Moderni asuntosuunnittelu – uusimpien trendien mukaan

Ehkä jokainen moderni ihminen yrittää pysyä ajan tasalla kaikesta, mitä maailmassa tapahtuu ja erityisesti asuntojen sisustamisen maailmassa. No kiitettävä harrastus. Ja tämän artikkelin tehtävänä on tutustuttaa lukijat huoneiston moderniin muotoiluun ja sen uusimpiin suuntauksiin. Aloitetaan olohuoneesta.

Olohuone – eroon ylellisyydestä ja glamourista

Olohuone on jollakin tavalla kaikkien nykyajan trendien akku. Siksi olohuoneen suunnittelu on kollektiivinen kuva näistä suuntauksista..

Perusliike nykyään on luonnonmateriaalien käyttö. Puu on erityisen suosittu..

Puu muotoilussa - vuoden trendi Puu muotoilussa - vuoden trendi

Lisäksi sen käyttöalue on melko laaja – huonekaluista koriste -esineisiin. Viimeinen «kitistä» nykyään käytetään käytännössä käsittelemätöntä puuta. Mutta puun viimeistelyä ei myöskään ole unohdettu..

puun käyttöalue - huonekaluista koriste -esineisiin puun käyttöalue - huonekaluista koriste -esineisiin

Säteilevän orkidean sävy on edullinen nykypäivän värivalikoimassa. Suunnittelijayrityksen Pantone -asiantuntijoiden mukaan se on parasta yhdistää oliivi, turkoosi väri. Kultaiset kuviot tai tuotteet näyttävät hyvältä sen taustaa vasten..

Nykypäivän värivalikoima on ensisijainen Radiant Orchid Nykypäivän värivalikoima on ensisijainen Radiant Orchid

Auringon väri olohuoneen suunnittelussa auttaa sinua luomaan iloisen ilmapiirin. Tämä väri on erittäin kysytty tällä hetkellä. Huonekalut, joiden väri on keltainen, keskimääräinen sävy (ei vaalea ja ei kirkas), ovat erittäin hyödyllisiä olohuoneen sisustuksessa. Loppujen lopuksi on mukavaa istua sohvalla tai nojatuolissa ikään kuin uida auringon säteissä.

Auringon väri luo iloisen tunnelman

Pastellivärit ovat edelleen suosittuja pintakäsittelyssä. Romantiikka on edelleen trendissä. Ja tämän ei pitäisi yllättää ketään, koska romanttinen luonne oli, on ja tulee olemaan.

Pastellivärit ovat edelleen trendissä Pastellivärit ovat edelleen trendissä Pastellivärit ovat edelleen trendissä

Tämän päivän kiistaton suuntaus on neulotut tai brodeeratut tuotteet, joiden ominaispiirre ovat geometriset muodot. Nämä voivat olla lattiamattoja, peittoja, vuodevaatteita. Toisin sanoen suunnittelussa on tietty palautus isoäitiemme aikoihin, jotka rakastivat käsityötä, toisin kuin aikalaiset. Ehkä tämä suunnittelutrendi siirtää kauniin puolet ihmiskunnasta luoviin käsityötaitoihin. Näyttää siltä, ​​ettei kukaan vastusta sitä, että omilla käsillään tehdyn esineen esiintyminen huoneessa on merkki hyvästä mausta sekä eilen että tänään..

Suunnittelussa on pieni palautus isoäitiemme aikoihin Suunnittelussa on pieni palautus isoäitiemme aikoihin

Nykyään mistä tahansa kaupasta löytyvät asiat menettävät suosiotaan. Sama pätee tunnettuihin tuotemerkkeihin. Niiden käyttöä pidetään joissakin tapauksissa ja joissakin kuluttajapiireissä jopa huonona mauna. Mitä tuli vastineeksi tästä? Suuntaus käyttää ainutlaatuisia esineitä suunnittelussa. Yksilölliset huonekalut, varusteet ja tarvikkeet kehitetään asiakkaalle. Tietenkin useimmiten nämä ovat antiikkiesineitä, ja asiakkaat ovat varakkaita ihmisiä..

