Portaiden kaiteet – viimeistely muotoiluun

Mikä tahansa muotoilu liittyy väistämättä tarpeeseen valita oikeat kaiteet. Tämä tärkeä rakenneosa vaikuttaa koko rakenteen turvallisuustason lisäksi myös portaiden ulkonäköön ja muotoiluun. Kaiteiden toteuttamiseen on monia tapoja. Ne voivat vaihdella valmistusmateriaalin, muodon, koon, täyttöasteen, suunnittelun ja sisustuksen mukaan. Jotta portaikon koko rakenne olisi turvallinen, käytännöllinen, esteettinen ja sopisi harmonisesti kodin sisustukseen, kaiteiden valintaan on suhtauduttava erityisen huolellisesti. Kutsumme sinut inspiroitumaan erilaisten mallien ja toteutusmateriaalien portaiden kaiteiden toteuttamisvaihtoehdoista suuren valokuvavalikoimamme esimerkkinä.

Portaikkojen sisustus yksityisessä talossa

Metalliset portaiden kaiteet

Kaide tyypit toteutusmateriaalin mukaan

Kaiteita kutsutaan porraskaiteiksi. Usein ne ovat välttämättömiä vain suojan ja tuen luomiseksi portaita ylöspäin käyvän henkilön mahdolliselta putoamiselta, mutta myös portaikon koko rakenteen ja sen elementtien ylläpitämiseksi. Riippuen kaiteille osoitetuista toiminnoista, koko portaikon materiaalista, sen koosta ja muutostyypistä, omistajien sisustuksesta ja taloudellisista mahdollisuuksista, hän valitsee materiaalin kaiteen toteuttamiseen. Useimmiten kaiteiden valmistuksessa käytetään seuraavia:

 • puu;
 • metalli;
 • lasi;
 • polyuretaani;
 • akryyli;
 • yhdistetyt mallit.

Maalattua puuta

Alkuperäinen suorituskyky

Puurakenteet

Metallikaiteet

Tällä hetkellä metallikaiteita voidaan turvallisesti kutsua suosituimmaksi tapaksi suorittaa tämä portaikkorakenteen elementti. Metallituotteiden edut ovat ilmeisiä;

 • vahvuus;
 • kestävyys;
 • luotettavuus;
 • korkea kulutuskestävyys;
 • vastustuskyky kosteudelle ja lämpötilan vaihteluille;
 • korkea paloturvallisuus;
 • helppo hoito;
 • laaja valikoima suunnittelumahdollisuuksia;
 • laaja valikoima hinnoittelupolitiikkaa (riippuu valitusta materiaalista).

Nykyaikainen tyyli

Metallikaiteet

Alkuperäinen ratkaisu

Vahva ja luotettava kaide

Tyylikäs toteutus

Omistaja, jolla on minkä tahansa kokoinen lompakko, voi löytää oman versionsa metalliaidasta. Alumiini ja ruostumaton teräs maksavat useita kertoja halvempaa kuin messingistä tai kuparista valmistetut taot tai kaiteet. Terästuotteet ovat tällä hetkellä suosituimpia (tässä tapauksessa kustannuksella on tärkeä rooli), mutta valmistajat tarjoavat myös rauta- ja jopa valurautaisia ​​rakenteita. Mutta kun valitset materiaalin kaiteen toteuttamiseen, paljon riippuu itse portaikon suunnittelusta, sen painosta, koosta ja erityisesti portaiden kiinnitysmenetelmästä ja lennoista yleensä.

Tyylikkäät kaiteet

Lakoninen muotoilu

Tyylikäs ilme

Taotut tavarat

Epätavallinen muotoilu

Alumiinikaide sinulla on seuraava luettelo eduista:

 • helppo asentaa;
 • korroosionkestävyys;
 • kevyt, tyylikäs ulkonäkö;
 • edullinen hinta;
 • kaiteet, joilla on luonnollinen alumiinikiilto, näyttävät hyvältä sellaisissa sisustustyyleissä kuin hi-tech, minimalismi, moderni, moderni tyyli;
 • mahdollisuus sävyttää kiiltävä pinta millä tahansa värillä.

