Olohuoneen suunnittelu 2020 – 100 valokuvaa trendikkäillä sisätiloilla

Vuosikymmenen lopussa suunnittelijat sanoivat hyvästit joillekin tähän asti käytetyille ratkaisuille ja avasivat ovia uusille suuntauksille. Kuinka sisustaa trendikäs olohuone vuonna 2020? Tutustu tyylikkään sisustuksen sääntöihin saadaksesi kauneimman, käytännöllisimmän ja osuvimman kodin..

Olohuoneen suunnittelu 2020: pääsuunnat

Seinien maalaaminen kylmän harmaaksi on edelleen sallittua, mutta kannattaa harkita myös optimistisia sävyjä:

 • vihreä;
 • keltainen;
 • Ruskea;
 • Oranssi.

Lumivalkoisten kiiltävien huonekalujen sijaan luonnonmateriaaleista valmistetut värikkäät mallit sopivat paremmin. Älä unohda värillisiä tyynyjä.

Suunnittelijat suosittelevat, että sohvien ja nojatuolien sileät verhoilut korvataan kuvioiduilla kangaspäällysteillä ja koristetaan katto koristelampuilla, jotka ripustetaan punottuun kaapeliin, sekä vintage-tyyliset lamput, joissa on pallon muotoiset lampunvarjostimet. Mitä muuta kannattaa tietää, jos haluat sisustaa olohuoneesi vuoden 2020 uusimpien trendien mukaisesti?

Moderni olohuoneen suunnittelu 2020: maanläheiset värit, kirkkaat värit ja pastellivärit – trendikkäät seinävärit

Mikä väri olohuoneeseen 2020 valita? Vuosien hallinnan jälkeen viileät värit, erityisesti harmaasävyt, joihin on lisätty sinistä, palaavat sisustukseen lämpimillä väreillä ja pastelliväreillä. Ensimmäinen niistä, maan värien inspiroima, on suunniteltu tuomaan meidät lähemmäksi luontoa, auttamaan meitä rentoutumaan kovan päivän jälkeen ja tuomaan luonnon muistiinpanoja sisätiloihin..

Olohuoneen 2020 trendikkäimpiä värejä ovat beige, joka on jo kutsuttu uudelle neutraalille värille. Näkyy muotoilussa eri sävyissä: erittäin kirkkaasta, luonnonvalkoista kermaa muistuttavasta maitokahvin väriin.

Lihavien värien fanien tulisi valita oranssi terrakotta tai okra, tummanruskea, savuinen punainen ja harmaan tai keltaisen seoksen eri sävyjä, mukaan lukien trendikäs sinappi.

Pastelliset, valkaistut ja herkät sävyt, kuten keltainen, vihreä, sininen tai vaaleanpunainen, voivat myös olla perusta trendikkään olohuoneen luomiseen. Nämä värit ovat esiintyneet suunnittelijoiden ehdotuksissa tärkeimmissä sisustusnäyttelyissä, jotka ennustavat trendejä vuodelle 2020, esimerkiksi Milanossa tai Dortmundissa. Pastellisävyjä, kuten beigeä, voidaan käyttää seinillä klassisen valkoisen sijasta. Ne paitsi yhdistyvät hyvin muihin väreihin, myös näyttävät huonekaluja ja asusteita mielenkiintoisella tavalla kontrastivaikutuksen ansiosta. Olohuoneen 2020 trendikkäiden seinävärien joukossa on myös vihreitä tai sinisiä, sitruunankeltaisia, aprikoosioransseja tai jauhemaisia ​​vaaleanpunaisia ​​sävyjä..

Vuoden 2020 värit ovat tummanvihreä ja tummansininen, trendikkäitä ehdotuksia ovat myös lämmin harmaa ja ripaus pronssia.

Muodikas olohuoneen suunnittelu 2020 – luonnolliset materiaalit ja tekstuuri

Vuonna 2020 on suositeltavaa käyttää luonnonmateriaaleja tai jäljitelmiä useammin kuin koskaan aikaisemmin sisustettaessa olohuonetta. Olohuoneen 2020 muodikkaiden huonekalujen joukossa on malleja seuraavista materiaaleista:

 • puu;
 • kivi;
 • lasi;
 • metalli;
 • rottinki;
 • kudonta;
 • nahka;
 • villa-.

Näitä ovat sohvapöydät marmoripinnalla ja metallipohjalla, savustettu tai himmeä lasi, kaareva puu, vaneri tai rottinkituolit. Yhä suositummat 70-luvun innoittamat monitoimiset seinälaitteet palaavat myös olohuoneisiin: puusta, vanerista tai yhdistämällä metallia arvokkaaseen puuhun, kuten saksanpähkinään..

Mielenkiintoisia ehdotuksia vuodelle 2020 ovat myös kierrätysmuovista tai puulastusta valmistetut huonekalut, kuten keramiikkajäljitelmä tai MDF -marmori, jossa on värillisiä digitaalisia tulosteita. Mitkä olohuoneen huonekalut ovat trendikkäitä vuonna 2020? Sohvien ja nojatuolien verhoiluun on parasta valita eksklusiivisia malleja, joissa on näkyvä rakenne tai kankaita, joihin on lisätty villaa. Bouclé-verhoilukankaat, toisin sanoen ns. Silmukoista ja kaikista materiaaleista, joilla on karkea, kupera rakenne. Sametti on myös suosittu, joten voit valita helposti velour -lepotuolit. Vuoden 2020 uutuuksista löydät myös sohvia, jotka on verhoiltu luonnollisella nahalla, kamelivillaa tai terrakotta..