Suunnittelussa on suuntaus eksklusiivisten esineiden käyttöön

Nykyaikainen olohuone määrittää suurimman valon ja tilan. Nämä kaksi olennaista ominaisuutta voidaan saavuttaa skandinaavisella tai minimalistisella suunnittelulla. Molemmat tyylit edellyttävät vähintään huonekaluja, vähintään sisustusta ja tilaa, ja enintään valoa. Sisustus näyttää yksinkertaisemmalta ja vapaammalta. Ylellisyyttä ja glamouria painostetaan vakavasti siihen. Mutta pystysuoraa puutarhanhoitoa kannustetaan. Jäljelle jää vain tarvittava ja toimiva. Tämä on tämän päivän asuntosuunnittelun tunnusmerkki..

EdellinenSeuraava1234

Makuuhuone – keveyden ja vapauden keidas

Moderni makuuhuone on suunniteltu minimalismin periaatteiden mukaisesti. Kaikenlaiset vaatekaapit, lipastot, ristikot ja muut tavarat jättävät makuuhuoneen sisustuksen unohduksiin. Suunnittelijat suosittelevat huonekalujen vähimmäismäärää. Vain olennaiset asiat ovat läsnä. Makuuhuoneen tilan tulisi herättää vapauden, keveyden ja puhtauden tunne. Tätä tunnetta tehostaa valkoisen, beigen ja keltaisen aksentin taustaväri..

Moderni makuuhuoneen muotoilu noudattaa minimalismin periaatteita Moderni makuuhuoneen muotoilu noudattaa minimalismin periaatteita

Sänky on edelleen johtava rooli makuuhuoneen suunnittelussa. Hän saa eniten huomiota. Moderni sänky noudattaa minimalismin periaatteita. Etusijalla on matala pääty ja vaaleat värit.

Etusijalla on matala pääty ja vaaleat värit

Jos vaaleiden värien runsaus ei sovi sinulle, voit lisätä hieman vaihtelua makuuhuoneen suunnitteluun. Tätä varten käytetään kontrastisia rakenteita. Älä unohda vuoden pääväriä, säteilevää orkideaa. Se auttaa monipuolistamaan makuuhuoneesi suunnittelua, elvyttämään sen värimaailman..

Vastakkaiset rakenteet auttavat lisäämään vaihtelua Vastakkaiset rakenteet auttavat lisäämään vaihtelua

Nykypäivän makuuhuoneelle on ominaista kirkkaiden kirkkaiden värien täydellinen puute. Tärkeintä on rauhallisuus, puhtaus ja mukavuus. Tämä saavutetaan yksinkertaisella värivalikoimalla..

Nykypäivän makuuhuoneelle on ominaista kirkkaiden kirkkaiden värien täydellinen puute. Nykypäivän makuuhuoneelle on ominaista kirkkaiden kirkkaiden värien täydellinen puute.

Valon ja valaisimien runsaus on erottuva piirre modernissa makuuhuoneessa. Tämän saavuttamiseksi käytetään monenlaisia ​​valaistuksia. Nämä ovat katossa olevat kohdevalot, kaikenlaiset lamput, lattiavalaisimet, huonekaluihin sisäänrakennettu valaistus. Tällaisen valaistusjärjestelmän avulla voit luoda halutun, mukavan ympäristön rentoutumiseen. Mikä on makuuhuoneen päätarkoitus.

Runsaasti valoa, valaistuslaitteita - erottuva piirre modernissa makuuhuoneessa Valon runsaus, valaistuslaitteet - erottuva piirre modernissa makuuhuoneessa

Keittiö tänään ja huomenna

Nykyaikaisessa suunnittelussa on selkeä suuntaus yhdistää keittiötila olohuoneeseen. Tämä suuntaus johtuu useimpien ihmisten halusta lisätä fyysistä tilaa. Mikä on ymmärrettävää. Loppujen lopuksi fyysinen tila ei ole visuaalinen, riippumatta siitä, kuinka luovaa olet jälkimmäisessä.

Nykyaikaisessa suunnittelussa on selkeä taipumus yhdistää keittiötila olohuoneeseen.

