Matto sisätiloissa – lämmin ja kodikas tunnelma talossa

Monien vuosien ajan ihmiset ovat käyttäneet mattoja sisustamaan ja eristämään kotiaan. Mutta jos aiemmin vain varakkailla ihmisillä oli varaa villa- tai silkkimatolle, nyt mattovalikoima on niin suuri, että se voi tyydyttää ostajan minkä tahansa lompakon koon lisäksi myös erilaisilla tyylillisillä, väri- ja tekstuurimieltymyksillä..

Pitkä nukkainen matto makuuhuoneeseen

Ruokasalin matto

On selvää, että mikä tahansa tila, johon matto asetetaan, tulee välittömästi lämpimämmäksi ja mukavammaksi, sisustus muuttuu päällysteen valitun mallin mukaan. Mutta esteettisten ominaisuuksiensa lisäksi matto voi suorittaa myös muita toimintoja – toimia äänieristyksenä, huoneiden vyöhykkeenä ja sisustuksen luomisena. Lisäksi mikä voisi olla mukavampaa kuin astua paljain jaloin maton lämpimään kasaan sen sijaan, että kompastuisi kylmälle lattialle??

Pehmeä kansi lastentarhaan

Matto valitaan pääsääntöisesti jo valmiissa huoneessa, mutta tapahtuu, että maton muotoilu on niin ainutlaatuinen ja omaperäinen, että koko sisustus luodaan huoneen tämän keskipisteen mukaisesti..

Kirkas matto ainutlaatuiseen muotoiluun

Värikäs matto - alkuperäinen sisustus

Maton valinta kustannusten ja suorituskyvyn perusteella

Minkä tahansa maton saumattomassa osassa on merkintä, josta voit oppia paitsi paalun koostumuksesta, sen ominaisuuksista, myös pohjamateriaalista ja koko pinnoitteen ominaisuuksista:

  • Hinnastamme demokraattisin ja maamme suosituin myynnin kannalta ovat lattiapropeenimatot. Valitettavasti edut päättyvät tällaisten pinnoitteiden alhaisiin kustannuksiin. Haittoja ovat pinnoitteen korkea sähköistyminen, huono sieto kosteudelle ja suoralle auringonvalolle. Tällaiset matot imevät muun muassa pölyä erittäin voimakkaasti ja niitä on vaikea puhdistaa tavanomaisella pölynimurilla. Polypropeenimattojen käyttöikä on lyhyt – kahdesta viiteen vuotta;
  • Kestävästä nailonista valmistetut matot ovat hieman kalliimpia – näiden tuotteiden kasaussilmukat kiinnitetään synteettiseen pohjaan käyttämällä erityistä lateksiseosta. Tämä aine lisää pinnoitteiden lujuutta ja joustavuutta;
  • neulotut päällysteet ovat seuraavaksi hintaluokassa. Tällaisten tuotteiden valmistusmenetelmä sisältää paalun ja pohjan samanaikaisen kudonnan, mikä auttaa lisäämään valmiin maton lujuutta ja joustavuutta. Tällaiset matot kestävät noin kymmenen vuotta;
  • kalleimmat, mutta samalla korkealaatuiset – villamatot. Ympäristöystävällisyytensä lisäksi matoilla voi olla korkeat palontorjuntaominaisuudet ja erittäin pitkä käyttöikä – jotkut tuotteet voivat kestää yli viisikymmentä vuotta.

Pastellivärit matolle

Yleensä villamatto on värjätty vaalealla pastelliväreillä. Tämä johtuu siitä, että villatuotteet on värjätty paljon huonommin kuin synteettiset. Lisäksi villamatot keräävät pölyä erittäin voimakkaasti eivätkä siedä koita ja homeita. Luonnollisesta materiaalista valmistetun tuotteen negatiivisten ominaisuuksien vähentämiseksi käytetään antistaattisia, punkkien vastaisia ​​ja likaa hylkiviä yhdisteitä..

Perinteinen ratkaisu

On katsottu tehokkaaksi sekoittaa villa ja synteettiset materiaalit suhteessa 80% – 20%, joten tällainen liitto auttaa säilyttämään luonnollisen materiaalin luonnolliset ominaisuudet ja lisäämään samalla kulutuksenkestävyyttä ja yksinkertaistamaan huoltoa..

