Olohuoneen kodikas tulisija, jonka sisätiloissa on kulmatakka

Nykyaikaiset takat ovat esillä valtavasti erilaisia ​​muotoja, kokoja, materiaaleja ja malleja, mukaan lukien kulmat. Nykyään ne on mukautettu maksimaalisesti erilaisiin elinoloihin, epätavallisen teknologisia, mukavia ja turvallisia. Takan kulmamuoto on menestynein ja kompakti erityisesti kaupunkiasunnoissa. Lisäksi tämä ihana lämmönlähde todistaa talon asukkaiden hyvästä mausta, heidän kiintymyksestään perinteisiin arvoihin, ja se on myös loistava paikka koota kaikki perheenjäsenet, sukulaiset ja läheiset ystävät..

Kaunis klassinen olohuoneen sisustus kulmatakallaNykyaikaisen olohuoneen sisustus, jossa on kulmatakkaKaunis olohuone, jonka keskellä on symmetrinen kulmatakkaUpea olohuone, jossa kivipintainen kulmatakkaKaunis olohuone, jossa on takka, jossa on kipsiKivellä vuorattu takka, jossa on hylly, näyttää erittäin jaloilta olohuoneen sisätiloissa

Erilaisia ​​kulmatakkoja

Kulmatakka on symmetrinen ja epäsymmetrinen. Symmetrinen muotoilu perustuu symmetriaan, joka mahdollistaa olohuoneen täydellisen järjestämisen tietyllä tavalla, jossa takka on koko koostumuksen keskipiste. Tämän tulisijan tulee olla selvästi näkyvissä mistä tahansa kulmasta ja mistä tahansa huoneen kohdasta. Ja kaiken muun pitäisi sijaita vastapäätä. Muuten, tällainen takka lämmittää huoneen parhaalla tavalla. Suunnittelu voi olla hyvin monipuolinen.

Epäsymmetriset takat toimivat eräänlaisena suuren tilan vyöhykkeinä turvautumatta muihin menetelmiin (jako vyöhykkeisiin huonekaluilla tai muilla menetelmillä). Asettamalla epäsymmetrinen kulmatakka olohuoneeseen tällä tavalla voit jopa järjestää tilan erittäin tyylikkäästi ja orgaanisesti. Rakenteensa ja muotoilunsa ansiosta tällainen kulmatakka sopii harmonisesti mihin tahansa sisustukseen. Onneksi nykyään on paljon verhoilumateriaaleja ja lisävarusteita. Lisäksi tällainen esine luo sisätilojen täydellisyyden tunteen. Epäsymmetrinen takka on erittäin helppo asentaa, myös silloin, kun savupiippua ei ollut alun perin suunniteltu. Tulipesä voi olla joko auki,

Noble kulmatakka avotakkaKulttuurinen kulmatakka modernissa olohuoneen sisätiloissa, avotakka

ja suljettu.

Kulmatakka, jossa on suljettu tulisija olohuoneen sisätiloissaKaunis muotoilu kulmatakasta, jossa on suljettu tulisija

Sähköinen kulmatakka olohuoneeseen on myös helppo asentaa.

Rakenteen ja verhouksen on vastattava tyyliä

On mielipide, että tiilistä valmistettu kulmatakka, jossa on sisustus peilien, listojen tai laattojen muodossa, on sopivin ja tyylikkäin. Tulisintamalleja voidaan valmistaa eri tyyleillä erilaisilla aksentteilla, mutta samaan aikaan niitä kaikkia yhdistää sellaisten asioiden esiintyminen kuin takat, portaali, seula tai arina, suljettu tai avoin tulisija.

Maalaistalon olohuoneen sisustus, jossa on tiiliseinäinen takkaBrick Corner -takka - perinteinen klassikko

Tyylin valintaan vaikuttaa suuresti olohuoneen alue. Esimerkiksi tyylit, kuten rokokoo tai barokki, jossa on vastaava kulmatakkiportaalin muotoilu, sopivat parhaiten tilaviin huoneisiin. Ja jos olohuone on hyvin pieni (jos se on pienikokoinen kaupunkiasunto), tässä tapauksessa sopii minimalismi, jossa käytetään keramiikkaa, terästä, lasia tai muita moderneja materiaaleja. Tässä tapauksessa takka soveltuu parhaiten sähkö- tai biotakkaan, sekä sisään- että seinälle. Tai voit sijoittaa vapaasti seisovan takan.

