Provence -tyyli asunnon sisätiloissa ja talon julkisivussa

Ihmiskunnan evoluutioprosessissa syntyi spontaanisti tietty elämäntapa, joka pääosin ilmaistiin, kuten nyt sanotaan, asunnon sisätiloista. Jokaisella kansalla oli oma sisustus ja omat piirteensä, jotka erosivat muista kansoista sekä asunnon sisällä että sen ulkopuolella..

Koska esi -isiemme elämäntapa ei sallinut mitään erityisiä nautintoja, sisustus oli sopiva – yksinkertaisuus ja mukavuus, se määritteli sen. Jälkeläiset-suunnittelijat antoivat sille nimen Rustic Style. Mutta kuten edellä mainittiin, jokaisella kansakunnalla oli omat erityispiirteensä ja sen mukaisesti se sai myöhemmin nimensä. Yksi näistä alkutyylisistä kansan tyyleistä on Provence..

Provencen tyyli sai alkunsa Ranskasta. Sen nimi ranskasta käännettynä tarkoittaa «maakunnat», eli kylä. Nimi itsessään sisältää sen olemuksen. Välimeren rannikon upea luonto, auringon runsaus – kaikki tämä heijastui Provence -tyyliin ja antoi sen saavuttaa suosiota muiden tyylien keskuudessa ja pitää sen edelleen.

Opit siitä, mikä talo on sen ulkopuolella (sen julkisivu) ja sisällä, tyyliominaisuuksista ja paljon muuta lukemalla tämän artikkelin..

Talon julkisivu Provencen tyyliin

Ensinnäkin Provencen tyyliin tehty talon julkisivu erottuu ulkoa. Talon tulee olla vaaleissa väreissä. Se heijastaa eräänlaista valon ja auringon lämpöä, joka on runsaasti tämän tyylin kotimaassa. Muuten se on mikä tahansa muu tyyli, mutta ei Provence..

Provence -tyylinen julkisivu Provence -tyylinen julkisivu Provence -tyylinen julkisivu

Julkisivun yksittäisiä osia (ikkunat, ovet, tietyt julkisivuseinien osat, reunus jne.) Voidaan korostaa kontrastisesti. Samaan aikaan tummempien sävyjen hallitseminen vaaleiden yli on sallittua, mikä rikkoo jonkin verran yleistä käsitystä Provence -tyylin väristä, mutta ei lainkaan julkisivun harmoniaa. Tämän avulla voit antaa julkisivulle tietyn kirkkauden, joka koristaa sen yksinkertaisella toteutuksella..

Julkisivun yksittäisten osien (ikkunat, ovet, tietyt julkisivuseinien osat, reunus jne.) Kontrastinen korostaminen on mahdollista Julkisivun yksittäisten osien kontrastinen korostus on mahdollista (ikkunat, ovet, tietyt julkisivuseinien osat, reunus jne.) Julkisivun yksittäisten osien (ikkunat, ovet, tietyt julkisivuseinien osat, reunus jne.) Kontrastinen korostaminen on mahdollista

Provence -tyylille on ominaista talon julkisivu, joka on valmistettu erilaisista päällystysmateriaaleista. Täältä näet harmonisen yhdistelmän «villi kivi» ja «vuori», mikä epäilemättä osoittaa talon omistajan luovan luonteen.

Provence -tyylille on ominaista talon julkisivu, joka on valmistettu erilaisista päällystysmateriaaleista. Provence -tyylille on ominaista talon julkisivu, joka on valmistettu erilaisista päällystysmateriaaleista. Provence -tyylille on ominaista talon julkisivu, joka on valmistettu erilaisista päällystysmateriaaleista.

Provence -tyylistä puhuttaessa ei voi olla mainitsematta talon ikkunoiden erityispiirteitä. Ikkunankehyksessä on erittäin käytännöllinen ja samalla kaunis muotoilu. Siinä on monia kapeita siteitä, jotka minimoivat vauriot lasin rikkoutuessa. Hyvin usein ikkunan aukko lasketaan lattiatasolle. Muuten ikkunaluukut suojaavat vaurioilta ja samalla vaatimattomalta ikkunan sisustukselta..

