Marokkolaistyylinen kartano: armo ja mysteeri

Viehättävä, salaperäinen, ainutlaatuinen marokkolainen tyyli arkkitehtuurissa, maisemasuunnittelussa ja sisustuksessa luo erityisen tunnelman. Kun pääset tähän tyyliin tehtyyn taloon, sinusta tuntuu siirtyvän itämaiseen satuun, joka koskettaa Afrikan menneiden vuosisatojen historiallisia salaisuuksia.

Uima -allas marokkolaisessa kartanossa illalla

Marokon tyyliin, Foinician ja Mauritanian, Afrikan ja Ranskan, Kreikan ja Espanjan taiteen perinteet, eri maiden lisävarusteet ovat yllättävän kietoutuneet toisiinsa. Kirkkaimmat värit, monimutkaiset koristeet ja veistetyt yksityiskohdat keskittyvät tähän tyyliin. Lisäksi ajan myötä Marokon suunta kehittyy edelleen ja täydentää mahdollisuuksiaan uusilla muotoilutaiteen suuntauksilla.

Ulkoasu ja maisema

Arkkitehtonisia piirteitä marokkolaiseen tyyliin ovat lukuisat kaarevat aukot sekä yksinkertaisista että mielikuvituksellisista muodoista, galleriat ja pylväiköt, parvekkeet ja terassit. Talon vieressä oleva tontti jäljittelee eteläisen maan subtrooppisen ilmaston maisemaa, ts. kaktukset, aloe- ja kalanchoe -pensaat, viiniköynnökset ja kämmenet ovat sopivia:

Marokkolaisen kartanon julkisivu Pyöreä torni marokkolaisessa kartanossa

Pihan jalankulkijaosa on yleensä päällystetty kivillä tai päällystyslaatoilla:

Päällystyskiviä marokkolaisen kartanon pihalla

Rakennus- ja viimeistelymateriaaleina talon julkisivun koristeluun, kuten kaikissa etnisissä tyyleissä, täällä käytetään laattoja, kiveä, savea, metallia:

Julkisivun sisustus marokkolaiseen tyyliin Suihkulähde Marokon maisemissa

Mikään marokkolainen koti ei ole täydellinen ilman terassia. Se on muinainen perinne Marokon arkkitehtuurissa. Lattian on oltava laatoitettu; keraamiset lattiamaljakot on sijoitettu koko sisäpihalle. Viihtyisät ja mukavat huonekalut, avotakka ja lampia suihkulähteillä kutsuvat sinut rentoutumaan näillä terasseilla:

Avaa pihan pyöreä takka Pylväät marokkolaisessa talossa Aurinkotuoli uima -altaalla

Sisäiset ominaisuudet

Koska marokkolainen tyyli edellyttää alun perin sekoitusta muista suunnista, suunnittelijat, jotka varustavat talon sisustuksen niin etniseen suuntaan, yhdistävät rohkeasti muinaiset kansanperinteet ja modernit eurooppalaiset piirteet. Näin voit luoda monipuolisen, mukavan ja ylellisen sisustuksen yhteen huoneeseen..

Olohuone voi olla rinnakkain perinteisten tyylien kanssa (mosaiikkilattiat, seinät, marmoriset yksityiskohdat) ja modernit mukavat huonekalut:

Takorautainen kattokruunu Marokon sisätiloissa Marmorilaatikko pöydällä

Toinen välttämätön ehto marokkolaisille talossa on matot, joissa on uskomattomimmat kuviot ja kirkkaat värit. Mattoja käytetään olohuoneen, ruokasalin ja makuuhuoneen lattian koristeluun:

Siniset ja violetit tuolit Sininen sohva ja nojatuoli Punaiset verhot marokkolaisessa makuuhuoneessa

Väripaletti

Marokon kartanon värimaailmaa voidaan kuvata kirkkaiden tyydytettyjen värien ylellisyydeksi. Päävärit ovat sininen, syaani, turkoosi. Liila, violetti, punainen ja niiden sävyt löytyvät usein sisätiloista:

Violetit tuolit pöydän ympärillä Elefanttihahmo pöydällä

Keltaista, kultaista, oranssia, terrakotta, ruskeaa käytetään Afrikan aavikon tyypillisinä väreinä:

Lasiseinä ja keltaiset nojatuolit

Valkoisella on suuri merkitys puhtauden ja pitkäikäisyyden symbolina. Seinät ja katot tai huonekalut voivat olla valkoisia:

Valkoinen sänky marokkolaisessa makuuhuoneessa Lila nojatuoli makuuhuoneessa

Koristemateriaalit

Huoneen sisäseinien koristeluun perinteisten kivi- ja keraamisten laattojen lisäksi erinomaiset erityyppiset kuvioidut rappaukset, joissa on rakeinen tai sileä rakenne:

Harmaat seinät marokkolaiseen tyyliin Puinen veistetty kaari käytävällä

Mosaiikkilaatat, puu ja taotut elementit yhdistetään täydellisesti yhteen huoneeseen:

Kylpyhuone marokkolaisessa talossa

Runsaasti veistettyä puuta ja takorautaelementtejä erottaa marokkolaisen tyylin muista afrikkalaisista suuntauksista. Kiharat kaiteet, jotka sulkevat talon parvekkeen ja kierreportaat, näyttävät upeilta:

Kierreportaat olohuoneessa

Huonekalut

Perinteiset marokkolaistyyliset vapaa-ajan huonekalut ovat puisia, yksityiskohtaisia ​​kaiverruksia, ei teräviä kulmia. Verhoilu pehmeää kangasta, pääasiassa samettia tai satiinia:

Kuuma vaaleanpunainen pussi lähellä sänkyä

On huomattava, että marokkolainen tyyli on jaettu rehevään, ylelliseen («palatsi») ja yksinkertainen, lakoninen (maalaismainen). Yhdessä talossa molempien suunnien huonekalut voivat olla harmonisesti rinnakkain. Esimerkiksi keittiössä puiset lipastot, saaret ja buffetit, joissa on harjavaikutus, näyttävät hyviltä:

Vanha pukeutuja keittiössä

Ja ruokasalissa kalliit marmori- tai graniittipinnat, kalliista puista valmistetut huonekalut ovat tehokkaasti kontrastissa karkean puulattian kanssa:

Keltaiset tuolit pöydän ympärillä

Sisustustiedot ja tarvikkeet

Keraamiset astiat, jotka on koristeltu mosaiikeilla tai maalauksilla, metallialustoilla ja -kannuilla, maalattuilla laatikoilla ja arkkuilla, taotut kattokruunut ovat välttämättömiä ominaisuuksia Marokon sisustuksessa:

Maalattu rinta makuuhuoneessa Puinen rintakehä kaiverruksilla

Jacquard -tekstiilit ovat myöhempi hankinta marokkolaisesta tyylistä, mutta ne sopivat täydellisesti toisilleen:

Sänky, jossa purppura pääty

Eksoottinen paneeli, joka on valmistettu luonnonkivestä, jolla on outo muoto ja hämmästyttävä juoni, korostaa sisustuksen ainutlaatuisuutta ja omaperäisyyttä:

Kylpyamme pehmeää valkoista verhoilua

Lopuksi on huomattava, että eklektinen marokkolainen tyyli sopii ihmisille, joilla on ideologisia luovia impulsseja ja jotka rakastavat vaihtelua, kirkkaita värejä ja tilaa..