Suunnittelulainsäädännön mukaan olohuoneen ja keittiön yhdistetty tila on jaettu toiminnallisiin vyöhykkeisiin.Nykyaikainen muotoilu mahdollistaa keittiön, ruokasalin ja olohuoneen vyöhykkeiden jakamisen. Tämä voidaan tehdä käyttämällä erilaisia ​​lattia- ja seinäpäällysteitä, monitasoisia kattoja, huonekalujärjestelyjä.

Olohuoneen ja keittiön yhdistetty tila on jaettu toiminnallisiin vyöhykkeisiin Olohuoneen ja keittiön yhdistetty tila on jaettu toiminnallisiin vyöhykkeisiin

Nykypäivän keittiösuunnittelu perustuu modulaarisiin huonekaluihin, joiden avulla voit helposti muuttaa huoneen ulkoasua luomalla erilaisia ​​yhdistelmiä sen sijainnista. Samalla on huomattava, että keittiön toiminnallisuus ei muutu, mikä on erittäin kätevää luoville ihmisille..

Nykyään keittiön suunnittelu perustuu modulaarisiin huonekaluihin. Nykyään keittiön suunnittelu perustuu modulaarisiin huonekaluihin.

Moderni keittiösuunnittelu korostaa huonekaluja. Tämä on kevyiden seinäkaappien käyttö ja joissakin tapauksissa jopa niiden hylkääminen (työalueella). Vähintään sisustusta ja tunnettuja merkkejä. Varusteet ovat ergonomisia: erilaisia ​​mekanismeja, malleja oviin ja laatikoihin. Kaikki tämä tekee keittiöstä tyylikkään ja tyylikkään sekä säästää tilaa. Kalusteiden sisustus on mahdollisimman toimiva ja mukava. Ja nykyaikaisen keittiön tärkein erottava piirre on olla vähiten itsesi kaltainen. Kaikki laitteet on piilotettava. Jopa kaasuliesi on muuttanut muotoiluaan (esimerkiksi polttimet sijaitsevat yhdellä rivillä). Keittiön kehitystä seurattaessa on täysin varmaa olettaa, että se katoaa tulevaisuudessa asunnon toiminnallisuutena. Tämä johtopäätös tehdään siitä, että yhä useammat ihmiset siirtyvät syömään julkisilla paikoilla. Ruoanvalmistustarve katoaa itsestään. Valitettavasti tällä suunnalla on kielteinen vaikutus ihmisen kehitykseen..

Moderni keittiösuunnittelu korostaa huonekaluja Moderni keittiösuunnittelu korostaa huonekaluja Moderni keittiösuunnittelu korostaa huonekaluja

Saadakseen omaperäisyyttä ruokasalin suunnitteluun Pontane suosittelee sävyn Radiant Orchid käyttöä, joka on nykypäivän johtava värien ja sävyjen trendi. Voidaan käyttää myös aksenttina.

Radiant Orchid on tämän päivän maalitrendin johtaja

Kylpyhuoneessa tehdään muutoksia

Moderni kylpyhuone ei enää käytä pääväriä valkoisena. Se korvataan punaisen, mustan tai ruskean kontrastivärillä..

Nykyään suosituin on musta kylpyhuone. Tämä ei tietenkään tarkoita, että taustalla olisi musta. Kaikki kylpyhuoneen sisustuselementit (kylpyhuone, lattia, lamput) voivat olla mustia. Jos et halua pestä mustassa kylpyhuoneessa, ei ole kiellettyä asentaa perinteisesti valkoista. Voit myös käyttää mitä tahansa mustaa sävyä. Samalla korostetaan kylpyhuoneen ainutlaatuisuutta ja omaperäisyyttä..