Provence -tyyliset ikkunat Provence -tyyliset ikkunat Provence -tyyliset ikkunat

Mitä tulee ikkunoiden koristeluun, se on esitetty stukkina, melko vaatimaton taiteelliselta kannalta. Yksinkertaisuus ja yksinkertaisuus – Provence -tyylisten ikkunoiden erottuva piirre.

Provence -tyylinen ikkunan sisustus Provence -tyylinen ikkunan sisustus Provence -tyylinen ikkunan sisustus

Ovien on oltava massiivisia ja niissä on oltava pieni ikkuna.

Ovien on oltava massiivisia ja niissä on oltava pieni ikkuna Ovien on oltava massiivisia ja niissä on oltava pieni ikkuna Ovien on oltava massiivisia ja niissä on oltava pieni ikkuna

On vaikea kuvitella Provence-tyylistä taloa ilman lyhdyä sisäänkäynnillä. Tässä tapauksessa lyhdyn muodon on välttämättä muistutettava vanhaa, Ranskalle ominaista kerosiinilamppua. Taottua lyhtyä pidetään erityisenä ilona..

On vaikea kuvitella Provence-tyylistä taloa ilman lyhtyä sisäänkäynnillä. On vaikea kuvitella Provence-tyylistä taloa ilman lyhtyä sisäänkäynnillä. On vaikea kuvitella Provence-tyylistä taloa ilman lyhdyä sisäänkäynnillä.

Nyt on aika puhua siitä, mikä tarjoaa historiallisesti vakiintuneen värikonseptin Provence -tyyliin, eli mitä materiaaleja käytetään talon julkisivun koristamiseen.

Materiaalit talon julkisivun viimeistelyyn

Päävaatimus julkisivun viimeistelyyn käytettäville materiaaleille on niiden luonnollisuus, äärimmäisissä tapauksissa suuri jäljitelmä. Tietenkin nykyaikaisissa Provence -tyylisissä taloissa on julkisivut, jotka jäljittelevät vanhojen rakennusten ulkoasua, koska luonnollisia muurausseiniä ei tarvita.

«Villi kivi»

Alkuperäisessä muodossaan Ranskan talot rakennettiin kivestä tai louhoksesta. Mutta evoluutio on tehnyt omat säätönsä ja talot alkoivat rakentaa muita tekniikoita käyttäen. Henkilö ei kuitenkaan halunnut menettää asunnon alkuperäistä ulkonäköä, jossa hänen esi -isänsä asuivat. Siksi tämän ilmeen säilyttämiseksi henkilö alkoi jäljitellä seinien, etenkin talon julkisivun, asettamista kivestä. Näin päällysteen nimi ilmestyi – «villi kivi».   Tämä nimi viittaa julkisivun koristeluun kivillä, louhoskivellä tai liuskekivellä. Nykyaikaisen tekniikan ansiosta on mahdollista jäljitellä suurella tarkkuudella kivestä tai kivistä valmistettujen seinien luonnollista asettamista. Kipsilevyt, laatat toistavat täysin kivin värin ja rakenteen. Tällaisten laattojen ansiosta talosi julkisivu, niiden edessä, välittää koko viime vuosisatojen tunnelman. Samaan aikaan tämän työn kustannukset ovat kohtuuhintaisia ​​budjetillesi..

Villi kivi julkisivu Villi kivi julkisivu Villi kivi julkisivu

Luonnollinen puu. «Vuori»

Puu on aina ollut tärkein rakennusmateriaali, mutta muut materiaalit (tiili, seinäpaneelit jne.) Puristavat sitä ajan mittaan..

Mutta moderni sisustus kääntyy yhä enemmän kohti luonnonmateriaaleja, erityisesti puuta. Ympäristöystävällisyys ei ollut viimeinen sana tässä. Muuten, kaikki nämä ominaisuudet olivat ja ovat edelleen ominaisia ​​Provence -tyylille. Siksi luonnonpuu on edelleen suosittu talon julkisivun sisustamiseen tähän tyyliin..

Useimmiten käytetään täällä «vuori» – puulevyt, joissa on erityiset pitkittäiset urat. Tämän muodon ansiosta paneelit on liitetty tiukasti toisiinsa, mikä takaa talon verhouksen korkean laadun ja kauniin suunnittelun..

