ja lataa sen positiivisella energialla.

3Tapetti, jossa on vaakasuorat raidat olohuoneen sisustuksessaYksi lastentarhan seinä on koristeltu raidoillaRaidalliset seinät voivat piristää sisätilaa

Mihin sisustustyyleihin mitkä nauhat sopivat

Jos sisustus on tehty klassiseen vintage-tyyliin, jossa on kiinteät huonekalut ja kalliita tekstiilejä, tässä tapauksessa taustakuva, jossa on vähän kontrastisia raitoja pastelliväreissä, on ihanteellinen. Myös samanlaisessa sisustuksessa on stukkielementtejä..

Jos raidat eivät ole kontrastisia vaaleissa sävyissä, tämä on paras vaihtoehto tyttöjen huoneille.

Vaaleanpunaiset raidat seinillä luovat romantiikkaa ja arkuutta tytön huoneen sisustukseenRomanttinen ympäristö tyttöjen huoneessa ja vaaleanpunaiset raidat seinillä

tai makuuhuoneita aikuisille vintage -tyylillä, sanalla sanoen niille huoneille, joissa on tarpeen korostaa ympäristön erityistä romantiikkaa ja arkuutta.

Matalan kontrastin leveät valoraidat makuuhuoneen sisätiloissaMakuuhuoneessa on vaaleat raidat tapetit seinillä Retro-sisätiloissa paras vaihtoehto on kirkas monivärinen raita. Raitojen kontrasti on läsnä myös moderneissa sisätiloissa, kahden värin raidat näyttävät erityisen vaikuttavilta.

Kahden värin raidat näyttävät hyvältä sisätiloissa

Mustien ja valkoisten raitojen yhdistelmä on yksinkertaisesti upea kaikissa sisätiloissa.

Musta = valkoiset raidat - klassinen rohkea yhdistelmä Monivärisiä raidallisia taustakuvia voidaan käyttää moderneissa sisätiloissa, mutta useimmiten hajanaisesti, vain aksenttien luomiseksi.

Hajanainen raitojen käyttö sisätiloissa

Ne korostavat yleensä alueita, kuten makuuhuoneen sängynpäätyseinää, sohvan takana olevaa seinää, ruokailutilan lähellä olevaa seinää, TV -seinää tai olohuoneen takkaa. Tällaisia ​​aksentteja käyttämällä on helppo kääntää huomio huoneen rumasta esineestä, jos sellaista on, ja tietysti on hienoa virkistää sisustus..

Jos raidat ovat sinivalkoisia tai sinisinisiä, merenkulkutyyli määritetään itse. Provencen tyyli käyttää myös merenkulkualan tarvikkeita, mutta tämä ei ole keskeinen asia..

Raitojen väri ja leveys

Jos esimerkiksi valitset taustakuvan, jossa on vähäkontrastiset ohuet raidat, ne sulautuvat etäisyydeltä lähes kokonaan yhdeksi väriksi ja saavat tasaisuuden. Tällaiset raidat eivät rasitu lainkaan, eivät aaltoile silmissä ja lisäävät visuaalisesti tilaa sekä leveydeltään että korkeudeltaan..

Jos on ohuita raitoja vastakkaisia ​​värejä, tämä vaikeuttaa havaitsemista ihmiselle. Ensinnäkin ne aaltoilevat silmissä ja joskus siinä määrin, että huimausta tai pahoinvointia ja voimakasta väsymystä voi esiintyä. Tässä suhteessa, kun suositaan kapeaa nauhaa, on parasta valita kontrastittomat värit. Ja jos valitset vastakkaisia ​​sävyjä, raidat ovat leveämpiä..

Leveät kontrastiväriset raidat sisätiloissaVilkas sisustus, jossa on kontrastiväriset raidat

Kuinka valita oikea nauhaasettelu

Kun valitset yhden tai toisen vaihtoehdon raitojen järjestelystä, sinun on otettava huomioon pääsääntö, joka sanoo: jos seinän korkeus on paljon suurempi kuin sen pituus, älä missään tapauksessa koristele seiniä pystysuorassa nauha, muuten huoneesi muistuttaa kaivoa. Älä myöskään unohda, että pystysuorat raidat lisäävät huoneen korkeutta, kun taas vaakasuorat raidat päinvastoin tekevät siitä leveämmän, mutta matalamman..

Matalan kontrastin leveät vaakasuorat raidat huoneen laajentamiseen Vaaleat, leveät raidat pojan huoneen sisustuksessa

Nuo. tilaa lisätään raitojen suuntaan, esimerkiksi pystysuoria raitoja sisältävää tapettia tulisi käyttää matalan katon korostamiseen visuaalisesti. Muuten, visuaalisen venytyksen suurin vaikutus voidaan saavuttaa, jos:

  • taustakuvan raidoissa on yksi, ei liian kontrastinen värimaailma;
  • raidoissa ei ole tummaa tai mitään kuviota;
  • tapetti on sopusoinnussa huonekalujen värin kanssa

Yhdistelmävaihtoehto on loistava idea

Jos raidat eivät ole kovin leveitä ja kirkkaita, ne eivät ärsytä, vaan päinvastoin voivat luoda virkistävän ja virkistävän vaikutuksen. Ja jos yhdistät ne yksiväriseen viimeistelyyn, voit saavuttaa vielä paremman tuloksen – tällaisessa sisustuksessa on dynamiikkaa, mutta samalla se pysyy melko rauhallisena. Minun on sanottava, että raidallinen taustakuva on täydellisesti yhdistetty tavalliseen taustakuvaan, varsinkin jos valitset sävyn, joka vastaa selvästi yhden raidan sävyä tai edustaa näiden värien sekoitettua versiota, esimerkiksi taustakuvan raidat ovat keltaisia ​​ja sinisiä , ja jos sekoitat ne, saat vihreän – yksivärisen taustakuvan yhdistelmän. Tai mitä tahansa neutraalia väriä voidaan käyttää..

Kontrastittomat leveät raidat yhdistettynä yksivärisiin raidoihin kylpyhuoneen sisätiloissaLeveät vaakasuorat raidat yhdistettynä yksiväriseen leikkaukseen, joka sopii yhteen raidoista Voit myös koristella raidallisella tapetilla koko seinänä tai vain erillisenä katkelmana siitä..

Yksi seinä on koristeltu eripaksuisilla värillisillä raidoillaYksi seinä on koristeltu matalakontrastisilla vaakasuorilla raidoilla Lisäksi raidat voidaan yhdistää täydellisesti kukkakuvioihin, kukkakuvioihin, pilkkuihin tai lasten kuvioihin. Ei pidä kuitenkaan unohtaa, että hallitsevia tekijöitä pitäisi olla vain yksi: joko koriste tai nauha, ts. yksi painos. Toisen on välttämättä oltava huomaamaton.

Raidalliset seinät ja psykologia:

  • kapeat raidat aktivoivat ja kiihottavat, jos ne ovat kontrastisia, ne jopa väsyttävät ja ärsyttävät;
  • leveät raidat erityisesti pastellisävyissä rauhoittavat ja rentouttavat.