Olohuone minimalismin tyyliin: lakoninen muotoilu käytännön ihmisille

Minimalismi on elämäntapa, josta on tulossa yhä suositumpi. Yhä useammat ihmiset huomaavat, että ympärillä olevien esineiden ylimäärä ei tee heitä onnellisiksi, vaan päinvastoin vaikeuttaa huomion kohdistamista tärkeään. Useammin herää kysymys siitä, miten olohuone varustetaan minimalistisella tyylillä, joten tämä artikkeli on hyödyllinen monille.

Olohuone minimalismin tyyliin: mistä aloittaa?

Minimalismi on muutos, joka ihmisten on käytävä läpi ja jotka päättävät elää tämän hengen mukaisesti. Tämä ei ole välttämätön täydellinen sisätilojen muutos, mutta se on välttämätön, jos ympärilläsi on satoja erilaisia ​​ja yleensä käyttämättömiä asioita..

Ensimmäinen askel minimalismin hengen noudattamiseen on päästä eroon ylimääräisistä tavaroista, joita sinulla on kotona. Tämä voidaan tehdä lopullisesti, mutta yleensä harvat ihmiset ovat valmiita tällaiseen kardinaaliseen päätökseen. Roskat poistetaan pikkuhiljaa, ja yksi tapa on 30 päivän prosessi, jossa lisäät hävitettävien tavaroiden määrää päivittäin. Toinen menetelmä on hieman erilainen ja sisältää kaiken pakkaamisen ikään kuin muuttaisit ja jätät vain tarvitsemasi asiat kuukaudeksi. Kuukauden kuluttua annat loput tavarat köyhille, myyt ne, heität ne pois ja alat elää minimalismin hengessä. Tämän ansiosta puhdistat itsesi ja alat elää minimalistisessa olohuoneessa, kuten alla olevassa kuvassa..

Olohuoneet minimalismin tyyliin: valokuvat suositelluissa väreissä

Kun olet asettanut olohuoneesi minimalistiseen tyyliin, alat ensin suunnitella siinä vallitsevia värejä. Valkoinen, musta, harmaa sopii minimalistiseen sisustukseen, mutta ei vain. Voit myös valita pastelliväreistä, kuten vaaleanpunainen, vesiväri, ruskea tai beige. Jos olohuone näyttää liian yksitoikkoiselta, saatat mieluummin käyttää kaksivärisiä raitaseiniä tai äärimmäisen trendikästä mustavalkoista ruudukkoa. Haluatko herättää huomiota ja rikkoa luonnolliset värit? Valitse muutama täydennys väreissä, kuten voimakkaat punaiset, mehevät keltaiset, energinen oranssi tai kirkkaat violetit. Sinun on kuitenkin muistettava, ettet liioittele sitä värien lukumäärän kanssa. Ihanteellinen, kun valitset kaksi tai kolme perusväriä, joihin lisätään vain sävyjä.

Entä katto ja lattia? Ensimmäinen on parasta maalata vain valkoiseksi. Lattian osalta sinun tulee valita hieman kiiltävä tai tumma mattapinta. Siinä ei saa olla kuvioita tai koristeita. Jos haluat lisätä lämpöä tähän täysin steriiliin sisustukseen, aseta paneelit tai perinteiset lankut laattojen sijaan..

Jos katsot kuvia tarkasti, huomaat varmasti, että minimalistinen olohuone on erittäin taloudellinen. Valkoinen, musta ja harmaa ovat usein kalusteiden ainoat värit. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että minimalistista olohuonetta luotaessa sinun pitäisi rajoittua vain näihin väreihin. Voit helposti päästä muihin väreihin, mutta yhdellä ehdolla – älä liioittele niiden lukumäärää, jotta et saa sisustusta, jossa on kaikki saatavilla olevat väripaletit.

Väri voi olla voimakas, koska silloin sali saa luonteen, mutta se ei voi hallita. Kirkkaat värit näyttävät huomaamattomilta lisävarusteissa, kuten tyynyissä, matossa tai maljakossa. Nojatuolilla ei myöskään ole esteitä sohvan värin tasapainottamiseen. Tämän seurauksena on mahdollista luoda minimalistinen huone, jossa on erittäin houkutteleva paletti..

Olohuoneen huonekalut minimalismin tyyliin

Minimalistisessa olohuoneessa on tilaa vain muutamille olennaisille huonekaluille, kuten yksinkertaiselle sohvalle, nojatuoleille tai nykyaikaiselle sohvapöydälle. Sen lisäksi, että huonekalut on pidettävä mahdollisimman vähäisinä, on myös valittava luonnollisen väriset mallit ja yksinkertaiset geometriset muodot..