& quot; Vuori & quot; tarjoaa talon korkealaatuisen verhouksen ja sen kauniin suunnittelun & quot; Vuori & quot; tarjoaa talon korkealaatuisen verhouksen ja sen kauniin suunnittelun

Nyt, kun tiedät Provence -tyylin ulkoiset piirteet, et luultavasti sekoita sitä mihinkään muuhun tyyliin. Mutta miltä hän näyttää talon sisällä, mikä on hänelle tyypillistä? Opit tästä hieman alla..

Provence -tyyli huoneiden sisätiloissa

Olisi outoa, kun menisimme sisälle taloon, jonka julkisivu on sisustettu Provence -tyyliin, olla näkemättä tämän tyylin jatkumista huoneiden sisätiloissa. Mitä meidän pitäisi nähdä? Tutustumme sisustuksen ominaisuuksiin Provencen tyyliin.

Tämä tyyli erottuu muiden tyylien joukosta lakonismillaan. Vähintään sen komponenttien avulla voit järjestää melko monipuolisen sisustuksen huoneista ja pysyä uskollisena sen konseptille.

Ensinnäkin huoneen runsaasti valoa kiinnittää välittömästi silmään. Tämä saavutetaan väritaustan ansiosta, joka pidetään aina vaaleissa väreissä, jotka parantavat auringon läsnäolon vaikutusta huoneessa. Vaaleat värit ovat läsnä kaikessa.

Vaaleat värit ovat läsnä kaikessa Vaaleat värit ovat läsnä kaikessa Vaaleat värit ovat läsnä kaikessa

Jotta sisustus ei olisi yksitoikkoinen, huoneessa on muita värejä, mutta aksentteja lähellä pääväriä, vaikka kontrastivärit eivät myöskään ole poissuljettuja. Samaan aikaan kontrastivärit korostavat aina suotuisasti huoneen aurinkoista tunnelmaa..

Värit korostavat huoneen aurinkoista tunnelmaa Värit korostavat huoneen aurinkoista tunnelmaa Värit korostavat huoneen aurinkoista tunnelmaa

Seinien koristelu

Se suoritetaan pääasiassa kipsillä, joka on peitetty vaalealla maalilla. Tapetointi ei ole poissuljettu, mutta niiden on oltava vastaavasti vaaleita, eivätkä piirustukset saa erottua tätä taustaa vasten. Tämä auttaa välittämään merenrannan tunnelman. Tässä tapauksessa kaikessa, mikä on Provencen tyyliin sisustetussa huoneessa, on oltava jälkiä altistumisesta suolaiselle meri -ilmastolle, eli siinä on oltava hieman haalistuneita värejä..

Väripaletissa pitäisi olla hieman haalistuneita maaleja Väripaletissa pitäisi olla hieman haalistuneita maaleja Väripaletissa pitäisi olla hieman haalistuneita maaleja

Mutta sääntöjä ei ole ilman poikkeuksia. Tämä pätee täysin Provence -tyyliin..

Esimerkki on seinän läsnäolo muurauksella tai sen jäljitelmällä. Tämän ratkaisun avulla voit säilyttää antiikin tunnelman, joka on välttämätön Provence-tyylin ominaisuus. Useimmiten olohuoneen sisätiloissa on tällainen, vaikka makuuhuone on varsin sopiva tähän. Kiviseinän on aina oltava alkuperäisen näköinen, kaikki päällysteet eivät ole sallittuja.

voit säilyttää antiikin tunnelman, joka on Provence-tyylin välttämätön ominaisuus voit säilyttää antiikin tunnelman, joka on Provence-tyylin välttämätön ominaisuus voit säilyttää antiikin tunnelman, joka on Provence-tyylin välttämätön ominaisuus voit säilyttää antiikin tunnelman, joka on Provence-tyylin välttämätön ominaisuus

Huoneen lattia

Klassinen Provence -tyyli on päällystetty luonnonkivilaatoilla, mieluiten terrakotta. Mutta tämän työn monimutkaisuuden ja materiaalin korkeiden kustannusten vuoksi modernin huoneen lattia asetetaan keraamisilla laattoilla, jotka sopivat kivirakenteeseen ja tekstuuriin. Poikkeukset klassisesta ulkoasusta ovat mahdollisia sekä väriltään että rakenteeltaan ja muodoltaan, mutta muurauksen ulkonäön pitäisi silti näkyä.

