Puinen katto

Puu on todella ihana materiaali, jota on arvostettu kaikkina aikoina. Siksi siitä voidaan tehdä mitä tahansa. Ja se on aina kaunis, jäljittelemätön ja alkuperäinen. Monet ovat tottuneet siihen, että puuta käytetään pääasiassa lattian ja mahdollisesti sisustustöiden seiniin. Mutta kiinnitä huomiota siihen, kuinka kauniit ja kodikkaat puukatot näyttävät..

Puukatto tuo ripauksen eleganssia minkä tahansa huoneen sisustukseen

Sisätilat puukatolla

Puukaton ansiosta ilmapiiristä tulee kevyt ja kutsuva

Puinen katto

Mikä on erityistä?

Kuten käytäntö osoittaa, kaikista mahdollisista kattovaihtoehdoista puiset ovat johtavassa asemassa. Mikä on syy tähän? Ensinnäkin sillä on erinomainen lämmön- ja äänieristys; toiseksi puulajeja on valtava valikoima: yksinkertaisimmista ja halvimmista arvokkaisiin ja kalliisiin. Tämän avulla voit valita materiaalin jokaiselle lompakolle. Ja puun tärkein ominaisuus on, että se on luonnonmateriaali, ympäristöystävällinen, joka hengittää, sillä on oma ainutlaatuinen aromi ja kuvio. Kun puu on ottanut kaiken luonnon voiman, se ympäröi sinut ainutlaatuisella auralla, joka on täynnä elämää. Toinen tärkeä yksityiskohta on, että puulla on mielenkiintoinen kyky hajauttaa valoa. Monet suunnittelijat käyttävät tätä ominaisuutta luodakseen luonnollisen varjostusvaikutelman, jossa valon ja varjon leikistä tulee tärkein sisustustekniikka..

Varjostus

Puukaton ainutlaatuinen piirre on se, että se voi olla mitä tahansa ja näyttää silti hämmästyttävältä, kodikkaalta ja mukavalta. Tietenkin massiivipuulla päällystetyt kasettikatot näyttävät erittäin tyylikkäiltä, ​​mutta jopa puun jäljitelmä luo tyylikkään maun. Lisäksi jokaiselle tyylille voit valita tietyn tyyppisen puukaton..

Omituinen puukatto sopii täydellisesti muotoiluun abstraktin esijännityksen avulla

Puinen katto

Mitä muuta sinun on tiedettävä tästä katosta ennen kuin päätät siitä? On tärkeää ottaa huomioon, että puu altistuu erilaisille ympäristövaikutuksille: kosteus, lämpötilan muutokset, hyönteiset jne. Siksi puukatto on käsiteltävä erityisillä antiseptisillä aineilla. Mutta! Sinun on oltava varma, että nämä aineet ovat myrkyttömiä. Seuraava kohta on hinta. Kuten edellä sanoimme, on halpaa puuta, keskihintaan ja erittäin kallista. Siksi sinun on ensin päätettävä käytettävissä olevasta rahoituksesta ja valittava sitten katon puulaji. Täällä valitun sisustuksen tyylillä voi silti olla tärkeä rooli. Esimerkiksi kalliimpi puu, jossa on lakattu pinta ja niin edelleen, sopii korkean teknologian, moderniin tai minimalistiseen tyyliin. Mutta Provencessa tai maassa voit ottaa halvempia rotuja, tai joka tapauksessa niiden pitäisi näyttää tältä, se on tarkoituksenmukaista ja harmonista.

Puinen katto sisätiloissa Minimalismi Puukatto modernissa sisustuksessa Puukatto Provencen sisätiloissa Puukatto maan sisätiloissa

Huomaa myös, että puinen katto alentaa merkittävästi huoneen korkeutta noin 10-15 senttimetriä. Siksi, jos katot ovat niin alhaiset, tämäntyyppinen viimeistely ei ole toivottavaa. Mutta joka tapauksessa voit käyttää erilaisia ​​tekniikoita tilan visuaaliseen lisäämiseen tai pidentämiseen. Seuraavaksi sinun on tehtävä johdotussuunnitelma ja ilmoitettava lamppujen ja muiden sähkölaitteiden sijainti.

 • Pehmeä hajavalo on tärkeä makuuhuoneelle

  Puu täydentää sitä erinomaisesti.

