Nuhjuinen tyylikäs sisustus romanttiseen luontoon

Olet luultavasti kuullut termin useammin kuin kerran «nuhjuinen tyylikäs». Tällä hetkellä tämä lause tarkoittaa sekä tyyliä vaatteissa, sisustuksessa ja koruissa että käsintehtyjä tekniikoita huonekalujen sisustamiseen. Mutta aluksi tämä termi keksittiin juuri kuvaamaan uutta tyyliä sisätiloissa (tai pikemminkin alkuperäistä yhdistelmää tunnetuista tyylitiedoista). Yhdistämällä retro-, vintage-, barokki-, romanttisen tyylin tilojen suunnitteluun ja tuoden ilmapiiriin jotain uutta, voit saada täysin ainutlaatuisen ja toisin kuin mikään ns. «nuhjuinen tyylikäs» tai «nuhjuista ylellisyyttä».

Shabby chic tyyli

Vähän historiaa

Keksi termi «nuhjuinen tyylikäs» Suunnittelija Rachel Ashwell rakastaa vaeltaa antiikkiliikkeitä ja kirpputoreja etsien mielenkiintoisia antiikkihuonekaluja, sisustuselementtejä, astioita ja tekstiilejä. Kaikenlaisten löytöjen yhdistelmästä suunnittelija loi täysin ainutlaatuisen sisustuksen ja alkoi edistää uuden tyylin syntymistä – “nuhjuista ylellisyyttä” tai “lumoava antiikki”. Uuden tyylin pääominaisuuksia ovat antiikkiset sisustusesineet, antiikkihuonekalut, joissa on usein kulumista, tekstiilit, joissa on romanttinen painatus, taotut yksityiskohdat vaaleista väreistä maalattuista rakenteista. Useimmiten tytöt ja naiset, joilla on romanttinen luonne, pyrkivät tyylikkääseen nuhjuiseen tyyliin, joka tekee apua «nuhjuista ylellisyyttä» heidän makuuhuoneensa. Mutta muille asunnon toiminnallisille alueille uusi tyyli on helppo soveltaa. Katsotaanpa konkreettisia esimerkkejä siitä, kuinka voit tuoda antiikin romantiikkaa huoneiden tai kokonaisten asuntojen ja talojen sisustukseen..

Portaiden lähellä olevan tilan sisustus

Antiikkihuonekalu

Usein nuhjuinen tyylikäs tyyli voidaan sekoittaa maalaistyylin ranskalaiseen vaihteluun. Monia lumivalkoisia pintoja käytetään myös Provence-tyyliin. Usein kuluneella vaikutuksella. Mutta sisätilojen nuhjuisen tyylikkyyden tunnusmerkki on ylellisyyttä, vaikka se on nuhjuinen, se on yhtä loistava. Jos huonekalut, niin koristeena, veistoksena tai decoupageina koristeena, jos verhoilu, niin varmasti kalliista tekstiileistä, vaikkakin vanhentuneista, jos valaisimet, niin ylelliset kattokruunut lasista tai kristallista, joissa on väärennettyjä elementtejä ja useita sisustuksia.

Alkuperäinen sisustus

Lumivalkoinen ruokasali

Shabby chic väripaletti

Opi tyyli «nuhjuista ylellisyyttä» Se on mahdollista ennen kaikkea värimaailman avulla – tilojen suunnittelussa käytetään pääasiassa kevyttä pastellipalettia. Monet värit eivät ole puhtaassa muodossaan, vaan ne on valkaistu tai ikään kuin viimeiset käyttövuodet, keinotekoisesti vanhennettu. Värit ja sävyt, jotka useimmiten näkyvät nuhjuisen tyylikkään sisustuksessa, ovat kauniita, mutta näyttävät usein hieman haalistuneilta, auringonvalolta haalistuneilta, aika ajoin vanhenevilta:

  • lumivalkoinen ja kaikenlaiset valkoiset sävyt;
  • lähes kaikki beige -sävyt;
  • vaaleansininen;
  • kevyt minttu;
  • valkaistu violetti;
  • kermainen;
  • merivaahdon väri;
  • vaaleanpunainen.

Lumivalkoinen idylli

Muun muassa nuhjuisen tyylikkään tyylin sisätiloissa voidaan käyttää maalaamatonta vaaleaa puuta, pajuista rottinkia tai viiniköynnöksen huonekaluja, taottuja patina -tuotteita ja monimutkaista värivalikoimaa..

