Makuuhuoneen suunnittelu minimalismin tyyliin

Minimalismityylille on tunnusomaista sen ilmeikkyys ja äärimmäinen lakonismi, lisäksi kaikilta osin: väreissä, huonekaluissa, kalusteissa ja asusteissa. Yleensä tämä tyyli on tarkoitettu avaruuden ja keveyden ystäville. Tämä tyyli sopii erityisen hyvin ahtaisiin huoneistoihin, jotka paneelitaloissa ovat ehkä ainoa tapa muuttaa ja lisätä vapaata tilaa ja keveyttä sisätiloihin. Klassikoiden faneille minimalismin sisustus näyttää huonolta.

Makuuhuoneessa on kaksi kontrastiväriäMinimalistinen makuuhuoneen sisustus pastelliväreilläTilavan makuuhuoneen alkuperäinen muotoilu minimalismin tyyliinMakuuhuone minimalistiseen tyyliin kolmen värin yhdistelmälläPastellivärit minimalistisen makuuhuoneen sisustuksessaAinutlaatuinen yksivärinen makuuhuone, jossa on puurakeinen viimeistelyEpätavallinen muotoilu kevyestä minimalistisesta makuuhuoneestaPastellivärit makuuhuoneen sisustuksessa minimalismin tyyliinMinimi huonekalut makuuhuoneen sisustuksessa

Mikä pitäisi olla makuuhuoneen suunnittelu minimalismin tyyliin

Jos minimalismin tyylille on ominaista ilmeikkyys ja samalla lakonismi, lisäksi puhuminen minimalistisen makuuhuoneen tasosta, niin tämä on tietysti japanilainen tyyli, josta matala tatami -vuode on lainattu, sekä sisustus luonnollisissa sävyissä vähimmäismäärällä huonekaluja. Tosiasia on, että voit käyttää eri tyylejä perustana varustamalla makuuhuone minimalistiseen tyyliin. Se voi olla esimerkiksi klassinen tai korkean teknologian tai moderni kaupunki. Valitun suunnan perusteella muodostuu huonekalujen ja tarvikkeiden valikoima. Jos klassikoita pidetään perustana, huonekalujen tulee olla puisia ja lisävarusteiden klassisia. Jos perusta on korkean teknologian tyyli, huonekalujen tulisi olla jo valmistettu metallista, lasista tai jopa muovista. Etninen minimalistinen makuuhuone olettaa vain luonnonmateriaaleja tai pahimmassa tapauksessa erittäin korkealaatuisia niiden jäljitelmiä ja vastaavasti etnistä sisustusta. Tässä suhteessa sinun on ensin päätettävä suunnasta, nimittäin tyylistä, joka otetaan perustaksi.

Minimalismille ominaiset värit

Ensinnäkin haluan huomata, että sisustuksessa ei saa käyttää enempää kuin kolme väriä. Tyypillisesti suunnittelijat työskentelevät yhden värin kanssa, ja useimmissa tapauksissa käytetään muita kuin värisävyjä, kuten valkoista, mustaa, harmaata ja kermanväristä..

Huono makuuhuone minimalismin tyyliinValkoisen makuuhuoneen suunnittelu minimalismin tyyliinYhden valkoisen värin käyttö makuuhuoneen sisustuksessa minimalismin tyyliin

Klassinen tekniikka yhdistää valkoisen ja pastellin neutraalin sävyn, kuten harmaan tai vaaleanruskean. Tämä vaihtoehto on muuten win-win. Tai voimme tehdä ilman valkoista, ota vain kahden neutraalin värin yhdistelmä – se näyttää yhtä vaikuttavalta. No, jos käytät kolmatta väriä, on parasta ottaa se käyttöön aksenttina periaatteen mukaisesti: kirkkaimman sävyn pitäisi laskea pienille pinnoille ja kaksi neutraalia väriä kaikille muille sisustusesineille ja jakautuvat tasaisesti keskenään.

Crimson -väri kirkas aksentti makuuhuoneessaPunaiset nojatuolit korostavat makuuhuoneen sisustustaKirkkaat punaiset tyynyt, jotka toimivat makuuhuoneen sisustuksen aksentteinaKirkas väri päiväpeitteessä korostuksena makuuhuoneen sisustukseen

Voit kuitenkin tehdä myös tämän: korosta lisäksi suuria ja keskikokoisia pintoja kahdella eri värillä..

Kahden pastellisävyn yhdistelmä makuuhuoneen sisustuksessa minimalismin tyyliinValoisa makuuhuoneen sisustus, jossa on kontrastinen tumma puinen sänkyValkoinen makuuhuoneen sisustus yhdistettynä pastelliväreihinMinimalistinen makuuhuone on pastellisävyinenUpea klassinen mustan ja valkoisen yhdistelmä minimalistisessa makuuhuoneessa

Käytetyt materiaalit ja viimeistely minimalismin tyyliin

Mitä tulee materiaaleihin, voimme sanoa, että täällä ne on käsiteltävä täydellisesti riippumatta siitä, onko se puu vai kivi. Sisustukseen käytetään pääsääntöisesti puuta, kiveä ja nahkaa – materiaaleja, jotka ovat luonnollisia ja kestäviä. Kuitenkin myös kromiteräs on sallittu, samoin kuin linoleumi..

