Moderni tyyli makuuhuoneen sisustuksessa: suunnittelusuositukset

Moderni tyyli makuuhuoneen sisustuksessa: suunnittelusuositukset, nuorisomuotoilu

Kun ostat uuden asunnon tai talon, monet ihmiset ajattelevat ensin sisustusta. Ja tämä ei ole yllättävää, koska nykymaailmassa vietämme lähes kaiken aikamme sisätiloissa. Joissakin tunnemme esteettistä nautintoa, toisissa olemme epämukavia ja tilanne vaikuttaa masentavalta tai jopa naurettavalta. Siksi on niin tärkeää ottaa vastuullinen asenne huoneen sisustukseen ja järjestelyyn. Jotkut turvautuvat ammattisuunnittelijoiden apuun, ja jotkut ottavat vastuun ja viettävät paljon aikaa yrittääkseen tehdä kodistaan ​​todella kauniisti sisustetun..

Moderni tyyli

Tyyli itsessään alkoi nousta 1800 -luvun lopulla ja oli suosittu noin kolmekymmentä vuotta. Ensimmäisen maailmansodan syttyessä Art Nouveau jätti kuitenkin johtavan asemansa ja lopetti kehityksensä. Kaikesta huolimatta, vuoteen 1914 mennessä tämän tyylin vakiintuneet erityispiirteet olivat jo kehittyneet. Näitä piirteitä ovat: viivojen kulmattomuuden puute, sileät pyöristetyt muodot ja siirtymät, puun käyttö materiaalina kaikissa muodoissaan ja klassiset ruskeat, punaiset ja harmaanvihreät sävyt. Muut värit ovat hyväksyttäviä, mutta yleinen tausta on jätettävä mykistetyksi, jos haluat kestää jugendtyylisen huoneen. Tällaisessa sisätiloissa valaistus on yleensä hämärää, usein enemmän valoa tulee lattia- ja pöytävalaisimista. Tämän tyylin sisustussuunnitelmissa on melko naisellisia piirteitä sileiden viivojen ja luonnonmotiivien käytön ansiosta: erilaisia ​​kuvia perhosista, linnuista, terälehdistä, kukista ja kaikenlaisista kasveista.

Viimeistely

Modernit huoneet näyttävät ylellisiltä ja tyylikkäiltä, ​​ja tällaisissa huoneissa voit tuntea hopeakauden ja aristokratian hengen. Tämä tyyli sopii niille, jotka haluavat minimalismia ja tilavuutta, mutta haluavat muuttaa huoneensa ja lisätä siihen kuninkaallisia, ylellisiä motiiveja..

Makuuhuone beigeillä ja vaaleilla väreillä

Beige on monipuolinen ja tyylikäs. Omistajat valitsevat useimmiten beigejä sävyjä sisältävissä tiloissa, koska tämä väri yhdistetään moniin muihin sävyihin, on käytännöllinen ja näyttää luonnolliselta. Voit laimentaa sävyjä tällaisessa sisustuksessa vihreän, kullan, kuparin, sinisen ja valkoisen avulla. Huoneen sisustukseksi suosittelemme käyttämään epätavallisia lamppuja, kirkkaita valokuvakehyksiä, tummia verhoja ja viimeistelykuvioituja materiaaleja..

Makuuhuone valkoinen

Valkoisen käyttäminen päävärinä sisätiloissa on rohkea päätös, koska tämänväriset huoneet näyttävät epämukavilta ja kylmiltä, ​​mutta minimalismin ystävät arvostavat varmasti tätä ratkaisua. Voit tasapainottaa valkoisen määrän edullisesti mustalla, punaisella, ruskealla ja harmaalla. Vuodevaatteet, verhot ja kirkkaat maalaukset voivat tulla aksentiksi tällaisessa sisustuksessa..

