Münchenin talon suunnitteluprojekti – lakoninen minimalismi

Minimalismi ei jätä ketään välinpitämättömäksi. Jotkut ovat hämmästyneitä muotojen ja viivojen steriilisyydestä ja vakavuudesta, kun taas toiset ovat iloisia suurista ja kevyistä tiloista, loogisista ja toiminnallisista ratkaisuista. Jotkut asunnon omistajat pitävät minimalismia tylsänä ja yksitoikkoisena, kun taas toiset pitävät sitä tyylikkäänä ja karkeana ja moitteettomalla suhteellisuudella. Monille asuntojen ja omakotitalojen omistajille minimalismi on tapa löytää itsensä, löytää mielenrauha ja harmonia ympäröivän maailman kanssa, päästä eroon kaikesta tarpeettomasta.

Saksalaisen talon ulkopuoli

Tarjoamme huomionne Münchenissä sijaitsevan omakotitalon suunnitteluprojektista. Tämä esimerkki minimalistisista tunnelmista kodin ulko- ja sisätilojen suunnittelussa iskee yksinkertaisella ja lakonisella, tarkkuudella ja toiminnallisuudella ensi silmäyksellä..

Raikkaat linjat ja neutraali paletti

Suuret volyymit, laajuus ja tila, selkeät muodot ja tiukat linjat – kaikki tämä muodostaa perustan yksityisen saksalaisen talon rakenteelle. Sekä rakennuksen julkisivulle että asunnon sisustukselle on ominaista seuraavat ominaisuudet:

  • selkeät, monoliittiset geometriset muodot, joiden mittakaava on henkeäsalpaava;
  • neutraali väripaletti, yksiväriset liuokset;
  • kiinteät pinnat, jotka on valmistettu pääasiassa luonnonmateriaaleista;
  • suuria määriä vapaata tilaa;
  • panoraamaikkunat, huoneet täynnä auringonvaloa;
  • avoin yhdistetty huone;
  • toiminnalliset huonekalut, joissa on tiukat muodot ilman sisustusta;
  • usein piilotetut keinotekoisen valaistuksen lähteet tai valaisimet, jotka toimivat keskipisteinä ja ovat huoneen ainoa toimiva sisustus;
  • tekstiilien puute hevosilla ja huonekaluilla;
  • lähes täydellinen sisustuksen puuttuminen, lukuun ottamatta yhtä tai kahta tiukkoja muotoja ja toiminnallista taustaa.

Näkymä Münchenin taloudesta

Jo yksityisen kotitalouden pihalla voit saada vaikutelman sen suunnittelun piirteistä – tiukat ja selkeät linjat, suuret, monoliittiset muodot ovat läsnä kaikessa. Jopa ulkona istuinalue on lähes edustettuna penkillä. Suuri, yksiosainen rakenne ilman pienintäkään sisustusta, sisäänrakennettua valaistusta lukuun ottamatta, voi seisoa tällä sisäpihalla useamman kuin yhden sukupolven omistajanvaihdoksen aikana ja palvella uskollisesti.

Alkuperäinen penkki valaistuksella

Rakennuksen ja rakenteiden viimeistelyn vastakkaiset väriyhdistelmät, eri värilämpötilojen käyttäminen mahdollistivat mielenkiintoisen ja dynaamisen kuvan rakennuksen ulkoasusta ja tuovat modernin hengen pihan maisemasuunnitteluun, joka on täynnä alkuperäistä sekoitus ankaruutta ja rakkautta luontoon.

Kontrastiset yhdistelmät

Talon pääsisäänkäynnillä näemme, että mahdollisimman lähelle niiden luonnollista tilaa käytettyjen luonnonmateriaalien käytöstä tuli suunnitteluprojektin käsitteen perusta.

Pääsisäänkäynnillä

Luonnonmateriaaleja kodin sisustukseen

Lähes koko sisätila on koristeltu lumivalkoisten pintojen yhdistelmällä, jossa on puisia sisustuselementtejä kauniilla luonnollisella kuviolla. Valkoisten seinien ja kivilattian viileys, joka kohtaa puupintojen luonnollisen lämmön, luo harmonisen ja houkuttelevan liiton.

Saksalaisen talon sisustus

Valkoisten seinien ja puupintojen yhdistelmä

Erityistä huomiota saksalaisen talon sisätiloissa kiinnitetään valaistusjärjestelmään. Useimmissa huoneissa valaisimet on joko piilotettu tai koristeltu täysin neutraalilla muodolla ja värillä olevilla seinäsävyillä. Mutta lattioiden välisessä tilassa valaisimista tulee päinvastoin sisätilojen keskipiste, joka roikkuu katosta suurina lasipisaroina eri tasoilla..

Tilaa kerrosten välillä

Toinen huone, jossa ainoa koriste -elementti, jolla on toiminnallinen kuorma, on valaisin, on ruokasali. Tässä tilavassa ja valoisassa huoneessa, jossa on lumivalkoiset seinät ja huonekalut ruokailuryhmälle, ruokapöydän yläpuolella olevasta alkuperäisestä kattokruunusta on tullut kuvan koriste. Toinen yllätysosa on antiikkinen massiivipuinen vaatekaappi, jossa on veistetty sisustus..

Ruokasalin sisustus

Ruokasali on erikoishuone saksalaisessa asunnossa – vain täällä suunnittelijat yhdessä asunnonomistajan kanssa antoivat itselleen mahdollisuuden sisustaa huoneen seinäkoristeilla. Minimalistisen kodin seinälle ei ole helppoa tavata maalausta.

Ruokasali, josta pääsee takapihalle

Minimalismi ei ole vieras suunnittelijoiden sisustusesineiden käytölle. Alkuperäiset epätavallisen muotoiset huonekalut ovat tärkein haastaja minkä tahansa huoneen keskipisteen otsikolle, koska esteettisten ominaisuuksien lisäksi niillä on erittäin käytännöllinen tarkoitus asua yksityisessä talossa.

Alkuperäiset kalusteet

Vain toisen kerroksen avoimella terassilla näemme tuloksen sileiden viivojen käytöstä ulkoilualueiden koristeluun. Alkuperäinen kaareva istuma -asema vastasi selkeää geometriaa väripaletin yleisestä neutraalisuudesta huolimatta.

Epätavallinen muotoilu avoimelle terassille

Münchenin talon suunnittelussa sileät viivat ja muodot, joissa on mutkia, puuttuvat lähes kokonaan. Utilitaalitilat eivät olleet poikkeus. Kaikki kylpyhuoneessa on tiukkaa, geometrista ja lakonista. Yksinkertaiset värit ja toimivuus ovat tärkeimpiä.

Kylpyhuoneen suunnittelu