Virtaviivaiset ja modulaariset huonekalut – olohuoneen trendit vuonna 2020

Vintage -tyyli on ollut erittäin ajankohtainen useiden kausien ajan, mutta tämä suuntaus vahvistuu varmasti vuonna 2020. Huonekalut muistuttavat voimakkaasti 60-70-luvun malleja, mutta niissä on ripaus art deco -tyyliä. Mallien on ensinnäkin oltava valmistettu kestävistä, arvokkaista materiaaleista. Muodikkaita huonekaluja ovat myös pyöristetyt reunat, jotka ovat innoittaneet pallon ihanteellisen muodon, kuten sohvapöydät ja pöydät, joissa on lieriömäinen pohja ja pyöreä yläosa, sekä nojatuolit ja sohvat, joissa on pyöreä selkä. Voit käyttää myös kierrätysmuovista tai vanerista valmistettuja nojatuoleja tai taitavasti kaarevia rottinkituoleja, joissa istuimissa tai selkänojassa on luonnollinen punos. On mielenkiintoista, että viimeisissä sävellyksissä kaikki on tasapainossa, esimerkiksi pyöreän sohvapöydän vieressä sopii hyvin kuva suorakulmaisessa kehyksessä, jossa on terävät reunat.

Muodikkaat olohuoneen huonekalut 2020 ovat myös modulaarisia kuulokkeita, eli niitä, jotka voidaan yhdistää missä tahansa yhdistelmässä yksittäisistä osista. Modulaariset istuinsarjat ja seinäyksiköt ovat hallinneet tämän tyyppisten mallien tarjontaa sisustusnäyttelyissä. Ensimmäisessä tapauksessa asiakkaan on yleensä valittava istuintyypin lisäksi myös verhoilukankaan vaihtoehto ja väri. Vuonna 2020 tämäntyyppisissä huonekaluissa on lämpimät värit ja niissä on yleensä erittäin syvä, mukava istuin, matala selkänoja ja suuret tyynyt. Modulaariset seinäyksiköt ovat huonekaluja, joissa on yksinkertainen, kevyt avoin rakenne – useimmiten avoimet hyllyt. Kuten sohvien, nojatuolien ja seinien tapauksessa, muodikkaiden värien joukossa ei ole vain kirkkaita värejä, esimerkiksi keltaista, punaista, tummansinistä, mutta myös valkoista. On kuitenkin syytä muistaa, että vuonna 2020 sen ei pitäisi olla kiiltävä ja luminen, puhdas sävy, vaan melko likainen, lämmin, lähellä beigeä ja mattapintaista..

Verhojen suunnittelu olohuoneeseen 2020

Mitä muodikkaita verhoja olohuoneeseen 2020 valita? Tässä tapauksessa sinun pitäisi keskittyä yksinkertaisiin, minimalistisiin ratkaisuihin, ts. Sileisiin verhoihin ilman lämpimiä värejä, jotka sopivat koko sisustukseen. Jotta saat parhaan hyödyn sisustuksestasi, kannattaa varmistaa, että vuoden 2020 muotiverhot ovat oikean pituisia. On parasta ripustaa ne suoraan katosta niin, että ne saavuttavat lattian. Leveyden tulisi olla ikkunaa suurempi, jotta runsaasti taitoksia muodostuu myös suljettujen ikkunoiden kanssa. Parhaiden sisustussuunnittelijoiden ehdotusten innoittamana voit käyttää verhoja epätavallisella tavalla – huoneen liikkuvana seinänä tai seinäkoristeena.

Pyöreyden ja pehmeyden rakkaus näkyy myös uusissa vuoden 2020 matoissa. Klassisten suorakulmaisten mallien lisäksi löydät soikeita tai pyöreitä mattoja tasaisella värillä, jolle on ominaista korkeat pehmeät harjakset..

Lasipallot ja metallipyörät – trendikkäät olohuoneen lamput vuonna 2020

Vuonna 2020 trendikkäässä olohuoneessa valaisimet (riippuvalaisin, seinä tai pöytä) ovat erittäin tärkeä koriste -elementti. Niiden tulisi kiinnittää huomiota yksinkertaisella, minimalistisella suunnittelullaan sekä laadukkailla materiaaleillaan ja ammattitaidollaan. On aika unohtaa muoviset, edulliset lamput ja luottaa lasista, metallista ja marmorista valmistettuihin malleihin. Mitä vaihtoehtoja sinun pitäisi valita? Valaisimet, jotka käyttävät pallomaisia ​​sävyjä (mukaan lukien maitomainen, savuinen, värillinen tai himmeä lasi), jotka liittyvät 1900-luvun puolivälin tyyliin, ovat erityisen trendikkäitä. Ne voivat olla täydellisen muotoisia tai näyttää «ryppyinen» tai saastunut.

Myös metallivalaisimet, kuten musta, jauhemaalattu, matta tai kromattu, kiiltävä teräs, ovat suosittuja. Ne ovat muodoltaan minimalistisia, pyöreitä tai päinvastoin – teräviä reunoja. Tyypillisesti näitä malleja tarjotaan lamppujen muodossa, jotka riippuvat ruokapöydän tai sohvapöydän päälle. Valaisimet, joissa on kulta-, messinki- ja kuparielementtejä, seisova, riippuvalaisin, seinä, ovat edelleen muodissa. Pöytä- tai lattiavalaisimelle on parempi valita malleja, joissa lasikuula on liitetty esimerkiksi marmoripohjaan. Sohvapöydän yläpuolella, luonnollisessa sisustuksessa ja luonnollisissa väreissä voit valita rottinki- tai puiset lamput.

Selaa kuvagalleriaa mielenkiintoisista ja muodikkaista olohuoneen sisätiloista vuonna 2020. Valitse kotiisi sopivin vaihtoehto. Inspiroidu nykyaikaisista ideoista.