Pieni keittiön sisustus: älykäs pienen huoneen suunnittelu 100 valokuvassa

Pieni keittiö erillisessä huoneessa tai avoimessa olohuoneessa voi olla haaste sisustuksessa. Keittiön toiminnallisuuden ja esteettisyyden yhdistäminen ei ole helppoa, kun muotoilu on pieni. Pienen keittiön ei tarvitse rajoittaa mielikuvitustasi. Katso kuinka varustaa talon pienen huoneen sisustus pätevästi? Mikä keittiöasettelu toimii ja mitkä huonekalut, värit ja lisävarusteet valita?

Pienen keittiön sisustus

Pieni keittiö vaatii hyvää suunnittelua. Toimivuus on tässä tärkeintä. Hyvä tapa parantaa pienen ruoanlaittohuoneen sisustusta on liittää se olohuoneeseen. Keittiön suunnittelun pitäisi alkaa suunnittelusta. Pienessä keittiössä kannattaa valita huonekalut, joilla on useita toimintoja. Niemimaa selviää täydellisesti huoneen järjestelystä. Se on osoittautunut erinomaiseksi ratkaisuksi pienille alueille. Voit ottaa kaiken irti pienen huoneen pinnasta samalla kun vie vähän tilaa, joten voit valmistaa ruokaa kätevästi ja syödä sitä yhdessä. Niemimaan alla oleva tila puolestaan ​​on hyödyllinen keittiön pikkutavaran säilyttämiseen ja pistorasian asentamiseen..

Pienen keittiön sisustus Hruštšovissa: tapa lisätä käyttöaluetta

Pieni keittiö ei näytä ahtaalta, jos valitset kevyet rintamat. Keittiön suunnittelun periaatteen mukaan pieni alue tulisi valaista. Valitse huonekaluille sileät, vaaleat työtasot, jotka heijastavat valoa. Muista, että pienen keittiön lopullisen ilmeen määräävät astiat ja tarvikkeet sekä hyvin suunniteltu valaistus. Hyllyt, jotka on järjestetty useisiin riveihin (niiden ei tarvitse olla syviä), soveltuvat hyvin valaistukseen (esimerkiksi loistelampuilla). Tämä ratkaisu on erittäin tehokas luomaan illuusion syvyydestä pienessä keittiössä. Pienen huoneen järjestämisessä kannattaa kokeilla seinämaalauksia, koska ne ovat nykyään erittäin muodikas ratkaisu. Mittakaavassa olevat kohteet tai kasvit sekä valokuvat, jotka esittävät perspektiivinäkymiä, laajentavat optisesti jopa rajallisinta sisustusta ja antavat vaikutelman keittiön kolmiulotteisuudesta.

Kodikas keittiö – perusmuodot ja elementit

Mukava keittiö on erittäin tärkeä, jotta ruoanlaitto olisi todella nautinto. Aloita keittiön tiskiltä. Tässä sinun on päätettävä, minkä tyyppiset kuulokkeet valitset. Henkilökohtaisista mieltymyksistä riippuen voit valita pöydän muotoiset kuulokkeet «U» tai «L». Täällä kannattaa kysyä neuvoa asiantuntijalta. Vielä tärkeämpää on niin sanottu työskentelykolmio, eli jääkaapin, pesualtaan ja liesin yhdistelmä. He ovat vastuussa toimintojen yhdistelmästä, jotka tulisi tehdä ruoanlaiton aikana. On tärkeää, että nämä kolme keittiölaitteiden osaa eivät ole liian kaukana toisistaan. Tällaisen toimivan kolmion kokonaispituus ei saa ylittää 7 metriä..

Mikä väri sinun pitäisi valita pienen keittiön sisustukseen?

Voit kokeilla keittiön seinien väriä. Ne on helpompi maalata uudelleen kuin vaihtaa huonekalut. Näin voit muuttaa keittiön sisätiloja nopeasti ja halvalla. Esimerkiksi muutama siveltimenveto riittää tekemään siitä minimalistisen, kodikkaan ja iloisen. Luonnollisesti seinien värin on vastattava keittiökalusteiden väriä. Tumma paletti tuo vielä enemmän kiiltoa vaaleisiin huonekaluihin luoden tyylikkään kontrastin. Vaaleat värit puolestaan ​​valaisevat keittiön ja antavat sille hehkua. Mieti, mikä vaikutus on sinulle tärkein. Keittiön ei aina tarvitse olla kirkasta, vaaleaa tai valkoista. Entä tummat elementit pienellä alueella?  