Värikäs matonjälki

Matot eri tarkoituksiin tarkoitettuihin huoneisiin

Makuuhuone

Yksi ensimmäisistä tavallisesti mieleen tulevista makuuhuoneen mattoratkaisuista on vaalea tuote, jossa on pitkä kasa, joka luo lämpimän ja kodikkaan ilmapiirin huoneeseen nukkumaan ja rentoutumaan, mutta myös vaimentaa täydellisesti askeleet ja luo riittävän äänen eristys..

Vaalean violetissa sävyissä

Matto makuuhuoneeseen

Vaalean sävyinen tai lävistäjäinen matto voi visuaalisesti laajentaa makuuhuoneen tilaa. Voidaan käyttää suurena, syvänä kasaamatona koko huoneessa sekä pieninä pörröisinä yömattoina.

Pehmeä matto isoon makuuhuoneeseen

Koko makuuhuoneen kattava suklaanvärinen syvä paalumatto ei ainoastaan ​​lämmitä jalkojasi, vaan luo myös ainutlaatuisen sisustuksen. Muun muassa yhdessä vaaleiden seinien ja kattojen kanssa tällaiset lattiat laajentavat visuaalisesti tilaa..

Suklaa sävy lattiaan

Pääsääntöisesti makuuhuoneissa matot asetetaan makuutilaan niin, että kun nouset sängystä minne tahansa, paljaat jalat astuvat lämpimälle ja miellyttävälle matolle eivätkä paljaalle, kylmälle lattialle..

Värikäs matto makuuhuoneeseen

Alkuperäinen koriste makuuhuoneeseen

Tytön huoneen matto

Kirkaskuvioinen matto näyttää orgaaniselta makuuhuoneessa, jonka suunnittelussa käytettiin pääasiassa yksivärisiä viimeistelymateriaaleja ja sisustusta.

Geometrinen kuvio modernissa sisustuksessa

Kukkakuvio matolle

Sitä vastoin tavallista mattoa suositellaan huoneisiin, joissa on painettu seinäpinta. Jos esimerkiksi taustakuvan kuvio on varsin aktiivinen, kirkas, vaalea yksivärinen matto on enemmän kuin sopiva..

Tavallinen matto kirjavaan huoneeseen

Makuuhuone on huone, joka tarvitsee parempaa äänieristystä ja erityisen lämpimän ilmapiirin luomista levolliseen uneen ja mukavaan heräämiseen. Tämä on paikka, jossa saamme voimaa, rentoudumme ja aloitamme uuden, energisen päivän. Siksi makuuhuoneiden sisätiloista on usein mahdollista löytää kahden maton yhdistelmä. Esimerkiksi koko huoneen kattava matto yhdistetään pieniin pörröisiin mattoihin, jotka on sijoitettu sängyn tai peilipöydän lähelle..

Mattojen yhdistelmä makuuhuoneessa

Kevyt paletti makuuhuoneeseen

Niille, jotka eivät ole kiinnostuneita pastelliväreistä makuuhuoneen sisustuksessa ja jotka tarvitsevat jopa dynamiikkaa huoneessa nukkumiseen ja rentoutumiseen, jotta he tuntevat olonsa sävyiseksi herätessään joka aamu, voit kokeilla maton kontrastia. Mustavalkoiset yhdistelmät, jotka ovat löytäneet vastauksen muihin sisustusesineisiin, näyttävät kontrastisilta, kirkkailta ja omaperäisiltä makuuhuoneelle.

Kontrastiset yhdistelmät

Lastenhuone

Lastenhuoneeseen kirkas matto, jossa on geometrinen kuvio tai kuvia upeista sarjakuvahahmoista, on täydellinen. On tärkeää, että pinnoitteen kasa on lyhyt – lastentarhan siivous on tehtävä useammin, ja pitkän kasan kanssa on vaikeampi selviytyä. Muun muassa lyhyt kasa tekee matosta kulutusta kestävämmän..

Kirkas matto lastentarhaan

Monipuolinen geometria

Lastenhuoneen mattoa valittaessa on tärkeää ottaa huomioon ongelman käyttöominaisuudet ja esteettinen puoli, mutta myös varmistaa, että tuote on värjätty turvallisilla väriaineilla – pyydä myyjältä laatutodistus konsultit.

Kirkkaita yhdistelmiä

Matto, jossa on kirkkaita neliöitä eri väreillä ja tekstuureilla, näyttää paitsi pirteältä ja optimistiselta lastenhuoneessa, mutta myös luo lisäpohjan peleille..