Tiukka muotoilu

Teollinen tyyli

Tummassa värissä

Alumiinituotteiden suurin haitta on niiden alhainen lujuus. Niitä voidaan käyttää vain sisätiloissa ja hellävaraisesti. Mutta monille portaiden asiakkaille tällaiset olosuhteet ovat enemmän kuin hyväksyttäviä..

Luova ratkaisu

Kaide koko tilaan

Alkuperäinen lähestymistapa

Kaiteet ruostumatonta terästä eroavat alumiinirakenteista, koska materiaalin rakenteessa ei ole haurautta. Ruostumaton teräs yhdistetään useimmiten muiden materiaalien kanssa, joten se sopii tehokkaasti mihin tahansa sisustustyyliin. Yleensä «ruostumaton teräs» yhdistettynä puisiin kaiteisiin. Ruostumattomasta teräksestä valmistettujen telineiden ja lasiseulojen yhdistelmä on myös suosittu. Näitä kaiteita voidaan käyttää sekä sisällä että ulkona..

Teräskaiteet

Kiiltävä ruostumaton teräs

Toteutustyypin mukaan kaikki metallikaiteet voidaan jakaa 4 ryhmään:

esivalmistetut – erittäin nopeasti koottava, erottuva korkeasta valmistettavuudesta, pienestä painosta ja demokraattisista kustannuksista;

Teolliset motiivit

Moderni tyyli

Esivalmistetut metallikaiteet

hitsattu – tällaiset kaiteet on valmistettu teräksestä tai rautametalleista kylmäpoikkeamismenetelmällä. Tuotteet ovat riittävän lujia, kestäviä ja kulutuskestäviä. Tällaisten kaiteiden heikko kohta on hitsatut saumat. Korroosion välttämiseksi tuotteet on maalattava säännöllisesti. Vain haponkestävästä teräksestä puuttuu tämä haitta;

Metallirakenne

Hitsatut kaiteet

Hitsatut paneelit

Alkuperäiset hitsatut kaiteet

valu – tuotteet saadaan kaatamalla sula metalli muotteihin. Jäähdytetyt aihiot poistetaan ja käsitellään. Tällä tavalla voit tehdä hämmästyttävän kauneuden kaiteen, jossa on laaja valikoima malleja, hienoja koriste -elementtejä;

Luova suunnittelu

Sileät linjat

Epätavallinen valu

taonta – tällä tavalla voit luoda aidosti ainutlaatuisen kaiteen. Taonta käsityöläiset voivat luoda todellisia mestariteoksia käyttämällä erikoistyökaluja tai käsin. Valmiita tuotteita voidaan käsitellä «kultaa tai hopeaa», käytä patinaa (kaikki riippuu sisustuksen tyylistä, johon portaat sijaitsevat). Taottujen tuotteiden korkeat kustannukset ovat perusteltuja paitsi käsityöllä, myös rakenteiden omaperäisyydellä, lujuudella ja luotettavuudella..

Kevyt mutta kestävä kaide

Armoa ja keveyttä

Kaunis taonta

Käsintehty

Takorauta kiharat

Kaide - aksentti

Luonnonpuiset kaiteet

Vaikka portaasi ei olisi puinen, tästä luonnollisesta, monipuolisesta materiaalista valmistettu kaide on enemmän kuin sopiva. Puutuotteet eivät koskaan mene muodista. Luonnonmateriaalien korkea ympäristöystävällisyys, erinomaiset esteettiset ominaisuudet ja vain miellyttävät tunteet lämpimän puun koskettamisesta ovat aina tärkeitä. On mielipide, että luonnonpuusta valmistetut portaat tai niiden osat eivät ole kaikkien ilo. Mutta kaiteiden valmistukseen voit valita ns «talousarvioon» puulajit, jotka ovat edullisia monille venäläisille.

Puurakenne

Puu kaikkialla

Nykyaikainen tyyli

Kontrastiset yhdistelmät

Luonnonpuusta valmistettujen kaiteiden haitat johtuvat vain kosteuden ja lämpötilaerojen vaikutuksesta materiaalin rakenteeseen. Puurakenteita ilman lisäkäsittelyä (lakkausta ja kyllästämistä erikoiseoksilla) ei saa käyttää ulkona.