Vaaleat värit

Sisustus tyylikkäästi «lumoava antiikki»

Tietenkin sisätiloissa, jotka on sisustettu nuhjuiseen tyylikkääseen tyyliin, tärkein paikka on antiikki- tai keinotekoisesti vanhennetut huonekalut ja sisustus, mutta viimeistelyn on vastattava ja yhdistettävä harmonisesti suunnittelukankaaseen, jossa retro, vintage, country ja romanttinen tyylit sekoittuvat.

Ylellinen sisustus

Seinät

Useimmiten löydät lumivalkoisia seinäkoristeita, joissa on joskus naarmuja, joidenkin elementtien, pintojen osien tahroja. Sen lisäksi, että valkoinen laajentaa tilaa visuaalisesti, valkoinen antaa puhtauden ja raikkauden, keveyden ja lennon tunteen huoneen ilmapiirissä. Lisäksi vaaleat esineet, sisustus tai pastelliväriset asusteet korostuvat valkoisella taustalla, puhumattakaan tummemmista ja kontrastivista huonekaluista. Joskus koristeena käytetään taustakuvaa, joka jäljittelee karkeaa kipsiä tai kukkakuviota, romanttista kasvipainatusta. Sitä käytetään myös usein seinien ja niiden osien koristamiseen stukkomuovauksella – kipsi ja polyuretaanikynttilät, ruusukkeet ja listat luovat juhlan ja ylellisen tunnelman.

Seinien koristelu

Toinen vaihtoehto seinien koristeluun on motiivien käyttö, jotka löytyvät useimmiten maalaistyylistä. Puusta valmistetut, valkoiseksi maalatut seinäpaneelit voidaan sijoittaa sekä pystysuoraan että vaakasuoraan.

Lumivalkoiset seinäpaneelit

Valkoiset puupaneelit

Valkoiseksi maalattua tiilimuurausta voidaan käyttää myös seinäkoristeena nuhjuisissa tyylikkäissä huoneissa. Makuuhuoneessa tällaista pintaa voidaan korostaa ja se voi muodostaa sängynpäätyseinän, olohuoneessa tällä tavalla voit koristella takan ympärillä olevaa tilaa

Valkoinen tiilimuuraus

Kukkakuvion käyttäminen seinän koristeluun tekee nuhjuisesta tyylikkäästä romanttiseen tyyliin liittyvän tyylin. Mutta ero on suunnittelussa «ylellinen kuluminen» on antiikkihuonekalujen ja sisustuselementtien läsnäolo, tämän ylellisyyden elementtien läsnäolo – kauniista kattokruunuista kalustettuihin kalusteisiin.

Romanttinen ympäristö

Katot

Useimmiten nuhjuisten tyylikkäiden sisätilojen katto on kiehuvaa valkoista pintaa, jossa on joskus ikääntymisvaikutus – halkeileva pinta, jota ei ole maalattu osien päälle. Myös maalaistyylisiä elementtejä voidaan käyttää kattojen koristeluun – kattopalkit, jotka on valmistettu vaaleasta puusta luonnollisessa muodossaan tai valkaistut lattiarakenteet. Toinen vaihtoehto katon koristeluun on sama stukkomuovaus – ruusuke pinnan keskellä kattokruunun ympärillä olevan tilan sisustukseksi, reunusreunukset, joissa on kohokuvioita, erilaiset kohokuviot.

Kattopalkit

Puiset huonekalut

Lattiat

Useimmiten lattiapäällysteeksi valitaan vaaleasta puulajista valmistettu puulevy tai ladottava parketti, harvemmin puulattiapäällyste. Jos puhumme nuhjuisesta ja tyylikkäästä tilojen suunnittelusta, kuten keittiö, ruokasali tai eteinen, lattiapäällysteenä voidaan käyttää kivi- tai keraamisia lattialaattoja. Joskus tällainen pinnoite vanhentuu asennusvaiheessa – laatat on erityisesti rikottu, taitettu, jättäen rakoja segmenttien väliin. Lattian koristeluun voit käyttää mattoja, mutta varmasti vaaleita värejä ja ikääntymisen vaikutuksia. Jos käytetään painettua mattoa, se on pyyhittävä, kulunut tai siinä on sumea koristeellinen reuna. Kukka- tai eläinpainatus on edullinen. Asiat «isoäidin rinnasta» saat toisen elämän nuhjuisissa ja tyylikkäissä sisätiloissa.

