Mikä tyyli sopii sinulle?

Sisustustyyli on houkuttelevan asunnon salaisuus. Heidän oma koti on harmoninen ja eksklusiivinen, jos heillä on oma «kasvot». Ja tämä «kasvot» – ja on sitä, mitä kutsumme tyyliksi. Pohjimmiltaan tämä on kuvallinen kuva. Kun luomme sisustuksen tyyliin tai toiseen, luomme tietyn ajan, merkittävän aikakauden, maan tunnelman. Miten luomme? Pyrimme käyttämään tällaisia ​​komponentteja ja ominaisuuksia sisätiloissa niin, että syntyy täysin erityisiä yhdistelmiä. Jokainen päättää itse, mitä valita tästä suuresta luettelosta, mutta näiden tapojen tuntemus auttaa epäilemättä tekemään valintasi. Joten suosituimmat tyylit sisätiloissa:

Moderni

1900 -luvun alussa modernismi teki jälkensä kulttuurin kehityksessä. Siitä tuli laajalle levinnyt, koska samaan aikaan se imee muiden tyylien piirteitä ja tuo omat elementtinsä sisustukseen. Tämä tyyli on suosittu tänään. 

Moderni

Konstruktivismi

Viime vuosisadan ensimmäisellä puoliskolla rakentavista ratkaisuista tuli muodikkaita sisustuksessa, ja niissä oli pehmeät, monitoimiset huonekalut ja runsaasti valoa. Konstruktivismista ei löydy stukkokoristeita, kaikki asiat ovat kompakteja ja liikkuvia. 

Art deco

Erittäin suosittu suuntaus meidän aikanamme, joka on nimetty eurooppalaisen taidetyylin (ranska – koristetaide) mukaan. Tyyli oli yhdistelmä ylellisyyttä ja toimivuutta, joka yhdisti epäsäännöllisen ja toi jotain uutta näennäisesti tavalliseen. Tyyli on ominaista kirkkaat värit, korkealaatuiset, luonnolliset materiaalit

Art deco

Minimalismi

Minimalismissa voit jäljittää muinaisen idän tyylin piirteitä. Sisätiloista löytyy vain välttämättömiä asioita, ja sisustus puuttuu sellaisenaan. Materiaaleista hallitsevat metallit, lasi ja puu. Värimaailma on hillitty, useimmiten pidetty yhdellä sävyllä. 

Minimalismi

Korkeateknologia

Hi-tech, joka tarkoittaa «korkeateknologia», syntyi viime vuosisadan toisella puoliskolla. Tässä tyylissä suunniteltu huone muistuttaa teollista – putkityöt, arkkitehtoniset hetket eivät ole piilossa, vaan päinvastoin näytetään. Nykyaikaiset materiaalit, useammin metalli, ovat luontaisia ​​tälle tyylille. Hi-tech on melko laajalle levinnyt, koska se heijastaa modernin maailman olemusta innovaatioillaan ja keksinnöillään.

Korkeateknologia

Antiikin

Tämä sana liittyy antiikin Kreikan ja Rooman arkkitehtuuriin. Ensimmäinen erottui rehellisyydestä, harmoniasta ja oli esimerkki seurattavista ja eräänlainen standardi seuraajille.

Roomalaiseen tyyliin

Suunta syntyi viime vuosituhannen alussa ja loi perustan muinaisten roomalaisten perinteiden elvyttämiselle. Tyyli on ominaista kyykky mittasuhteissa, visuaalinen «painotus» rakennuksia ja jonkin verran synkkyyttä.

Goottilainen tyyli

Tyyli on peräisin 1200 -luvulta ja heijasti täysin sen ajanjakson olemusta. Goottilainen tyyli ilmaistaan ​​pääasiassa arkkitehtuurissa (valtavat koristellut tornit, pystysuorat viivat), ja se antaa myös joitain erikoisia piirteitä sisustukseen (nämä ovat suuret ikkunat, moniväriset lasimaalaukset). 

renessanssi

Renessanssin tyyli, joka toimi aikalaisten vapaudenhalun ilmentymänä. Tuon ajan rakennuksissa kaikki puhuu näistä toiveista – tilavat huoneet, joissa on sileät kaaret, taitavasti tehdyt yksityiskohdat, joiden ansiosta muodostuu yksi kuva.. 

renessanssi

Barokki

Suunta syntyi 1700-1900 -luvuilla ja se erottuu ainutlaatuisuudestaan. Tyyli on aikansa peilikuvana sisällyttänyt ihmisten elämäntapaan ja ainutlaatuiseen makuaistiin. Hänen piirteensä ovat laajat ja upeat, hauras ja outo. 

Barokki

Rokokoo

Suuntaus syntyi 1600 -luvun puolivälissä. Tyyli toteuttaa ihmisen fantasian koko lennon, poistumisen todellisuudesta pelien ja myyttien maailmaan. Kaikki sisustuselementit ovat kevyitä ja siroja, kauniita ja koristeellisia, koriste on erittäin rikas. 

Rokokoo

Klassismi

Paluuta muinaisiin ihanteisiin leimasi klassismi. Rakennuksissa ja sisätiloissa on selvästi määritellyt geometriset muodot, sisustus on runsaasti luonnonmateriaaleja, veistokset ovat yleisiä.

Klassismi

Empire -tyyli

Tätä suuntaa voidaan kutsua myös viimeiseksi askeleksi klassismin kehityksessä. Se erottuu koristeiden loistosta ja loistosta, jotka erottuvat erityisellä ylellisyydellä. Mutta samaan aikaan elementit ovat yksinkertaisia ​​ja jopa tiukkoja, koska sotilaallinen teema heijastui myös tyyliin.. 

Empire -tyyli

Eklektismi

1800 -luvun puolivälistä lähtien kulttuurien sekoittumisen kautta on syntynyt sellainen suunta kuin eklektisyys. Hän on omaksunut kaikki edeltäjänsä parhaat puolet korostaen samalla mukavuutta etualalla. Sisustus erottui runsaasta tekstiilistä ja elementeistä kaikkialta maailmasta.. 

Elektroniikka

Kuinka valita tyyli sisustukseen

Kuten näette, sisustuksessa on monia tyylejä. Nämä ovat vain joitain suosituimmista. Mitä tyyliä pidät parempana??

Kun valitset sisustusta, kuuntele omaa näkemystäsi ja ota huomioon myös perheesi näkymät. Tyyliin vaikuttavat suuresti kaikki asunnossa olevat esineet: ikkunat, kardinaalipisteet, niiden sijaintitila ja muut hienovaraisuudet. Mistä tyyleistä pidät parempana, sijainti riippuu koko elämäsi ajan. Siksi sisätilojen kysymystä on lähestyttävä poikkeuksellisen perusteellisesti ja vakavasti ottaen huomioon monet kohdat..

Tyyliohjeet

Tyylin oikea ja harmoninen muotoilu vaikuttaa suoraan sisäiseen tunnelmaan ja tyyliisi yleensä. Muista, että mielialasi riippuu sinusta henkilökohtaisesti ja koristustyylistäsi..

Ole yksilöllinen ja alkuperäinen