Harmaa makuuhuone jugendtyyliin

Harmaa auttaa luomaan monia mielenkiintoisia väriyhdistelmiä, ja kun yhdistetään oikein muihin väreihin, sisätilat näyttävät tyylikkäiltä, ​​tehokkailta ja moderneilta. Miellyttävimmät yhdistelmät ovat harmaa ja sininen, valkoinen, keltainen ja beige. Harmaa väri lisää visuaalisesti tilaa, joten tämänvärisissä huoneissa yksinkertaiset ja minimalistiset yksityiskohdat näyttävät hyviltä ja huoneet näyttävät erityisen mielenkiintoisilta.

Seinät

Kun valitset Art Nouveau -seinät, sinun on kiinnitettävä huomiota kokonaiskuvaan ja verrattava niiden ulkonäköä muuhun makuuhuoneen sisustukseen. Tärkein asia tässä tyylissä on lyhyys, joten on niin tärkeää olla ylikuormittamatta huonetta yksityiskohdilla. Luotettava ratkaisu on tietysti yksiväriset vaaleanväriset taustakuvat. Niille, jotka eivät pelkää kokeiluja, voimme tarjota seinämaalauksia, joissa on kuvia eläimistä, luonnosta, kukista, suurista lehdistä tai geometrisista muodoista, jotka sopivat täydellisesti sängyn päähän. Pääty itse valitsee tässä tapauksessa kontrastin tai tummemman värin. Toinen mielenkiintoinen vaihtoehto on koristeellinen kipsi, kivi tai mallinnus. Tällaisia ​​tekniikoita käytetään harvemmin, mutta ne näyttävät myös tyylikkäiltä ja ytimekkäiltä, ​​eivätkä ne ole suosittuja sisätilojen epäkohteliaisuuden vuoksi. Useimmiten seinäkoriste valitaan nykyaikaisista materiaaleista. Värimaailman osalta suosittelemme käyttämään beigejä värejä ja sävyjä makuuhuoneessa, koska ne ovat melko monipuolisia ja voidaan yhdistää moniin muihin väreihin, ne näyttävät hyviltä ja vaikuttavat hyvin ihmisen hermostoon. Myös tällä värillä tehdyillä seinillä maalaukset, mallinnus ja kasvikuvat näyttävät sopivilta..

Katto

Katto on useimmiten tehty valkoiseksi, joskus laimentamalla sitä ruskeilla sävyillä. Tämä tehdään niin, että koko sisustus ei näytä kömpelöltä ja katto on sopusoinnussa huoneen suunnittelun kanssa. Joustavat ja monitasoiset joustavat katot ovat suosittuja. Ne auttavat hajottamaan valoa ja piilottavat valonlähteet. Massiiviset puupalkit näyttävät hyödyllisiltä, ​​mutta sinun ei pitäisi sijoittaa niitä pieniin huoneisiin, tällainen ratkaisu on kuitenkin parempi käyttää tilavissa huoneissa, joissa on korkeat katot.

Lattia

Monissa tapauksissa jugendtyyliin käytetään laminaattia, maalattuja levyjä ja parkettia. Lattian päävaatimus on, että sen on oltava yksivärinen ja johdonmukainen tyylin värimaailmassa. Kasvimotiivit ovat tervetulleita, mutta sinun ei pitäisi liioitella sitä ja käyttää tällaista lattiaa vain, jos seinät ovat sileät ja ilman kuvitteellisia kuvioita..