Lattiat

Puulattiat

Shabby tyylikkäät huonekalut

Huonekalut tyylitekniikkaan «nuhjuista ylellisyyttä» on keskeinen linkki tarvittavan tunnelman luomisessa. Useimmiten puukalusteita käytetään keinotekoisesti tai luonnollisesti pitkäaikaisen käytön jälkeen. Vaatekaapit ja sivulaudat, lipastot ja pöydät, lasinaluset ja sihteerit, joissa on kuorinta maalia, maalaamattomat elementit, veistetty sisustus, patina varusteissa – kaikki nämä esineet luovat ainutlaatuisen tunnelman nuhjuisessa tyylikkäässä huoneessa.

Huonekalut

Barokkikalusteet

Huonekalujen käyttö, jota esiintyy useimmiten lepopaikkojen järjestämisessä henkilökohtaisella tontilla, avoimella kuistilla tai terassilla, on yleinen käytäntö nuhjuisissa tyylikkäissä sisätiloissa. Pajuiset nojatuolit ja jopa sohvat, pöytä-lasinaluset ja muut puutarhakalusteet sopivat orgaanisesti tyylikkääseen huonevaloon «ylellinen kuluminen».

Alkuperäinen pääty

Paju huonekalut

Hämmästyttävä yhdistelmä ylellisestä kattokruunusta ja nuhjuisesta vaatekaapista, rikkaista verhojen tekstiileistä ja vanhoista nojatuoleista, joissa on antiikin elementtejä, joita ei voida väärentää, jotka näkyvät vasta pitkäaikaisen käytön jälkeen, kaikki tämä on nuhjuista tyylikkyyttä romantiikallaan, rakkaudellaan vuosikertaan, boheemin antiikin elementtejä ja ylellistä sisustusta.

Nahkaverhoilu

Epätavallinen huonekalujen asettelu

Myös sisustustyylisissä huoneissa «lumoava antiikki» käytetään barokin tai rokokon elementtejä – kalliita huonekaluja taivutetuilla jaloilla, verhoiltu samettia, veluuria, nahkaa tai satiinia, kullattuja elementtejä ja laaja sisustus.

Ylellinen asetus

Valaistusjärjestelmä ja sisustus

Shabby chic tekstiilit

Sisätilojen sisustuksessa tekstiileillä sisätiloissa «nuhjuista ylellisyyttä» on huomattava valikoima – voit käyttää sekä tavallisia kankaita vaaleassa paletissa että materiaalia, jossa on kukka-, kasvi- tai eläinperäinen painatus, ohut nauha, tylsä ​​koriste näyttää myös sopivalta.

Tekstiilinen sängyn sisustus

Kukkakuvioinen tekstiili

Voimme sanoa, että nuhjuiset tyylikkäät sisätilat on verhottu runsaasti tekstiileillä – verhot ja verhot minkä tahansa toiminnallisen suunnan huoneissa, katokset makuuhuoneissa, monet koristetyynyt ja -rullat olohuoneissa.

Katosvuode

Jos puhumme makuuhuoneen sisustamisesta tekstiileillä, voit käyttää yksinomaan lumivalkoista palettia sekä laiturin koristeluun että ikkuna-aukkojen koristeluun. Joskus korostuksen luomiseksi voidaan käyttää kirjontaa tai applikoita päiväpeitteisiin, tyynyihin ja muihin tekstiilituotteisiin..

Lumivalkoinen muotoilu

Tyylikkäästi sisustetut valaisimet

Paljon huomiota kiinnitetään valaistusjärjestelmään nuhjuisissa tyylikkäissä sisätiloissa. Ensinnäkin suuri keskeinen kattokruunu koristaa pääsääntöisesti hienolla muotoilullaan katon lisäksi koko huoneen. Paljon roikkuvia koriste -elementtejä, lasia, kristallia tai taottuja rakenteiden osia, joissa on patina – kaikki tämä toimii hienosti luodakseen tyylikkään ja ylellisen ilmapiirin, vaikkakin ajan kuluneena. Voit käyttää turvallisesti barokki- tai rokokoo -tyylisiä lamppuja vain ikääntyvässä versiossa.

