Nykyaikaiset kattokruunut: valokuvamallit 2018

Valaistus on avainasemassa minkä tahansa huoneen kuvan muokkaamisessa. Riippuen tilan koosta, tarkoituksesta ja toiminnallisten alueiden joukosta, siinä voi olla erilaisia ​​keinotekoisia valonlähteitä. Mutta melkein kaikissa tapauksissa käytetään kattolamppuja – kattokruunut. Kauan ovat menneet ajat, jolloin kattokruunu toimi vain valaisimena. Nykyaikaisessa sisustuksessa kattolamppu voi toimia tärkeimpänä koriste -elementtinä, olla muotoilun väriaksentti, yhdistää huoneen keskeiset esineet tai heijastaa tyylillisen suunnan käsitettä. Sanalla sanoen, kattokruunun valinta riippumatta siitä, minkä huoneen sisustat, on kohdeltava vastuullisesti, koska sinun on ratkaistava monia ongelmia – lampun koko ja muoto, värimaailma, laitteen teho ja jopa valovirtojen väri ja voimakkuus. Näet eri tarkoituksiin tarkoitettujen huoneiden riippuvalaisimien muodikkaan suunnittelun suuresta valikoimasta valokuvasuunnitteluprojekteja ympäri maailmaa..

Alkuperäinen moderni kattokruunu

Kattokruunu, jossa on useita sävyjä

Kriteerit modernin kattokruunun valitsemiseksi

Sen tärkeimmän toiminnallisen komponentin – tilan valaistuksen – lisäksi kattokruunu voi suorittaa muita vaihtoehtoja – vyöhykkeellä huoneen, visuaalisesti tehdä siitä tilavamman ja tilavamman oikein valitun valaistuksen voimakkuuden ja valovirtojen jakautumisen vuoksi, se voi luoda tarvittavan aksentin , tulee sisätilojen keskeiseksi elementiksi, häiritse huomiota epäonnistuneilta kohteilta tai kokonaisilta alueilta.

16

51

37

44

45

Joten seuraavat kriteerit vaikuttavat kattokruunun valintaan:

  • huoneen tarkoitus – on selvää, että esimerkiksi kylpyhuoneen ja olohuoneen kattokruunu on valittava eri tavoin;
  • huoneen koko ja toiminnallisten vyöhykkeiden lukumäärä, muiden valaistuslaitteiden läsnäolo – myös pienissä tiloissa valaistusjärjestelmä koostuu harvoin yhdestä riippuvalaisimesta, kun otetaan huomioon tilojen monitoimisuus, jokainen segmentti tarvitsee oman keinotekoinen valo;
  • sisätilojen värivalikoima vaikuttaa kattokruunun suunnitteluun, sen tehoon ja valaistusväriin (lämpimät tai kylmät virrat);
  • sisustussuunnittelun tyylinen suunta vaikuttaa suoraan kattokruunumallin valintaan;
  • niiden tilojen omistajien taloudelliset mahdollisuudet, joihin lamppu on valittu, ja heidän käsityksensä valaisimien kauneudesta ja käytännöllisyydestä – nykyaikaisten kattokruunujen valikoima on uskomattoman laaja.

17

kahdeksantoista

23

48

49

Tyypit modernit kattokruunut suunnittelun ja tyylin mukaan

Suunnitteluominaisuuksien kannalta suosituimmat kattokruunut ovat nykyään riippuvalaisimet. Nimi puhuu puolestaan ​​- tällaisessa kattokruunussa on välttämättä naru, naru tai ketju, johon lampun pääosat on kiinnitetty – plafoni (yksi tai useampi) ja sen tukirakenne. Riippuvalaisimen pituutta voidaan säätää huoneen koon (pääasiassa katon korkeuden) ja sen avulla huoneeseen luodun ilmapiirin – juhlallisen, koko tilaa kirkkaasti valaisevan tai intiimin, hajauttavan – mukaan valaistus ja himmentäminen.

22

28

29

kolmekymmentä

92

Toiseksi suosituin kattokruunu on kattovalaisimet. Tällaisissa valaisimissa ei ole ripustusta ja ne kiinnitetään suoraan kattoon. Rakenne voi koostua yhdestä suuresta kattopinnan vieressä olevasta plafonista tai useista yhden järjestelmän tukemista verhoista. Kattokruunut ovat ihanteellisia huoneisiin, joissa on matala katto. Näitä lamppuja on helppo hoitaa. Mutta jos haluat vaihtaa lampun kattokruunuun, joka koostuu yhdestä suuresta varjosta, sinun on irrotettava koko rakenne katosta.