Valkoinen keittiö mustaa vastaan

Valkoiset keittiöt ovat todellisia klassikoita. Tietenkin ne voivat olla erilaisia: lumivalkoisesta vaaleanharmaaseen tai beigeen. Monet käyttäjät pitävät valkoisesta, koska se heijastaa valoa, mikä ei koskaan riitä ruoanlaitossa. Erityisesti pienten keittiöiden omistajat tietävät tämän. Jos sinulla on enemmän vapaata tilaa, joka on myös hyvin valaistu, sinulla on varaa muodikasta ylellisyyttä – mustaa keittiötä. Tämä on rohkea liike, mutta hyvin harkittu ja sillä voi olla upea vaikutus, varsinkin kun se yhdistetään puuhun, jolla on kiehtova rakenne..  

Ideoita pienen keittiön sisustukseen

Jos sinulla on vain pieni keittiötila, on harkittava kahta vaihtoehtoa..

  • Ensinnäkin voit valita pienen, modulaarisen keittiön, jossa on läpinäkyvä muotoilu, jossa huonekalut, seinät ja lattia ovat samanvärisiä. Tässä on kuitenkin pidettävä mielessä, että yhdellä rivillä sijaitsevat kaapit, joissa on sisäänrakennettu laite, voivat ylikuormittaa pienen keittiön..
  • Toiseksi minikeittiö. Suunnittelijat tarjoavat nyt monikäyttöisiä huonekaluja, joissa on hämmästyttäviä ratkaisuja, jotka on suunniteltu lisäämään tilaa. Pienen keittiön pitäisi olla toimiva. Harkitse liukuovia, jotka eivät vie arvokasta tilaa. Aseta huonekalut jalkojen tai pyörien päälle. Välittömästi ruuhkautumisen näkymä katoaa optisesti, vaikka kaapit olisi järjestetty peräkkäin.

Laatikot olennaisena osana pienen keittiön sisustusta

Laatikoiden etuna on, että sinulla on nopea ja kätevä pääsy niihin tallennettuihin asioihin. Ensimmäistä ei tarvitse siirtää siirtyäkseen seuraavaan. Nykyään on jo monia nykyaikaisia ​​laatikoita, jotka kestävät jopa 30 kg. Kaikki riippuu materiaalista ja niiden kiinnitysjärjestelmästä. Teräslaatikot ovat kestävimpiä. Mitä tulee keittiölaatikoiden mittoihin, löydät markkinoilta malleja, joiden vähimmäiskorkeus on yksi laatikko enintään 30 cm, ja voit puolestaan ​​valita lastityyppisiä laatikoita, joiden enimmäiskorkeus voi olla 2,20 m. leveydelle, käytännössä ei ole rajoituksia.  

Pieni keittiö: sisustustyylit

Keittiö on perhekeskus, ja on tärkeää, että ilmapiiri on täydellinen ja valittu tyyli sopii yhteen. Mitä tyylejä valitaan useimmiten keittiöön?  

Maalaismainen keittiö  

Ruudulliset verhot, kermanväriset sävyt, kupariruukut ja veistetyt levyt ovat maalaismaisia ​​keittiön koristeita. Maalaistyylille on ominaista ensisijaisesti mukavuus ja tietysti puun runsas käyttö. Jokainen yksityiskohta on tärkeä, esimerkiksi valitse puiset tuolit, joiden sydämet on kaiverrettu selkään, ja luot heti kodikkaan ja kodikkaan tunnelman..  

Moderni keittiö  

Odotukset modernille keittiölle ovat erilaiset kuin isovanhemmillamme. Tämän huoneen kuva kehittyi vuosien varrella, kunnes siitä tuli talon todellinen sydän. Nykyään modernit keittiöt ovat avoimia tiloja saaren kanssa, jotka ovat olleet suosittuja viime vuosina. Heidän ansiostaan ​​toinen voi valmistaa ruokaa ja toinen katselee. Modernille keittiölle on ominaista huonekalujen yksinkertaisten muotojen säilyttäminen sisustuksessa. Kodinkoneiden osalta uusin tekniikka on perusta.

Eklektinen keittiö  

Jos kuulut kirkkautta rakastaviin ihmisiin, voit valita eklektisen keittiön. Ainoat rajoitukset tällaisen huoneen järjestämisessä ovat mielikuvituksesi rajat. Anna keittiösi värien, tekstuurien, materiaalien ja motiivien mellakka. Muista, että seinävärejä on helpompi vaihtaa kuin säilytyskalusteiden etuosia, joten sinun on ehkä harkittava niitä tulevaisuudessa valittaessa. Mitä värikkäämpi, sen parempi. Ainoa sääntö: sinun pitäisi todella nauttia luodusta sisustuksesta..  

Skandinaavista ruokaa  

Skandinaaviselle tyylille on ominaista valkoinen yhdistettynä laajaan harmaan sävyyn. Geometrinen muotoilu hallitsee, usein luonnonpuuta. Et löydä rohkeita väriyhdistelmiä täältä, mutta voit lisätä herkkiä aksentteja vaaleilla verhoilla tai pienillä koriste -elementeillä..

Pienen keittiön sisustus on melko monipuolinen. Harkitse kuvagalleriaa, joka varmasti innostaa sinua luomaan kauniita malleja asunnossasi..