Korostetaan kylpyhuoneen ainutlaatuisuutta ja omaperäisyyttä

Suihkukaappi on kylpyhuoneen välttämätön ominaisuus. Mutta nyt se on muuttumassa. Kylpyhuoneen pitäisi nykyään näyttää vankalta tilalta. Siitä puuttuu tyypillinen suihkuallas. Veden valuminen järjestetään erityisten tikkaiden kautta. Tällainen suunnitteluratkaisu näyttää luonnollisesti alkuperäiseltä, mutta ei millään tavalla käytännölliseltä. Turvallisuustoimenpiteitä on toteutettava paitsi tuotannossa. Ja sitten on sinun tehtäväsi päästä tästä tilanteesta eroon..

Takka modernissa huoneistossa on lämmönlähde tai jotain muuta?

Emme järjestä koulutusohjelmaa modernin huoneiston lämmityksestä. Mutta asutaan takan parissa tarkemmin, koska se on edelleen suosittu tänään. Kyllä, se on jossain määrin lämmönlähde huoneessa (useimmiten tämä huone on olohuone), mutta kuinka riittävä kysymys on. On epätodennäköistä, että järkevä ihminen uskaltaisi käyttää vain sitä. Ja tässä olemme lähellä kysymystä, miksi sitten tarvitsemme takkaa? Se on hyvin yksinkertaista, rakas lukija. Takka ei ole vain lämmönlähde, vaan myös upea elementti asunnon suunnittelussa. Samaan aikaan hänelle annetaan keskeinen paikka huoneen sisätiloissa, koska maaginen, lumoava ominaisuus houkuttelee silmiä ja rauhoittaa sielun myrskyjä. Tuskin on henkilöä, joka ei ole kokenut tätä tulen maagista ominaisuutta. Ja tänään takkahuone näyttää tyylikkäältä, kauniilta ja kodikkaalta..

Ja tänään takkahuone näyttää tyylikkäältä, kauniilta ja kodikkaalta. Ja tänään takkahuone näyttää tyylikkäältä, kauniilta ja kodikkaalta.

Tulisijan vaikutusta voidaan parantaa sen suunnittelulla. Mutta koska tämän artikkelin tarkoitus on suunnitella moderni huoneisto, kerromme sinulle itse takan suunnittelusta seuraavassa artikkelissa. Puhutaan nyt takasta huoneen suunnittelun elementtinä..

Tulisijan asentamiseen on monia paikkoja. Ainoa poikkeus on yksi – ikkunan ja oven välinen tila, koska tässä tapauksessa savupiipun vetovoima vähenee merkittävästi ja savun todennäköisyys kasvaa.

Suosituimpia ja historiallista ulkonäköään vastaavia ovat sisäänrakennetut, seinälle asennettavat ja kulmatakat. Sisäänrakennettu takka asennetaan seinään. Siksi sen asennus on suunniteltava jopa talon rakentamisen vaiheessa. Jos haluat tuntea sen lämmön ja mukavuuden jo rakennetussa huoneistossa, sinun on käytettävä seinälle asennettavaa takkaa. Tämä on muuten yleisin vaihtoehto. Kulmatakka on samanlainen kuin seinätakka, mutta sen lämmönsiirtonopeus on hieman pienempi, koska sen sivuseinät eivät säteile suoraan lämpöä huoneeseen. Syynä tähän ovat takan kanssa samaan tasoon asennetut huonekalut. Tämä kokoonpano tekee huoneen sisätiloista varsin mielenkiintoisia. Luo jatkuvuuden tunteen huoneeseen.

Sisäänrakennettu takka Seinälle asennettava takka Kulmatakka

Lopuksi

Tässä artikkelissa tarkasteltiin olennaisinta materiaalia modernin asunnon suunnittelusta. Siinä ei annettu yksittäisiä yksityiskohtia, koska jokainen artikkelin osa ansaitsee erillisen tarkastelun. Uskon kuitenkin, että yllä olevat tiedot antoivat sinulle perusajatuksen modernista muotoilusta ja sen nykyisistä suuntauksista. Toivomme, että ymmärrät, että tänään tärkeintä ei ole sotkea asuintilaa kaikenlaisilla «kaunottaret», kaikella pitäisi olla omat toiminnot tässä tilassa. Nykyaikaisen asunnon suunnittelutyön tulisi tapahtua iskulauseen alla «Pienet rodut enemmän». Onnea sinulle!