4

5

77

94

100

On myös kattokruunuja, joita on vaikea tunnistaa yhdestä kahdesta lamputyypistä suunnittelun kannalta. Useimmiten nämä ovat suunnittelumalleja, teeskenteleviä muotoja, ne voidaan kiinnittää osittain kattoon, osittain ripustuksiin tai ne edustavat rakennetta, joka on ulkoisesti vaikea tunnistaa yhdelle tai toiselle kiinnitystyypille..

12

59

63

85

Klassiset kattokruunut ja niiden muunnelmat

Yksi tyylillisen suorituskyvyn kannalta suosituimmista kattokruunuista on klassinen malli. Useimmat meistä yhdistävät kattokruunun käsitteen tämän tyyppisiin valaisimiin – ripustetun rakenteen sileät viivat, joissa on useita sävyjä, sisältävät useimmiten koriste -elementtejä. Mutta otsikko «klassikko» kattokruunu ei saisi hämmentää sinua – tämäntyyppinen lamppu sopii lähes kaikkiin sisustustyyleihin – uusklassikoista avantgardeihin. Perinteiset kattokruunut modernissa suunnittelussa voidaan esittää monenlaisina muunnelmina.

35

50

69

75

Aluksi klassinen kattokruunu oli omistajien rikkauden ja maun personointi (itse asiassa vain varakkailla asunnon omistajilla oli varaa kattokruunuihin). Ne valmistettiin luonnonmateriaaleista – metallista, lasista, kristallista, sävyt voitiin tehdä kankaasta. Monille maanmiehillemme kristallikruunu on edelleen ylellisyyden, eleganssin ja hyvinvoinnin symboli..

yksitoista

84

91

Ensimmäiset kattokruunut olivat pääasiassa riippuvalaisimia. Kynttilät asetettiin erityisiin metallikehyksiin. Muisto klassisen kattokruunun juurista ilmentyy moderneissa malleissa. Riippuvalaisimet, joissa on palavien kynttilöiden jäljitelmä, ovat uskomattoman suosittuja ja näyttävät upeilta kaikissa tarkoituksiin suunnitelluissa huoneissa, jotka on valmistettu uusklassiseen tyyliin, erilaisiin muunnelmiin klassisesta tyylistä, nykyaikaisesta ja nuhjuisesta tyylikkäästä.

kahdeksan

15

kaksikymmentä

33

47

Nykyaikaiset kattokruunut perinteiseen tyyliin voidaan valmistaa kokonaan muovista, koristeltu koriste -elementeillä (kuten Swarovskin kristalleilla) ja samalla näyttää ylellisiltä, ​​kunnioitettavilta ja jopa teeskenteleviltä. Mutta asuintilojen moderni sisustustyyli kannustaa meitä edelleen ostamaan lakonisia kattokruunuja, joissa on minimaalinen sisustus.

46

58

95

97

Jos lisäämme kirkkaan värin klassiseen kattokruunuun paljon koriste -elementtejä, siitä tulee helposti sisustuksen epämiellyttävä koriste, mutta sen päävärikorostus, kaikkien silmien vetovoima.

34

42

53

55

Suosituimpia ovat perinteiset kattokruunut, joissa on metallinen, kevyt runko ja useita sävyjä, useimmiten kangasta. Tällaiset riippuvalaisimet ovat melko monipuolisia; ne sopivat harmonisesti minkä tahansa huonetyypin moderniin sisustukseen. Tällainen kattokruunu sopii olohuoneeseen, makuuhuoneeseen, jopa lastenhuoneeseen tai tilavaan käytävään. Lisäksi tämä malli ei vaadi erittäin korkeita kattoja huoneessa..

6

39

31

Art Nouveau -riippuvalaisimet

Art Nouveau -tyyli ilmestyi vastapainoksi kaikille klassisille motiiveille sisustuksen alalla. Kaikkea uutta ja ultramodernia, vastoin perinteisiä muotoja, kutsuttiin moderniksi. Itse asiassa mitä tahansa kattokruunua, joka eroaa toteutustyypistä klassisesta, voidaan itse asiassa kutsua art nouveau -lampuksi. Nämä ovat ultramodernit kattokruunut, joissa on avantgarde-muotoilu, jotka tuovat luovuutta tilan suunnitteluun, ja minimalistiset lamput, joita voidaan käyttää minkä tahansa huoneen sisustuksessa..

yhdeksän

kymmenen

19

40

68

93

Art nouveau -kattokruunuvaihtoehtoja on lukemattomia. Nämä voivat olla lakonisia malleja, joissa on useita lamppuja ilman varjostimia tai mielikuvituksellisia lamppuja, joissa on monia koriste -elementtejä, joiden takana on vaikea nähdä itse valonlähteitä..