Makuuhuoneen setti

Tällaisen vaativan tyylin huonekalut voivat olla hankalia, mutta sinun on muistettava sen konsepti – pidä linjat sileinä, vältä teräviä kulmia ja yritä tehdä kaikki asiat toimiviksi ja käytännöllisiksi. Huonekalujen väri sovitetaan yleensä lattianpäällysteen väriin tai päinvastoin. Wengen väri on suosittu, samoin kuin kaikki mykistetyt beigen ja harmaan sävyt. Yksinkertainen, toimiva muotoilu, sopusoinnussa kaikkien huonekaluelementtien kanssa, sopii täydellisesti sisustukseen. Pukeutumispöydän säteen valitseminen on yksinkertaista ilman ylimääräisiä hyllyjä, koska hajuvedet, korut ja erilaiset kosmetiikkatuotteet kerääntyvät niihin käytön aikana, mikä aiheuttaa sotkua ja ei ole hyväksyttävää tässä tyylissä. Käytä malleja, joissa on laatikot ja runsaasti tilaa sisällä, jotta pinnat eivät ylikuormitu. Art Nouveau -vuoteet ovat suuria ja massiivisia, ja niissä on suuret sängynpäädyt ja virtaavat linjat. Yleensä makuuhuoneen sisustamiseen on paljon vaihtoehtoja, on vain tärkeää yhdistää huonekalut harmonisesti lattiaan, seiniin, kattoon ja sisustukseen noudattaen tyylin pääpiirteitä.

Valaistus

Tärkeä asia on valaistuksen valinta, koska jugendtyyli on tässä suhteessa melko oikukas. On hienoa saada päivänvalonlähteitä – suuret ikkunat, mutta huoneen valon pitäisi olla hajautettu. Valonlähteitä voidaan käyttää sisustuselementteinä, jotka koristavat huoneen massiivisilla tyylikkäillä lattiavalaisimilla tai yöpöydillä ja pöydillä olevilla lampuilla.

Sisustus

Yksi tärkeimmistä koriste -elementeistä on verhot. Verhot voivat olla epäsymmetrisiä, monikerroksisia tai yhdistettyjä. He käyttävät sekä kuvioituja että luonnollisia kankaita. Usein verhot ovat koriste -esine jugendtyyliin. Myös huoneen sisustusta korostaa juhla, joka sopii täydellisesti sisustukseen sen liikkuvuuden ja toimivuuden vuoksi. Sisustus on tervetullut olemaan hillitty ja lakoninen käyttämällä korostettuja kasvimotiiveja. Laaja valikoima tyynyjä ja peittoja täydentää massiivista sänkyä. Mutta mattoja käytetään harvoin tässä tyylissä, kuitenkin, jos tarpeen, valitse matto, jossa on lyhyt tai keskikokoinen kasa, ja valitse väri, joka on ristiriidassa lattian kanssa..

Verhot

Yksi jugendtyylin ominaispiirteistä on ylöspäin suuntautuvat leveät ikkunat. Siksi kysymys verhojen valitsemisesta tällaiseen sisustukseen on akuutti. Useimmiten nämä ovat yksinkertaisia ​​verhoja, jotka virtaavat alas tiheästä kankaasta, jossa on paljon taitoksia. Pidä mielessä, että nykyaikaisuus on ennen kaikkea nykyaikaisuutta ja toimivuutta, kiinnitys verhoihin voi olla «piilottaa» venytyskattojen taakse tai käytä vakiokiinnitystä. Epäsymmetriset ratkaisut, verhot ja valoaallot näyttävät myös mielenkiintoisilta.

Kaapit

Koska jugendtyyliin liittyy sileitä viivoja ja kaaria, huonekalusarjan on oltava asianmukainen. Vaatetuskahvilan muotoilu voi olla täysin erilainen, mutta useimmiten tällaisessa sisustuksessa he käyttävät lakonisia lipastoja, joissa on kontrastiväri ja melko yksinkertainen muotoilu. Älä kuitenkaan unohda, että toiminnalliset esineet ovat myös etusijalla tässä tyylissä, joten vaatekaapit ja suuret yksinkertaiset vaatekaapit, joissa on suuri määrä hyllyjä, näyttävät varsin sopivilta..

Luo mukavuutta kotiisi ja koe esteettinen ilo olla siellä. Valitse tyyli, joka sopii sinulle, ja jos olet valinnut niin upean tyylin kuin moderni, tee kaikki mahdollinen, jotta tämä tyyli säilyttää ytimekkyytensä, jonkin verran teeskentelyä ja pehmeyttä.