Minimalistisessa sisustuksessa hallitsevat puu- tai muovikalusteet. Kaikissa tällaisen olohuoneen laitteissa on oltava samanväriset sileät pinnat. Minkä väriset huonekalut valita? Vahvat värit, kuten musta, vihreä tai tummansininen, valkoinen tai harmaa, toimivat hyvin. Pöydät, vaatekaapit, lipastot ja seinäyksiköt sisältävät usein metalliosia, joissa on lakatut julkisivut tai työtasot. Minimalistinen lasipöytä toimisi myös.

Minimalismityyli olohuoneen sisustuksessa: valaistus

Mikään olohuone ei voi tehdä ilman asianmukaisesti valittua valaistusta, joka ei ainoastaan ​​täytä päätehtäväänsä, vaan on myös alkuperäinen sisustuselementti. Lattiavalaisimet, joissa on pitkät varret ja LED -kattolevyt, sopivat erityisesti moderniin olohuoneeseen.

Jos pidät perinteisistä kattovalaisimista, älä osta kattokruunua. Sen sijaan yksivärinen lamppu voi ottaa paikkansa. Etkö voi kuvitella olohuonetta ilman kattokruunua? Valitse se, jolla on yksinkertaisin geometrinen muoto. Nämä voivat olla suorakulmioita tai neliöitä sekä palloja tai soikeita. Teollisuuslamput toimivat hyvin myös minimalistisessa olohuoneessa..

Olohuone minimalistisessa kodissa: hienovaraiset koristeet

Minimalistisessa olohuoneessa sääntö toimii hyvin «vähemmän on parempi». Tämän tyyppisissä sisätiloissa on korostettava yhtä ilmeikkäitä yksityiskohtia ja vältettävä tarpeettomia koristeita ja laitteita. Siksi et löydä hahmoja, maljakoita tai muita pikkupurtavia sohvapöydästä. Voit kieltäytyä pöytäliinasta, mutta jos valitset sen, niin vain yhtenäisenä kankaana ilman sisustusta.

Kaikki asiat, kuten aikaisemmin katsomasi kirja tai sanomalehti, on piilotettava. Laatikolla varustettu sohvapöytä on täydellinen tähän. Etkö voi kuvitella olohuoneen sisustusta ilman kuvaa seinällä? Hylkää muotokuva, asetelma tai maisema abstraktion tai geometristen muotojen sommittelun hyväksi.

Modernit olohuoneet minimalismin tyyliin

Sisustussuunnittelun minimalistinen tyyli syntyi jugendtyylistä, joka esitteli yksinkertaistettuja huonekalumuotoja, rajoitettuja yksityiskohtia ja koristeita. Minimalismi meni vielä pidemmälle, hyläten kaikki koristeet. Tyylille on ominaista poikkeaminen glamourista ja suuri määrä esineitä. Moderni olohuone minimalistiseen tyyliin ilman tarpeettomia yksityiskohtia näyttää erittäin tyylikkäältä. Yksinkertaiset, geometriset huonekalumuodot, pienet lisäykset tai ei lainkaan lisäyksiä ja rajoitetut värit ovat myös tämän tyylin tyypillisiä piirteitä. Saattaa tuntua, että sisustus on ilmeetön, kylmä ja persoonaton, mutta tämä on väärä ajattelutapa..

Minimalistinen olohuone voidaan helposti sisustaa lisäämällä pehmeitä kankaita, värikkäitä aksentteja sisätiloihin, jotka rikkovat mykistetyn värin, käyttämällä luonnonmateriaaleja, kuten puuta tai kiveä.

Muodikas olohuoneen sisustus minimalismin tyyliin

Kun olet sisustanut olohuoneen minimalistiseen tyyliin, rakastat harmonian ja rauhan ilmapiiriä. Minimalistisen huoneen kiistaton etu on järjestyksen ja puhtauden ylläpitämisen helppous. Tämä sisustus on loistava vaihtoehto ihmisille, jotka valittavat ajan puutteesta tai eivät yksinkertaisesti pidä pitkästä siivouksesta. Jos pelkäät liian viileää ja steriiliä sisustusta, voit kuvitella lisää lämpimiä, kirkkaita värejä sisältäviä lisävarusteita, jotka sopivat täydellisesti olohuoneen neutraaliin taustaan. Älä kuitenkaan unohda noudattaa maltillisuutta, jotta et tuhoa sisustuksen harmonista yksinkertaisuutta. Kun sisustat huonetta minimalistiseen tyyliin, sinun on muistettava aina suosia valittujen huonekalujen ja lisävarusteiden laatua. Tämän ansiosta saavutat erinomaisen vaikutuksen ja voit nauttia tyylikkäästä sisustuksesta monta vuotta..