Jos olohuone on maassa, maalaistyyli tukee täydellisesti sisätilojen kulmatakkaa luoden erityisen mukavuuden ja antiikin tunnelman. Art Nouveau -tyyli sallii myös sisätiloissa kulmatakka, joka kykenee tyydyttämään jokaisen maun..

Kuinka asentaa kulmatakka olohuoneeseen

Ensin tehdään projektipiirustus, joka sisältää kaikki mitat, tekniset yksityiskohdat ja käytettyjen materiaalien nimet. Jos se on tiili, on parasta saada piirustus kirjaimellisesti jokaisesta rivistä, ts. Mitä yksityiskohtaisempi hanke on, sitä vähemmän epätarkkuuksia voidaan tehdä rakentamisen aikana. Valmiissa tulisijoissa tarvitaan vain pohjan valmistelu sekä savupiipun rakentaminen. Kun takka on koottu ja asennettu, se on viimeisteltävä..

Kivestä valmistetun takan koristelu näyttää aina tyylikkäältä sekä lisävarusteiden avulla

Vaihtoehtoja voi olla monia, sekä metallipinnoitteella että klassisella valurautaristikolla. Tai voit kokonaan sulkea takan koristamisen pois, jättäen sen tiilimuuraukseen tai kiviin.

Kivillä vuorattu takka näyttää aina erittäin jaloilta

Voit myös käyttää kipsiä, jota esitetään nykyään monenlaisia, ja mihin tahansa sisustukseen voit aina valita parhaan vaihtoehdon..

Kipsi takan päällysteenä näyttää erittäin edulliseltaUpea olohuone, jossa kipsiä käytetään takan ja seinien viimeistelymateriaalina

Varotoimet ja takan sijainnin valitseminen

Tulisijan turvallisuus on ensimmäinen huolenaihe. Tätä varten on erittäin tärkeää valita oikea sijainti ja valmistella pohja hyvin. Takkapaikan valinta liittyy jatkuvaan raitisilmavirtaan, mutta ei pitäisi olla vetoa (takkaa ei saa sijoittaa ikkunan ja oven väliin), muuten kipinät voivat aiheuttaa tulipalon. Pohjaa valmisteltaessa on muistettava, että sen on vastattava itse takan painoa. Jos perusta ei ole riittävän vahva, rakenne voi haljeta tai kallistua, mikä jo sulkee pois sen käytön turvallisuuden. Tässä suhteessa on parempi pelata turvallisesti ja täyttää vankempi perusta, jotta takka on taattu. Tulisijan edessä oleva alue on peitetty palamattomalla materiaalilla.

Turvallinen suunnittelu takan edessäTakka-alue on peitetty palamattomalla materiaalilla

Myös talon seinän ja takan seinien välillä on oltava suojaa, etenkin kulmatakka, joka aiheuttaa suuren vaaran. Tällainen suoja voi olla kipsilevy, mineraalivilla, toisin sanoen kaikki palamattomat materiaalit. Joskus seinän ja takan välissä käytetään tiiliseinää, varsinkin kun takka on myös tiiliä – se on ihanteellinen vaihtoehto, jossa suoja ei ole näkyvä, mutta näyttää kiinteältä osalta takkaa.

Kun sisustat huonetta takalla, älä unohda, että lähellä ei saa olla syttyviä materiaaleja, esimerkiksi verhoja, jotka ovat toistuvasti aiheuttaneet tulipalon. Tämä sisältää myös erilaisia ​​nahkoja ja mattoja, jotka on levitetty takan eteen..

Takan lähellä ei saa olla mattojaOnnistunut ja turvallinen vaihtoehto takan edessä olevan alueen sisustamiseen kokonaan ilman mattoja

Turvallisuustoimenpiteiden tulisi silti olla etusijalla, muuten viihtyisyys ja mukavuus eivät toimi..