Vaalea kuva

Vaalea puu

Portaat tummaa muotoilua

Valkoinen kaide

Jos sisustuksesi on sisustettu johonkin maalaistyyliin tai mökkeihin, Provence, trooppinen, merellinen, puiset portaikkorakenteet yleensä ja erityisesti kaiteet ovat enemmän kuin sopivia. Kaunis luonnonpuukuvio ei ainoastaan ​​tuo erityistä tunnelmaa huoneen kuvaan, vaan korostaa myös muiden sisustusesineiden omaperäisyyttä.

Maalaismainen esitys

Maaseudun motiivit

Chalet -tyyli

Maalaistyyli

Joskus asiakkaat haluavat luoda puisia kaiteita kierreportaiden kaiteille. Tällaisen rakenteen saaminen luonnonmateriaalista ei ole helppoa. Vaihtoehtoisesti voidaan valmistaa säteittäiset elementit PVC: stä. Tietenkään ei ole mahdollista saavuttaa täydellistä samankaltaisuutta luonnonpuun esteettisten ominaisuuksien kanssa, mutta voit saada täysin kestävän ja luotettavan rakenteen..

Alkuperäiset käyrät

Ruuvisuunnittelu

Radiaaliset elementit

Epätavallinen portaikko -idea

Jos portaikkoa rajoittavat molemmin puolin seinät, kaiteita ei tarvita. Jotta portaiden portaat olisivat mukavia ja turvallisia, ne on varustettava kaiteella, joka voidaan asentaa suoraan seinään. Useimmissa tapauksissa tällainen kaide on valmistettu puusta (vaikka itse portaat on valmistettu eri materiaalista), koska sitä on niin miellyttävä koskettaa.

Kaide kapeita portaita varten

Avoin portaikko

Kun luot täysin puisia portaita, voit käyttää puulajien yhdistelmää ja kontrastia yhdistelmää luonnollisista väriratkaisuista. Mutta tällaiset mallit voivat tulla kalliiksi. Maalatun ja maalaamattoman puun yhdistäminen on paljon käytännöllisempää ja edullisempaa. Pääsääntöisesti, jos tätä tekniikkaa käytetään tukiin ja kaiteisiin, se toistetaan portaiden vaiheissa..

Merelliseen tyyliin

Amerikkalainen tyyli

Kontrasti portaikko

Perinteinen sisustus

Lasikaiteet moderniin sisustukseen

Useimmiten suojalasien luomiseen käytetään lasia. Tätä varten käytetään karkaistua, laminoitua orgaanista tai silikaattilasia. Tällaista materiaalia kutsutaan tripleksiksi, rakennuspiireistä löydät nimen «läpikuultavia rakenteita». Triplex -järjestelmän lasilla on seuraavat edut:

 • esteettinen ulkonäkö;
 • materiaalin ympäristöystävällisyys
 • vahvuus;
 • lämmönkestävyys;
 • ei ole vaaraa, että henkilö leikkaa palasia, kun paneeli rikkoutuu (suojakalvo estää sirpaleiden muodostumisen);
 • turvalliset hiotut reunat;
 • mahdollisuus sävyttää paneeleja millä tahansa värillä, jos rakenteen läpinäkyvyyttä ei vaadita.

Lasi suojaavat näytöt

Lasikaiteet

Lasitikkaiden suoja

Läpinäkyvä muotoilu

Toinen lasikaiteiden tärkeä etu, joka on syytä mainita erikseen, on rakenteen läpinäkyvyys. Auringonvalo tunkeutuu lähes esteettä portaiden suojaseinien läpi luoden kevyen ja kirkkaan kuvan koko huoneesta portaiden sotkematta.

Ilmakuva

Lasi ja tumma metalli

Läpinäkyvä suoja

Tripleksisten lasipaneelien koko ei yleensä ylitä 1,2 m. Lasikaiteita käytetään sekä julkisten rakennusten portaiden varustamiseen että yksityiskäyttöön monitasoisissa taloissa ja huoneistoissa. Lasikaiteet, jotka koostuvat vain läpikuultavista paneeleista ilman kaiteita, näyttävät ylellisiltä, ​​moderneilta ja ainutlaatuisilta. Niiden turvallisuuden ja mukavuuden taso on kuitenkin suuruusluokkaa alhaisempi kuin vaihtoehto, jossa on kätevät kaiteet.