  Puukattoon upotetut valaisimet

 • Pehmeä, kodikas ja mukava puun väritys ja kohdevalaistus

  Kohdevalot katossa

EdellinenSeuraava12

Erilaisia ​​puisia elementtejä

Tietenkin, mitä jalompi puu, sitä parempi ja kauniimpi katto ja kaikki muut tuotteet. Esimerkiksi mäntyä pidetään yhtenä suosituimmista lajeista, mutta kaikilla ei ole siihen varaa. Ja joissakin maissa sypressi on suosituin puu. Sen rakenteessa on pieniä naarmuja, joiden vuoksi tällaisella viimeistelyllä varustettu huone saa tietyn eksoottisen viehätyksen..

Haluan huomata, että elementtejä valittaessa kannattaa ottaa huomioon kaikki vivahteet, esimerkiksi puun ytimestä valmistetuilla laudoilla on taipumus halkeilla ja lisäksi niitä on vaikea käsitellä. Mutta niillä on erinomainen vettä hylkivä rakenne. Mutta rungon reunojen levyt eivät halkeile ja niitä on paljon helpompi käsitellä..

Joten, kuten olemme jo sanoneet, puun valinta on nykyään hyvin laaja. Siksi luettelemme joitain elementtejä, joista puukatot valmistetaan..

Vuori

Nämä ovat samankokoisia, höylättyjä ja uritettuja levyjä. Jotta se olisi selkeä, uritettu – tämä tarkoittaa, että levyissä on kiinnikkeet «piikkiura», joka mahdollistaa nopean ja korkealaatuisen asennuksen ja parantaa yleistä lujuutta. Päällysteen valmistuksessa käytetään pääasiassa mäntyä, setriä, lehtikuusta, tammea, pyökkiä, mahonkia ja niin edelleen..

Vuori sisätiloissa

Puiset paneelit

Tämä koristeellinen viimeistelymateriaali on valmistettu pääasiassa jalopuusta, mutta ei kokonaan. Yleensä vain etupuoli on valmistettu kalliista lajeista, ja loput kaksi kerrosta otetaan halvempia ja yleisempiä – kuusi ja mänty. Nämä kerrokset liimataan yhteen korkeassa lämpötilassa ja korkeassa paineessa. Puupaneelit ovat suosittuja korkeasta laadustaan, kestävyydestään ja upeasta ulkonäöstään. Ja myös sillä, että ne ovat riittävän nopeita ja helppoja asentaa..

Puiset paneelit

Laatat vastakkain

Nämä ovat arvokkaista puulajeista valmistettuja laattoja. Niitä valmistetaan erittäin laajalla valikoimalla. Suosituin on sellaiset laatat, jotka on täysin kyllästetty puuvahalla. Tämä tekee paneeleista vedenpitävät ja voidaan asentaa keittiöön tai kylpyhuoneeseen. Tämä vahakäsittely tekee myös paneelit likaa läpäisemättömiksi. Lisäksi niillä ei ole taipumusta halkeilla tai hilseillä..

Laatat vastakkain

Vaneri

Vaneri on erittäin kestävä ja kestävä. Se koostuu useista puukerroksista, jotka on pinottu päällekkäin. Se on erittäin yksinkertainen käsittelyssä, se on helppo maalata tai sävyttää. Monet suunnittelijat pitävät vanerin sävytyksestä, koska se heijastaa selvästi puun luonnollista koostumusta. Jotta vanerista tulisi vedenpitävä, se on käsiteltävä erityisratkaisuilla, mikä muuten antaa sille lisää lujuutta..

Vaneria sisätiloissa

Puinen tapetti

Tätä viimeistelymateriaalia pidetään erittäin lupaavana innovaationa, joka yhdistää tavalliset tapetit ja paneelit, mikä on laajentanut äärettömän paljon suunnittelijoiden mahdollisuuksia. Puiset tapetit ovat siro rakenne. Siellä on viilu- ja korkkitaustakuvia. Viilutapetissa käytetään arvokkaita puulajeja, jotka on liimattu viilupaperitapettiin. Korkista valmistetut arkki- tai rullataustakuvat ovat hajua kestäviä, helposti puhdistettavia liasta ja hyvällä äänieristyksellä.

Puinen tapetti

Kattofilee

Se on eräänlainen puinen sokkeli kattoon. Asiantuntijoiden mukaan se on kestävin ja kestävin materiaali. Fileen avulla on helppo piilottaa katon puutteet tai karheus. Tuotteiden pituus on 120 millimetriä, mikä vähentää merkittävästi saumojen määrää kattoa vuorattaessa. Siellä on laminoituja ja viilutettuja tuotteita. Filee kiinnitetään ylhäältä puukattoon joko nauloilla tai ruuveilla, joissa on tulpat, nestemäiset naulat tai pidikkeet. Erittäin tehokas ja kaunis lisäys, voit jopa luoda sävellyksiä fileen kattoon.