Kattokruunu makuuhuoneessa

Lasinen kattokruunu olohuoneessa

Pöytävalaisimet, joissa on tekstiiliset varjostimet, ovat olennainen ominaisuus huonokuntoisessa sisustuksessa. Ne löytyvät sekä makuuhuoneista – lähellä sänkyä paikallisen valaistuksen lähteenä luodakseen romanttisen ympäristön, himmeän hajavalon, että olohuoneista, jotka antavat huoneelle kodikkuuden ja lämmön ilmapiirin, mahdollisuuden rentoutua, lukea ja keskustella yö miellyttävässä ympäristössä.

Pöytävalaisimet

Shabby Chic Design Esimerkkejä

Olohuone

Olohuone tyylikkäästi «nuhjuista ylellisyyttä» – se on aina tilava huone, jossa on vaalea viimeistely, useimmiten lumivalkoiset seinät, puulattiat ja kiehuva valkoinen katto, jota kruunaa ylellinen kattokruunu. Oleskelualue, jossa on pehmeät huonekalut vaaleilla väreillä, pieni sohvapöytä antiikkiliikkeestä tai kirpputorilta, pöytä- tai lattiavalaisimet tekstiilivarjostimilla – tämä yleisen huoneen täyttö on yleisin muotoiluvaihtoehto.

Olohuone nuhjuisessa tyylikkäässä tyylissä

Alkuperäinen pöytä

Nuhjuisen tyylikkään olohuoneessa ei voida sulkea pois sekä aktiivista takkaa että sen jäljitelmää kynttilöiden tai aromilamppujen järjestämistä varten. Tulisijan ympärillä oleva tila voidaan koristaa valkoiseksi maalatulla tiiliseinällä tai kipsi- tai polyuretaanipinnoitteella. Taotut elementit takan pellissä, sen lisävarusteet, takan muotoilu ovat tervetulleita ja tuovat ylellisen antiikin elementin huoneen sisustukseen.

Olohuone, jossa takka

Olohuoneissa missä «ylellinen kuluminen» usein löydät maalaistyylisiä elementtejä – esimerkiksi korikorien käyttö sisäkasvien säiliöinä, säilytysjärjestelmien osina. Voit myös löytää seinäkoristeita käyttämällä alkuperäisiä astioita – keräilylautaset, jotka on sijoitettu avoimille hyllyille tai ripustettu suoraan seinälle, voivat muuttaa sisustusta, lisätä kodikkuutta ja mukavuutta tunnelmaan.

Astiat ja korit sisustukseksi

Toinen yleinen ominaisuus nuhjuisissa tyylikkäissä huoneissa on peilit antiikkikehyksissä. Peilin pinnalla voi olla jälkiä pitkäaikaisesta käytöstä, hapettumisesta ja halkeilusta, tämä koskee myös veistettyjä puukehyksiä, joissa on kullatut tai hopeiset pinnoitteet, halkeillut maali – kaikki nämä antiikin elementit vain lisäävät viehätystä sisustukseen, tuovat siihen muinaisen tyylikkyyden henki.

Peilit ja kehykset

Vaikein asia on integroida modernit esineet, kuten videolaitteet, sisustukseen, joka on täynnä muinaisen ylellisyyden henkeä. Jotkut suunnittelijat suosittelevat television ripustamista takan päälle (jos sellainen on olohuoneessa), sijoittamalla laitteet vanhaan runkoon ja naamioimalla tekniikan seinäkoristeeksi. Mutta voit vain sijoittaa videovyöhykkeen sinulle sopivaan paikkaan ja hyväksyä tosiasia, että nuhjuinen tyylikkyys on jo tietty sekoitus tyylejä, moderni henki ei vahingoita häntä

Maa -elementtejä

Ruokala

Nuhjuisen tyylikkään ruokasalin keskipiste on suuri puinen pöytä. Mukana olevat tuolit voivat olla puisia, niissä on pehmeät selkänoja ja istuimet tai ne voidaan varustaa irrotettavilla tekstiilipäällysteillä. Voidaan käyttää myös puutarhakalusteita – pajuja tai rottinkista tai viiniköynnöksestä valmistettuja minituoleja, luonnollisilla väreillä tai maalattuja. Ruokailutilan kuvan viimeistely on kattokruunu, yleensä ylellinen, roikkuu melkein pöydän ääressä. Samaan aikaan ei ole välttämätöntä, että sisustuksessa on käytetty muita barokki- tai rokokootyylejä..