Mitä tulee seiniin – minimalismin tyyliin, niiden on oltava yksivärisiä viimeistelytyypistä riippumatta, oli se sitten tapetti tai vain maalattu pinta – ei piirustuksia ja koristeita.

Yksinkertainen geometrinen muotoilu on sallittu vain katossa, esimerkiksi jos lasket sitä kehän ympäri ja rakennat siihen taustavalon. Sen pitäisi kuitenkin olla myös yksinkertainen, ilman monimutkaisia ​​rakenteita..

Lattiapäällysteisiin sopivin on parkettilauta tai matto. Ja aivan seinien tavoin myös lattian tulee olla painamaton ja neutraali..

Puuvaikutteinen lattiaPuumaiset lattiat ja tumma maalaus makuuhuoneen korostuksenaPuulaudat minimalistisen makuuhuoneen lattiallaMatto lattiapäällysteenä minimalistisessa makuuhuoneessa

Kalusteet minimalismin tyyliin

Huonekalujen osalta voit myös sanoa, että niiden pitäisi sulautua lattiaan ja seiniin. Tämä on ihanteellinen vaihtoehto, jossa luodaan erityisesti vaikutelma ilmavuudesta ja tilavuudesta. Näiden on välttämättä oltava suljettuja modulaarisia kaappeja sekä podiumeja ja laatikoita, joissa ei ole mitään sisustusta (ei veistämistä tai maalausta). Huonekalujen ei pitäisi olla suuria ja suuria. Ei pitäisi olla mitään tavaroita eikä hölynpölyä näkyvissä. Sängyn tulee olla yksinkertainen ja ytimekäs, ilman sisustusta. Muuten, sänky on keskeinen paikka sisätiloissa. Useimmissa tapauksissa tämä on alustavuode, jonka pääty on joko kokonaan poissa tai on vähintään muotoiltu..

Vuodelava makuuhuoneen sisustuksessa minimalismin tyyliin

Sänky voi olla myös paikallaan olevalla säilytysjärjestelmällä varustetulla korokkeella. Tärkeintä on muistaa, että minimalistiseen tyyliin sisustetun makuuhuoneen ero on matala sänky ilman katosta, ilman sängynpäätyä ja katos, jossa on yksinkertaiset sivupöydät molemmin puolin..

Matalan sängyn suunnittelu ja makuuhuone minimalismin tyyliinMatala tumma sänky valkoisessa makuuhuoneessaMatala puinen sänky makuuhuoneen sisätiloissa

Minimalistinen makuuhuoneen valaistus

Valaistus on yksi minimalistisen makuuhuoneen suunnittelun tärkeimmistä elementeistä. Tässä tapauksessa valon tulisi olla mahdollisimman paljon, kun taas sen lähteiden tulisi olla erittäin lakonisia. Kattokruunut eivät ole ehdottomasti tervetulleita, mutta kohdevaloja suositellaan päävalaistukseksi. Jos yöpöytälamppuja on, niiden tulisi olla myös erittäin yksinkertaisia. Yleensä valolla tulisi olla kaksi pääkeskusta – sängyssä ja kaapissa. Vaatekaapit on valaistava hyvin sisäänrakennetuilla kohdevaloilla. Sängyssä voi olla seinävalaisin tai lamppu yöpöydällä, jossa on himmeät valot. Se voi olla valaisin, jossa on suuri lampunvarjostin, joka sijaitsee yöpöydällä..

Yksinkertaisen muotoinen pöytävalaisin yöpöydän valaistukseenKaksi pöytälamppua yöpöydilläAlkuperäinen valaistus makuuhuoneessa minimalismin tyyliinYksinkertaisimman muotoinen pöytälamppu sängyn valaistukseen

Tekstiilit ja tarvikkeet

Makuuhuoneen minimalismin tyyliin kuuluvista tekstiileistä löytyy vain liinavaatteet ja tavallinen päiväpeite. Jopa ikkunoihin on parasta asentaa kaihtimet tai perinteiset ikkunaluukut ja tehdä ilman verhoja. Seinien tulee myös olla tyhjiä, vain kolme tai neljä koriste -osaa ovat sallittuja..

Vähintään asioita yöpöydillä, paitsi ehkä herätyskello ja pöytävalaisin. Toisin sanoen minimalismityylillä on useita tiukkoja vaatimuksia, koska sisustuksen pitäisi näyttää yksiväriseltä. Sen tärkein ominaispiirre on täydellinen järjestys, vähintään esineitä ja enintään ilma ja tila..

Alkuperäiset puusta valmistetut tarvikkeet, ripustettu seinälle ja koristeellinen oksaYksi sisäkasvi makuuhuoneen sisustuksen koristeenaPuu tilavan valkoisen makuuhuoneen sisustuksessa minimalismin tyyliin

Lisävarusteiden osalta on huomattava, että sängyn pää voidaan koristella vaatimattomasti paneelilla, kuvalla tai useilla kehystetyillä kuvilla, jotka sijaitsevat seinällä..

Kevyt herkkä paneeli sängynpäässä valkoisessa makuuhuoneessaVaatimaton kuva sängyn päästäKuva, joka koristaa sängyn päänSuuri huomaamaton paneeli sängyn päässä

Halutessasi voit luoda markkinaraon. Ja tämä on ehkä kaikki lisävarusteet. Ehkä yksi tai kaksi huonekasveja, ei enempää. Kaikki muu ei ole hyväksyttävää.