Lasi, kivi ja puu

Lasipaneelit

Triplex portaita varten

Yhdistetyt kaiteet

Yhdistämällä erilaisia ​​materiaaleja portaiden kaiteiden valmistuksessa ei ainoastaan ​​luoda alkuperäistä muotoilua, vaan myös parannetaan rakenteiden lujuutta, luotettavuutta ja turvallisuutta. Useimmiten metalli ja puu yhdistetään. Metallipylväät ja puinen kaide – täydellinen liitto luotettavan, kestävän, mukavan ja miellyttävän käytön portaiden kaiteen luomiseksi.

Lakoninen sisustus

Portaat tummalla sävyllä

Metalli ja puu portaita varten

Valkoisella pohjalla

Minimalistiset motiivit

Kun luodaan portaiden kaiteiden yhdistelmärakenteita, käytetään hyvin usein ns. Elementit saivat nimensä pienestä halkaisijastaan, mutta korkeasta lujuudesta. Jouset tarjoavat luotettavan suojan kaikille portaita ylöspäin liikkuville, mutta ne eivät käytännössä estä auringonvalon leviämistä. Näiden ominaisuuksien vuoksi suunnittelijat suosittelevat metallinauhojen (ohuiden köysien) käyttöä sekä tilavissa huoneissa että pienissä tiloissa..

Jousitehokkuus

String -näytöt

Joissakin tapauksissa on onnistunut yhdistämään kaiteiden valmistuksessa käytetyt kolme päämateriaalia – metalli, puu ja lasi. Tällaiset rakenteet eivät ole halpoja, mutta ne voivat olla käytännöllinen ja luotettava portaikon koristelu. Pääsääntöisesti suojaverkot on valmistettu lasista, jotka on kiinnitetty metallipylväisiin, rakenne on täydennetty puisilla kaiteilla.

Lasipaneelit puusta

Materiaalien yhdistelmä

Huurrettu lasi

Ja lopuksi

Yhteenvetona edellä mainituista on useita suosituksia kaiteen valitsemiseksi yksityiskodissa käytettäville portaille:

on selvää, että kaiteen ulkonäkö ei saisi yhtyä portaikon yleiseen rakenteeseen, on välttämätöntä, että koko rakenne näyttää orgaaniselta. Pääosien tekstuurin, materiaalin ja värimaailman on vastattava tai yhdistettävä orgaanisesti. Koriste -esineiden (jos niitä on) ei pitäisi «joutua konfliktiin» rakenteen pohjan kanssa;

Tumma kaide

Tyylikäs olohuoneen sisustus

täysin puisille portaille on parempi valita kaide, joka on valmistettu samanlaisesta materiaalista (voit yhdistää erilaisia ​​puulajeja erilaisiin luonnollisiin kuvioihin, värimalleihin). Mutta metalliset lisäosat voivat myös koristella puisia portaita, mikä antaa sen rakenteelle lisää lujuutta;

Kontrastisuunnittelu

Klassinen muotoilu

jos tarvitset edullista, luotettavaa ja helppokäyttöistä ratkaisua portaiden kaiteiden toteuttamiseen, valitse vaihtoehto ruostumattomasta teräksestä (tällaisia ​​rakenteita ei tarvitse maalata, ne on helppo kuljettaa ja asentaa);

Ruostumaton teräs

ruostumattoman teräksen kiiltävä pinta näyttää orgaanisesti mihin tahansa modernin tyylin, korkean teknologian tai modernin suunnan suuntaan. Jos etsit mattapintoja, on järkevää harkita mustan teräksen käyttöä. Jauhemaalipinnoite auttaa antamaan tuotteille mitä tahansa värimaailmaa (oman harkintasi mukaan – sopimaan harmonisesti kokonaiskuvaan tai luomaan kontrastia). Tällä valinnalla perheen budjetti ei kärsi;

Kirkas muotoilu

Kaiteiden epätavallinen suoritus

kun luodaan ylellinen sisustus, jossa portaikkorakenne on avainasemassa, paras vaihtoehto olisi käyttää taiteellista takomista – ainutlaatuinen muotoilu ja kestävän rakenteen upea ulkonäkö kompensoivat kaikki kustannukset.

Tikkaat - keskipiste

Ylellinen muotoilu

Tyylikäs muotoilu

Kaiteen tasaiset käyrät

Ei-triviaali toteutus

Musta taottu pitsi