Moderni skandinaavinen yksityistalo

Skandinavian maiden asukkaille ei ollut ominaista ylellisyyttä ja vaurautta, mikä heijastui sisustuksen suunnitteluun. Skandinaavinen tyyli huokuu tulisijan yksinkertaisuutta ja ytimekkyyttä, mukavuutta ja viihtyisyyttä. Ei ole turhaa, että monet maanmiehemme katsovat tarkasti tätä lakonista ja ymmärrettävää tyyliä suunnitellessaan oman kodin kunnostusta. Yleensä asunnonomistajia kiehtoo sisustuksen yksinkertaisuus, kalusteiden käytännöllisyys ja kirkkaat aksentit skandinaavisten suunnitteluprojektien sisustuksessa. Luonnonvalon runsaus, vaalea paletti, luonnonmateriaalit ja minimalismi, joilla huoneet on sisustettu Pohjois -Euroopan tyyliin, herättävät monien venäläisten huomion. Me, kuten skandinaaviset, tunnemme kylmät talvet, loputtomat lumikentät, takan tai uunin lämmön, kokoamme koko perheen ja ystävät kotiin. Tässä julkaisussa haluamme osoittaa skandinaavisen tyylin modernin tulkinnan käyttämällä esimerkkinä omakotitalon suunnittelua. Toivomme, että lyhyen suunnittelun ja kodin helpon sisustamisen ideat ovat hyödyllisiä sinulle..

Skandinaaviseen tyyliin rakennettu omakotitalo

Tuskin tunkeutuneet kodin omistukseen näemme, että tässä asunnossa suunnittelijat käyttivät lähes kaikkia skandinaaviseen tyyliin määrättyjä kaanoneja – he käyttivät seinien ja katon lumivalkoista sisustusta, puulattiaa, jolla oli ainutlaatuinen luonnollinen kuvio. tilavuuden tunne jopa huoneissa, joissa on pieni pinta -ala, antoi aurinkoisen valon tunkeutua kaikkialle pysäyttämättä sitä verhoilla tai verhoilla, käytti luonnonmateriaaleja huonekalujen valmistukseen, käytettyjä turkispeitteitä ja mattoja.

Olohuone

Käytävän ohi kuljemme pienessä mutta löyhästi sisustetussa olohuoneessa, jossa on raikas valkoinen viimeistely ja tummat puulattiat. Pieni sohva, jossa on istuinten ja selkänojan musta nahkaverhoilu, keinutuoli ja pieni sisäänrakennettu istuinalue – kaikki tämän askeettisen olohuoneen kalusteet. Suuren ikkunan ansiosta tila on kirjaimellisesti täynnä auringonvaloa, ja lumivalkoinen viimeistely tekee siitä vielä suuremman kuin se todellisuudessa on, luo kevyen ja tasaisen ilmapiirin.

Kaksipuolinen takka

Olohuoneessa sijaitseva takka on itse asiassa osa keittiötä ja ruokailutilaa. Kaksipuolisen suunnittelun ansiosta voit ihailla tulista liekkiä sekä virkistysalueelta että ruoanlaiton ja syömisen toiminnallisista osista. Takin lakoninen muotoilu ei erota sitä muusta huoneen suunnittelusta, mutta siitä tulee silti kaikkien silmien vetovoima..

Perheen tulisija

Seuraava huone on tilava keittiö-ruokailutila, joka on sisustettu samalla lakonismilla ja yksinkertaisuudella kuin olohuone. Tämän tilan viimeistelyssä näemme vain yhden eron – lattian muotoilun, joka käytännön syistä ei jatka skandinaavista puun käyttöperinnettä. Vaalea viimeistely sulautuu huonekalusarjan lumivalkoiseen toteutukseen, vain kodinkoneiden siluettien tummat täplät ja työalueiden työtasot laimentavat valon idylliä. Keittiön lineaarinen asettelu saaren kanssa jättää tarpeeksi vapaata tilaa kaikkien työprosessien mukavan suorittamisen ja huoneen ympäri liikkumisen lisäksi myös tuntea tämän keittiön tilan tilavuuden ja vapauden.

Keittiöön menossa

Lumivalkoinen keittiö-ruokasali

Ruokapöytä työnnetään lähellä keittiösaarta säästääkseen tilaa. Ruokailuryhmän kokoonpanon täydentävät lumivalkoisten metallituolien kevyet rakenteet. Useat valkoiset riippuvalaisimet liukenevat käytännössä huoneen yleistä taustaa vasten.

Valkoiset sileät julkisivut

Keittiö -ruokasalista on kaksi uloskäyntiä – takapihalle ja oleskelutilan viereiseen tilaan, jonka kautta pääsee myös kadulle. Suuret, tumman muotoiset lasiovet tarjoavat pääsyn kodin takapihalle, mutta tarjoavat myös kodin sisätiloihin kirkkaan luonnonvalon.

Takapihan uloskäynti

Nukkumis- ja rentoutumistilaa ei rajoita mikään muu tiloista, vaan se sijaitsee vain tietyllä korkeudella suhteessa keittiöön. Ja jälleen lumivalkoinen viimeistely, nukkumapaikan tumma piste, pieni metallinen tuoli-tuoli ja vain sisäänrakennettu puupino käytännölliseksi sisustukseksi. Mikään ei loukkaa skandinaaviseen tyyliin sisustetun tilan idyllistä yksinkertaisuutta, viihtyisyyttä ja mukavuutta luontaisella minimalismillaan ja rakkaudella luonnonmateriaaleihin.

Lepohuone

Skandinaavisessa tyylissä kaikki on käytännöllisyyttä ja yksinkertaisuutta, lyhyyttä ja mukavuutta. Utilitaristisissa tiloissa tyyli ei muuta konseptiaan – yksinkertainen, kevyt pintakäsittely, vain tarvittavat sisustusesineet, huonekalut ja tarvikkeet. Tämän kylpyhuoneen suunnittelu osoittaa, että mukavaan, käytännölliseen ja ulkoisesti miellyttävään ympäristöön tarvitaan hyvin vähän..

Kylpyhuone