13

21

57

64

65

Ekotyyliset kattokruunut

Halu käyttää kaikkea luonnollista modernissa tyylissä ei voinut sivuuttaa sellaista sisustussektoria kuin valaisimien valmistus. Samaan aikaan luonnonmateriaaleista valmistetut kattokruunut sopivat orgaanisesti paitsi ekologiseen tyyliin tai maahan. Ne täydentävät täydellisesti lähes kaikkia modernin tyylin lajikkeita, näyttävät harmoniselta huoneissa, jotka on sisustettu nuhjuisen tyylikkään, Provencen, eklektismin, skandinaavisen ja jopa avantgarden tyyliin.

72

41

98

Ekotyylisten kattokruunujen valmistuksessa käytetään luonnonmateriaaleja – metallia, puuta, lasia, kristallia, kangasta, paperia (useimmiten riisiä), kuoria, kiviä, oksia, olkia, bambu voi toimia koriste -elementteinä.

71

74

79

Kattokruunu modernin huoneen kaavoittamiseen

Perinteisesti kattokruunu on ripustettu huoneen keskelle. Mutta viime aikoina monitoimiset sisätilat ovat yleistyneet – useista segmenteistä koostuva tila tarvitsee laajennettua valaistusjärjestelmää. Hyvin usein keskikruunua täydentää sisäänrakennettu valaistus – tämä voi olla joko LED -nauha, joka sijaitsee katon kehällä, tai lamput, jotka sijaitsevat paikallisesti, riippuen toiminta -alueiden sijainnista.

2

73

80

89

Kattokruunu voi sijaita paitsi huoneen keskellä. Esimerkiksi siitä voi tulla osa tietyn toiminnallisen segmentin kaavoitusta. Olohuoneessa, jossa yhdistyvät ruokasalin toiminnot, kattokruunu voidaan sijoittaa ruokapöydän yläpuolelle. Yhteisessä huoneessa, jossa on takka, voi olla kattokruunu «liikkua» kohti pehmeää vyöhykettä, varsinkin jos riippuvalaisimen lisäksi on muita valonlähteitä – lattiavalaisin tai seinävalaisimet.

neljätoista

81

36

82

87

88

Makuuhuoneessa kattokruunu voidaan ripustaa ei huoneen keskelle, vaan sängyn juureen (jos haluat käyttää riittävän pitkää rakennetta, mutta kankaan korkeus ei salli) tai varustaa yöpöydät parilla riippuvalaisimella sängyn molemmilla puolilla.

67

56

78

90

Tilavassa huoneessa pari identtistä kattokruunua on melko usein käytetty suunnittelutekniikka ulkomaisissa projekteissa. Mutta maassamme monet asunnonomistajat pystyivät arvostamaan tällaisen valaisimien järjestelyn etuja. Toisaalta voit valaista suuren osan huoneesta säilyttäen symmetrisen ympäristön, ja toisaalta voit luoda alkuperäisen tandemin, josta voi tulla sisustuksen kohokohta..

24

26

27

52

32

61

Entä jos kattokruunuja ei ole kaksi, vaan kolme? Tietenkin tällainen valaistus ja sisustus vaatii huomattavan osan huoneesta ja sen riittävän korkeuden. Identtisten riippuvalaisimien kolminaisuus näyttää erityisen vaikuttavalta, kun ne sijoitetaan tiukasti peräkkäin..

60

38

On loogista, että kattokruunu, jos se ei ole huoneen ainoa valaisin, vastaa muiden lamppujen tyyliä. Samaan aikaan asiantuntijat väittävät, että laitteita ei tarvitse valita yhdestä kokoelmasta, riittää, että valitaan saman tyylisen lisävarusteen mallit, jotka on valmistettu samoista materiaaleista, vaikkakin eri väreissä, koristeltu erilaisilla sisustuksilla.

1

3

54

62

66

86

Toisaalta kattokruunut, jotka ovat erinomaisia ​​niiden valmistuksessa ja sisustamisessa sekä yhden huoneen valaisemisessa, ovat mielenkiintoinen ja rohkea muotoiluliike. Jos sinusta tuntuu riittävän rohkealta suunnitella tällainen sisustus, siitä tulee ominaisuus paitsi tässä huoneessa, myös koko kodissa..

25

43

70

83