Kattofilee Puisen fileen armo

Väärät palkit

Koristeelliset palkit ovat erityisellä paikalla kattoikkunoiden puuelementtien joukossa. Niillä on useita etuja, nimittäin: tuotteen keveys, helppo asennus ja korkea kestävyys. On erittäin kätevää, että näiden palkkien sisään voit piilottaa kaikki johdot: sähköiset, Internetistä tai antennista. Ja myös lamput voidaan rakentaa niihin. Suunnittelijat käyttävät vääriä palkkeja visuaalisesti laajentamaan tilaa tai nostamaan kattoa..

Väärät palkit

Rekisteröinti

Puukaton avulla voit tehdä huoneesta karkean tai tyylikkään, huomaamattoman tai kodikkaan. Siksi huoneen tarkoituksesta, tyylistä ja sen toiminnallisesta kuormituksesta riippuen käytetään erilaisia ​​puuelementtejä..

♦ Sävytetty viimeistely tai kirkas lakka korostavat puun ainutlaatuista raetta. Voidaan maalata millä tahansa värillä. Mikä tahansa näistä käsittelyistä lisää ulkonäönsä lisäksi puun lujuutta ja kestävyyttä suojaten sitä kosteudelta ja puutuholaisilta..

Sävyttävä pinnoite Väritön lakkapinnoite Maalattu ja lakattu katto Maalattu katto

♦ Puurakenteet ja -koostumukset. Puu on helppo käsitellä, mikä auttaa luomaan mielenkiintoisia koostumuksia, joissa on reunat, kohokuvioidut palkit, portaalit ja niin edelleen. Se on hienostunut ja hienostunut aksentti sisätiloissa..

Puukuviot katossa Puinen armo

♦ Kun sisustat huonetta millä tahansa materiaalilla, on tärkeää ottaa huomioon sen vaikutus ilmakehään. Joten tummat metsät tekevät huoneesta pienemmän. Siksi niitä tulisi käyttää tilavissa ja hyvin valaistuissa huoneissa. Mutta vaaleiden sävyjen puuta voidaan käyttää myös pienten huoneiden sisustamiseen, joista tulee vielä hieman tilavampia. Monet suunnittelijat haluavat säveltää sävellyksiä erilaisista puulajeista, mikä on hyvin epätavallista ja mielenkiintoista. Mutta liian ahtaalle huoneelle tämä voi myös olla mahdotonta hyväksyä..

 • Valoisaan ja tilavaan huoneeseen voit ottaa tummempia puulajeja.

  Mitä tummempi katto, sitä kirkkaampi huone

 • Jos otat ei-kevyitä puulajeja

  Varmista, että huoneessa on tarpeeksi valoa tai kirkkaita värejä

  Tumma puu tilavaan huoneeseen

 • Ja vaatimattomassa huoneessa

  Vain vaalea puu näyttää hyvältä

  Vaalea puu vaatimattomaan huoneeseen

EdellinenSeuraava123

♦ Katon koristaminen puulla ei ole vain kaunista, vaan myös kätevää, siellä voit piilottaa onnistuneesti sekä johdot että tuuletusputket.

Puiset katot Sisustussuunnittelu puukatolla

Niinpä puisia kattoja on monia lajikkeita sekä itse puu. Ja suunnitteluvaihtoehtoja on vielä enemmän. Tärkeintä on harkita huolellisesti yleistä tyyliä, jotta sisustus näyttää harmoniselta. Mutta puun kanssa se on yksinkertaista, tämä materiaali on eniten «ystävällinen», se sopii lähes kaikkiin tyyleihin, ympäristöihin, lompakkoihin ja isäntämieltymyksiin.

Yhdistä katto yleiseen sisustukseen Kodikkuutta ja mukavuutta puun ympäröimänä Puurakenteet Puukatto ja muut puuelementit Puu luova Makuuhuone ja puu Monimutkaisia ​​puisia muistiinpanoja Lumoava tunnelma Osa katosta on puuta Puukatto vaaleassa ja ilmavassa sisätiloissa Nykyaikaiset puukatot Sisätilat puukatolla Kiiltävä puukatto Onnistunut yhdistelmä katosta sisustukseen