Portaat talon sisätiloissa – avain ainutlaatuisen suunnittelun luomiseen

Jokainen talo on ihmisen maailman symboli, koska kertoo täydellisesti omistajistaan ​​kaiken. Yksityisten talojen sisätilojen portaiden historia ulottuu vuosituhansien taakse. Ja yleensä ei ole kaukana tiedosta, kuka ja milloin teki maailman ensimmäiset portaat, mutta jokainen aikakausi toi jotain uutta, uutta niiden suunnitteluun. Ja ajan mittaan portaiden valmistamisesta tuli jopa kannattava suosittu ammatti, joka itse asiassa on tähän päivään asti. Vain nykyään muotojen ja mallien valikoima on yksinkertaisesti uskomattoman valtava..

poikkeuksellinen harmonia upeista portaista yleiseen sisustukseenKaunis portaikko hallitsee talon sisätiloissaErittäin alkuperäinen kierreportaat - olohuoneen sisustusAlkuperäinen portaikko on hallitseva piirre koko sisustuksessaToissijaiset portaat, sopusoinnussa sisätilojen kanssa

Portaiden rooli talon sisätiloissa

Talon portaat voivat pelata kahta roolia, nimittäin edessä ja sivulla. Seremoniarakenteelle on annettu erittäin tärkeä tehtävä. hän voisi sanoa, että hän hallitsee talon palloa, joka edustaa avainhahmoa.

Ylellinen ja rikas portaikko - talon kasvotYlellinen etuportaikko, joka on upeassa harmoniassa koko sisustuksen kanssaModerni etuportaikko asettaa sävyn koko sisustukseen

Sen ympärille rakennetaan koko sisustus, sen sijainnin perusteella määritetään toiminnalliset vyöhykkeet ja järjestetään huonekalut. Ja materiaali, josta portaat valmistetaan, määrää koko sisustuksen tyylin. Klassisessa versiossa tämä on arvokas puu tai yhdistetty menetelmä eri materiaaleista. Nykyaikaisille tyyleille on tunnusomaista luova portaikko, joka on valmistettu lasista (mukaan lukien tripleksi) tai kromista. Kaikenlainen sisustus on erittäin tervetullut, samoin kuin monimutkainen valaistus.

Sisätilan toissijaisilla portailla on vähemmän merkittävä rooli. Yleensä se on valmistettu edullisesta materiaalista (joko metallista tai budjettipuusta), eikä siitä ole sisustusta. Tämä rakenne on kiinnitetty joko käytävään seinään tai johtaa eteisestä.

Toissijainen valkoinen portaikko asennettuna seinää vastenVaatimaton moderni portaikko, joka on toissijainenYksinkertainen rakenne toissijaiset portaat on asennettu seinää vasten

Se voidaan myös suorittaa. Tällaiset toiseen kerrokseen johtavat jänteet piristävät julkisivua varsin hyvin. Muuten, palomiehiä, kellareita, mansardia tai varaosia sisältäviä sisäportaita pidetään myös toissijaisina portaina. Taloon johtavat portaat luokitellaan myös toissijaisiksi.

Tikkaat on jaettu lentoihin ja spiraaleihin (ruuvit)

Ulkonäöltään ja suunnittelultaan kaikki portaat voidaan luokitella kahteen päätyyppiin:

Marssi – edustavat jatkuvaa vaiheiden sarjaa (paikasta toiseen), jos rakenne on yksilentoinen, silloin ei ole välivaihtoehtoja, yleensä ne asennetaan paikkoihin, joissa on vähän tilaa useille alueille, jos alue sallii, sitten 2- tai kolmiportaisia ​​rakenteita pystytetään, eniten kääntövälejä pidetään näyttävinä, hämmästyttävä esimerkki tästä on pääportaat, jotka on usein koristeltu pylväillä, kaiteilla, pylväillä tai jopa patsailla;

Yhden lennon tikkaatKahden lennon portaat välitasolla

Ruuvi – rakenteet, joissa ei ole marsseja, koska ovat yksi nopea lento, joka edustaa suurinta valikoimaa ja mielikuvitusta, koska niiden muodot pystyvät kirjaimellisesti kiertämään sisätiloja ympärilleen, kun taas puusta valmistetut portaat näyttävät lähes klassisilta, kun taas kuohuviinista kromista tai ruostumattomasta teräksestä valmistetut portaat, joissa on lasi kaiteena, ovat modernin ominaisuus

