Musta olohuone – ylellinen muotoilu ja yksityiskohdat

Olohuonetta pidetään yhtenä tärkeimmistä huoneista koko huoneessa. Täällä isännät tapaavat vieraita, juhlivat kaikkia tärkeitä juhlapyhiä ja viettävät aikaa perheensä kanssa. Siksi sen suunnitteluun kiinnitetään aina erityistä huomiota. Mustaan ​​olohuoneeseen on tulossa yhä suositumpi. Tämä on epätyypillinen ratkaisu, joka ei varmasti sovi kaikille. Mutta samaan aikaan tämä vaihtoehto näyttää tyylikkäältä, vaikuttavalta eikä varmasti jää vieraiden huomioimatta..

Olohuoneen suunnittelun ominaisuudet mustalla

Huolimatta siitä, että kaikki eivät pidä tästä ratkaisusta, suunnittelijat käyttävät yhä enemmän mustaa suunnittelussaan. Tosiasia on, että se on ainutlaatuinen, monipuolinen ja antaa suunnittelulle aina tyylikkyyttä. Lisäksi se yhdistetään usein muihin väreihin. Tämän ansiosta musta väri näyttää jaloilta ja siitä tulee todellinen sisustus jokaiseen huoneeseen..

Kokeneet asiantuntijat suosittelevat välttämään mustan ja ruskean, vihreän tai violetin yhdistelmää. Muuten olohuone voi osoittautua melko synkkäksi ja jopa elottomaksi. Samaan aikaan nämä sävyt voivat olla sopivia pieninä aksentteina koristeena. Mutta jos vaihdat ne vaaleammilla sävyillä, kuten kahvilla, kalkilla tai laventelilla, huone näyttää täysin erilaiselta. Mitä tulee kirkkaisiin sävyihin, kuten punaiseen, oranssiin tai keltaiseen, ne eivät ole tässä tapauksessa sopivia. Koska tämä yhdistelmä on aggressiivinen ja sopii harvoin sisätiloihin.

Kuten tiedät, mustalla värillä on useita sävyjä, ja jokainen niistä luo erilaisen vaikutelman olohuoneen sisustuksessa. Myös tekstuuri vaikuttaa huoneen visuaaliseen havaintoon. Se voi olla matta, kiiltävä, lakattu, peilimainen, sametti. Kaikki nämä vaihtoehdot näyttävät kauniilta omalla tavallaan..

Useimmiten huoneen seinät on koristeltu tapetilla. Mutta jos käytät niitä mustana, on olemassa riski synkkään, pimeään olohuoneeseen. Tämän estämiseksi sinun on harkittava kaikki yksityiskohdat oikein. Erinomainen ratkaisu voi olla musta taustakuva, jossa on vaaleat insertit, tai päinvastoin, vaalea taustakuva, jossa on musta kuvio. Usein suunnittelijat tarjoavat kiinnittää huomiota taustakuviin, joissa on fantasiakuvioita, jotka näyttävät yhtä houkuttelevilta. Neutraaleista vaihtoehdoista, joista monet pitävät, ovat yksivärinen huonesuunnittelu. Tämän vuoksi huone osoittautuu juhlallisemmaksi. Uskotaan, että seinien tekstuurin antamiseksi on käytettävä tummaa taustakuorta, jossa on kupera kuvio. Huoneen pidentämiseksi visuaalisesti sopii pystysuuntaisten raitojen taustakuva. Ja jotta olohuone olisi hieman leveämpi, hanki taustakuva, jossa on vaakasuorat viivat.

Lisäksi kiiltävää maalia käytetään usein seinien koristeluun. Tässä tapauksessa se on eräänlainen heijastin, jonka ansiosta huoneesta tulee upea. Mutta jopa tässä tapauksessa suunnittelijoiden mukaan vain pääseinä on peitettävä mustalla. Siitä tulee eräänlainen aksentti. Se on yhdistettävä tummien väristen huonekalujen ja erilaisten koristeellisten yksityiskohtien kanssa vastakkaisiin väreihin. Se voi olla kultaa, hopeaa tai valkoista. Loput seinät on parempi maalata sopivilla vaaleilla sävyillä..

Musta olohuone: värimaailma kattoon

Monille olohuoneen seinien mustaksi sisustaminen on jo erittäin rohkea kokeilu. Siksi on tavallista tehdä vakioratkaisu katolle valkoisena. Tämän yhdistelmän ansiosta huone näyttää lakoniselta, ei ylikuormitettu värillisten osien määrällä. Mutta niille, jotka haluavat kokeilla sisustusta eivätkä pelkää epätavallisia ratkaisuja, suosittelemme katon koristamista mustalla kiiltävällä tekstuurilla. Tietenkin tässä tapauksessa on tärkeää käyttää vaaleita aksentteja, jotta olohuone ei tule liian tummaksi. Mustan lattian ja katon yhdistelmä näyttää hyvältä. Samaan aikaan seinien taustakuvan tulisi olla mustavalkoinen, jotta se täydentäisi mahdollisimman paljon sisustusta..

Oikein valittu huoneen valaistus on tärkeä tässä asiassa. Mitä enemmän valoa olohuoneessa on, sitä lämpimämmäksi se muuttuu. Tässä tapauksessa päärooli on katon valaistuksella, joten se on harkittava erityisen huolellisesti ottaen huomioon kaikki sisustusideat. Huomaa myös, että valo voi olla seinällä..

Kuinka valita huonekalut mustaan ​​olohuoneeseen?

Sisustussuunnittelussa on tietenkin erittäin tärkeää paitsi valita seinien suunnittelu myös ostaa sopivia huonekaluja. Vaikutus, jonka musta olohuone tuottaa, riippuu suurelta osin sen sijainnista. Suunnittelijat väittävät, että jos vain yksi seinä on tumma, huonekalujen tulisi sijaita sitä vastapäätä. Tämä luo tasapainon niin rohkeassa, epätyypillisessä huoneessa..

Myös tummat seinät yhdistetään usein samanvärisiin huonekaluihin. Mutta tässä tapauksessa huoneen toisen osan tulisi olla kontrastinen, jotta olohuone ei ole liian synkkä. Tällainen ratkaisu on raikas, mielenkiintoinen ja tuo varmasti omaperäisyyttä jokaiseen kotiin. Huonekalujen käytöstä seiniin ja lattiaan verrattuna on tullut yhtä suosittua. Tämä tekee olohuoneesta tyylikkään ja uskomattoman kauniin..

On huomionarvoista, että suunnittelijat yhdistävät usein uusia ja vanhoja trendejä sisätiloissa. Esimerkiksi tilavassa mustassa olohuoneessa klassiset esineet voivat näyttää hyviltä yhdessä modernien teknisten laitteiden kanssa. Tämä yhdistelmä on aina sopiva huoneen koosta riippumatta. Samaan aikaan on parempi olla ostamatta kirkkaita huonekaluja pienessä olohuoneessa. Tässä tapauksessa se on ylikylläinen yksityiskohdilla. Mikä yleensä vähentää huoneen visuaalista pienentämistä.

Vaikka musta on klassinen väri, se voi luoda täysin erilaisia ​​vaikutuksia sisustusmaailmassa. Käyttämällä sitä aiottuun tarkoitukseen saat tyylikkään, tyylikkään olohuoneen. Tekemällä yleisiä virheitä hänestä voi tulla ankara, synkkä tai jopa teeskentelevä. Siksi ennen työn aloittamista sinun on ymmärrettävä kaikki suunnittelun hienoudet ja vivahteet. Vain tässä tapauksessa voit saavuttaa kunnollisen tuloksen..