Kirkkaat neliöt lastentarhassa

Toinen mielenkiintoinen lastentarhan maton muotoilu on kangas, jossa on maalattuja klassikoita. Lämmin ja mukava peitto, jossa on lisävaihtoehtoja pelien järjestämiseen.

Matto klassikoiden kanssa

Olohuone

Olohuoneessa maton valinnalle ei ole käytännössä mitään rajoituksia – tärkeintä on, että tyyli, väri ja rakenne takaavat, että matto yhdistetään huoneen muuhun muotoiluun. Joillekin asunnonomistajille on tärkeää, että matto toimii neutraalina taustana sen kalusteille ja että se tekee tehtävänsä. Toiset päinvastoin uskovat, että matosta voi tulla aksentti sisätiloissa ja se toimii keskipisteenä..

Matto olohuoneeseen

Olohuoneessa, jossa muun muassa keittiö ja ruokailutila sijaitsevat, matosta voi tulla kaavoituselementti, joka hahmottaa tietyn toiminnallisen segmentin ehdolliset rajat. On loogista, että keittiöalueella lattiapäällyste on keraamisia tai kivilaattoja, ja olohuoneessa lattiat on peitetty pehmeällä ja lämpimällä matolla..

Ratkaisu yhdistettyyn olohuoneeseen

Pitkä kasa olohuoneeseen

Olohuoneessa, joka on valmistettu rauhallisista, luonnollisista väreistä, kevyt matto on integroitu erittäin onnistuneesti ja luo lämpimän ja kodikkaan ilmapiirin, joka on välttämätön yhteiselle huoneelle..

Pastellivärit olohuoneeseen

Pehmeä lattia koko olohuoneessa

Tummat matot vaativat perusteellisempaa ja tiheämpää puhdistusta, koska pienimmätkin roskat näkyvät tällaisella pinnalla. Mutta intensiivistä puhdistusta kompensoi tumman maton kaunis ulkonäkö, mielenkiintoinen yhdistelmä muiden sisustuselementtien kanssa, brutaalisuuden lisääminen muotoiluun, huolimatta lämmön tunteesta jalkojen alla.

Tumma matto kontrastiseen sisustukseen

Käytävät, käytävät ja tilat portaiden lähellä

Tilat, joissa on paljon liikennettä, on suositeltavaa ostaa synteettisiä tai puolisynteettisiä kankaita, joissa on lyhyt kasa. Puhdistus on tehtävä usein, ja pieni kasa on helpompaa ja nopeampaa puhdistaa myös tavallisella pienitehoisella pölynimurilla. Mitä tulee väreihin, tulosteisiin ja koristeisiin, kaikkea rajoittavat vain mieltymyksesi ja omat ideasi estetiikasta. Mutta yhdistettävyydellä on sanomattomia sääntöjä – jos huone on tehty vaaleilla, neutraaleilla väreillä, kirkas matto, jossa on koriste tai kuvio, näyttää edulliselta, siitä tulee sisustuksen keskipiste.

Matot portaita ja käytäviä varten

Hellävarainen yhdistelmä valkoiseen käytävään

Jos toiminnallisen tilan sisustuksessa on tarpeeksi värejä ja kuvioituja aksentteja, on parempi valita matto neutraaleissa sävyissä..

Käytävän matto

Kirkaskuvioinen matto sopii orgaanisemmin luomiseen, jos sen värejä on jo käytetty tilan suunnittelussa, esimerkiksi verhoiltujen huonekalujen verhoilussa tai ikkunoiden tekstiilikoristeessa.

Kaikki harmaan sävyt

Ruudullinen toimistopainatus

Mattojen muodot, koot ja mallit

Pienet matot voivat lisätä vaihtelua minkä tahansa huoneen sisustukseen, ne voidaan sijoittaa nojatuolin, lapsen tai aikuisen sängyn lähelle, sohvan eteen tai huonekalujen väliin. Keskikokoinen matto näyttää orgaaniselta pienissä tiloissa, tuo lämpöä ja viihtyisyyttä, ainutlaatuisuutta tai viehätystä ja luo mielenkiintoisia aksentteja.

Pieni ja pörröinen matto

Pienet matot sängyn lähellä

Pyöristetyt muodot

Pienet ja alkuperäisen muotoiset kirkkaat matot voivat muuttaa sisustuksen, tuoda siihen erilaisia ​​värejä ja myös nostaa huoneen yleistä muotoilua.