Puiset kierreportaat klassisen olohuoneen sisustuksessa

Nykyaikainen portaikko lasikaiteilla Poikkeuksellisen upea portaikko, jossa on lasikaiteet, sopusoinnussa sisustuksen modernin tyylin kanssa alkuperäinen portaikko puusta ja kromista lasikaiteilla

Hallin suunnittelu portailla

Toiseen kerrokseen johtavat portaikkorakenteet voidaan asentaa eteiseen tai olohuoneeseen. Koska nämä ovat melko suuria rakenteita, niillä on melko vahva vaikutus sisustukseen. Portaikko, joka on asennettu eteiseen (tai toisin sanoen käytävään), voi tehdä huoneesta visuaalisesti kevyemmän ja korkeamman, varsinkin jos rakenne on itsessään kevyt ja vaalea.

Valkoisen sisustuksen muotoilu, jossa on portaikko käytävällä, tekee tilasta visuaalisesti valoisamman

Jos asennat klassiset puiset portaat, se yhdistää täydellisesti kaikki huoneen elementit yhdeksi kokonaisuudeksi: ovet, lattia, kaaret. Näin saat yhden harmonisen koostumuksen. Älä yleensä unohda, että eteinen (tai käytävä) on eräänlainen kotisi käyntikortti. Tämä on ensimmäinen huone, johon kuka tahansa taloon astuva henkilö, joka pystyy jättämään yleisen vaikutelman sisätiloista, pääsee. Tältä osin on erittäin tärkeää lähestyä huolellisesti sen järjestelyä. Ja tässä tapauksessa portaikko pystyy tarjoamaan huomattavaa apua tässä, ja siitä tulee todellinen sisustus..

Upea moderni portaikko asennettu aulaanKaunis portaikko ja salin sisustus flyygelillä

Olohuoneen suunnittelu portailla

Olohuoneen tavallisimman sisustuksen epätavallinen koristelu on spiraalikauneus, joka kiertyy upeasti seinää pitkin..

Kevyt, spiraalikauneus, valmistettu lasista ja lasista, koristaa ja elvyttää olohuoneen sisustuksen

Hän houkuttelee silmiä heti, tk. tuo yllätyksen vaikutuksen ja elävöittää sisustusta läsnäolollaan. Tyylikkään kierreportaan vaihtoehto ei kuitenkaan sovi talon iäkkäälle omistajalle tai henkilölle, jonka fyysiset kyvyt ovat hyvin rajalliset. Lisäksi enintään yksi henkilö voi liikkua sen mukana..

Tietysti kätevin, yksinkertainen ja turvallisin vaihtoehto on puiset portaat. Sen muotoilu voi olla erilainen, myös yhdistettynä muihin materiaaleihin. Jotta portaat olisivat kevyitä, portaat tulisi tehdä erillään toisistaan..

Kevyt versio puisista portaista, joissa on portaat

Sinun tulisi kiinnittää erityistä huomiota kaiteiden suunnitteluun ja käyttää kaikkea mielikuvitustasi, koska kaiteet voidaan valmistaa paitsi puusta myös muovista, raudasta, lasista, kivestä jne. Niillä voi olla myös hyvin erilaisia ​​muotoja ja jopa uskomattoman monimutkaisia..

Raskaampi marssityyppinen rakenne olohuoneen sisätiloissa

Muun muassa olohuoneen portaikko auttaa säästämään tilaa. Tämä tosiasia koskee erityisesti taloja, joilla on pieni pinta -ala. Myös avoin rakenne yhdistää visuaalisesti tilan ja suljettu, päinvastoin, jakaa sen puoliksi..

Turvallinen portaikko ilman nykyaikaisia ​​kaiteitaMuodikas kevyt lasiportaikko ilman kaiteita ei sovi kaikille

Nykyään kehättömät portaat ovat erittäin muodikkaita, ja ne ovat kaukana turvallisista, etenkin taloissa, joissa on pieniä lapsia ja vanhuksia – on parempi luopua tällaisista rakenteista heti..