Lounasryhmä

Alkuperäinen ruokailutila

Kaappi

Jos ruokasalin mittakaava sallii, niin ruokailuryhmän lisäksi huoneeseen voidaan asentaa näyttökaapit tai kaapit astioiden, tekstiilien ja muiden keittiövälineiden säilyttämiseen. Samaan aikaan ei ole välttämätöntä, että huonekaluissa on ikääntymisen ulkoisia ominaisuuksia – naarmuja ja maalin halkeilua, on tärkeää, että ne ovat vanhoja tai osittain antiikkisia.

Nuhjuinen tyylikäs ruokailu

Näyttökaappi ruokasalissa

Makuuhuone

Nuhjuinen ja tyylikäs makuuhuone on kevyt, voisi jopa sanoa lumivalkoinen, huone, jossa on tekstiiliainetta, koriste-elementtejä tai huonekaluja. Päätylevyn suunnitteluun kiinnitetään paljon huomiota. Tässä sisustuselementissä suunnittelijat rakastavat luovuutta – käyttää vanhoja puulevyjä, joissa on nuhjuinen maali, ikkunaluukut, ovet tai muut käytetyt rakenteet..

Pääty

Epätavallinen pääty

Pääty vanhoista ovista

Valkoiseksi maalattu takorautavuode näyttää erittäin sopivalta romanttisessa ympäristössä nuhjuisessa tyylikkäässä makuuhuoneessa. Koristeellinen toteutus voidaan toistaa keskikattokruunun tai sängyn molemmin puolin sijaitsevien seinäkivien suunnittelussa..

Takorauta huonekalut

Metallinen sängynrunkoTyylikkäissä makuuhuoneissa «nuhjuista ylellisyyttä» Löydät usein sängyt, joissa on metallinen katoskehys. Tekstiilisuunnitteluun kiinnitetään paljon huomiota, joten katokset ovat useimmiten monia lumivalkoisen vaalean kankaan taitoksia, jotka on joskus koristeltu hapsuilla, tupsuilla ja lambrequineilla (riippuen katoksen kehyksen suunnittelusta).

Tumma metallikehys

Keskeisen huonekalun – suuren puusängyn tai taotun metallikehyksen – lisäksi makuuhuoneessa voi olla lisäkalusteita – nojatuolit ja ottomaanit, matalat seisomapöydät, yöpöydät, lipastot ja matkalaukkukaapit. Useimmiten tällaiset huonekalut «tule» nuhjuisessa tyylikkäässä makuuhuoneessa barokki- ja rokokootyyleistä – kaarevat jalat, koriste -elementit, ylellinen verhoilu, useimmiten ikääntymisen elementtejä.

Lumivalkoinen makuuhuoneen kalusteet

Makuuhuoneen sisustus

Muita huonekaluja

Kylpyhuone

Nuhjuisen tyylikkään kylpyhuoneen sisustuksen luominen vaatii tilaa, joka on vähintään suurempi kuin kaupunkiasuntojen tavallisten utilitarististen tilojen keskimääräinen koko. Tyylillisten motiivien heijastaminen kylpyhuoneessa ei ole niin helppoa. «nuhjuista ylellisyyttä» – huonekaluille, joissa on halkeamia, ei yksinkertaisesti ole tilaa, ylelliset lamput ja kattokruunut eivät aina sovellu pieniin tiloihin, eikä ruusuja ja enkeleitä sisältäviä tekstiilejä tarvita ollenkaan. Mutta on varmasti vaihtoehtoja käyttää antiikin ja modernin yhdistelmää, romantiikkaa ja tyylikkyyttä. Käyttämällä kevyttä palettia «kädessä» kaikki utilitaristiset huoneet – avaruuden visuaalinen laajentaminen sekä puhtauden ja raikkauden tunne huoneessa. Patina -metalliosien ja -tarvikkeiden käyttö kylpyhuoneessa on enemmän kuin tarkoituksenmukaista, ja barokkivalaisimia löytyy pieninä versioina..

Kylpyhuone

Shabby chic kylpyhuoneessa

Tilava kylpyhuone

Antiikkikehykset on helppo integroida nuhjuiseen tyylikkääseen kylpyhuoneeseen sekä peileihin että muihin seinäkoristeisiin – esimerkiksi maalauksiin, joilla on vähiten kosteutta. Kullattuja pintoja voidaan käyttää säilytyskalusteisiin ja putkityökaluihin.

Kylpyhuoneen sisustus