Huoneen lattia klassisessa Provence -tyylissä on asetettu luonnonkivilevyillä Huoneen lattia klassisessa Provence -tyylissä on levitetty luonnonkivilevyillä Huoneen lattia klassisessa Provence -tyylissä on asetettu luonnonkivilevyillä

Joskus on mahdollista laittaa lattia laminaatilla, mutta silti on noudatettava sen klassista väriä – terrakotta.

On mahdollista laittaa lattia laminaatilla, mutta sen klassinen väri - terrakotta - on kuitenkin otettava huomioon On mahdollista laittaa lattia laminaatilla, mutta sen klassinen väri - terrakotta - on kuitenkin otettava huomioon On mahdollista laittaa lattia laminaatilla, mutta sen klassinen väri - terrakotta - on kuitenkin otettava huomioon

Huoneen katto

Provence -tyylissä siinä on välttämättä palkkien rakenne. Tämä on luonnollista, koska se on ominaista kaikille maalaismaisille tyyleille. Palkkien väri erottuu varmasti, jopa kontrastivärillä yleiseen taustaan ​​nähden. Palkit on yleensä maalattu terrakottaksi. Mutta yksivärinen katto on myös sallittu. Kattorakenteen pääidea on korostaa sen luonnollista alkuperää.

Katon pääidea on sen luonnollisuus. Katon pääidea on sen luonnollisuus. Katon pääidea on sen luonnollisuus.

Huonekalut

Kuten kaikissa muissa maalaismaisissa tyyleissä, sen on säilytettävä jälkiä menneestä elämästä. Selitys on yksinkertainen: muinaisista ajoista lähtien huonekaluja on peritty sukupolvelta toiselle. Siksi ei ole mitään vikaa siinä, että joissakin huonekaluissa on naarmuja, haalistunutta maalia ja yksinkertainen kokoonpano. Näin esi -isiemme henki säilyy. Huonekaluissa et löydä merkkejä pienimmästäkin teeskentelystä, loistosta. Kaikki tehdään yksinkertaisesti ja järkevästi, mutta tämä on itse tyylin kauneutta. Samalla ei saa unohtaa, että huonekalujen värin tulee olla sopusoinnussa sisätilojen yleisen värin kanssa, eli pääasiassa vaaleissa väreissä..

Huonekaluista et löydä merkkejä pienimmästäkin teeskentelystä, loistosta. Huonekaluista et löydä merkkejä pienimmästäkään teeskentelystä, loistosta. Huonekaluista et löydä merkkejä pienimmästäkin teeskentelystä, loistosta.

Tekstiili

Pitäisi olla sama väri ja materiaali kuin koko huoneen sisustus – ei kirkkaita värejä tai keinotekoisia materiaaleja, vain pellava ja puuvilla. Kaiken pitäisi olla hieman haalistuneita värejä. Tämä tyyli ei hyväksy muita tekstiilejä..

Tekstiilien tulee olla samaa väriä ja materiaalia kuin koko huoneen sisustus - ei kirkkaita värejä tai keinotekoisia materiaaleja, vain pellava ja puuvilla Tekstiilien tulee olla samaa väriä ja materiaalia kuin koko huoneen sisustus - ei kirkkaita värejä tai keinotekoisia materiaaleja, vain pellava ja puuvilla Tekstiilien tulee olla samaa väriä ja materiaalia kuin koko huoneen sisustus - ei kirkkaita värejä tai keinotekoisia materiaaleja, vain pellava ja puuvilla

Olisi anteeksiantamatonta jättää huomiotta yksi Provence -tyylin merkittävä piirre – kasvien ja kukkien pakollinen läsnäolo huoneissa. Ilman niitä suunnittelijat eivät voi kuvitella tätä tyyliä, joka perustuu Välimeren luontoon..

Provence -tyylin merkittävä piirre on kasvien ja kukkien pakollinen läsnäolo huoneissa. Provence -tyylin merkittävä piirre on kasvien ja kukkien pakollinen läsnäolo huoneissa. Provence -tyylin merkittävä piirre on kasvien ja kukkien pakollinen läsnäolo huoneissa.

Lopuksi

Jos olet lukenut nämä rivit, olet ihastunut tähän tyyliin ja halusit toteuttaa sen kotona. Se on ihanaa. Älä pelkää tiettyjä vaikeuksia, ja sinut palkitaan työstäsi upealla Provencen kansantyylisellä talolla, ehkä jopa meren rannalla. Onnea!