Kirkas ja alkuperäinen

Pyöreä matto ei niinkään eristä lattiaa ja luo äänieristettyä päällystä, vaan toimii pikemminkin koriste -esineenä. Ympyrät vyöhykkeen täydellisesti vyöhykkeellä, korostaen tätä tai sitä segmenttiä, jonka ympärille muut sisustuselementit on rakennettu.

Pyöreä matto

Muodon ja värin erojen lisäksi matot eroavat pituudesta ja paksuudesta. Perinteisesti kaikki matot voidaan jakaa kahteen tyyppiin:

yksitasoinen – matot, joissa on yhtä pitkät leikkaamattomat silmukat. Tällaiset matot näyttävät pinnalta, jolla on kompakti ja yhtenäinen rakenne. Tällaisten tuotteiden laatu riippuu suurelta osin paalun pituudesta;

Yksitasoinen matto

Sileät kankaat

monitasoinen – tällaisten tuotteiden silmukoilla on eri korkeudet, minkä ansiosta voit luoda kolmiulotteisia koristeita ja kuvioita kankaille. Houkutteleva ja poikkeuksellinen ulkonäkö, epätavallinen rakenne ja korkea mukavuustaso mahdollistavat arvokkaan vaihtoehdon minkä tahansa tyylin sisustukseen.

Matto kahdessa tasossa

Monitasoinen peitto

Kaksitasoinen geometria

Useimmat erittäin kilpailukykyisen mattojen myynnin valmistajat yrittävät löytää uusia tekstuuri- ja väriratkaisuja, keksiä alkuperäisiä tapoja kutoa, kiertää lankoja. On kankaita, joissa on kihara kasa, muhkea (veluuri) rajattu materiaali. Monet asunnonomistajat pitävät sileästä, löysästä paalupinnasta, joka muistuttaa virtaavaa samettia, jolla on niin mukava astua paljain jaloin..

Kaapin matto

Kevyt ja pörröinen matto lastentarhaan

Samettinen pinta

Uusia tapoja tehdä mattoja on syntymässä, kuten leikkaava leikkuusilmukka. Nämä innovaatiot mahdollistavat mattojen valmistamisen teollisessa mittakaavassa, joka olisi voitu valmistaa vain käsin vain muutama vuosi sitten..

Alkuperäinen ratkaisu makuuhuoneeseen

Maton ainutlaatuinen muotoilu, jonka pinta muistuttaa kuivilla lehdillä täytettyä maata, voi tulla minkä tahansa huoneen sisustuksen kohokohtaksi..

Epätavallinen matto makuuhuoneessa

Matto lisävarusteena lattialle

Neuvostoliiton aikana koko alijäämä, monet maanmiehemme «metsästetty» mattojen osalta ja samalla pinnoitteen koostumuksella, kuviolla tai kustannuksilla ei ollut merkitystä. Sitten alijäämä katosi, ja sen myötä mattojen suosio alkoi sulaa, koska ne korvattiin uudella tavalla asuntojen ja talojen lattioiden koristamiseen – matto. Edullinen, laaja valikoima värejä ja tekstuureja, tämä matto sai heti suosion ostajien keskuudessa. Tähän päivään asti monet asunnonomistajat päättävät peittää tiettyjen huoneidensa lattiat matolla..

Matto makuuhuoneeseen

Kirkas matto

Kuten kaikilla muillakin lattiavaihtoehdoilla, matolla on omat etunsa ja haittansa. Toisaalta saat täysin tasaisen ja sileän pinnoitteen, joka eristää lattiat koko huoneen alueella, sinulla ei ole taitoksia tai reunoja, joiden läpi voit kompastua. Mutta toisaalta ilman pesupölynimuria tällaisen pinnoitteen hoito on erittäin ongelmallista, puhumattakaan siitä, että huoneet, joissa on lapsia ja lemmikkejä, on puhdistettava päivittäin..

Kuvioitu matto

Moderni sisustusratkaisu

Käytännöllisin vaihtoehto asuinmatolle on kuviollinen matto, jossa on lyhyt kasa. Tällaisella kankaalla tahrat eivät ole niin havaittavia, ja matala kasa on paljon helpompi puhdistaa..

Kukkakuvioinen matto

Kirkas matto ullakkohuoneeseen